গৃহ মন্ত্ৰালয়
প্ৰসিদ্ধ বিজ্ঞানী ডঃ এম এছ স্বামীনাথনজীক ভাৰত ৰত্নৰে সন্মানিত কৰাৰ সিদ্ধান্তত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে সন্তোষ প্ৰকাশ কৰিছে
গৃহমন্ত্ৰীয়ে কয়, আমাৰ আইকনক সৰ্বোচ্চ অসামৰিক বঁটাৰে সন্মানিত কৰাৰ ঐতিহাসিক সিদ্ধান্তৰ বাবে মই প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীজীক ধন্যবাদ জনাইছোঁ
প্ৰসিদ্ধ বিজ্ঞানী ডঃ এম এছ স্বামীনাথনজীক ভাৰত ৰত্নৰে সন্মানিত কৰাটো আমাৰ দেশৰ প্ৰগতিৰ ভেটি স্থাপন কৰা মহান লোকসকলৰ প্ৰতি গভীৰ কৃতজ্ঞতাৰ প্ৰমাণ
আমাৰ ইতিহাসে স্বামীনাথনজীক এক বিৰল প্ৰতিভা হিচাপে স্মৰণ কৰে, যাৰ বৈজ্ঞানিক দক্ষতাই আমাৰ দেশক খাদ্য সংকটৰ যুগৰ পৰা খাদ্য সুৰক্ষাৰ দিশে লৈ যোৱাৰ কঠিন কাম সম্পূৰ্ণ কৰিছিল
09 FEB 2024 3:35PM by PIB Guwahati
প্ৰসিদ্ধ বিজ্ঞানী ডঃ এম এছ স্বামীনাথনজীক ভাৰত ৰত্নৰে সন্মানিত কৰাৰ সিদ্ধান্তত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে সন্তোষ প্ৰকাশ কৰিছে।
এক্স প্লেটফৰ্মত এক পোষ্টত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে "প্ৰসিদ্ধ বিজ্ঞানী ডঃ এম এছ স্বামীনাথনজীক ভাৰত ৰত্নৰে সন্মান জনোৱাটো আমাৰ দেশৰ প্ৰগতিৰ ভেটি স্থাপন কৰা মহান লোকলকলৰ প্ৰতি গভীৰ কৃতজ্ঞতাৰ প্ৰমাণ। আমাৰ ইতিহাসে স্বামীনাথনজীক এক বিৰল প্ৰতিভা হিচাপে স্মৰণ কৰে, যাৰ বৈজ্ঞানিক দক্ষতাই আমাৰ দেশক খাদ্য সংকটৰ যুগৰ পৰা খাদ্য সুৰক্ষাৰ দিশে লৈ যোৱাৰ কঠিন কাম সম্পূৰ্ণ কৰিছিল। এগৰাকী মহান শিক্ষাবিদ স্বামীনাথনজীৰ অনুসন্ধানসমূহে কেৱল অভূতপূৰ্ব গৱেষণাৰ কামেই কৰা নাই, তেওঁৰ এই সমৃদ্ধ উত্তৰাধিকাৰ আগুৱাই নিবলৈ অনেক প্ৰতিভাশালী লোককো গঢ়ি তুলিছিল। দেশৰ আইকনগৰাকীক সৰ্বোচ্চ অসামৰিক বঁটাৰে সন্মানিত কৰাৰ ঐতিহাসিক সিদ্ধান্তৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীজীক মই ধন্যবাদ জনাইছোঁ।"

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah expresses happiness on decision to honor illustrious Dr. MS Swaminathan ji with the Bharat Ratna
Home Minister says, I thank PM Shri Narendra Modi Ji for the historic decision to adorn our icon with the highest civilian award
Honoring the illustrious Dr. MS Swaninathan Ji with the Bharat Ratna is a testament to our nation's profound sense of gratitude towards the great souls who laid the foundation of its progress
Our history remembers Swaminathan Ji as a rare genius whose scientific prowess accomplished the Herculean task of leading our nation from an era of food crisis to food security
09 FEB 2024 3:35PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah has expressed his happiness on decision to honor illustrious Dr. MS Swaminathan ji with the Bharat Ratna.
In his post on X platform, Shri Amit Shah said that “Honoring the illustrious Dr. MS Swaninathan Ji with the Bharat Ratna is a testament to our nation's profound sense of gratitude towards the great souls who laid the foundation of its progress. Our history remembers Swaminathan Ji as a rare genius whose scientific prowess accomplished the Herculean task of leading our nation from an era of food crisis to food security. An academician par excellence the great Swaminathan Ji's quests not only led to groundbreaking research works but also shaped numerous brilliant minds to continue the legacy. On this momentous occasion, I thank PM Shri Narendra Modi Ji for the historic decision to adorn our icon with the highest civilian award.