প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা অযোধ্যা ধামদা মহর্ষি বালমিকি ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ত শঙ্গাখ্রে
তর্মিনেল বিল্দিংগী মমাইদা শঙ্গাগদৌরিবা রাম মন্দিরগী লাইশঙগী য়ুমশারোল উৎলি
30 DEC 2023 4:50PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নৌনা শাবা অযোধ্যা এয়রপোর্ত শঙ্গাখ্রে। এয়রপোর্ত অসি মহর্ষি বালমিকি ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ত হায়না মমিং থোল্লে।
তুংদা, মীয়ামগী থৌরম অমদা ৱা ঙাংবদা, অযোধ্যা এয়রপোর্ত অসি মহর্ষি বালমিকিগী মমিং থোনবদা প্রধান মন্ত্রীনা হরাওবা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি মহর্ষি বালমিকিগী রামায়ন অসি ঐখোয়গা রামগা শম্নহনবা লৌশিংগী লম্বীনি। অনৌবা ভারতকী মহর্ষি বালমিকি ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ত অসিনা ঐখোয়গা অযোধ্যা ধাম অমসুং অনৌবা রাম মন্দিরগা শম্নগনি। এয়রপোর্ত অসিগী অহানবা ফেজ অসিনা চহি অমদা পেসেঞ্জর লাখ ১০ চৎথোক-চৎশিন তৌবা য়াগনি অমসুং অনিশুবা ফেজ মতুংদা, মহর্ষি বালমিকি ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ত অসিনা চহি অমদা পেসেঞ্জর লাখ ৬০ চৎথোক-চৎশিন তৌবা য়াগনি।
অৱাংবা থাক্কী এয়রপোর্ত অসিগী ফেজ-১ অসি লুপা করোর ১৪৫০ হেনবগী শেনফম চঙনা শেমগৎপনি। এয়রপোর্ত অসিগী তর্মিনেল বিল্দিং অসি ইসক্বার মিতর ৬৫০০ পাক-চাউগনি, চহি অমদা পেসেঞ্জর লাখ ১০ সেবা তৌবা ঙমগনি। তর্মিনেল বিল্দিংগী মমাইদা নৌনা শঙ্গাগদৌরিবা শ্রী রাম মন্দিরগী লাইশঙগী য়ুমশারোল হাপকনি। তর্মিনেল বিল্দিংগী মনুংদা লমদম অসিগী কলা, ভাগবান শ্রী রামগী পুন্সিগী অয়েকপা লাইশিং অমসুং মুরেলশিং য়াওরে। অযোধ্যা এয়রপোর্তকী তর্মিনেল বিল্দিং অসিদা ইন্সুলেতেদ রুফিং, এল.ই.দি লাইত, নোংগী ঈশিং লোকশিনফম, ঈশিং পেরেশিং, ঈশিং শেংদোক্নবা প্লান্ত, অমোৎপা শেংদোক্নবা প্লান্ত, সোলার পৱার প্লান্ত অমসুং গ্রিহা-ফাইব স্তার রেতিং য়ৌবা ঙম্নবা অতোপ্পা খুদোংচাবা কয়া য়াওরে। এয়রপোর্ত অসিনা লমদম অসিদা তুরিজম, ললোন-ইতিক অমসুং থবক ফংবগী খুদোংচাবশিং হেনগৎহল্লগনি।

Prime Minister's Office
PM inaugurates Maharishi Valmiki International Airport at Ayodhya Dham
Facade of the terminal building depicts the temple architecture of the upcoming Shri Ram Mandir
30 DEC 2023 4:50PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today inaugurated the newly built Ayodhya Airport. The airport has been named Maharishi Valmiki International Airport.
Later, speaking at a public event, the Prime Minister expressed happiness on naming Ayodhya Airport after Maharishi Valmiki. He said Maharishi Valmiki’s Ramayana is the path of knowledge which connects us to Shri Ram. Maharishi Valmiki International Airport in modern India will connect us to Ayodhya Dham and the divine-grand-new Ram temple. In the first phase the airport can handle 10 lakh passengers annually and after the second phase, Maharishi Valmiki International Airport will cater to 60 lakh commuters annually.
Phase 1 of the state-of-the-art airport is developed at a cost of more than Rs 1450 crore. The airport’s terminal building will have an area of 6500 sqm, equipped to serve about 10 lakh passengers annually. The facade of the Terminal Building depicts the temple architecture of the upcoming Shri Ram Mandir of Ayodhya. The interiors of the terminal Building are decorated with local art, paintings & murals depicting the life of Bhagwan Shri Ram. The terminal building of Ayodhya airport is also equipped with various sustainability features like insulated roofing system, LED lighting, rain water harvesting, landscaping with fountains, water treatment plant, sewage treatment plant, solar power plant and many other such features have been provided to meet GRIHA - 5 star ratings. The airport will improve connectivity in the region, leading to a boost in tourism, business activities and employment opportunities.