ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
বিকসিত ভারত সঙ্কল্প য়াত্রা সিক্কিমদা হৌখ্রে
11 JAN 2024 7:00PM by PIB Imphal
ঙসি পাকয়োং য়াকতেন গ্রাম প্রশাসনদা পাংথোকপা থৌরম অমদা পাকয়োংগী দিস্ত্রিক্ত কল্লেক্তর শ্রী তাশি চোপহেলনা ওফিসিয়েল ওইনা ইনফোর্মেসন, এজুকেসন অমসুং কম্ম্যুনিকেসন (আই.ই.সি.) মোবাইল ভেন হৌদোকখ্রে।
ভেন অসিনা খেৎনবা থমদনা সরকারগী স্কিমশিংগী কানবশিং খুঙ্গং খুদিংদা য়ৌহন্নবা পান্দম থম্লিবা লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থবা কেম্পেন অমা ওইরিবা বিকসিত ভারত সঙ্কল্প য়াত্রা (ভি.বি.এস.ৱাই.)দা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরগনি।
থৌরম অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী রেকোর্দ তৌরবা পাউজেল অমগা লোয়ননা হৌদোকখি, মদুদা মহাক্না সমাজগী শোত্থরবা সেক্সনশিংদা য়ৌশিনবা অমসুং তোঙান তোঙানবা স্কিমশিংগী মপুং ফাবা কানবা মখোয়না ফংবা ঙম্নবা মহাক্কী লেংদ্রবা ৱারেপ অদু অমুক হন্না চেৎশিনহনখি।
কেন্দ্র সরকারনা পীরিবা আই.ই.সি. ভেন অসিনা কত্থোক্লবা তিমশিংগা লোয়ননা কেন্দ্র সরকারনা ইমপ্লিমেন্ত তৌবা মরুওইবা স্কিমশিং মীয়ামদা খংহন্নবা পাকয়োং জিলা থুংনা চৎকনি। জনুৱারী ১১দগী জনুৱারী ২০ ফাওবা, ভেনশিং অসিনা এৱার্নেস পাক শন্না শন্দোকপা অমসুং মেক্সিমম ইম্পেক্ত অমা ওইহনবগী পান্দমগা লোয়ননা জিলা অসিগী মনুংদা এক্সতেন্সিব এরিয়াশিং কবর তৌগনি।
থৌরম পাংথোক্লিঙৈ মনুংদা শ্রী রোবিন সেৱানা বিকসিত ভারতকী ৱাশক লৌহনখি, শরুক য়ারিবা পুম্নমক্না ৱাশক লৌখি। থৌরম অসিদা জিলা অসিদা লৈরিবা থোইদোক হেন্দোকপা নুপীশিং অমসুং লোকেল স্পোর্তস পর্সোনেলিতীশিংবু ইকায় খুম্নবা উৎপগী অখন্নবা থৌরম অমসু য়াওখি।
বিকসিত ভারত সঙ্কল্প য়াত্রা (ভি.বি.এস.ৱাই.) অসি তোঙান তোঙানবা সিতিজন-সেন্তর্দ স্কিমশিংগী মতাংদা এৱার্নেস হেনগৎহন্নবা কত্থোক্লবা ইনোবেতিব ইনিসিয়েতিব অমনি। মসিগী আউতরিচ এক্তিবিতীশিংগী থোংদা লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থরিবা কেম্পেন অসিনা স্কিমশিং অসি পাক শন্না ইমপ্লিমেন্ত তৌবা ঙমহন্নবা হোৎনরি। মখা তারকপদা এক্তিবিতীশিংগী শরুক অমা ওইনা পাকয়োং বজারদা কম্ম্যুনিতীদা লৈরিবা মীপুম খুদিংমক শরুক য়াদুনা লু-নানবগী খোংজং অমা পাংথোকখি। শরুক য়ারিবশিংনা ইনিসিয়েতিব অসিদা এক্তিব ওইনা শরুক য়াখি, মফম চানা দিস্পোজ তৌনবা নিংথিজনা খন্দোকখি।
থৌরম অসিদা বি.দি.ও. পাকয়োং, দি.সি.এস.সি.ও. পাকয়োং, পঞ্চায়ত মেম্বরশিং, পাকয়োং জিলাগী তোঙান তোঙানবা লাইন বিভাগশিংদগী মীহুৎশিং, নেস্নেল দিজাস্তর রেস্পোন্স ফোর্স (এন.দি.আর.এফ.), সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিং অমসুং দ্রাইবিং এসোসিয়েসনসু শরুক য়াখি।

Ministry of Information & Broadcasting
Viksit Bharat Sankalp Yatra begins in Sikkim
11 JAN 2024 7:00PM by PIB Gangtok
Shri Tashi Chophel, District Collector of Pakyong, officially launched the Information, Education, and Communication (IEC) mobile van in a ceremony held at Pakyong Yakten Gram Prashasan today.
The van will play a crucial role in the Viksit Bharat Sankalp Yatra (VBSY), a nationwide campaign aimed at ensuring that every village benefits from government schemes without discrimination.
The event commenced with a recorded message from the Prime Minister, Shri Narendra Modi, reaffirming his unwavering commitment to reaching the deprived sections of society and ensuring that they receive the full advantages of various schemes.
The IEC van, provided by the Central Government, will traverse the entire Pakyong district, accompanied by dedicated teams, to acquaint the public with the flagship schemes implemented by the Central Government. From January 11 to January 20, these vans will cover extensive areas within the district, with the goal of achieving widespread awareness and making a maximum impact.
During, during the programme, Shri Robin Pd Sewa led a pledge for Viksit Bharat, which was taken by all the attendees. The event also included a special ceremony to honor the accomplishments of outstanding women and local sports personalities in the district.
The Viksit Bharat Sankalp Yatra (VBSY) is an innovative initiative dedicated to raising awareness about various citizen-centered schemes. Through its outreach activities, this nationwide campaign seeks to ensure the widespread implementation of these schemes. Furthermore, as part of the activities, a cleanliness drive was conducted in Pakyong Bazaar, engaging everyone in the community. The participants actively took part in the initiative, diligently segregating waste for proper disposal.
Also present at the programme were BDO Pakyong, DCSCO Pakyong, Panchayat members, representatives from various line departments of Pakyong district, the National Disaster Response Force (NDRF), Self-Help Groups (SHGs), and the driving association.