Prime Minister's Office
Chhattisgarh tribal woman impresses PM with her knowledge of government Schemes
The Government is committed to the development of citizens living in tribal areas: PM
08 JAN 2024 3:15PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra today via video conferencing. Thousands of Viksit Bharat Sankalp Yatra beneficiaries from across the country along with Union Ministers, MPs, MLAs and local-level representatives joined the event.
Smt Bhumika Bhuaraya who belongs to an agricultural family from Kanker, Chhattisgarh upon interaction with the Prime Minister informed that she works as a Secretary of one of the 29 Van Dhan groups in her village and she has availed the benefits of various government schemes including Van Dhan Yojna, Ujjwala Gas Connections, Jal Jeevan, MNREGA Card, Ration Card, and PM Kisan Samman Nidhi.
Impressed with Smt Bhumika remembering the names of all government schemes, the Prime Minister said that it strengthens the government to a greater extent to work for the people. PM Modi also enquired about the availability of ration on time. An inquisitive Prime Minister asked Smt Bhumika about her vast source of information about the government schemes which is her family and parents. Shri Modi lauded the contributions of her parents in imparting education to both the children including her younger brother who is currently studying in college and urged the other residents of the village to invest in the education of the children.
She also informed the Prime Minister about her self-help Van Dhan Group which produces Mahwa Ladoo and Amla pickles which are sold to the mart at Rs 700 kg per kg. Prime Minister Modi expressed satisfaction that all the benefits have been made available to the beneficiaries without any hassle and also lauded her efforts in making appropriate use of Mahwa which is generally used for intoxication. “The Government is committed to the development of citizens living in tribal areas”, the Prime Minister said, crediting Smt Bhumika for the positive results produced by Van Dhan Kendras. He informed about PM Jan Man Yojna launched on the birth anniversary of Bhagwan Birsa Munda which is going to be of great help to the tribal people.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
সরকারগী স্কিমশিংগী মরমদা খঙলবা ছতিসগর ত্রাইবেল নুপীনা প্রধান মন্ত্রী অঙকপা পোকহনখ্রে
ত্রাইবেলগী লমদমশিংদা লৈরিবা মীয়াম চাউখৎনবা সরকারনা থবক পায়খৎলে : প্রধান মন্ত্রী
08 JAN 2024 3:15PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরিশিংগা ৱারি শানখ্রে। য়ুনিয়ন মিনিস্তরশিং, এম.পিশিং, এম.এল.এশিং অমসুং লোকেল থাক্কী মীয়ামগী মীহুৎশিংগা লোয়ননা লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা বেনিফিসরিশিং থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।
ছতিসগরগী কানকেরদগী লৌউ-শিংউগী থবক তৌবা ইমুং অমগী শ্রীমতি ভুমিকা বুয়ারায়ানা প্রধান মন্ত্রীগা ৱারি শানবদা হায়খি মদুদি মহাক্কী খুঙ্গংদা লৈবা বন ধন গ্রুপ ২৯গী মনুংদা গ্রুপ অমগী সেক্রেতরি ওইনা মহাক থবক তৌরি অমসুং বন ধন য়োজনা, উজৱালা গ্যাস কন্নেক্সন, জল জিবন মিসন, মেনরেগা কার্দ, রেসন কার্দ অমসুং পি.এম কিষান সম্মান নিধি য়াওনা সরকারগী তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিংগী কান্নবশিং ফংলে।
শ্রীমতি ভুমিকানা সরকারগী স্কিম পুম্নমক্কী মমিং নিংশিংবদা অপেনবা পোক্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মীয়ামগীদমক খর হেন্না থবক তৌনবা মসিনা সরকারগী মপাঙ্গল কনখৎহল্লে। মতম চানা চেঙ ফংবগী মতাংদশু প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হংখি। মহাক্কী ইমুং-মনুং অমসুং মমা-মপা ওইরিবা সরকারগী স্কিমশিংগী মরমদা মহাক্না মমুৎ তানা খঙবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা শ্রীমতি ভুমিকাদা হংখি। হৌজিক কলেজ তম্লিবা মহাক্কী মৌপৱা নুপা য়াওনা অঙাং অনিমক লাইরিক তমহনবগীদমক শ্রী মোদীনা মহাক্কী মমা-মপা থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং মখোয়গী মচাশিং লাইরিক তম্নবা শেন থাদনবা খুঙ্গং অদুগী অতোপ্পা খুঞ্জাশিংদা মহাক্না তকশিনখি।
শ্রীমতি ভুমিকানা হায়খি মহাক্কী সেল্ফ-হেল্প বন ধন গ্রুপনা কৈথেলদা মাহৱা লদু অমসুং হৈক্রুগী অচার কেজি অমদা লুপা ৭০০ তা য়োল্লি। কান্নবা খুদিংমক বেনিফিসরশিংদা অৱাবা অমতা লৈহন্দনা ফংহনবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা অপেনবা ফোঙদোকখি অমসুং মহৌশাদা ময়াই কাবা চীঞ্জাক ওইনা শীজিন্নবা মাহৱা অসি মফম চানা শীজিন্নবগীদমক মহাক্কী থবকশিং থাগৎখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ত্রাইবেলগী লমদমশিংদা লৈরিবা মীয়াম চাউখৎনবা সরকারনা থবক পায়খৎলে। শ্রীমতি ভুমিকানা বন ধন কেন্দ্রশিংগী লোয়ননা অফবা থবক কয়া পাংথোক্লে। ভাগবান বিরসা মুন্দাগী মপোক নুমিত্তা হৌদোকখিবা পি.এম জন মন য়োজনা অসিনা ত্রাইবেল মীয়ামদা চাউনা মতেং পাংগনি।