Ministry of Power
More than 193 GW electricity generation capacity added in the past nine years, transforming our country from power deficit to power surplus: Union Power and New & Renewable Energy Minister
15 DEC 2023 3:23PM by PIB Delhi
The Union Minister for Power and New & Renewable Energy has informed that the Indian power sector has come a long way in past decade, transforming India from a power deficit to a power surplus nation. During the period from 2014-15, we have added 97501.2 MW in conventional power sector and 96282.9 MW of renewable energy capacity in the country. We have increased the generation capacity by 70% from 248,554 MW in March 2014 to 425,536 MW in October 2023.
The details of the State/UT-wise capacity addition in conventional sector from 2014-15 to 2023-24 (till October, 2023) are given below.
State /UT-wise capacity addition from 2014-15 to 2023-24 (till October, 2023)
(All figures in MW)
STATE
TYPE
2014-15
2015-16
2016-17
2017-18
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24
Grand Total
ANDHRA PRADESH
COAL
2410
1700
1320
600
800
6830
GAS
1510
1510
HYDRO
50
60
110
ARUNACHAL PRADESH
HYDRO
110
300
300
710
Assam
COAL
250
250
250
750
GAS
62.25
69.755
36.15
168.155
BIHAR
COAL
855
250
195
750
250
660
660
1570
660
5850
CHHATTISGARH
COAL
3245
2305
850
2660
360
800
10220
GUJARAT
COAL
250
250
500
800
1800
GAS
776.1
776.1
NUCLEAR
700
700
HIMACHAL PRADESH
HYDRO
736.01
400
219
112
111
280
1858.01
JHARKHAND
COAL
500
660
1160
KARNATAKA
COAL
1500
2400
800
4700
MADHYA PRADESH
COAL
3900
2300
2720
1365
800
11085
MAHARASHTRA
COAL
2930
2070
1590
1620
660
8870
GAS
388
388
MEGHALAYA
HYDRO
40
40
MIZORAM
HYDRO
60
60
ODISHA
COAL
1200
350
2120
800
4470
PUNJAB
COAL
1360
1860
3220
RAJASTHAN
COAL
850
600
660
660
660
660
4090
GAS
50
50
SIKKIM
HYDRO
96
1200
193
113
1602
TAMIL NADU
COAL
1350
1700
600
500
500
525
5175
NUCLEAR
1000
1000
2000
TELANGANA
COAL
1200
600
800
810
270
800
4480
HYDRO
160
110
30
300
TRIPURA
GAS
454.2
35.6
25.5
515.3
UTTAR PRADESH
COAL
2980
1820
1320
660
1320
660
8760
UTTARAKHAND
GAS
450
214
664
HYDRO
330
99
120
549
WEST BENGAL
COAL
1200
1100
500
300
12
3112
HYDRO
80
80
160
Jammu & Kashmir
HYDRO
450
330
780
Grand Total
22566.31
23976.6
14209.75
9505
5921.755
7065
5436.15
4878
1580
2374
97512.565
We have added 187849 ckt kilometre of transmission lines in the past nine years (09) connecting the whole country into one grid running on one frequency. This has enabled us to transfer 116540 MW from one corner of the country to another. We strengthened the distribution system by implementing projects of 1.85 lac crores under DDUGJY/IPDS/SAUBHAGYA and constructing 2927 sub-stations, upgrade 3964 sub-stations and adding 8.86 lac circuit kilometres of HT/LT lines. As a result, the availability of power in rural areas has gone up from 12 hours in 2015 to 20.6 hours in 2023. In urban areas, power available is 23.6 hours. The gap between Energy Requirement and Energy Supplied has come down from 4.2% in 2013-14 to 0.3 % in 2023-24. Even this gap between Energy Requirement and Energy Supplied is generally on account of constraints in the State transmission/distribution network and financial constraints of DISCOMs etc.
The steady growth in demand has contributed to the growth of India’s power generation capacity. This increase in demand is because of two factors: (1) India has been one of the world's fastest growing major economies in recent years and (2) 2.86 Crores households have been provided new electricity connections.
The State/UT-wise details regarding quantum of power generated in the country annually during the last five years and current year 2023-24(till October, 2023) are given below.
The State/UT-wise details regarding quantum of power generated in the country annually during the last five years and current year 2023-24 (till October, 2023)
(All figures in Million Units (Mus))
NAME OF STATE /UT
GENERATION in MUs
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24 (till October, 2023)
Chandigarh
13.51
13.33
10.16
14.19
12.61
8.73
Delhi
7423.68
6438.78
5730.71
5407.30
4314.50
2804.93
Haryana
26097.79
18050.51
15657.13
24103.15
33559.00
18342.80
Himachal Pradesh
38196.48
43002.12
39633.77
38503.40
41579.93
31308.07
Jammu and Kashmir
16699.27
18537.25
17441.97
17489.83
17170.62
13209.89
Ladakh
154.51
270.28
376.21
405.98
402.78
307.32
Punjab
33144.86
28747.68
25606.29
31127.70
40075.40
26014.77
Rajasthan
68841.66
70291.34
70607.33
83997.41
105963.47
68911.79
Uttar Pradesh
128467.21
129323.42
132668.65
143159.29
163447.06
99968.15
Uttarakhand
16100.33
17735.27
15551.31
16216.77
16369.49
11157.01
Chhattisgarh
116659.43
119336.93
136667.58
143213.21
144839.62
95742.91
Gujarat
110557.53
124666.25
121859.71
87886.78
95017.30
80347.46
Madhya Pradesh
129934.92
129397.90
138084.97
143037.90
152020.26
94862.33
Maharashtra
151998.66
145404.00
131805.01
153065.31
158993.39
98334.71
Dadra and Nagar Haveli *
5.76
6.19
11.96
49.16
30.62
16.15
Daman & Diu*
18.94
21.83
40.04
47.67
Goa
0.00
0.82
1.46
16.82
19.96
40.77
Andhra Pradesh
77694.33
76936.32
66882.90
74197.52
81701.42
54718.62
Telangana
56802.95
51923.14
46475.88
59279.66
63044.77
39944.96
Karnataka
28982.63
31114.50
34587.96
37951.72
37564.56
21690.70
Kerala
770.32
804.74
1092.12
1614.62
1961.28
1406.02
Tamil Nadu
17128.37
20019.68
21891.20
24312.41
27859.52
21597.02
Lakshadweep
83779.62
83498.68
70077.93
82020.39
89061.67
53845.69
Puducherry
49965.61
51858.96
48412.53
57188.93
56760.51
32898.77
Andaman Nicobar
151.16
113.49
157.99
152.01
252.45
215.43
Bihar
32658.66
35719.44
34092.75
44180.23
55489.06
34643.91
Jharkhand
27003.35
26247.21
27469.53
28915.39
30797.95
20728.50
Orissa
47477.80
49037.17
62944.21
66473.02
71529.15
41951.26
Sikkim
9050.18
11087.98
10935.46
11506.25
11709.14
8318.54
West Bengal
78438.25
75786.81
77478.05
88251.70
92995.30
55283.17
Arunachal Pradesh
1400.77
1788.70
3453.44
4163.41
4845.79
3329.00
Assam
7245.71
8089.14
6020.52
8398.89
9153.69
5760.77
Manipur
604.49
370.79
629.33
462.20
486.77
189.34
Meghalaya
980.04
1081.02
1208.78
886.50
1052.41
669.25
Mizoram
208.52
227.02
192.37
165.53
266.40
123.35
Nagaland
318.93
256.72
273.63
164.02
289.32
205.18
Tripura
6712.93
6121.04
7058.83
6339.87
7086.06
3897.81
Bhutan (IMP)
4406.62
5794.48
8765.50
7493.20
6742.40
4644.00
All India Grand Total
1376095.79
1389120.93
1381855.15
1491859.37
1624465.61
1047439.04
* From 2022-23, UTs Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu were merged.
Central Electricity Authority (CEA) conducts Electric Power Survey (EPS) of the country every five years for estimating the electricity demand of the country on medium and long term basis as obligated under Section 73(a) of the Electricity Act-2003.
The 20th Electric Power Survey (EPS) report published in November 2022, covers electricity demand projection for the year 2021-22 to 2031-32 as well as perspective electricity demand projection for the year 2036-37 and 2041-42 for the country. The details are given below.
Electricity demand projection for the year 2023-24 to 2031-32.
Year
Electrical energy requirement (in MU)
Peak Electricity Demand (in MW)
2023-24
1600214
230144
2024-25
1694634
244565
2025-26
1796627
260118
2026-27
1907835
277201
2027-28
2021072
294716
2028-29
2139125
313098
2029-30
2279676
334811
2030-31
2377646
350670
2031-32
2473776
366393
Perspective electricity demand projection for the year 2036-37 and 2041-42
Year
Electrical energy requirement
(in MU)
Peak Electricity Demand
(in MW)
2036-37
30,95,487
4,65,531
2041-42
37,76,321
5,74,689
We have taken following steps to meet the increased demand for power in the country:
1. In order to ensure an uninterrupted power supply for the nation’s growth, the anticipated capacity addition between 2023-32 is given below:
1. 27180 MW of Thermal Capacity is under construction, 12000 MW has been bid out and 19000 MW under clearances. The total anticipated Thermal capacity addition by 2031-2032 will be 87910 MW.
2. 18033.5 MW of Hydro Capacity (including stalled projects) is under construction and the total anticipated Hydro capacity addition by 2031-2032 is likely to be 42014 MW.
3. 8000 MW of Nuclear Capacity is under construction and the total anticipated Nuclear capacity addition by 2031-2032 will be 12200 MW.
4. 78935 MW of Renewable Energy Capacity is also currently under construction and the anticipated RE capacity addition by 2031-32 will be 322000 MW.
Thus, total 132148.5 MW of Capacity is under construction and the total anticipated capacity addition by 2031-2032 is likely to be 464124 MW.
1. India has committed to augment non fossil fuel based installed electricity generation capacity to over 500000 MW by 2030. Transmission plan for integration 500000 MW RE capacity by 2030 is being implemented in a phase manner commensurate with RE capacity addition. At present about 179000 MW of non fossil fuel generation capacity is already integrated.
1. Setting up of Ultra Mega Renewable Energy Parks to provide land and transmission to RE developers for installation of RE projects at large scale.
1. Govt have constructed Green Energy Corridors and put in place 13 Renewable Energy Management Centres. Presently Renewable Energy Capacity is 178000 MW and 78935 MW is under installation.
1. We have made the Power Sector viable. The AT&C losses have come down from 22.62% in 2013-14 to 15.41% in 2022-23. All current payment of Gencos are up-to-date and the legacy dues of Gencos have come down from Rs. 1.35 lakh crore to Rs. 6000 Crore. The subsidy payment to DISCOMS on account of subsidies announced by State Government are up-to-date.
This information has been given by the Union Minister for Power and New & Renewable Energy Shri R. K. Singh, in written replies to two separate questions, in Lok Sabha on December 14, 2023.

পাৱর মন্ত্রালয়
হৌখিবা চহি মাপনসিদা মৈ পুথোকপগী কেপাসিতী গিগাৱাত ১৯৩ হাপচিন্দুনা, লৈবাক অসিবু মৈ ৱাৎলম্বদগী মৈ মরাং কায়না পুথোকপা লৈবাক ওইহল্লে: পৱার অমদি নিউ অমসুং রিনিউএবল ইনর্জীগী কেন্দ্র মন্ত্রী
15 DEC 2023 3:23PM by PIB Imphal
ভারতকী পৱার সেক্তর হৌখিবা দেকেদ অসিদা শাংলবা খোঙচৎ অমদা লাক্তুনা, ভারতপু মৈ ৱাৎনা লৈরম্বদগী মৈ মরাং কায়না পুথোকপা লৈবাক অমা ওইহল্লে হায়না পৱার অমদি নিউ অমসুং রিনিউএবল ইনর্জীগী কেন্দ্র মন্ত্রীনা হায়খ্রে‍। ২০১৪-১৫ দগী হৌজিক ফাওবগী মতমসিদা ঐখোয়না কনভেস্নেল পৱার সেক্তরদা মেগাৱাত ৯৭৫০১.২ অমদি রিনিউএবল ইনর্জী কেপাসিতী মেগাৱাত ৯৬২৮২.৯ হাপচিনবা ঙম্লে‍। ঐখোয়না মার্চ ২০১৪দা জেনেরেসন কেপাসিতী মেগাৱাত ২৪৮,৫৫৪ ওইরম্বদগী ওক্তোবর ২০২৩ দা মেগাৱাত ৪২৫,৫৩৬ ওইহন্দুনা ৭০% হেনগৎহল্লে‍।
২০১৪-১৫ দগী ২০২৩-২৪ (ওক্তোবর ২০২৩) ফাওবদা কনভেন্সনেল সেক্তরদা হাপচিল্লকখিবা স্তেত/য়ু.তি.শিংগী মচা খায়বা ৱারোল মখাদা পীরি‍।
২০১৪-১৫ দগী ২০১৩-২৪ (ওক্তোবর ২০২৩) ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা হাপচিল্লকখিবা কেপাসিতী
(মশিং পুম্নমক মেগাৱাত্তনি)
স্তেত
মখল
২০১৪-১৫
২০১৫-১৬
২০১৬-১৭
২০১৭-১৮
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২৩-২৪
অপুনবা
অন্ধ্র প্রদেশ
কোইলা
২৪১০
১৭০০
১৩২০
৬০০
৮০০
৬৮৩০
গ্যাস
১৫১০
১৫১০
হায়দ্রো
৫০
৬০
১১০
অরুনাচল প্রদেশ
হায়দ্রো
১১০
৩০০
৩০০
৭১০
অসাম
কোইলা
২৫০
২৫০
২৫০
৭৫০
গ্যাস
৬২.২৫
৬৯.৭৫৫
৩৬.১৫
১৬৮.১৫৫
বিহার
কোইলা
৮৫৫
২৫০
১৯৫
৭৫০
২৫০
৬৬০
৬৬০
১৫৭০
৬৬০
৫৮৫০
ছত্তিসগর
কোইলা
৩২৪৫
২৩০৫
৮৫০
২৬৬০
৩৬০
৮০০
১০২২০
গুজরাত
কোইলা
২৫০
২৫০
৫০০
৮০০
১৮০০
গ্যাস
৭৭৬.১
৭৭৬.১
ন্যুক্লিয়র
৭০০
৭০০
হিমাচল প্রদেশ
হায়দ্রো
৭৩৬.০১
৪০০
২১৯
১১২
১১১
২৮০
১৮৫৮.০১
ঝার্খন্দ
কোইলা
৫০০
৬৬০
১১৬০
কর্নাতকা
কোইলা
১৫০০
২৪০০
৮০০
৪৭০০
মধ্য প্রদেশ
কোইলা
৩৯০০
২৩০০
২৭২০
১৩৬৫
৮০০
১১০৮৫
মহারাস্ত্র
কোইলা
২৯৩০
২০৭০
১৫৯০
১৬২০
৬৬০
৮৮৭০
গ্যাস
৩৮৮
৩৮৮
মেঘালয়
হায়দ্রো
৪০
৪০
মিজোরম
হায়দ্রো
৬০
৬০
ওরিসা
কোইলা
১২০০
৩৫০
২১২০
৮০০
৪৪৭০
পঞ্জাব
কোইলা
১৩৬০
১৮৬০
৩২২০
রাজস্থান
কোইলা
৮৫০
৬০০
৬৬০
৬৬০
৬৬০
৬৬০
৪০৯০
গ্যাস
৫০
৫০
সিক্কিম
হায়দ্রো
৯৬
১২০০
১৯৩
১১৩
১৬০২
তামিল নাদু
কোইলা
১৩৫০
১৭০০
৬০০
৫০০
৫০০
৫২৫
৫১৭৫
ন্যুক্লিয়র
১০০০
১০০০
২০০০
তেলঙ্গনা
কোইলা
১২০০
৬০০
৮০০
৮১০
২৭০
৮০০
৪৪৮০
হায়দ্রো
১৬০
১১০
৩০
৩০০
ত্রিপুরা
গ্যাস
৪৫৪.২
৩৫.৬
২৫.৫
৫১৫.৩
উত্তর প্রদেশ
কোইলা
২৯৮০
১৮২০
১৩২০
৬৬০
১৩২০
৬৬০
৮৭৬০
উত্তরাখন্দ
গ্যাস
৪৫০
২১৪
৬৬৪
হায়দ্রো
৩৩০
৯৯
১২০
৫৪৯
ৱেস্ত বেঙ্গল
কোইলা
১২০০
১১০০
৫০০
৩০০
১২
৩১১২
হায়দ্রো
৮০
৮০
১৬০
জম্মু অমসুং কাস্মির
হায়দ্রো
৪৫০
৩৩০
৭৮০
অপুনবা
২২৫৬৬.৩১
২৩৯৭৬.৬
১৪২০৯.৭৫
৯৫০৫
৫৯২১.৭৫৫
৭০৬৫
৫৪৩৬.১৫
৪৮৭৮
১৫৮০
২৩৭৪
৯৭৫১২.৫৬৫
ঐখোয়না হৌখিবা চহি মাপনসিদা ত্রান্সমিসন লাইন সি.কে.তি. কিলোমিতর ১৮৭৮৪৯ হাপচিন্দুনা লৈবাক পুম্বা ফ্রিক্বেন্সী অমত্তদা চলাইবা গ্রিদ অমদা শম্নহল্লে‍। মসিনা ঐখোয়দা লৈবাক্কী কাচিন অমদগী কাচিন অমদা মৈ মেগাৱাত ১১৬৫৪০ ত্রান্সফর তৌবা য়াহল্লে‍। ঐখোয়না DDUGJY/IPDS/SAUBHAGYA গী মখাদা লুপা করোর লাখ ১.৮৫কী প্রোজেক্তশিং পায়খত্তুনা অমদি সব-স্তেসন ২৯২৭ শাদুনা, সব-স্তেসন ৩৯৬৪ অপগ্রেদ তৌদুনা অমদি HT/LT লাইন সর্কিৎ কিলোমিতর লাখ ৮.৮৬ তিংদুনা দিস্ত্রিপ্যুসন সিস্তেমবুসু মপাঙ্গল কনখৎহল্লে‍। মসিগী মহৈনা, খুঙ্গংগী মফমশিংদা মৈ ফংবগী চাং ২০১৫দা পুং ১২ ওইরম্বদগী ২০২৩দা পুং ২০.৬ য়ৌবা ঙম্লে‍। ময়োল্লমশিংদা, মৈ ফংবগী চাং পুং ২৩.৬ ওইরে‍। মথৌ তাবা ইনর্জী অমদি পীরিবা ইনর্জীগী মরক্তা লৈরিবা অহোবা ২০১৩-১৪দা ৪.২% ওইরম্বদগী ২০২৩-২৪দা ০.৩%দা হন্থরে‍। হায়রিবা মথৌ তাবা ইনর্জী অমদি পীরিবা ইনর্জীগী মরক্তা লৈরিবা অহোবা অসিমকসু স্তেত ত্রান্সমিসন/দিস্ত্রিব্যুসন নেতৱর্ক শোনবা অমদি দিসকোমশিংগী শেল থুমগী ফীভম ফত্তবনা ওইহনবনি‍।
দিমান্দ তপ্না তপ্না হেনগৎলকপনা ভারতকী মৈ পুথোকপগী কেপাসিতী হেনগৎহল্লক্লি‍। দিমান্দ হেনগৎলক্লিবা অসিগী মরম অনিদি: (১) ভারতনা হৌখিবা চহি খরসিদা মালেমগী খ্বায়দগী থুনা চাওখৎলক্লিবা শেন্মিৎলোনশিংগী মরক্তা অমা ওইরকপা অমদি (২) য়ুমথোঙ করোর ২.৮৬তা অনৌবা ইলেক্ত্রিসিতী কন্নেক্সন পীবা অসিনি‍।
হৌখিবা চহি মঙাসিদা অমদি চৎলিবা চহি ২০২৩-২৪দা (ওক্তোবর ২০২৩ ফাওবা) স্তেত/য়ু.তি.শিংগী ওইনা মৈ পুথোকপগী চাংগী মচা খায়বা ৱারোল মখাদা পীরি‍।
হৌখিবা চহি মঙাসিদা অমদি চৎলিবা চহি ২০২৩-২৪দা (ওক্তোবর ২০২৩ ফাওবা) স্তেত/য়ু.তি.শিংগী ওইনা মৈ পুথোকপগী চাংগী মচা খায়বা ৱারোল
(মশিং পুম্নমক মিলিয়ন য়ুনিৎতনি (Mus))
স্তেত/য়ু.তি.গী মমিং
পুথোকপগী চাং MUs দা
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২৩-২৪ (ওক্তোবর ২০২৩ ফাওবা)
চান্দিগর
১৩.৫১
১৩.৩৩
১০.১৬
১৪.১৯
১২.৬১
৮.৭৩
দিল্লী
৭৪২৩.৬৮
৬৪৩৮.৭৮
৫৭৩০.৭১
৫৪০৭.৩০
৪৩১৪.৫০
২৮০৪.৯৩
হরিয়ানা
২৬০৯৭.৭৯
১৮০৫০.৫১
১৫৬৫৭.১৩
২৪১০৩.১৫
৩৩৫৫৯.০০
১৮৩৪২.৮০
হিমাচল প্রদেশ
৩৮১৯৬.৪৮
৪৩০০২.১২
৩৯৬৩৩.৭৭
৩৮৫০৩.৪০
৪১৫৭৯.৯৩
৩১৩০৮.০৭
জম্মু অমসুং কাস্মির
১৬৬৯৯.২৭
১৮৫৩৭.২৫
১৭৪৪১.৯৭
১৭৪৮৯.৮৩
১৭১৭০.৬২
১৩২০৯.৮৯
লদাখ
১৫৪.৫১
২৭০.২৮
৩৭৬.২১
৪০৫.৯৮
৪০২.৭৮
৩০৭.৩২
পঞ্জাব
৩৩১৪৪.৮৬
২৮৭৪৭.৬৮
২৫৬০৬.২৯
৩১১২৭.৭০
৪০০৭৫.৪০
২৬০১৪.৭৭
রাজস্থান
৬৮৮৪১.৬৬
৭০২৯১.৩৪
৭০৬০৭.৩৩
৮৩৯৯৭.৪১
১০৫৯৬৩.৪৭
৬৮৯১১.৭৯
উত্তর প্রদেশ
১২৮৪৬৭.২১
১২৯৩২৩.৪২
১৩২৬৬৮.৬৫
১৪৩১৫৯.২৯
১৬৩৪৪৭.০৬
৯৯৯৬৮.১৫
উত্তরাখন্দ
১৬১০০.৩৩
১৭৭৩৫.২৭
১৫৫৫১.৩১
১৬২১৬.৭৭
১৬৩৬৯.৪৯
১১১৫৭.০১
ছত্তিসগর
১১৬৬৫৯.৪৩
১১৯৩৩৬.৯৩
১৩৬৬৬৭.৫৮
১৪৩২১৩.২১
১৪৪৮৩৯.৬২
৯৫৭৪২.৯১
গুজরাত
১১০৫৫৭.৫৩
১২৪৬৬৬.২৫
১২১৮৫৯.৭১
৮৭৮৮৬.৭৮
৯৫০১৭.৩০
৮০৩৪৭.৪৬
মধ্য প্রদেশ
১২৯৯৩৪.৯২
১২৯৩৯৭.৯০
১৩৮০৮৪.৯৭
১৪৩০৩৭.৯০
১৫২০২০.২৬
৯৪৮৬২.৩৩
মহারাস্ত্র
১৫১৯৯৮.৬৬
১৪৫৪০৪.০০
১৩১৮০৫.০১
১৫৩০৬৫.৩১
১৫৮৯৯৩.৩৯
৯৮৩৩৪.৭১
দদ্রা অমদি নগর হবেলি *
৫.৭৬
৬.১৯
১১.৯৬
৪৯.১৬
৩০.৬২
১৬.১৫
দামন অমসুং দিউ*
১৮.৯৪
২১.৮৩
৪০.০৪
৪৭.৬৭
গোৱা
০.০০
০.৮২
১.৪৬
১৬.৮২
১৯.৯৬
৪০.৭৭
অন্ধ্র প্রদেশ
৭৭৬৯৪.৩৩
৭৬৯৩৬.৩২
৬৬৮৮২.৯০
৭৪১৯৭.৫২
৮১৭০১.৪২
৫৪৭১৮.৬২
তেলঙ্গনা
৫৬৮০২.৯৫
৫১৯২৩.১৪
৪৬৪৭৫.৮৮
৫৯২৭৯.৬৬
৬৩০৪৪.৭৭
৩৯৯৪৪.৯৬
কর্নাতকা
২৮৯৮২.৬৩
৩১১১৪.৫০
৩৪৫৮৭.৯৬
৩৭৯৫১.৭২
৩৭৫৬৪.৫৬
২১৬৯০.৭০
কেরলা
৭৭০.৩২
৮০৪.৭৪
১০৯২.১২
১৬১৪.৬২
১৯৬১.২৮
১৪০৬.০২
তামিল নাদু
১৭১২৮.৩৭
২০০১৯.৬৮
২১৮৯১.২০
২৪৩১২.৪১
২৭৮৫৯.৫২
২১৫৯৭.০২
লক্সদ্বীপ
৮৩৭৭৯.৬২
৮৩৪৯৮.৬৮
৭০০৭৭.৯৩
৮২০২০.৩৯
৮৯০৬১.৬৭
৫৩৮৪৫.৬৯
পুদুচেরী
৪৯৯৬৫.৬১
৫১৮৫৮.৯৬
৪৮৪১২.৫৩
৫৭১৮৮.৯৩
৫৬৭৬০.৫১
৩২৮৯৮.৭৭
অন্দমান নিকোবর
১৫১.১৬
১১৩.৪৯
১৫৭.৯৯
১৫২.০১
২৫২.৪৫
২১৫.৪৩
বিহার
৩২৬৫৮.৬৬
৩৫৭১৯.৪৪
৩৪০৯২.৭৫
৪৪১৮০.২৩
৫৫৪৮৯.০৬
৩৪৬৪৩.৯১
ঝার্খন্দ
২৭০০৩.৩৫
২৬২৪৭.২১
২৭৪৬৯.৫৩
২৮৯১৫.৩৯
৩০৭৯৭.৯৫
২০৭২৮.৫০
ওরিসা
৪৭৪৭৭.৮০
৪৯০৩৭.১৭
৬২৯৪৪.২১
৬৬৪৭৩.০২
৭১৫২৯.১৫
৪১৯৫১.২৬
সিক্কিম
৯০৫০.১৮
১১০৮৭.৯৮
১০৯৩৫.৪৬
১১৫০৬.২৫
১১৭০৯.১৪
৮৩১৮.৫৪
ৱেস্ত বেঙ্গল
৭৮৪৩৮.২৫
৭৫৭৮৬.৮১
৭৭৪৭৮.০৫
৮৮২৫১.৭০
৯২৯৯৫.৩০
৫৫২৮৩.১৭
অরুনাচল প্রদেশ
১৪০০.৭৭
১৭৮৮.৭০
৩৪৫৩.৪৪
৪১৬৩.৪১
৪৮৪৫.৭৯
৩৩২৯.০০
অসাম
৭২৪৫.৭১
৮০৮৯.১৪
৬০২০.৫২
৮৩৯৮.৮৯
৯১৫৩.৬৯
৫৭৬০.৭৭
মনিপুর
৬০৪.৪৯
৩৭০.৭৯
৬২৯.৩৩
৪৬২.২০
৪৮৬.৭৭
১৮৯.৩৪
মেঘালয়
৯৮০.০৪
১০৮১.০২
১২০৮.৭৮
৮৮৬.৫০
১০৫২.৪১
৬৬৯.২৫
মিজোরম
২০৮.৫২
২২৭.০২
১৯২.৩৭
১৬৫.৫৩
২৬৬.৪০
১২৩.৩৫
নগালেন্দ
৩১৮.৯৩
২৫৬.৭২
২৭৩.৬৩
১৬৪.০২
২৮৯.৩২
২০৫.১৮
ত্রিপুরা
৬৭১২.৯৩
৬১২১.০৪
৭০৫৮.৮৩
৬৩৩৯.৮৭
৭০৮৬.০৬
৩৮৯৭.৮১
ভুতান (IMP)
৪৪০৬.৬২
৫৭৯৪.৪৮
৮৭৬৫.৫০
৭৪৯৩.২০
৬৭৪২.৪০
৪৬৪৪.০০
ভারত পুম্বগী অপুনবা
১৩৭৬০৯৫.৭৯
১৩৮৯১২০.৯৩
১৩৮১৮৫৫.১৫
১৪৯১৮৫৯.৩৭
১৬২৪৪৬৫.৬১
১০৪৭৪৩৯.০৪
* ২০২৩-২৪দগী হৌনা, দদ্রা অমসুং নগর হবেলি অমদি দামন অমসুং দিউ য়ু.তি.শিং পুনশিনখ্রে‍।
সেন্ত্রেল ইলেক্ত্রিসিতী ওথোরিতী (CEA)না ইলেক্ত্রিসিতী এক্ত-২০০৩গী সেক্সন ৭৩(এ)গী মখাদা তৌফম থোকপা অমা ওইনা মেদিয়ম অমদি লোং তর্মগী ওইনা লৈবাকসিগী ইলেক্ত্রিসিতী দিমান্দ হোত্তোক্নবগীদমক চহি মঙা খুদিংগী লৈবাকসিগী ইলেক্ত্রিক পৱার সর্ভে (EPS) পাঙথোকই‍।
নবেম্বর ২০২২দা ফোঙখিবা ২০শুবা ইলেক্ত্রিসিতী পৱার সর্ভে (EPS) রিপোর্তনা লৈবাকসিগী ২০২১-২২ দগী ২০৩১-৩২ ফাওবগী ইলেক্ত্রিসিতী দিমান্দ প্রোজেক্সন লোয়ননা ২০৩৬-৩৭ অমদি ২০৪১-৪২গী পর্সপেক্তিব ইলেক্ত্রিসিতী দিমান্দ প্রোজেক্সনবু কোনশিল্লি‍।
২০২৩-২৪ দগী ২০৩১-৩২ ফাওবগী ইলেক্ত্রিসিতী দিমান্দ প্রোজেক্সন‍।
চহি
মথৌ তাবা ইলেক্ত্রিকেল ইনর্জী (MU দা)
পীক ইলেক্ত্রিসিতী দিমান্দ (MW তা)
২০২৩-২৪
১৬০০২১৪
২৩০১৪৪
২০২৪-২৫
১৬৯৪৬৩৪
২৪৪৫৬৫
২০২৫-২৬
১৭৯৬৬২৭
২৬০১১৮
২০২৬-২৭
১৯০৭৮৩৫
২৭৭২০১
২০২৭-২৮
২০২১০৭২
২৯৪৭১৬
২০২৮-২৯
২১৩৯১২৫
৩১৩০৯৮
২০২৯-৩০
২২৭৯৬৭৬
৩৩৪৮১১
২০৩০-৩১
২৩৭৭৬৪৬
৩৫০৬৭০
২০৩১-৩২
২৪৭৩৭৭৬
৩৬৬৩৯৩
২০৩৬-২৭ অমদি ২০৪১-৪২গী পর্সপেক্তিব ইলেক্ত্রিসিতী দিমান্দ প্রোজেক্সন
চহি
মথৌ তাবা ইলেক্ত্রিকেল ইনর্জী
(MU দা)
পীক ইলেক্ত্রিতী দিমান্দ
(MW তা)
২০৩৬-৩৭
৩০,৯৫,৪৮৭
৪,৬৫,৫৩১
২০৪১-৪২
৩৭,৭৬,৩২১
৫,৭৪,৬৮৯
লৈবাকসিদা পৱার দিমান্দ হেনগৎহন্নবগীদমক ঐখোয়না মখাগী খোঙথাঙশৎং অসি পায়খৎলে‍:
১. লৈবাক্কী চাওখৎনবগীদমক অপনবা লৈতবা পৱার সপ্লাই লৈহন্নবগীদমক, ২০২৩-৩২গী মরক্তা হাপচিন্নবা মীৎয়েঙ থম্লিবা কেপাসিতী মখাদা পীরি:
ক. মেগাৱাত ২৭১৮০গী থর্মেল কেপাসিতী শাগৎলি, মেগাৱাত ১২০০০ বিদ থাদোকখ্রে অমদি মেগাৱাত ১৯০০০ ক্লিয়রেন্স ঙাইরি‍। ২০৩১-৩২ ফাওবদা হাপচিন্নবা মীৎয়েঙ থম্লিবা অপুনবা থর্মেল কেপাসিতী অসি মেগাৱাত ৮৭৯১০ ওইগনি‍।
খ. মেগাৱাত ১৮০৩৩.৫গী হায়দ্রো কেপাসিতী (পন্থদুনা লৈরিবা প্রোজেক্তশিং য়াওরগা) শেমগৎ শাগৎপগী থবক চত্থরি অমদি ২০৩১-৩২ ফাওবদা হাপচিন্নবা মীৎয়েঙ থম্লিবা অপুনবা হায়দ্রো কেপাসিতী অসি মেগাৱাত ৪২০১৪ ওইরবা য়াই‍।
গ. মেগাৱাত ৮০০০গী ন্যুক্লিয়র কেপাসিতী শেমগৎ শাগৎলি অমদি ২০৩১-২০৩২ ফাওবদা হাপচিন্নবা মীৎয়েঙ থম্লিবা ন্যুক্লিয়র কেপাসিতী মেগাৱাত ১২২০০ ওইগনি‍।
ঘ. মেগাৱাত ৭৮৯৩৫গী রিনিউএবল ইনর্জী কেপাসিতী হৌজিক হৌজিক শেমগৎ শাগৎলি অমদি ২০৩১-৩২ ফাওবদা হাপচিন্নবা মীৎয়েঙ থম্লিবা RE কেপাসিতী অসি মেগাৱাত ৩২২০০০ ওইগনি‍।
অসুম্না অপুনবা মেগাৱাত ১৩২১৪৮.৫গী কেপাসিতী হৌজিক শেমগৎ শাগৎলি অমদি ২০৩১-৩২ ফাওবদা হাপচিন্নবা মীৎয়েঙ থম্লিবা অপুনবা কেপাসিতীনা মেগাৱাত ৪৬৪১২৪ নি‍।
২. ভারতনা ২০৩০ ফাওবদা ফোসিল ফ্যুলদা য়ুম্ফম ওইদবা ইন্সতোল্দ ইলেক্ত্রিসিতী জেনেরেসন কেপাসিতী মেগাৱাত ৫০০০০০গী মথক্তা হেনগৎহন্নবা খোঙফম চেৎনা লেপ্লি‍। মেগাৱাত ৫০০০০০ RE কেপাসিতী ২০৩০ ফাওবা পুনশিন্নবা ত্রান্সমিসন প্লান RE কেপাসিতী হাপচিন্নবগী থৌরাংগা চুননা তাঙ্কক নাইনা পায়খৎলি‍। হৌজিক্কী ওইনা মেগাৱাত ১৭৯০০০গী ফোসিল ফ্যুল জেনেরেসন কেপাসিতী হান্ননা পুনশিনখ্রে‍।
৩. RE প্রোজেক্তশিং চাউনা ইন্সতোল তৌনবগীদমক RE দিভেলপরশিংদা লম অমদি ত্রান্সমিসন পীননবা অল্ত্রা মেগা রিনিউএবল ইনর্জী পার্কশিং লিংখৎপা‍।
৪. লৈঙাক্না গ্রীন ইনর্জী কোরিদোরশিং শেমগৎলে অমদি রিনিউএবল ইনর্জী মেনেজমেন্ত সেন্তর ১৩ থম্লে‍। হৌজিক্কী ওইনা রিনিউএপল ইনর্জী কেপাসিতী অসি মেগাৱাত ১৭৮০০০ নি অদুগা মেগাৱাত ৭৮৯৩৫ অমনা পানখৎলি‍।
৫. ঐখোয়না পৱার সেক্তরবু থাজবা য়াবা সেক্তর ওইহল্লে‍। AT&C লোস অসি ২০১৩-১৪দা ২২.৬২% ওইরম্বদগী ২০২২-২৩দা ১৫.৪১%দা হন্থরে‍। জেনকোশিংদা তৌরিবা করেন্ত পেমেন্ত পুম্নমক অপ-তু-দেত ওইরে অমদি জেনকোশিংদা লৈবা লিগেসী দ্যুশিংসু লুপা করোর লাখ ১.৩৫দগী লুপা করোর ৬০০০দা হন্থরে‍। স্তেত লৈঙাক্না সবসিদী লাউথোকখিবগী মতুং ইন্না দিসকোমশিংদা সবসিদী থীবসু অপ-তু-দেত ওইরে‍।
ৱাফম অসি দিসেম্বর ১৪, ২০২৩দা লোক সভাদা হংলকপা তোঙান তোঙানবা ৱাহং অনিগী অইবা পাউখুম ওইনা পৱার অমদি নিউ অমসুং রিনিউএবল ইনর্জীগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী আর.কে. সিংহনা পীখিবনি‍।