Ministry of Home Affairs
BHARAT KE VEER AND CENTRAL ARMED POLICE FORCES
20 DEC 2023 5:33PM by PIB Delhi
Bharat Ke Veer portal was launched on April 9, 2017, and Bharat Ke Veer Trust was established on July 23, 2018.
Through the Bharat Ke Veer portal financial assistance of Rs. 15 lakh in addition to other financial entitlements has been provided to Next of Kin (NoKs) of martyrs from January 1, 2016, to October 9, 2023. Since, October 10, 2023, the financial assistance for NoKs of martyrs has been increased to Rs. 25 lakh. The Bharat Ke Veer Trust ensures that NoK of martyrs get minimum of Rs.01 Crore from all entitlements.
Parents of married martyrs have been receiving financial assistance of Rs. 10 lakh from Bharat Ke Veer since May 1, 2020.
386 dependents of martyrs have been provided beneficial assistance from Bharat Ke Veer so far.
This was stated by the Minister of State for Home Affairs, Shri Nityanand Rai in a written reply to a question in the Rajya Sabha.

গৃহ মন্ত্ৰালয়
ভাৰত কে বীৰ আৰু কেন্দ্ৰীয় সশস্ত্ৰ আৰক্ষী বাহিনী
20 DEC 2023 5:33PM by PIB Guwahati
‘ভাৰত কে বীৰ’ শীৰ্ষক পৰ্টেলটো ২০১৭ চনৰ ৯ এপ্ৰিল তাৰিখে মুকলি কৰা হৈছিল, আৰু ‘ভাৰত কে বীৰ ন্যাস’ স্থাপন কৰা হৈছিল ২০১৮ চনৰ ২৩ জুলাই তাৰিখে।
‘ভাৰত কে বীৰ পৰ্টেল’ৰ জৰিয়তে ২০১৬ চনৰ ১ জানুৱাৰীৰ পৰা ২০২৩ চনৰ ৯ অক্টোবৰ পৰ্যন্ত শ্বহীদসকলৰ নিকট আত্মীয় (এনঅ'কে)ক অন্যান্য বিত্তীয় অধিকাৰৰ উপৰিও ১৫ লাখকৈ টকাৰ বিত্তীয় সাহায্য প্ৰদান কৰা হৈছে। ২০২৩ চনৰ ১০ অক্টোবৰৰ পৰা শ্বহীদসকলৰ নিকট আত্মীয়ৰ বাবে বিত্তীয় সাহায্যৰ পৰিমাণ ২৫ লাখ টকালৈ বৃদ্ধি কৰা হৈছে। ‘ভাৰত কে বীৰ ন্যাস’-য়ে নিশ্চিত কৰে যে শ্বহীদসকলৰ আত্মীয়সকলে সকলো অধিকাৰৰ পৰা ন্যূনতম 0১ কোটি টকা লাভ কৰে।
বিবাহিত শ্বহীদসকলৰ পিতৃ-মাতৃয়ে ২০২০ চনৰ ১ মে'ৰ পৰা ‘ভাৰত কে বীৰ পৰ্টেল’ৰ জৰিয়তে ১০ লাখ টকাৰ আৰ্থিক সাহায্য লাভ কৰি আহিছে।
শ্বহীদৰ ৩৮৬ গৰাকী নিৰ্ভৰশীলক এতিয়া পৰ্যন্ত ‘ভাৰত কে বীৰ’-ৰ জৰিয়তে লাভজনক সহায় আগবঢ়োৱা হৈছে।
ৰাজ্যসভাত এক প্ৰশ্নৰ লিখিত উত্তৰত গৃহ ৰাজ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী নিত্যানন্দ ৰায়ে এই কথা জানিবলৈ দিয়ে।