স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
৭শুবা ইকোনোমিক সেন্সস
20 DEC 2023 3:23PM by PIB Imphal
৭শুবা ইকোনোমিক সেন্সসকী থবক লোইরে। ৭শুবা ইকোনোমিক সেন্সসকী ফলশিংগী মতাংদা, রাজ্য/য়ু.তি ১২ প্রোবিজনেল রিজল্তশিং অয়াবা পীদ্রি অমসুং রাজ্য/য়ু.তি ১০দা অয়াবা পীনবা ৱারেপ পন্দুনা লৈরি। মরম অদুনা লৈবাক শীনবা থুংনা ৭শুবা ইকোনোমিক সেন্সসকী ফলশিং অরোইবা ওইনা পুথোক্ত্রি।
৭শুবা ইকোনোমিক সেন্সসতা শরুক য়াদবা রাজ্য অসি নোংচুপ বেঙ্গল মথন্তনি। তোঙান-তোঙানবা তাঙ্ককশিংদা নোংচুপ বেঙ্গল সরকারগী ওফিসিএলশিং অমসুং মিনিস্ত্রিগী মরক্তা পাউ ফাওনরবসু মসি থবক ওইনা পাংথোক্ত্রে।
এগ্রিকলচর, ফোরেস্ত্রি, ফিসিং, মাইনিং অমসুং ক্বারিয়িং সেক্তরগী দেতা নোংচুপ বেঙ্গল সরকারদগী ফংলে অমসুং স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইমপ্লেমেন্তসন্না লৈবাক্কী গ্রোস দোমেস্তিক প্রদক হোৎনবা গ্রোস ভেলু ওফ আউতপুত অমসুং গ্রোস ভেলু এদেদ পাবদা শীজিন্নরি।
৭শুবা ইকোনোমিক সেন্সস শরুক য়াখিবা রাজ্য/য়ু.তিগী অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরি:
৭শুবা ইকোনোমিক সেন্সস শরুক য়াখিবা রাজ্য/য়ু.তিগী মমিং
1. অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
2. অন্ধ্র প্রদেস
3. অরুনাচল প্রদেস
4. অসাম
5. বিহার
6. চান্দিগর
7. ছতিসগর
8. দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু
9. দিল্লি
10. গৱা
11. গুজরাত
12. হরিয়ানা
13. হিমাচল প্রদেস
14. জম্মু অমসুং কাস্মির
15. ঝারখন্দ
16. কর্নাতকা
17. কেরলা
18. লাদাখ
19. লাক্ষদ্বিপ
20. মধ্য প্রদেস
21. মহারাস্ত্রা
22. মনিপুর
23. মেঘালয়
24. মিজোরম
25. নাগালেন্দ
26. ওরিসা
27. পুদুচেরি
28. পঞ্জাব
29. রাজস্থান
30. সিক্কিম
31. তামিল নাদুন
32. তেলঙ্গানা
33. ত্রিপুরা
34. উত্তর প্রদেস
35. উত্তরখন্দ
ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা ৱাফম অসি স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইমপ্লেমেন্তসনগী রাজ্য মন্ত্রী(মনিংতম্বা), প্লান্নিংগী রাজ্য মন্ত্রী(মনিংতম্বা) অমসুং কোওপরেত এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী রাও ইন্দরজিৎ সিংহনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Statistics & Programme Implementation
7th ECONOMIC CENSUS
20 DEC 2023 3:23PM by PIB Delhi
The fieldwork of 7th Economic Census has been completed. As regards to results of 7th Economic Census, 12 States/UTs have not approved the provisional results and it is pending in 10 States/UTs for decision on approval. Therefore, nationwide 7th Economic Census results could not be finalized.
West Bengal is the only state that has not participated in the 7th Economic Census. Although numerous consultations and communications between the Ministry and Government of West Bengal officials were made at various level, it could not fructify.
Agriculture, Forestry, Fishing, Mining & quarrying sector data are being received from West Bengal government and are used for compilation of Gross Value of Output and Gross Value Added for estimation of Gross Domestic Product of the country by the Ministry of Statistics & Programme Implementation.
The details of participating State/UTs in 7th Economic Census are as under:
List of Participating State / UTs in 7th Economic Census
1. Andaman and Nicobar Islands
2. Andhra Pradesh
3. Arunachal Pradesh
4. Assam
5. Bihar
6. Chandigarh
7. Chhattisgarh
8. Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu
9. Delhi
10. Goa
11. Gujarat
12. Haryana
13. Himachal Pradesh
14. Jammu and Kashmir
15. Jharkhand
16. Karnataka
17. Kerala
18. Ladakh
19. Lakshadweep
20. Madhya Pradesh
21. Maharashtra
22. Manipur
23. Meghalaya
24. Mizoram
25. Nagaland
26. Odisha
27. Puducherry
28. Punjab
29. Rajasthan
30. Sikkim
31. Tamil Nadu
32. Telangana
33. Tripura
34. Uttar Pradesh
35. Uttarakhand
This information was given by the Minister of State (Independent Charge) of the Ministry of Statistics and Programme Implementation, Minister of State (Independent Charge) of the Ministry of Planning and Minister of State in the Ministry of Corporate Affairs, Shri Rao Inderjit Singh in a written reply in the Lok Sabha today.