প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এ.ইদা “অহলান মোদী” থৌরমদা ভারতমচাশিংগা উনখ্রে
13 FEB 2024 11:07PM by PIB Imphal
য়ু.এ.ইদা লৈবা ভারতমচাশিংনা মহাক ইকায়খুম্নবা উৎপা ওইনা শীনবা ‘অহলান মোদী’ থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়ু.এ.ইদা লৈবা ভারতমচাশিংদা ৱা ঙাংখ্রে। থৌরম অদুদা ইমিরেত ৭ শীনবা থুংনা লৈরিবা ভারতমচাশিং অমসুং কাংলুপ খুদিংমক্কী ভারতমচাশিং শরুক য়াখি। ভাবকশিংগী মরক্তা ইমিরাতিশিংশু য়াওখি।
অবু ধাবীদা লৈবা জায়েদ স্পোর্তস সিতি স্তদিয়মদা মহাক চঙলকপদা মীওই ৪০০০ না প্রধান মন্ত্রী তরাম্না ওকখি। মহাক্কী ৱারোলদা, ভারত অমসুং য়ু.এ.ইগী মরী মপাঙ্গল কনখৎহনবদা মপান্দা লৈরিবা ভারতমচাশিংনা অচৌবা মতেং পাংগনি হায়বগী ৱাখল্লোন ফোঙদোকখি। ভারতমচাশিং মখোয়না চেকশিন্না শেনবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এ.ই সরকার অমসুং লৈঙাকপশিং থাগৎপা ফোঙদোকখি। কোরোনা মতমদা ভারতমচাশিংদা অখন্নবা মতেং পাংবগীদমক মহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকখি।
হৌখিবা চহি ১০ অসিদা ভারতনা চাউখৎলক্লিবশিং প্রধান মন্ত্রীনা পনখি অমসুং ২০৪৭ দা ভারত চাউখৎলবা লৈবাক অমা ওইনবা লম্বীদা ২০৩০দা ভারত মালেমদা অহুমশুবা খ্বাইদগী চাউবা লৈবাক অমা ওইগনি হায়বগী থাজবা মহাক্না থমখি। ভারত মালেমগী মরুপ অমা ওইরে অমসুং মালেমগী চাউখৎপদা অমসুং নুংঙাইবদা মতেং পাংগনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
য়ু.এ.ইদা চাউরাক্না ভারতমচা মিল্লিয়ন ৩.৫ রোম লৈদুনা মালেমদা ভারতমচা খ্বাইদগী য়াম্না লৈবা মফম অমা ওইরে। থৌরম অসি তশেংনা নিংশিংদুনা লৈহৌনবা থৌরম অমা ওইহন্নবা থা কয়া চঙনা “অহলান মোদী” শেম-শাদুনা লাকপনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister's interaction at the Indian Community Event - ''AHLAN MODI'' in UAE
13 FEB 2024 11:07PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the Indian community in the UAE at 'AHLAN MODI', an event organized in his honour by the Indian community in the UAE. The event drew participation from Indian Diaspora from across the 7 Emirates and included Indians from all communities. The audience also included Emiratis.
Prime Minister was greeted with special warmth by the 40000 strong audience as he entered the arena at the Zayed Sports City stadium in Abu Dhabi. In his address, Prime Minister shared his thoughts on the contribution made by the Indian Diaspora to further strengthening bilateral relations between India and the UAE. Prime Minister thanked the Rulers and the Government of the UAE for their graciousness and care shown towards the Indian community. In particular, he mentioned the special care taken during difficult Covid times when Indian diaspora was provided all possible assistance. Prime Minister also shared his vision for the progress achieved by the country in the last 10 years and expressed confidence that India will become the third largest economy by 2030 on its way to becoming a developed country - Viksit Bharat - by 2047. He also dwelt on India being a "Vishwabandhu” and contributing to global progress and well-being.
The UAE is home to about 3.5 million Indian nationals making it the largest population of Indian citizens anywhere in the world. Preparations for "AHLAN MODI” had been going on for several months to make the event truly memorable.