পাৱর মন্ত্রালয়
স্ত্রিৎ লাইতিং নেসনেল প্রোগ্রামগী মখাদা এল.ই.দি স্ত্রিৎলাইত করোর 1.3 থাল্লে: পৱার অমসুং নিউ অমসুং রিনিউএবল ইনর্জিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর
15 DEC 2023 1:18PM by PIB Imphal
পৱার অমসুং নিউ অমসুং রিনিউএবল ইনর্জিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায়খি মদুদি জনুৱারি 2015 হৌদোকখিবা স্ত্রিৎ লাইতিং নেসনেল প্রোগ্রামগী মখাদা হান্নগী স্ত্রিৎলাইতশিং এল.ই.দি স্ত্রিৎলাইতশিংনা মহুৎশীন্নবা পান্দম থম্লি, হৌজিক ফাওবদা ইনর্জি ইফিসিয়েন্সি সর্বিসেস লিমিতেদনা লৈবাক শীনবা থুংনা এল.ই.দি স্ত্রিৎলাইত করোর 1.3 থাল্লে। স্ত্রিৎ লাইতিং নেসনেল প্রোগ্রামগী মখাদা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা এল.ই.দি স্ত্রিৎলাইতশিং থানবগী ফিবম মখাদা পীরি।
স্ত্রিৎ লাইতিং নেসনেল প্রোগ্রামগী মখাদা লৈবাক শীনবা থুংনা ইনর্জি ইফিসিয়েন্সি সর্বিসেস লিমিতেদনা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা এল.ই.দি স্ত্রিৎলাইত থানখিবগী ফিবম
সেরিএল নম্বর
স্তেৎ/য়ু.তি
থানখিবা স্ত্রিৎ লাইত
1
অন্ধ্র প্রদেস
29,47,706
2
অসাম
28,875
3
বিহার
5,75,922
4
চান্দিগর
46,882
5
ছতিসগর
3,81,199
6
দিল্লি
3,81,107
7
গৱা
2,07,183
8
গুজরাত
9,03,519
9
হরিয়ানা
85,139
10
হিমাচল প্রদেস
62,982
11
জম্মু অমসুং কাস্মির
1,75,022
12
ঝারখন্দ
5,34,356
13
কর্নাতকা
13,226
14
কেরলা
4,33,979
15
লক্ষদ্বিপ
1,000
16
মধ্য প্রদেস
2,95,417
17
মহারাস্ত্রা
11,05,231
18
ওরিসা
3,53,808
19
পুদুচেরি
1,520
20
পোর্তব্লেয়ার
14,995
21
পঞ্জাব
1,28,855
22
রাজস্থান
10,73,238
23
সিক্কিম
1,073
24
তামিল নাদু
7,876
25
তেলঙ্গানা
16,82,878
26
ত্রিপুরা
76,426
27
উত্তর প্রদেস
12,90,949
28
উত্তরখন্দ
1,30,338
29
নোংচুপ বেঙ্গল
93,532
অপুনবা
1,30,34,233
পৱার মিনিস্ত্রিগী মখাদা পব্লিক সেক্তর অন্দরতেকিংগী জোইন্ত ভেঞ্চর অমা ওইরিবা ইনর্জি ইফিসিয়েন্সি সর্বিসেস লিমিতেদনা লোকেল গভর্নমেন্তশিংগী মতেংগা লোয়ননা লৈবাক অসিগী লম্বীশিংদা চাদা চামা লাইতশিং থাল্লে, মসি মরী লৈনবা লোকেল সেল্ফ গভর্নমেন্তশিংনা পীফম থোকপা শেনফমশিং মতম চানা পীবদগী ঙম্বনি।
দিশেম্বর ১৪,২০২৩দা লোক সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা ৱাফম অসি পৱার অমসুং নিউ অমসুং রিনিউএবল ইনর্জিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী আর.কে সিংহনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Power
1.3 crore LED streetlights installed under Street Lighting National Programme: Union Minister for Power and New & Renewable Energy
15 DEC 2023 1:18PM by PIB Delhi
The Union Minister for Power and New & Renewable Energy has informed that under Street Lighting National Programme, which was launched in January 2015, targeting replacement of conventional streetlights by LED streetlights, Energy Efficiency Services Limited has installed around 1.30 crore LED streetlights across the country till date. The State/UT wise status of LED streetlights installed under Street Lighting National Programme is as given below.
The State / UT-wise status of LED Street Lights installed by EESL across the country under SLNP programme
SR. NO.
STATE / U.T.
STREET LIGHT INSTALLED
1
ANDHRA PRADESH
29,47,706
2
ASSAM
28,875
3
BIHAR
5,75,922
4
CHANDIGARH
46,882
5
CHHATTISGARH
3,81,199
6
DELHI
3,81,107
7
GOA
2,07,183
8
GUJARAT
9,03,519
9
HARYANA
85,139
10
HIMACHAL PRADESH
62,982
11
JAMMU & KASHMIR
1,75,022
12
JHARKHAND
5,34,356
13
KARNATAKA
13,226
14
KERALA
4,33,979
15
LAKSHADWEEP
1,000
16
MADHYA PRADESH
2,95,417
17
MAHARASHTRA
11,05,231
18
ODISHA
3,53,808
19
PONDICHERRY
1,520
20
PORTBLAIR
14,995
21
PUNJAB
1,28,855
22
RAJASTHAN
10,73,238
23
SIKKIM
1,073
24
TAMILNADU
7,876
25
TELANGANA
16,82,878
26
TRIPURA
76,426
27
UTTAR PRADESH
12,90,949
28
UTTARAKHAND
1,30,338
29
WEST BENGAL
93,532
GRAND TOTAL
1,30,34,233
Energy Efficiency Services Limited, a Joint Venture of Public Sector Undertaking under the Ministry of Power, has the requisite capacity to support Local Self Governments in achieving hundred per cent LED coverage of streetlights in the country, subject to regular payment of dues by the respective Local Self Governments.
This information has been given by the Union Minister for Power and New & Renewable Energy Shri R. K. Singh, in a written reply to a question, in Lok Sabha on December 14, 2023.