প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
নুপীশিংনা বিক্ষিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রাগী মরু ওইবা মপাং ওইরি
পি.এম.না আন্ধ্র প্রদেশতগী SHG মেম্বর অমসুং ত্রেন তৌরবা দ্রোন পাইলোৎকা ৱারী শাখ্রে
30 NOV 2023 1:26PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও মেসেসকী থোংদা বিক্ষিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রাগী বেনিফিসরীশিংগা ৱারী শাখ্রে। মহাক্না প্রধান মন্ত্রী মহিলা কিসান দ্রোন কেন্দ্রসু হাংদোকখি। থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা দেবগরগী AIIMSতা 10,000শুবা জন ঔশাধি কেন্দ্র খুৎশিন্নখি। মখা তানা শ্রী মোদীনা লৈবাক অসি জন ঔশাধি কেন্দ্রশিংগী মশিং 10,000দগী 25,000দা হেনগৎহন্নবা প্রোগ্রামসু হৌদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা চহি অসিগী অঙনবদা মহাক্কী নীংতম নুমিৎকী ৱারোল পীবদা নুপী SHGশিংদা দ্রোনশিং পীনবা অমসুং জন ঔশাধি কেন্দ্রশিংগী মশিং 10,000দগী 25,000দা হেনগৎহন্নবা, থৌশিল অনিমক লাউথোকখি। থৌরম অসিনা ৱাশকশিং অদু থুংহল্লি।
আন্ধ্র প্রদেশকী প্রকাসম জিলাদগী সেল্ফ-হেল্প গ্রুপ অমগী মেম্বর ওইরিবা কোমলাপতি বেঙ্কতা রবনাম্মানা লৌউ-শিংউগী কান্ননবা দ্রোনশিং পাইবা তমখিবগী মহাক্কী এক্সপরিয়েন্স পাউদমখি। মহাক্না প্রধান মন্ত্রীদা দ্রোন পাইবগী ত্রেনিং তৌবদা নুমিৎ 12নি চংখি হায়না পাউদমখি।
খুঙ্গংশিংদা লৌউ-শিংউগীদমক দ্রোনশিং শীজিন্নবগী কান্নবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হংখিবদা মহাক্না হায়খি মদুদি মসিনা মতম মাংহনদনা ঈশিংগী সমস্যা কোকহনবদা মতেং পাংখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি শ্রীমতি বেঙ্কতাগুম্বা নুপী অসি ভারতকী নারী শক্তিদা চীংনবা পোকখিবা মীওইশিংগীদমক খুদম অমা ওইরি। মহাক্না হায়খি লৌউ-শিংউদা দ্রোনশিং শীজিন্নবা অসিনা তুংলমচৎতা নারী শক্তিগী খুদম অমা ওইহৌরগনি। মহাক্না বিক্ষিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রাদা নুপীশিংনা শরুক য়াবগী মরুওইবা অদুসু থমখি।

Prime Minister's Office
Women are the key partner in Viksit Bharat Sankalp Yatra
PM interacts with SHG member and trained drone pilot from Andhra Pradesh
30 NOV 2023 1:26PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra via video conferencing today. He also launched Pradhan Mantri Mahila Kisan Drone Kendra. During the program, the Prime Minister dedicated the landmark 10,000th Jan Aushadi Kendra at AIIMS, Deoghar. Further, Shri Modi also launched the program to increase the number of Jan Aushadhi Kendras in the country from 10,000 to 25,000. The Prime Minister announced both these initiatives, providing drones to women SHGs and increasing the number of Jan Aushadhi Kendras from 10,000 to 25,000 during his Independence Day speech earlier this year. The program marks the fulfilment of these promises.
Komlapati Venkata Ravnamma, a member of a self-help group from Prakasam district in Andhra Pradesh shared her experience of learning to fly drones for agricultural purposes. She informed the Prime Minister that it took her 12 days to complete the training to fly drone.
Upon the Prime Minister’s enquiry about the impact of using drones for agriculture in villages, she said that helps in tackling the issues of water while also saving time. The Prime Minister emphasized that women like Smt Venkata are an example for those who doubt the power of women of India. He said that the use of drones in agriculture will emerge as a symbol of women empowerment in the near future. He also underlined the importance of the participation of women in the Viksit Bharat Sankalp Yatra.