Ministry of Social Justice & Empowerment
Dr. Ambedkar Scheme of Interest Subsidy on Educational Loans
07 FEB 2024 2:39PM by PIB Delhi
The State-wise details of the number of beneficiaries under the Dr. Ambedkar Scheme of Interest Subsidy on Educational Loans for Overseas Studies for OBCs & EBCs from 2020-21 to 2022-23 is as follows-
State & Year Wise details of the beneficiaries under ACSIS for OBCs & EBCs
STATE NAME
FY 2020-2021
FY 2021-2022
FY 2022-2023
NUMBER OF BENEFICIARIES
NUMBER OF BENEFICIARIES
NUMBER OF BENEFICIARIES
ANDAMAN & NICOBAR
6
15
6
ANDHRA PRADESH
645
1421
918
ASSAM
2
2
1
BIHAR
6
7
5
CHANDIGARH
2
3
1
CHHATTISGARH
13
8
6
DAMAN & DIU
1
2
1
DELHI
4
6
6
GOA
5
6
1
GUJARAT
117
196
149
HARYANA
20
31
20
HIMACHAL PRADESH
4
5
1
JAMMU & KASHMIR
2
4
2
JHARKHAND
3
4
2
KARNATAKA
550
567
226
KERALA
1283
2278
1664
MADHYA PRADESH
88
115
81
MAHARASHTRA
270
318
192
MANIPUR
1
-
-
NAGALAND
-
-
-
ORISSA
12
52
23
PUDUCHERRY
29
51
17
PUNJAB
25
29
17
RAJASTHAN
35
37
21
SIKKIM
-
-
-
TAMIL NADU
749
788
368
TELANGANA
426
548
381
TRIPURA
1
1
1
UTTAR PRADESH
18
22
11
UTTARAKHAND
5
15
8
WEST BENGAL
20
33
30
Total
4342
6564
4159
The State-wise details of the total quantum of funds released under the scheme from 2020-21 to 2022-23 is as follows
State wise fund released under ACSIS for OBCs & EBCs
STATE NAME
FY 2020-21
FY 2021-22
FY 2022-23
FUND RELEASED
FUND RELEASED
FUND RELEASED
ANDAMAN & NICOBAR
472778
778298
611091
ANDHRA PRADESH
40945947
75009275
79661434
ASSAM
161203
68791
14784
BIHAR
333637
607223
456026
CHANDIGARH
53039
183356
138456
CHHATTISGARH
874651
840678
448642
DAMAN & DIU
35181
32655
121800
DELHI
183734
552159
574263
GOA
438399
553180
151318
GUJARAT
6219946
10999492
9508534
HARYANA
804526
1390189
1391260
HIMACHAL PRADESH
130813
512828
121045
JAMMU & KASHMIR
120279
153005
133799
JHARKHAND
121552
334644
198755
KARNATAKA
35477588
33790586
19178194
KERALA
69448688
118899905
133429939
MADHYA PRADESH
4703696
6897350
6661084
MAHARASHTRA
20561567
19895907
15610854
MANIPUR
69334
-
-
NAGALAND
-
-
-
ORISSA
663845
2031150
2370464
PUDUCHERRY
1792575
1690965
1124650
PUNJAB
759823
1022102
813245
RAJASTHAN
1376287
2029220
1460553
SIKKIM
-
-
-
TAMIL NADU
52181402
49058946
28887657
TELANGANA
23115363
24889574
27658204
TRIPURA
157788
20048
178683
UTTAR PRADESH
1167014
1124469
914194
UTTARAKHAND
141755
614104
527725
WEST BENGAL
1076463
3195713
3559440
Total
263588873
357175812
335906093
As per the scheme guidelines, out of the total outlay in a year, a minimum of 50% amount is earmarked for Interest Subsidy to the women candidates, however the ratio of the subsidy claims for the women candidates received is less than 50 per cent of the total claims. The claims are settled through a web portal which is open to any student to apply and avail the benefit of this scheme.
This information was given by the Minister of State for Social Justice and Empowerment Sushri Pratima Bhoumik in a written reply to a question in Rajya Sabha today.

সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
এজুকেস্নেল লোনশিংদা পীরিবা দা. অম্বেদকর স্কিমগী ইন্তরেস্ত সবসিদী
07 FEB 2024 2:39PM by PIB Imphal
2020-21 দগী 2022-23 ফাওবদা OBCs & EBCsগীদমক ওভরসীজ স্তদীজকীদমক এজুকেস্নেল লোনশিংদা পীরিবা দা. অম্বেদকর স্কিমগী ইন্তরেস্ত সবসিদীগী মখাদা বেনিফিসরীশংগী মশিংগী ওইবা রাজ্য-রাজ্যগী অকুপ্পা ৱারোলশিং মখাদা পীরি-
OBCs & EBCsগীদমক ACSISকী মখাদা লৈরিবা বেনিফিসরীশিংগী রাজ্য অমদি চহিগী মতুং ইন্না অকুপ্পা ৱারোল
রাজ্যগী মমিং
FY 2020-2021
FY 2021-2022
FY 2022-2023
বেনিফিসরীশিংগী মশিং
বেনিফিসরীশিংগী মশিং
বেনিফিসরীশিংগী মশিং
অন্দামান অমা নিকোবর ইথৎশিং
6
15
6
আন্ধ্র প্রদেশ
645
1421
918
অসাম
2
2
1
বিহার
6
7
5
চন্দিগর
2
3
1
ছত্তিশগর
13
8
6
দামন অমসুং দিয়ু
1
2
1
দিল্লী
4
6
6
গোৱা
5
6
1
গুজরাত
117
196
149
হরিয়ানা
20
31
20
হিমাচল প্রদেশ
4
5
1
জম্মু অমসুং কশ্মীর
2
4
2
ঝারখন্দ
3
4
2
কর্নাতকা
550
567
226
কেরেলা
1283
2278
1664
মধ্য প্রদেশ
88
115
81
মহারাস্ত্র
270
318
192
মনিপুর
1
-
-
নাগালেন্দ
-
-
-
ওরিশা
12
52
23
পুদুচেরী
29
51
17
পঞ্জাব
25
29
17
রাজস্থান
35
37
21
সিক্কিম
-
-
-
তমিল নাদু
749
788
368
তেলঙ্গানা
426
548
381
ত্রিপুরা
1
1
1
উত্তর প্রদেশ
18
22
11
উত্তরাখন্দ
5
15
8
ৱেস্ত বেঙ্গল
20
33
30
অপুনবা
4342
6564
4159
2020-21 দগী 2022-23 ফাওবা স্কিম অসিগী মখাদা কাইথখিবা ফন্দশিংগী অপুনবা ক্বান্তমগী রাজ্য-রাজ্যগী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি
OBCs & EBCsগীদমক ACSISকী মখাদা কাইথখিবা রাজ্য-রাজ্যগী ফন্দ
রাজ্য মমিং
FY 2020-21
FY 2021-22
FY 2022-23
কাইথখিবা ফন্দ
কাইথখিবা ফন্দ
কাইথখিবা ফন্দ
অন্দামান অমা নিকোবর ইথৎশিং
472778
778298
611091
আন্ধ্র প্রদেশ
40945947
75009275
79661434
অসাম
161203
68791
14784
বিহার
333637
607223
456026
চন্দিগর
53039
183356
138456
ছত্তিশগর
874651
840678
448642
দামন অমসুং দিয়ু
35181
32655
121800
দিল্লী
183734
552159
574263
গোৱা
438399
553180
151318
গুজরাত
6219946
10999492
9508534
হরিয়ানা
804526
1390189
1391260
হিমাচল প্রদেশ
130813
512828
121045
জম্মু অমসুং কশ্মীর
120279
153005
133799
ঝারখন্দ
121552
334644
198755
কর্নাতকা
35477588
33790586
19178194
কেরেলা
69448688
118899905
133429939
মধ্য প্রদেশ
4703696
6897350
6661084
মহারাস্ত্র
20561567
19895907
15610854
মনিপুর
69334
-
-
নাগালেন্দ
-
-
-
ওরিশা
663845
2031150
2370464
পুদুচেরী
1792575
1690965
1124650
পঞ্জাব
759823
1022102
813245
রাজস্থান
1376287
2029220
1460553
সিক্কিম
-
-
-
তমিল নাদু
52181402
49058946
28887657
তেলঙ্গানা
23115363
24889574
27658204
ত্রিপুরা
157788
20048
178683
উত্তর প্রদেশ
1167014
1124469
914194
উত্তরাখন্দ
141755
614104
527725
ৱেস্ত বেঙ্গল
1076463
3195713
3559440
অপুনবা
263588873
357175812
335906093
স্কিমগী গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না চহি অমগী অপুনবা আউৎলেগী মনুংদা য়ামদ্রবদা শেনফমগী 50% অসি নুপী কেন্দিদেৎশিংগী ইন্তরেস্ত সবসিদী ওইনা খাক্তুনা থম্মি অদুমক ওইনমক লাকখিবা নুপী কেন্দিদেঊৎশিংগীদমক সবসিদী ক্লেমশিংগী রেসিও অসি অপুনবা ক্লেমগী চাদা 50দগী তাই। ক্লেমশিং অসি স্কিম অসিগী কান্নবশিং লৌনবা এপ্লাই তৌনবা মহৈরোয়শিংগীদমক হাংলিবা ৱেব পোর্তেল অসিগী খুত্থাংদা সেত্তল তৌখি।
ই-পাউ অসি ঙসি রাজ্য সভাদা হংলকপা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা সোসিএল জস্তিস এন্দ এম্পাৱর্মেন্তগী রাজ্য মন্ত্রী সুশ্রি প্রতিমা ভৌমিক্না ফোঙদোকখিবনি।