Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address during the interaction with beneficiaries of Viksit Bharat Sankalp Yatra via video conferencing
08 JAN 2024 3:23PM by PIB Delhi
My respectful greetings to all fellow countrymen!
The Viksit Bharat Sankalp Yatra completed its 50 days just 2-3 days ago. The participation of 11 crore people in this yatra in such a short time is unprecedented. The government is reaching out to people standing at the last rung of society with its schemes. The Viksit Bharat Sankalp Yatra is not just the government's journey; it has become the nation's journey, a journey of dreams, resolutions and trust, and that's why every region, every family of the country is welcoming the guaranteed vehicle of Modi with great emotion, looking at it as a hope for a better future. Whether it's a village or a city, there is enthusiasm, zeal, and belief everywhere regarding this yatra. From the metropolis of Mumbai to the remote villages of Mizoram, from the mountains of Kargil to the coastal shores of Kanyakumari, Modi's guaranteed vehicle is reaching every corner of the country. The poor who had spent their lives waiting for the benefits of government schemes are now witnessing a meaningful change. Who would have thought that government employees, officers, bureaucrats, and politicians would personally visit the doors of the poor and inquire whether they have benefited from government schemes or not? But it's happening and it is happening with utmost honesty. Along with Modi's guaranteed vehicle, government offices and representatives are reaching people's villages and neighbourhoods. The satisfaction of those I've spoken to is evident on their faces.
My family members,
Today, Modi’s guarantee is talked about not within the country but globally also. But what does Modi's guarantee mean? Why is the government putting in so much effort to reach every beneficiary in this mission mode? Why is the government working day and night for your welfare? What is the connection between saturation of government schemes and the resolution of a ‘Viksit Bharat’? Many generations in our country have lived in scarcity, and life with incomplete dreams has become their reality. They considered scarcity as their destiny and remained compelled to live with it. The struggle for small necessities has been most intense among the poor, farmers, women, and youth in our country. Our government wants to ensure that the current and future generations do not have to undergo the difficulties faced by your ancestors, the hardships endured by your elders. That's why we are working so hard with the aim of eliminating the daily struggles for the smallest of needs faced by a significant population of the country. That's why we are focusing on the future of the poor, farmers, women, and youth. And these are the four biggest castes of the country for us. When the poor, farmers, women, and youth—the four castes that are very dear to me —will become empowered and strong, Bharat will undoubtedly become powerful. That's why the Viksit Bharat Sankalp Yatra has begun and is reaching every corner of the country.
Friends,
The main aim of the Viksit Bharat Sankalp Yatra is that no deserving individual should miss out on the benefits of the government schemes. Many times, some people are deprived of the benefits of these schemes due to lack of awareness or various other reasons. The government sees it as its duty to reach out to such people. That's why Modi's guaranteed vehicle is going from village to village. Since the beginning of this yatra, approximately 12 lakh new beneficiaries have applied for the free LPG connection under the Ujjwala scheme. A few days ago, I visited the home of the 100 millionth beneficiary of Ujjwala when I was in Ayodhya. In addition to this, a significant number of applications have been received for schemes like Suraksha Bima Yojana, Jeevan Jyoti Bima Yojana, and PM SVANidhi during this yatra.
Friends,
Health check-ups for more than two crore poor individuals have been conducted during the Viksit Bharat Sankalp Yatra. At the same time, screening for tuberculosis has been done for one crore people, and 22 lakh individuals have been screened for sickle cell anemia. After all, who are these beneficiaries, these brothers and sisters? They are people from villages, the poor, Dalits, backward classes, and tribal communities, for whom reaching to a doctor was a major challenge in previous governments. Today, doctors are conducting their check-ups on the spot. Once the initial screening is done, they are eligible for free treatment up to Rs 5 lakh under the Ayushman Yojana. Free dialysis facilities for kidney patients and affordable medicines at Jan Aushadhi Kendras are also available for them. Ayushman Arogya Mandirs being established across the country are becoming significant health centres for villages and the poor. In other words, Viksit Bharat Sankalp Yatra has proven to be a blessing for the health of the poor as well.
My family members,
I am happy that the significant efforts of the government are benefiting millions of our mothers and sisters. Today, women are stepping forward and achieving new milestones. In the past, there were many sisters who had skills like sewing, knitting, etc., but they lacked the means to start their own business. The Mudra Yojana has given them the confidence to fulfill their dreams; it is Modi's guarantee. Today, new opportunities for employment and self-employment are emerging in every village. Today some of them are Bank Mitra or Pashu Sakhi while some others are involved in Asha-ANM-Anganwadi. In the last 10 years, 10 crore sisters have joined women self-help groups. These sisters have been assisted with more than 7.5 lakh crore rupees. Many of them have become ‘Lakhpati Didi’ over the years. In view of this success, I have envisioned and resolved to make two crore ‘Lakhpati Didis’. The figure of two crores is huge. Imagine the impact when the number of ‘Lakhpati Didis’ reaches two crores; it will be a massive revolution. The government has also initiated the Namo Drone Didi Yojana. I have been told that a demonstration of nearly one lakh drones took place during the Viksit Bharat Sankalp Yatra. For the first time in the history of the country, the people are being connected through technology in this mission mode. Currently, training for using drones is being provided in the agriculture sector. But its scope is expected to expand to other sectors as well in the near future.
My family members,
Discussions related to farmers and agricultural policies in our country were limited in previous governments. The discourse on empowering farmers was confined to the production and the sale of crops, whereas farmers face various challenges in their daily lives. Therefore, our government has made comprehensive efforts to ease each and every difficulty faced by farmers. Every farmer has received at least 30,000 rupees under the PM Kisan Samman Nidhi. We are continuously working to alleviate the struggles of small farmers. The promotion of cooperatives in agriculture is a result of this approach. Whether it is PACS, FPOs, or various organizations for small farmers, they are becoming significant economic forces today. We are bringing forward numerous cooperative organizations for farmers from storage facilities to the food processing industry. A few days ago, a significant decision was made for pulse farmers. Now, farmers producing pulses can also sell their produce directly to the government online. This will not only guarantee MSP for pulse farmers but also ensure better prices in the market. Currently, this facility is provided for tur and arhar dal, but it will be expanded to other pulses in the future. We are endeavouring to ensure that the money spent to buy pulses from abroad benefits the country's farmers.
Friends,
I would like to commend all the employees who are managing this work during the Viksit Bharat Sankalp Yatra. Despite the biting cold and rains in many places and other difficulties, the local administration officials and senior officers are working with complete dedication to ensure that the maximum number of people benefit from this Sankalp Yatra, and people's lives become better. We must move forward while fulfilling our duties to make the country developed. Once again, best wishes to all of you! I gained an understanding of various aspects and their confidence was evident when I had the opportunity to converse with some of them. Their resolutions are truly reflective of the potential in Bharat, which is propelling the country forward. We are fortunate that every citizen is working towards making Bharat a developed nation by 2047. It was a pleasure meeting you, and I look forward to joining the Viksit Yatra once again. Thank you very much!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাষণৰ অসমীয়া অনুবাদ
08 JAN 2024 3:23PM by PIB Guwahati
সকলো দেশবাসীলৈ মোৰ সশ্ৰদ্ধ শুভেচ্ছা!
বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাই মাত্ৰ ২-৩ দিন আগতে ইয়াৰ ৫০ দিন সম্পূৰ্ণ কৰিছিল। ইমান কম সময়ৰ ভিতৰতে এই যাত্ৰাত ১১ কোটি লোকৰ অংশগ্ৰহণ অভূতপূৰ্ব। চৰকাৰে নানা আঁচনিৰ জৰিয়তে সমাজৰ প্ৰান্তীয় এলেকাত থকা লোকসকলৰ ওচৰলৈ গৈ আছে। বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা কেৱল চৰকাৰৰ যাত্ৰা নহয়; ই দেশৰ যাত্ৰা, সপোন, সংকল্প আৰু বিশ্বাসৰ যাত্ৰা হৈ পৰিছে, আৰু সেয়েহে প্ৰতিটো অঞ্চল, দেশৰ প্ৰতিটো পৰিয়ালে মোদীৰ নিশ্চিত বাহনখনক অতি আৱেগেৰে আদৰণি জনাইছে, ইয়াক এক উন্নত ভৱিষ্যতৰ আশা হিচাপে চাইছে। গাওঁ হওঁক বা চহৰেই হওঁক, এই যাত্ৰা পথত সকলো ঠাইতে উৎসাহ, উৎসাহ আৰু বিশ্বাসৰ ধ্বনি প্ৰতিফলিত হৈছে। মুম্বাই মহানগৰৰ পৰা মিজোৰামৰ দূৰৱৰ্তী গাঁৱলৈকে, কাৰ্গিল পৰ্বতৰ পৰা কন্যাকুমাৰীৰ উপকূলীয় উপকূললৈকে, মোদীৰ নিশ্চিত বাহনখন দেশৰ প্ৰতিটো কোণত উপনীত হৈছে। চৰকাৰী আঁচনিৰ লাভালাভৰ বাবে অপেক্ষা কৰি জীৱন অতিবাহিত কৰা দৰিদ্ৰ সকলে এতিয়া এক অৰ্থপূৰ্ণ পৰিৱৰ্তন প্ৰত্যক্ষ কৰিছে। কোনে ভাবিছিল যে চৰকাৰী কৰ্মচাৰী, বিষয়া, আমোলা আৰু ৰাজনীতিবিদসকলে ব্যক্তিগতভাৱে দৰিদ্ৰ লোকসকলৰ দুৱাৰ পৰিদৰ্শন কৰিব আৰু তেওঁলোকে চৰকাৰী আঁচনিৰ পৰা লাভান্বিত হৈছেনে নাই সেই বিষয়ে খবৰ লব? কিন্তু এয়া হৈ আছে আৰু এইটো অতি সততাৰে হৈ আছে। মোদীৰ নিশ্চিত বাহনৰ লগতে চৰকাৰী কাৰ্যালয় আৰু প্ৰতিনিধিসকল মানুহৰ গাওঁ আৰু চুবুৰীয়া অঞ্চলত উপস্থিত হৈছে। মই যিসকলৰ সৈতে কথা পাতিছোঁ তেওঁলোকৰ সন্তুষ্টি তেওঁলোকৰ মুখত স্পষ্টভাৱে ধৰা পৰিছে।
মোৰ পৰিয়ালৰ সদস্যসকল,
আজি, মোদীৰ গেৰাণ্টিক লৈ দেশৰ ভিতৰতে নহয়, বিশ্বব্যাপীও আলোচনা হৈছে। কিন্তু মোদীৰ গেৰাণ্টিৰ অৰ্থ কি? চৰকাৰে এই মিছন মোডত প্ৰতিজন হিতাধিকাৰীৰ ওচৰলৈ যাবলৈ কিয় ইমান প্ৰচেষ্টা কৰি আছে? চৰকাৰে আপোনাসৱৰ কল্যাণৰ বাবে দিন-ৰাতি কিয় কাম কৰি আছে? চৰকাৰী আঁচনিসমূহৰ সম্পূৰ্ণ লক্ষ্য পূৰণ আৰু 'বিকশিত ভাৰত'ৰ সংকল্পৰ মাজত কি সম্পৰ্ক আছে? আমাৰ দেশৰ বহুতো প্ৰজন্মই অভাৱত আছে, আৰু অসম্পূৰ্ণ সপোনৰ সৈতে জীৱন কটাইছে। তেওঁলোকে অভাৱক তেওঁলোকৰ ভাগ্য হিচাপে গণ্য কৰিছিল আৰু ইয়াৰ সৈতে জীয়াই থাকিবলৈ বাধ্য হৈছিল। আমাৰ দেশৰ দৰিদ্ৰ, কৃষক, মহিলা আৰু যুৱসকলৰ মাজত সৰু প্ৰয়োজনীয়তাৰ সংগ্ৰাম আটাইতকৈ তীব্ৰ হৈ আহিছে। আমাৰ চৰকাৰে সুনিশ্চিত কৰিব বিচাৰে যে বৰ্তমান আৰু ভৱিষ্যত প্ৰজন্মই আপোনাসৱৰ পূৰ্বপুৰুষসকলে সন্মুখীন হোৱা অসুবিধা, আপোনাসৱৰ জ্যেষ্ঠসকলে সহ্য কৰা কষ্টৰ সন্মুখীন হ'ব নালাগে। সেয়েহে আমি দেশৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ জনসংখ্যাই সন্মুখীন হোৱা আটাইতকৈ সৰু প্ৰয়োজনীয়তাৰ বাবে দৈনন্দিন কৰিবলগীয়া হোৱা সংগ্ৰাম দূৰ কৰাৰ লক্ষ্যৰে ইমান কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰি আছোঁ। সেয়েহে আমি দৰিদ্ৰ, কৃষক, মহিলা আৰু যুৱসকলৰ ভৱিষ্যতৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছোঁ। আৰু এইবোৰ আমাৰ বাবে দেশৰ চাৰিটা ডাঙৰ শ্ৰেণী। যেতিয়া দৰিদ্ৰ লোক, কৃষক, মহিলা আৰু যুৱ সম্প্ৰদায়ৰ সবলীকৰণ সম্ভৱ হব আৰু তেওঁলোক শক্তিশালী হৈ উঠিব পাৰিলে ভাৰত নিঃসন্দেহে শক্তিশালী হ'ব। সেইকাৰণে বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা আৰম্ভ হৈছে আৰু দেশৰ প্ৰতিটো কোণত উপনীত হৈছে।
বন্ধুসকল,
বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ মূল লক্ষ্য হৈছে যে কোনো যোগ্য ব্যক্তিয়ে চৰকাৰী আঁচনিৰ লাভালাভৰ পৰা বঞ্চিত হ'ব নালাগে। বহুসময়ত, কিছুমান লোক সজাগতাৰ অভাৱ বা আন বিভিন্ন কাৰণত এই আঁচনিবোৰৰ লাভালাভৰ পৰা বঞ্চিত হয়। চৰকাৰে এনে লোকসকলৰ ওচৰলৈ যোৱাটো নিজৰ কৰ্তব্য হিচাপে গণ্য কৰে। সেইকাৰণে মোদীৰ নিশ্চিত বাহনখন গাঁৱে গাঁৱে গৈ আছে। এই যাত্ৰাৰ আৰম্ভণিৰ পৰা, প্ৰায় ১২ লাখ নতুন হিতাধিকাৰীয়ে উজ্জ্বলা আঁচনিৰ অধীনত বিনামূলীয়া এলপিজি সংযোগৰ বাবে আবেদন কৰিছে। কিছুদিন আগতে, মই অযোধ্যাত থাকোতে উজ্জ্বলাৰ ১০০ মিলিয়নতম হিতাধিকাৰীৰ ঘৰলৈ গৈছিলো। ইয়াৰ উপৰিও, এই যাত্ৰাৰ সময়ত সুৰক্ষা বীমা যোজনা, জীৱন জ্যোতি বীমা যোজনা আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰী স্বনিধিৰ দৰে আঁচনিৰ বাবে যথেষ্ট সংখ্যক আবেদন লাভ কৰা হৈছে।
বন্ধুসকল,
বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ সময়ত দুই কোটিতকৈও অধিক দৰিদ্ৰ ব্যক্তিৰ স্বাস্থ্য পৰীক্ষা কৰা হৈছে। একে সময়তে, এক কোটি লোকৰ বাবে যক্ষ্মা ৰোগৰ স্ক্ৰীণিং কৰা হৈছে, আৰু ২২ লাখ ব্যক্তিক চিকল চেল এনিমিয়াৰ বাবে পৰীক্ষা কৰা হৈছে। কিয়নো, এই হিতাধিকাৰীসকলতো আমাৰেই ভাই-ভনী, নহলে এইসকল কোন? তেওঁলোক হৈছে গাঁৱৰ লোক, দৰিদ্ৰ, দলিত, পিছপৰা শ্ৰেণী আৰু জনজাতীয় সম্প্ৰদায়ৰ লোক, যিসকলৰ বাবে পূৰ্বৰ চৰকাৰৰ দিনত চিকিৎসকৰ ওচৰলৈ যোৱাটো এটা ডাঙৰ প্ৰত্যাহ্বান আছিল। আজি, চিকিৎসকসকলে ঘটনাস্থলীত তেওঁলোকৰ পৰীক্ষা-নিৰীক্ষা চলাই আছে। প্ৰাৰম্ভিক স্ক্ৰীণিং সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ পাছত, তেওঁলোক আয়ুষ্মান যোজনাৰ অধীনত ৫ লাখ টকালৈকে বিনামূলীয়া চিকিৎসাৰ বাবে যোগ্য। বৃক্কৰোগীসকলৰ বাবে বিনামূলীয়া ডায়েলাইচিছ সুবিধা আৰু জন ঔষধি কেন্দ্ৰত সুলভ ঔষধো তেওঁলোকৰ বাবে উপলব্ধ। সমগ্ৰ দেশতে প্ৰতিষ্ঠা হোৱা আয়ুষ্মান আৰোগ্য মন্দিৰ গাওঁ আৰু দৰিদ্ৰ লোকসকলৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ স্বাস্থ্য কেন্দ্ৰ হৈ পৰিছে। অৰ্থাৎ, বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা দৰিদ্ৰ লোকসকলৰ স্বাস্থ্যৰ বাবেও এক আশীৰ্বাদ হিচাপে প্ৰমাণিত হৈছে।
মোৰ পৰিয়ালৰ সদস্যসকল,
মই সুখী যে চৰকাৰৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰচেষ্টাই আমাৰ লাখ লাখ মাতৃ আৰু ভগ্নীক লাভান্বিত কৰিছে। আজি, মহিলাসকলে আগবাঢ়ি আহিছে আৰু নতুন মাইলৰ খুঁটি ৰচনা কৰিছে। অতীতত, বহুতো ভগ্নী আছিল যাৰ চিলাই, ঊল গুঠা আদিৰ দৰে বহু দক্ষতা আছিল, কিন্তু তেওঁলোকৰ নিজৰ ব্যৱসায় আৰম্ভ কৰাৰ উপায়ৰ অভাৱ আছিল। মুদ্ৰা যোজনাৰ দ্বাৰা তেওঁলোকক তেওঁলোকৰ সপোন পূৰণ কৰাৰ আত্মবিশ্বাস প্ৰদান কৰা হৈছে; এইটো মোদীৰ গেৰাণ্টি। আজি প্ৰতিখন গাঁৱতে কৰ্মসংস্থান আৰু আত্মনিৰ্ভৰশীলতাৰ নতুন নতুন সুযোগ মুকলি হৈছে। আজি তেওঁলোকৰ কিছুমান বেংক মিত্ৰ বা পশু সখী আৰু আন কিছুমান আশা-এএনএম আৰু অংগনৱাড়ীৰ সৈতে জড়িত। যোৱা ১০ বছৰত ১০ কোটি ভগ্নীয়ে আত্মসহায়ক গোটত যোগদান কৰিছে। এওঁলোকক সহায়ৰ বাবে ৭.৫ লাখ কোটিতকৈ অধিক টকা খৰচ কৰা হৈছে। তেওঁলোকৰ বহুতে কালক্ৰমত 'লাখপতি দিদি' হৈ পৰিছে। এই সফলতাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত মই দুই কোটি 'লাখপতি দিদি' সৃষ্টিৰ কল্পনা কৰিছো আৰু সংকল্প লৈছো। দুই কোটিৰ সংখ্যাটো বৃহৎ। কল্পনা কৰক যেতিয়া 'লাখপতি দিদিছ'ৰ সংখ্যা দুই কোটিত উপনীত হব; ই এটা বৃহৎ বিপ্লৱ হ'ব। চৰকাৰে নমো দ্ৰোণ দিদি যোজনাও আৰম্ভ কৰিছে। মোক কোৱা হৈছে যে বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ সময়ত প্ৰায় এক লাখ ড্ৰোনৰ প্ৰদৰ্শন হৈছিল। দেশৰ ইতিহাসত প্ৰথমবাৰৰ বাবে এই মিছন মোডত প্ৰযুক্তিৰ জৰিয়তে জনসাধাৰণক সংযোগ কৰা হৈছে। বৰ্তমান, কৃষি খণ্ডত ড্ৰোন ব্যৱহাৰৰ বাবে প্ৰশিক্ষণ প্ৰদান কৰা হৈছে। কিন্তু ইয়াৰ পৰিসৰ অদূৰ ভৱিষ্যতে আন খণ্ডলৈও সম্প্ৰসাৰিত হ'ব বুলি আশা কৰা হৈছে।
মোৰ পৰিয়ালৰ সদস্যসকল,
আমাৰ দেশত কৃষক আৰু কৃষি নীতি সম্পৰ্কীয় আলোচনা পূৰ্বৰ চৰকাৰসমূহত সীমিত আছিল। কৃষকসকলক শক্তিশালী কৰাৰ আলোচনা কেৱল শস্যৰ উৎপাদন আৰু বিক্ৰীত সীমাবদ্ধ আছিল, আনহাতে কৃষকসকলে তেওঁলোকৰ দৈনন্দিন জীৱনত বিভিন্ন প্ৰত্যাহ্বানৰ সন্মুখীন হৈছিল। সেয়েহে, আমাৰ চৰকাৰে কৃষকসকলে সন্মুখীন হোৱা প্ৰতিটো অসুবিধা সহজ কৰাৰ বাবে ব্যাপক প্ৰচেষ্টা চলাইছে। প্ৰধানমন্ত্ৰী কিষাণ সন্মান নিধিৰ অধীনত প্ৰতিজন কৃষকে কমেও ৩০,০০০ টকা লাভ কৰিছে। আমি ক্ষুদ্ৰ কৃষকসকলৰ সংগ্ৰাম দূৰ কৰিবলৈ নিৰন্তৰ কাম কৰি আছো। কৃষিক্ষেত্ৰত সমবায়ৰ প্ৰচাৰ এই পদ্ধতিৰ ফল। পিএচিএছ হওঁক বা এফপিঅ’ বা ক্ষুদ্ৰ কৃষকসকলৰ সংগঠনেই হওঁক, তেওঁলোক আজি গুৰুত্বপূৰ্ণ অৰ্থনৈতিক শক্তি হৈ পৰিছে। আমি কৃষকসকলৰ বাবে সংৰক্ষণ সুবিধাৰ পৰা খাদ্য প্ৰক্ৰিয়াকৰণ উদ্যোগলৈ অসংখ্য সমবায় সংগঠন আগবঢ়াই আনিছোঁ। কেইদিনমান আগতে, মাহজাতীয় শস্যৰ খেতিয়কসকলৰ বাবে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ সিদ্ধান্ত লোৱা হৈছিল। এতিয়া, মাহজাতীয় শস্য উৎপাদন কৰা কৃষকসকলে তেওঁলোকৰ উৎপাদিত সামগ্ৰী পোনপটীয়াকৈ চৰকাৰক অনলাইনত বিক্ৰী কৰিব পাৰে। ই কেৱল মাহজাতীয় শস্যৰ খেতিয়কসকলৰ বাবে এমএছপিৰ নিশ্চয়তা প্ৰদান নকৰে, লগতে বজাৰত উন্নত মূল্য সুনিশ্চিত কৰিব। বৰ্তমানে, এই সুবিধাটো তুৰ আৰু অৰহৰ দাইলৰ বাবে প্ৰদান কৰা হয়, কিন্তু ভৱিষ্যতে ইয়াক অন্যান্য মাহজাতীয় শস্যলৈ সম্প্ৰসাৰিত কৰা হ'ব। বিদেশৰ পৰা মাহজাতীয় শস্য ক্ৰয় কৰিবলৈ খৰচ কৰা ধনে যাতে দেশৰ কৃষকসকলক লাভান্বিত কৰে তাৰ বাবে আমি আমি চেষ্টা কৰি আছোঁ।
বন্ধুসকল,
মই বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ সময়ত এই কাম পৰিচালনা কৰা সকলো কৰ্মচাৰীৰে শলাগ লৈছোঁ। বহু ঠাইত ঠাণ্ডা আৰু বৰষুণ আৰু অন্যান্য অসুবিধাৰ সত্বেও, স্থানীয় প্ৰশাসনিক বিষয়া আৰু জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকলে এই সংকল্প যাত্ৰাৰ পৰা সৰ্বাধিক সংখ্যক লোক যাতে লাভান্বিত হয়, আৰু মানুহৰ জীৱন উন্নত হয় তাৰ বাবে সম্পূৰ্ণ নিষ্ঠাৰে কাম কৰি আছে। দেশখন উন্নত কৰাৰ বাবে আমি আমাৰ কৰ্তব্য পালন কৰি আগবাঢ়িব লাগিব। আকৌ এবাৰ, আপোনালোক সকলোকে আন্তৰিক শুভেচ্ছা জনাইছোঁ। হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে কথা পতাৰ সুযোগ লাভ কৰি মই বিভিন্ন দিশৰ বিষয়ে বুজি পাইছিলোঁ আৰু তেওঁলোকৰ আত্মবিশ্বাস স্পষ্ট হৈছিল। তেওঁলোকৰ সংকল্পবোৰ সঁচাকৈয়ে ভাৰতত সম্ভাৱনাৰ প্ৰতিফলন, যিয়ে দেশক আগুৱাই নিছে। আমি সৌভাগ্যৱান যে প্ৰতিজন নাগৰিকে ২০৪৭ চনৰ ভিতৰত ভাৰতক এখন উন্নত ৰাষ্ট্ৰ হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ দিশত কাম কৰি আছে। আপোনাসৱক লগ পোৱাটো এক আনন্দদায়ক অভিজ্ঞতা আছিল, আৰু মই আকৌ এবাৰ বিকশিত যাত্ৰাত যোগদান কৰিবলৈ বাট চাই আছোঁ। বহুত ধন্যবাদ!