পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰালয়
শ্ৰী নীতিন গাডকাৰীয়ে অসমত সদ্য নিৰ্ধাৰিত এনএইচ ৭১৫কেত মাজুলী আৰু যোৰহাট সংযোগী পেভ্ড ছোল্ডাৰ্ছযুক্ত এটা নতুন ২-লেন ঘাইপথৰ নিৰ্মাণৰ বাবে ৩৮২.১০ কোটি টকাৰ অনুমোদন দিয়ে
13 FEB 2024 4:22PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰী শ্ৰী নীতিন গাডকাৰীয়ে অসমত সদ্য নিৰ্ধাৰিত ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ ৭১৫কেত মাজুলী আৰু যোৰহাট সংযোগী পেভ্ড ছোল্ডাৰ্ছযুক্ত এটা নতুন ২-লেন ঘাইপথ নিৰ্মাণৰ বাবে ৩৮২.১০ কোটি টকা অনুমোদন জনায়। ইয়াৰ উপৰিও, ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-৭১৫ৰ ওপৰত এখন উৰণীয়া সেতু, এপ্ৰ’চ ৰোড আৰু ছাৰ্ভিচ ৰোডো এই প্ৰকল্পত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে, যাৰ মুঠ দৈৰ্ঘ্য ২০.৪৭৯ কিলোমিটাৰ।
শ্ৰী গাডকাৰীয়ে এটা ছ’চিয়েল মিডিয়া পোষ্টত কয় যে এই পদক্ষেপসমূহৰ উদ্দেশ্য হৈছে যোৰহাট আৰু মাজুলীৰ মাজত প্ৰত্যক্ষ পথ সংযোগ স্থাপন কৰা, এতিয়ালৈকে এনে কোনো প্ৰত্যক্ষ পথ সংযোগ নাছিল আৰু প্ৰত্যক্ষ সংযোগ স্থাপন হ’লেই এই সমস্যা সমাধান হ’ব। তেওঁ কয় যে বৰ্তমান ইয়াৰ বাসিন্দাসকলে ব্ৰহ্মপুত্ৰ নদী পাৰ হ’বলৈ নাওৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল, যাৰ ফলত বিশেষকৈ বানপানীৰ সময়ত সুৰক্ষাৰ চিন্তাৰ সৃষ্টি হয়।
শ্ৰী গাডকাৰীয়ে কয় যে লিংক ৰোড আৰু মাজুলী দলং নিৰ্মাণে নিৰন্তৰ সংযোগ সুনিশ্চিত কৰিব, যাৰ ফলত স্থানীয় জনসাধাৰণৰ আৰ্থ-সামাজিক অৱস্থা যথেষ্ট উন্নত হ’ব আৰু পৰ্যটনৰ প্ৰসাৰ ঘটিব। তেওঁ আৰু কয় যে এই কৌশলগত আন্তঃগাঁথনি বিনিয়োগে পথ ব্যৱহাৰকাৰীৰ বাবে যাত্ৰাৰ সময় আৰু বাহন পৰিচালনাৰ খৰচ হ্ৰাস কৰিব।

Ministry of Road Transport & Highways
Shri Nitin Gadkari sanctions Rs. 382.10 crore for the construction of a new 2-lane highway with paved shoulders connecting Majuli and Jorhat on the recently designated NH 715K in Assam
13 FEB 2024 4:22PM by PIB Delhi
Union Minister of Road Transport & Highways, Shri Nitin Gadkari sanctioned Rs. 382.10 crore for the construction of a new 2-lane highway with paved shoulders connecting Majuli and Jorhat on the recently designated NH 715K in Assam. Additionally, a flyover on NH-715, complete with its approaches and service roads, is included in the project, spanning a total length of 20.479 kilometers.
Shri Gadkari said in a social media post these imitative aims to establish direct road connectivity between Jorhat and Majuli, addressing the absence of such a link currently. He said presently residents rely on river ferries across the Brahmaputra during daylight hours, posing safety concerns, especially during periods of high flooding.
Shri Gadkari said the development of approach roads and the Majuli bridge will ensure continuous connectivity, significantly improving the socio-economic conditions of the local population and promoting tourism. This strategic infrastructure investment is poised to reduce travel time and vehicle operating costs for road users, he added.