Ministry of Civil Aviation
58 AIRPORTS COVERED UNDER THE KRISHI UDAN SCHEME
25 airports focus on North Eastern, Hilly and Tribal region, 33 in other regions/areas
11 DEC 2023 2:26PM by PIB Delhi
Krishi Udan Scheme was launched in August 2020 on international and national routes to assist farmers in transporting agricultural products to help improve their value realization. Krishi Udan Scheme 2.0 was announced on 27 October 2021 mainly focusing on transporting perishable food products from the hilly areas, North Eastern States and tribal areas. The scheme primarily covers 25 airports focusing on North Eastern, Hilly and Tribal region besides 33 airports in other regions/areas.
Krishi Udan Scheme is a convergence scheme where eight Ministries/Departments namely Ministry of Civil Aviation, Department of Agriculture & Farmers' Welfare, Department of Animal Husbandry and Dairying, Department of Fisheries, Ministry of Food Processing Industries, Department of Commerce, Ministry of Tribal Affairs, Ministry of Development of North-Eastern Region would leverage their existing schemes to strengthen the logistics for transportation of Agri-produce.
In order to facilitate and incentivise movement of agri-produce by air transportation, waiver of Landing charges, Parking charges, etc. are provided under the scheme for Indian freighters by Airports Authority of India (AAI) and Ministry of Defence at selected airports under the Scheme.
The State-wise list of 58 Airports covered under the Krishi Udan Scheme is at Annexure.
Annexure
State-wise List of Airports Covered Under KrishiUdan Scheme
State/Union Territory
Airport
Andaman & Nicobar
1. Port Blair
Andhra Pradesh
1. Visakhapatnam
Arunachal Pradesh
1. Tezu
Assam
1. Dibrugarh
1. Jorhat
1. Lilabari
1. Rupsi
1. Silchar
1. Tezpur
Bihar
1. Patna
1. Darbhanga
Chandigarh
1. Chandigarh
Chhattisgarh
1. Raipur
Goa
1. Goa
Gujarat
1. Bhuj
1. Jamnagar
1. Rajkot
Himachal Pradesh
1. Bhuntar
1. Gaggal
1. Shimla
Jammu & Kashmir
1. Jammu
1. Srinagar
Jharkhand
1. Ranchi
Karnataka
1. Belagavi
Kerala
1. Thiruvananthapuram
Ladakh
1. Leh
Lakshadweep
1. Agatti
Madhya Pradesh
1. Indore
1. Bhopal
1. Jabalpur
Maharashtra
1. Nashik
1. Pune
Manipur
1. Imphal
Meghalaya
1. Shillong
Mizoram
1. Lengpui
Nagaland
1. Dimapur
Odisha
1. Jharsuguda
Punjab
1. Adampur
1. Amritsar
1. Pathankot
Rajasthan
1. Jaisalmer
1. Jodhpur
Sikkim
1. Pakyong
Tamil Nadu
1. Coimbatore
1. Tiruchirappalli
Tripura
1. Agartala
Uttar Pradesh
1. Agra
1. Bareli
1. Gorakhpur
1. Hindon
1. Kanpur
1. Prayagraj
1. Varanasi
Uttarakhand
1. Dehradun
1. Pantnagar
1. Pithoragarh
West Bengal
1. Bagdogra
1. Kolkata
This information was given by the Minister of State in the Ministry of Civil Aviation Gen. (Dr) V. K. Singh (Retd) in a written reply to a question in Rajya Sabha today.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
কৃঋি উরান স্কিমগী মখাদা এয়রপোর্ত 58 কোনশিনখ্রে
এয়রপোর্ত 25না অৱাং নোংপোক থংবা, হিল্লী এন্দ ত্রাইবেল রিজনশিংদা মীৎয়েং থম্মি, 33 না অতোপ্পা রিজনশিং/মফমশিংগী ওইরি
11 DEC 2023 2:26PM by PIB Imphal
কৃঋি উরান স্কিম অসি 2020গী ওগস্ততা লৌউ-শিংগী পোত্থোকশিং পুথোক-পুশিন তৌদুনা মখোয়গী ভেল্যু রিএলাইজেসন তৌবা হেনগৎহনবদা মতেং পাংদুনা লৌমীশিংদা তেংবাং পীনবা ইন্তরনেস্নেল অমসুং নেস্নেল রুতশিংদা লৌঞ্চ তৌখি। অতোপ্পা রিজন/মফমদা এয়রপোর্ত 33 লৈহনবগী মথক্তা এয়রপোর্ত 25না অৱাং নোংপোক, হিল্লী এন্দ ত্রাইবেল রিজন্দা মপুং ওইনা মীৎয়েং থমদুনা স্কিম অসিনা কোনশিল্লি।
কৃঋি উরান স্কিম অসি মন্ত্রালয়/বিভাগ নিপাল মমিং ওইনা পল্লবদা সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়, লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাং বিভাগ, এনিমেল হসবেন্দ্রী অমসুং দাইরিয়িং বিভাগ, ফিশরীজ বিভাগ, ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়, কম্মর্স বিভাগ, ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়, অৱাং নোংপোক চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়না এগ্রি-প্রদ্যুসকী ত্রান্সপোর্তেসন তৌনবা লোজিস্তিক মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মখোয়গী হৌজিক লৈরিবা স্কিমশিং শীজিন্নগদবা অপুনবা স্কিম অমনি।
এগ্রি-প্রদ্যুস এয়র ত্রান্সপোর্তেসন তৌবদা মতেং পাংনবা অমসুং মুফমেন্ত ইন্সেন্তিভাইজ তৌনবা লেন্দিং চার্জশিং, পার্কিং চার্জশিংনচিংব কোকপীবগী থৌওং স্কিম অসিগী মখাদা অখন্নবা এয়রপোর্তশিংদা এয়রপোর্ত ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (AAI) অমসুং ঙাকশেল মন্ত্রালয়না ইন্দিয়ন ফ্রৈতরশিংগীদমক ফংহল্লি।
কৃঋি উরান স্কিমগী মখাদা কোনশিনবা এয়রপোর্ত 58গী রাজ্য-রাজ্য লিস্ত এনেক্সরদা পীরি।
এনেক্সর
কৃঋি উরান স্কিমগী মখাদা কোনশিনবা এয়রপোর্তশিংগী রাজ্য-রাজ্য লিস্ত
রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী
এয়রপোর্ত
অন্দমান অমসুং নিকোচর
1. পোর্ত ব্লায়র
আন্ধ্র প্রদেশ
1. বিসাখাপতনম
অরুনাচল প্রদেশ
1. তেজু
অসাম
1. দিব্রুগর
1. জোর্হাত
1. লিলাবারি
1. রুপসি
1. সিলচর
1. তেজপুর
বিহার
1. পতনা
1. দরভঙ্গা
চান্দিগর
1. চান্দিগর
ছত্তিসগর
1. রাইপুর
গোৱা
1. গোৱা
গুজরাত
1. ভুজ
1. জামনগর
1. রাজকোত
হীমাচল প্রদেশ
1. ভুন্তার
1. গাগ্গল
1. শিমলা
জম্মু অমসুং কাশ্মির
1. জম্মু
1. শ্রীনগর
ঝারখন্দ
1. রাঞ্চি
কর্নাতকা
1. বেলাগাবি
কেরালা
1. তিরুবনন্থাপুরম
লদাখ
1. লেহ
লক্ষদ্বীপ
1. অগত্তি
মধ্য প্রদেশ
1. ইন্দোর
1. ভোপাল
1. জবলপুর
মহারাস্ত্র
1. নাশিক
1. পুনে
মনিপুর
1. ইম্ফাল
মেঘালয়
1. শিল্লোং
মিজোরাম
1. লেংপুই
নাগালেন্দ
1. দিমাপুর
ওরিশা
1. ঝারসুগুদা
পঞ্জাব
1. অদমপুর
1. অমৃতসর
1. পথানকোত
রাজস্থান
1. জয়সলমর
1. জোধপুর
সিক্কিম
1. পাক্যোং
তামিল নাদু
1. কোইম্বতুর
1. তিরুচিরাপল্লি
ত্রিপুরা
1. অগরতলা
উত্তর প্রদেশ
1. আগ্রা
1. বরেলি
1. গোরাখপুর
1. হিন্দন
1. কানপুর
1. প্রয়াগরাজ
1. বারানসী
উত্তরাখন্দ
1. দেহরাদুন
1. পেন্তনগর
1. পিথোরাগর
ৱেস্ত বেঙ্গল
1. বগদোগ্রা
1. কোলকাতা
ই-পাউ অসি ঙসি রাজ্য সভাদা হংলকপা ৱাহং অমগী পাউখুমদা সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী জেনরেল(দা) ভি কে সিংহ (রিতায়র্দ)না ফোঙদোকখিবনি।