শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
ত্রিপুরাদা খোৱাই-হরিনা লম্বীগী কিমি ১৩৫ শাংবা শরুক ফগৎহনবা অমসুং পাকথোকপা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
27 DEC 2023 3:37PM by PIB Imphal
ত্রিপুরা রাজ্যদা অপুনবা কিমি ১৩৪.৯১৩ শাংবা এন.ঐচ-২০৮গী কিমি ১০১.৩০০(খোৱাই) দগী কিমি ২৩৬.২১৩(হরিনা) ফাওবগী লম্বীগী শরুক ফগৎহনবা অমসুং লেন অনিদা পাকথোকহনবা অমসুং লম্বীগী পেব সোলজর শেম্বদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্সনা অয়াবা পীরে।
লোনগী শরুক লুপা করোর ১,৫১১.৭০ গী শেনফম অমা য়াওনা প্রোজেক অসিগী অপুনবা শেনফম লুপা করোর ২,৪৮৬.৭৮ নি। লোনগী মতেং অসি ওফিসিএল দিবলপমেন্ত এসিস্তেন্স(ও দি এ) স্কিমগী মখাদা জপান ইন্তরনেসনেল কোওপরেসন এজেন্সি(জিকা)না পীরক্কদবনি। প্রোজেক অসিনা ত্রিপুরাগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংগী মরক্তা লম্বী-থোংগী ফিবম ফগৎহনগনি অমসুং হৌজিক চৎনরিবা এন.ঐচ-৮গী মথক্তা ত্রিপুরাদগী অসাম অমসুং মেঘালয় য়ৌবা য়াবা অতোপ্পা লম্বী লৈরগনি।
কান্নবশিং:
লমদম অসিগী শেন্মিৎলোনগী দরকার ওইবশিং খন্নরবা মতুংদা নুংঙাইবা অমসুং গারি চেনবা য়াবা লম্বী লৈহনবগী তঙাইফদবা অদু য়েংলগা প্রোজেক অসি পায়খৎনবা খনখিবনি। এন.ঐচ-৮ গী শরুক ফগৎহনবা অসিনা এন.ঐচ-২০৮এ ফাওরগা অসাম অমসুং ত্রিপুরাগী মরক্তা চৎথোক-চৎশিন ফগৎহনবতা নত্তনা চৎথোক-চৎশিন তৌরিবা মীওইশিংগী মতম হন্থহনগনি অমসুং নুংঙাইহনগনি। লম্বী অসিনা বাংলাদেস ঙমখৈ ময়া য়াম্না নক্না চৎলি অমসুং মসিনা কাইলাসাহার, কমলপুর অমসুং খোৱাই বোর্দর চেক পোস্ত ফাওরগা বাংলাদেস য়ৌবা লম্বীগী ফিবম ফগৎহনগনি। লম্বীগী প্রোজেক অসিনা লমদম অসিদা লম্বী-থোং ফগৎহন্দুনা কংফালগী শরুক্তা লৈবা ঙমখৈদা ললোন-ইতিক্কী থবকশু চাউখৎহনগনি।
লম্বী অসিনা লৌউ-শিংউগী মফম, লমকোয়ফমশিং, লাইফমশিং অমসুং রাজ্য অসিগী চাউখৎতনা লৈরিবা ত্রাইবেলশিংগী মফমশিংগা শম্নবা লম্বী ফগৎহনগনি। প্রোজেক অসি লোইশিল্লবা মতুংদা, লম্বী-থোংগী ফিবম ফগৎলক্তুনা রাজ্য অসিগী মীয়াম অমসুং রাজ্য সরকারগী শেন্থোক হেনগৎহনবদা মতেং পাংগনি।
লম্বী পরিং অসি শেমগৎপদা চহি ২ চঙগনি অমসুং মসিগী মনুংদা লম্বী শেম্বা লোইরবা মতুংদা নেসনেল হায়ৱে পরিং অসি চহি ৫ য়েংশিনবা( করিগুম্বা ফেক্সিবল পেবমেন্ত ওইরবদি) নত্ত্রগা চহি ১০(রিজিত পেবমেন্ত ওইরবদি) য়েংশিনগনি।

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves improvement and widening of 135 km stretch of Khowai-Harina road in Tripura
27 DEC 2023 3:37PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has given its approval for Improvement & Widening to two lane with paved shoulder of road from km 101.300 (Khowai) to km 236.213 (Harina) of NH-208, covering a total length of 134.913 kms in the State of Tripura.
The project involves investment of Rs.2,486.78 crore which includes a loan component of Rs.1,511.70 crore (JPY 23,129 Million). The loan assistant will be from Japan International Cooperation Agency (JICA) under Official Development Assistance (ODA) scheme. The project is envisaged to facilitate better road connectivity between various parts of Tripura and to provide alternative access to Assam and Meghalaya from Tripura apart from existing NH-8.
Benefits:
The project has been selected based on the necessity of providing smooth and motorable road after considering socio economic needs of the region. Development of the project stretch of NH-208 would not only improve Interstate connectivity between Assam and Tripura via NH-208A but also reduce the transit time and provide safer connectivity for the travellers. The project stretch also passes very close to Bangladesh border and it would improve connectivity to Bangladesh through Kailashahar, Kamalpur and Khowai Border Check Post. The land border trade would also potentially grow with the improvement in Road Network in the region through development of the project road.
The selected stretch is providing improved connectivity to agricultural belt, tourist places, religious places and tribal districts of the state, which are backward in terms of growth and income. After completion of the project, the connectivity will be improved which help to generate more revenue to the State as well as income for local public.
The construction period for the project stretches will be 2 years which includes the maintenance of these National Highways stretches for 5 years (in the case of flexible pavement)/ 10 years (in the case of rigid pavement) after completion of construction.