গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে জম্মু-কাশ্মীৰৰ পৰা ৩৭০নং অনুচ্ছেদ বিলুপ্ত কৰাৰ সিদ্ধান্তক সমৰ্থন কৰিবলৈ মাননীয় উচ্চতম ন্যায়ালয়ে দিয়া ৰায়ক আদৰণি জনাইছে
২০১৯ চনৰ ৫ আগষ্টত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী জীয়ে জম্মু-কাশ্মীৰৰ পৰা ৩৭০নং অনুচ্ছেদ বাতিল কৰাৰ এক দূৰদৰ্শী সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰে
আজি উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ ৰায়দানত প্ৰমাণিত হৈছে যে ৩৭০নং অনুচ্ছেদ বাতিলৰ সিদ্ধান্ত সম্পূৰ্ণ সাংবিধানিক আছিল
৩৭০নং অনুচ্ছেদ বাতিলৰ পিছত দুখীয়া আৰু বঞ্চিতসকলে অধিকাৰ পুনৰ ঘূৰাই পাইছে আৰু বিচ্ছিন্নতা আৰু শিলগুটি নিক্ষেপ এতিয়া অতীত হৈছে
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী জীৰ নেতৃত্বত আমাৰ চৰকাৰ জম্মু আৰু কাশ্মীৰ আৰু লাডাখত স্থায়ী শান্তি প্ৰতিষ্ঠা আৰু অঞ্চলটোৰ সৰ্বাংগীন উন্নয়নৰ বাবে প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ
11 DEC 2023 2:50PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে জম্মু-কাশ্মীৰৰ পৰা ৩৭০নং অনুচ্ছেদ বিলুপ্ত কৰাৰ সিদ্ধান্তক সমৰ্থন কৰিবলৈ মাননীয় উচ্চতম ন্যায়ালয়ে দিয়া ৰায়ক আদৰণি জনাইছে৷
টুইটাৰত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় “৩৭০নং অনুচ্ছেদ বাতিল কৰাৰ সিদ্ধান্তক সমৰ্থন কৰি ভাৰতৰ সন্মানীয় উচ্চতম ন্যায়ালয়ে দিয়া ৰায়ক মই আদৰণি জনাইছো।২০১৯ চনৰ ৫ আগষ্টত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী জীয়ে ৩৭০নং অনুচ্ছেদ বাতিলৰ বাবে দূৰদৰ্শী সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰে।৩৭০নং অনুচ্ছেদ বাতিল কৰাৰ পিছত জম্মু আৰু কাশ্মীৰলৈ শান্তি আৰু স্বাভাৱিক অৱস্থা ঘূৰি আহিছে। এসময়ত হিংসাই বিচ্ছিন্ন হৈ পৰা উপত্যকাটোত বিকাশ আৰু উন্নয়ন মানৱ জীৱনলৈ নতুন অৰ্থ কঢ়িয়াই আনিছে। পৰ্যটন আৰু কৃষি খণ্ডৰ সমৃদ্ধিয়ে জম্মু, কাশ্মীৰ আৰু লাডাখ উভয়ৰে বাসিন্দাৰ আয়ৰ স্তৰ বৃদ্ধি কৰিছে। আজি উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ ৰায়দানত প্ৰমাণিত হৈছে যে ৩৭০নং অনুচ্ছেদ বাতিলৰ সিদ্ধান্ত সম্পূৰ্ণ সাংবিধানিক আছিল।”
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে লগতে কয়, “৩৭০নং অনুচ্ছেদ বাতিলৰ পিছত দৰিদ্ৰ আৰু বঞ্চিতসকলৰ অধিকাৰ পুনৰ ঘূৰাই অনা হৈছে আৰু বিচ্ছিন্নতাবাদ আৰু শিলগুটি নিক্ষেপ এতিয়া অতীত হৈ পৰিছে৷ সমগ্ৰ অঞ্চলটো এতিয়া সুৰীয়া সংগীত আৰু সাংস্কৃতিক পৰ্যটনেৰে প্ৰতিধ্বনিত হৈছে। ঐক্যৰ বান্ধোন শক্তিশালী হৈছে আৰু ভাৰতৰ সৈতে অখণ্ডতা শক্তিশালী হৈ উঠিছে। আকৌ এবাৰ প্ৰমাণিত হ’ল যে জম্মু, কাশ্মীৰ, লাডাখ সদায় আমাৰ আছিল আৰু আমাৰ হৈয়ে থাকিব। প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী জীৰ নেতৃত্বত আমাৰ চৰকাৰে জম্মু আৰু কাশ্মীৰ আৰু লাডাখত স্থায়ী শান্তি প্ৰতিষ্ঠা আৰু অঞ্চলটোৰ সৰ্বাংগীন উন্নয়নৰ বাবে প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ। নতুন প্ৰৰোচনাৰে স্থানীয় অৰ্থনীতিক উন্নীত কৰাই হওক, অত্যাধুনিক শৈক্ষিক আন্তঃগাঁথনি নিৰ্মাণ কৰাই হওক বা কল্যাণমূলক সুবিধাৰে দৰিদ্ৰসকলক সৱলীকৰণ কৰাই হওক, আমি অঞ্চলটোৰ বাবে আমাৰ সৰ্বশক্তি প্ৰয়োগ কৰি যাম।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah welcomes the Hon’ble Supreme Court’s ruling to uphold the decision to abolish Article 370 from Jammu and Kashmir
On 5th of August 2019, Prime Minister Shri Narendra Modi Ji took a visionary decision to abrogate Article 370 from Jammu and Kashmir
Today, the Supreme Court’s verdict has proved that the decision to abrogate Article 370 was completely constitutional
After the abrogation of Article 370 the rights of the poor and deprived have been restored, and separatism and stone pelting are now things of the past
Under the leadership of PM Shri Narendra Modi Ji our government is committed to establishing lasting peace in J&K and Ladakh and the all-around development of the region
Prosperity in the tourism and agriculture sectors has raised the income levels of the residents of both Jammu, Kashmir and Ladakh
11 DEC 2023 2:50PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah welcomes the Hon’ble Supreme Court’s ruling to uphold the decision to abolish Article 370 from Jammu and Kashmir.
In his post on X platform, Shri Amit Shah said that “I welcome the Honorable Supreme Court of India's verdict upholding the decision to abolish Article 370. On the 5th of August 2019, Prime Minister Shri Narendra Modi Ji took a visionary decision to abrogate Article 370. After abrogation of Article 370 peace and normalcy have returned to J&K. Growth and development have brought new meaning to human life in the valley once torn by violence. Prosperity in the tourism and agriculture sectors has raised the income levels of the residents of both Jammu, Kashmir and Ladakh. Today, the Supreme Court’s verdict has proved that the decision to abrogate Article 370 was completely constitutional.”
Union Home Minister further said that “After the abrogation of Article 370 the rights of the poor and deprived have been restored, and separatism and stone pelting are now things of the past. The entire region now echoes with melodious music and cultural tourism. The bonds of unity have strengthened, and integrity with Bharat stands reinforced. It is once again the Jammu, Kashmir, and Ladakh that always belonged to our nation and will continue to be so. Under the leadership of PM Shri Narendra Modi Ji our government is committed to establishing lasting peace in J&K and Ladakh and the all-around development of the region. Whether it is boosting the local economy with new incentives, building state-of-the-art educational infrastructure, or empowering the poor with welfare benefits, we will continue to exert all our might for the region.”