উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ বাবে এনইএছআইডিএছ আৰু এনএলচিপিআৰ-ৰ অধীনৰ প্ৰকল্পসমূহ
14 DEC 2023 4:09PM by PIB Guwahati
২০২০-২১ বৰ্ষৰ পৰা ২০২২-২৩ বৰ্ষলৈ এই তিনি বছৰত উত্তৰ-পূব বিশেষ আন্তঃগাঁথনি উন্নয়ন আঁচনিৰ (এনইএছআইডিএছ) অধীনত অসমৰ বাবে মুঠ ৮৩৯.৫৯ কোটি টকাৰ মুঠ ৩২ টা প্ৰকল্পৰ অনুমোদন কৰা হৈছে।
এনএলচিপিআৰ আঁচনিৰ অধীনত, ১৬২৩৩.৭৮ কোটি টকাৰ মুঠ ১৬৩৫ টা প্ৰকল্প মঞ্জুৰ কৰা হৈছে আৰু ১১১২৪.৩২ কোটি টকাৰ মুঠ ১৩০৭ টা প্ৰকল্প সম্পূৰ্ণ কৰা হৈছে আৰু ৫০০৫.৫৫ কোটি টকাৰ ৩২৭ টা প্ৰকল্প ৰূপায়ণৰ বিভিন্ন পৰ্যায়ত আছে।
আঁচনিৰ আৰম্ভণিৰ পৰা এনইএছআইডি আঁচনিৰ অধীনত, সকলো উত্তৰ-পূব ৰাজ্যৰ বাবে মুঠ ৬১৮০.২৩ কোটি টকাৰ ১৮১ টা প্ৰকল্প মঞ্জুৰ কৰা হৈছে, যাৰ ভিতৰত ৯৫৬.৭৭ কোটি টকাৰ ২৫ টা প্ৰকল্প সম্পূৰ্ণ হৈছে আৰু বাকী প্ৰকল্পবোৰ ৰূপায়ণৰ বিভিন্ন পৰ্যায়ত আছে।
আৰম্ভণিৰ পৰা, এনইএছআইডিএছ-ৰ অধীনত মুঠ ৪১৩৪.০৭ কোটি টকা ৰখা হৈছে যাৰ ভিতৰত ১৫৬৪.৩৬ কোটি টকা ইতিমধ্যে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছে।
আজি ৰাজ্যসভাত এক প্ৰশ্নৰ লিখিত উত্তৰত উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰণালয়ৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী বি এল বাৰ্মাই এই তথ্য প্ৰদান কৰে।

Ministry of Development of North-East Region
Projects under NESIDS and NLCPR for North East
14 DEC 2023 4:09PM by PIB Delhi
A total of 32 projects worth Rs.839.59 crore have been sanctioned for Assam under North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS) during last three years from 2020-21 to 2022-23.
Under NLCPR Scheme, a total of 1635 projects worth Rs.16233.78 crore have been sanctioned and a total of 1307 projects worth Rs.11124.32 crore have been completed and 327 projects worth Rs.5005.55 crore are at various stages of implementation.
Under NESID Scheme, since inception a total of 181 projects worth Rs.6180.23 crore have been sanctioned for all the NE States, out of which 25 projects worth Rs.956.77 crore have been completed and the remaining projects are at various stages of implementation.
Since inception, a total of Rs.4134.07 crore funds have been allocated under NESIDS out of which Rs.1564.36crore utilized.
This information was given by the Minister of State of the Ministry of Development of North Eastern Region Shri B. L. Verma in a written reply to a question in Rajya Sabha today.