হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী এজুকেসন মন্ত্রী, ইকাই খুম্নরবা জেসন ক্লেয়র, এম.পি. না GIFT সিতীদা ওস্ত্রেলিয়ন য়ুনিভর্সিতী অনি হাংদোক্লগনি হায়না লাউথোকখ্রে
NEP ২০২০ গী খুথাংদগী মপাল লৈবাক্কী য়ুনিভর্সিতী কেম্পসশিং ভারত্তা ফংলগনি – শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান
মালেমগী মফম কয়াদা লৈরিবা মহৈরোইশিং অমসুং ফেকলতীনা মতেং তৌরগনি, তম্লগনি অমসুং পুন্না চাউখৎমিন্নরগনি – শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান
ওস্ত্রেলিয়া অমসুং ভারতনা নাকল অনিমক্কী চাউখৎননবা অমসুং মালেমগী য়াইফনবগীদমক্তা রিসর্চ চাউখৎহন্নবা লেপ্লেঃ শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান
07 NOV 2023 6:19PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী এজুকেসন এন্দ স্কিল দিভেলপমেন্ত এন্দ ওন্ত্রপ্রিন্যোরশিপ মন্ত্রী শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী মহাক্কা ফম মান্নবা, ইকাই খুম্নরবা জেসন ক্লেয়র, ওস্ত্রেলিয়া সরকারগী এম.পি. গা, ঙসি গান্ধীনগরদা লৈবা GIFT সিতীদা শাগদৌরিবা ৱোলোঙ্গোং অমসুং দীকিন য়ুনিভর্সিতীগী কেম্পসশিংগী মফমশিংদা চৎখি। মখোয়দা কেম্পস অদুগী দিভেলপমেন্তশিং অমসুং তুংগী প্লানশিংগী মতাংদা খঙহনখি।
মন্ত্রীশিং অদুনা আরম্ভ (অহৌবা) থৌরম অমদা শরুক য়াখি, GIFT সিতীদা কেম্পসশিং হাংদোক্লগনি হায়না লাউথোকখি। ভারতকী লৈমাইদা মপাল লৈবাক্কী য়ুনিভর্সিতীশিং হাংদোকপা অসি নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী ২০২০ গী পান্দম মহৈ মশিং তম্বদা ইন্তর্নেস্নেলাইজেসন তৌবা হায়বা অসিগা ইরোইনৈ। ইন্তর্নেস্নেল এজুকেসন লেন্দস্কেপ্তা য়াম্না খুমাং চাউশিনবা, শক্নাইরবা মীওই কয়া, মন্ত্রীশিং , অমসুং একাদেমিক্কী লুচিংবশিংবু ভারত্তা ওস্ত্রেলিয়ান য়ুনিভর্সিতী হৌদোকপগী আরম্ভদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি।
দীকিন য়ুনিভর্সিতী অমসুং য়ুনিভর্সিতী ওফ ৱোলোঙ্গোংগী ভাইস-চান্সেলরশিংনা ভারত অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী মরক্তা লৈনরিবা মরিদা, COVID-19 লাইচৎকী অৱাবা মতমদসু, হেন্না ফগৎলক্লিবা অসিবু পল্লদুনা লৈবাক অমগা লৈবাক অমগগী পার্তনর্শিপকী কান্নবশিং ফোংদোকখি। মখোয়না ভারত্তা কেম্পস হাংদোকপগা লোয়ননা কোর্সশিং হৌনবগী মতম য়াওনা তুংগী প্লান কয়া খন্নখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংবদা, শ্রী প্রধাননা অনৌবা 'আরম্ভ' অদুগীদমক্তা মহৈরোইশিং অমসুং একাদেমিক ফ্রেতর্নিতীদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি মপাল লৈবাক্কী য়ুনিভর্সিতী কেম্পসশিং ভারতকী য়ুম য়ুমদা ফংদুনা ভারত্তা মহৈ মশিং তম্বদা খুদোং চাহনলগনি অমসুং NEP ২০২০ দা পান্দম থমখিবগুম্না ভাইব্রেন্ত ওইবা, পাক শনবা অমসুং ইনক্লুসিব ওইবা ইদুকেস্নেল ইনভাইরোনমেন্ত অমসু শেম্লগনি।
শ্রী প্রধাননা হায়খি মদুদি GIFT সিতী-খুদোংচাবা কয়া ফংবা মফম- অসিদা য়ুনিভ্ররসিতী অনি হাংদোক্কদৌরিবা অসি মহৈরোই কাংলুপকীদমক্তা 'খুদোল' অমনি। মহাক্না প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু NEP ২০২০ গী খুথাংদগী ভারতকী এজুকেসন বু শেমদোক্নবগী পান্দম থম্বা অমসুং হোৎনরিবশিং অদুগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। অসিগুম্না হোৎনবা অসিনা মালেমগী মফম কয়াদগী মহৈরোইশিং অমসুং ফেকলতীনা কোলাবোরেৎ তৌরগনি, তম্লগনি অমসুং পুন্না চাউখৎমিন্নরগনি হায়নসু হায়খি।
মসিগী ত্রান্সফোর্মেতিব পোলিসী অসিনা 'ইন্তর্নেস্নেলাইজেসন এত হোম' বু মপুং ওইনা লৌদুনা ইব্রেন্ত ওইবা, পাক শনবা অমসুং ইনক্লুসিব ওইবা ইদুকেস্নেল ইনভাইরোনমেন্ত অমা শেম্ননবগী পান্দম থম্লি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
নুংথিলদা, মন্ত্রী অনিমক্না কোনক্লেব 'রিসর্চ দাউলোগঃ ন্যু হোরাইজোন্স ইন রিসর্চ কোলাবোরেসন' অমদা ৱা ঙাংখি। কোনক্লেব অসিগী পান্দমদি রিসর্চ ইকোসিস্তেম অমা ফংননবা নাকল অনিমক্তগী কোলাবোরেসনবু হেন্না চেৎশিনহন্দুনা অনৌবা খুদোংচাবশিং খঙদোকপা অসিনি। কনক্লেব অসিদা ওন্ত্রেলিয়ন দেলিগেসন, মরুওইবা ভারতকী হায়র এজুকেসন অমসুং রিসর্চ ইন্সতিত্যুসনশিংগী মকোক থোংবা মীহুৎশিং, অমসুং অতৈ দিগনিতরী কয়া শরুক য়াখি। শ্রী প্রধান্না 'রিসর্স দাইলোগ'কী মতাংদা ফোংদোকখি, য়ুনিভর্সিতীগী লুচিংবা অমসুং রিসর্চরশিংদা লৈবাক অনিগী ভারত অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী মরক্তা রিসর্চকী মপাং ওইমিন্নবগী খুদোংচাবা শেম্নবা হৌদোকখি। খুন্নাই অসিগী ওইবা কান্নবা কয়া পীনবগীদমক রিসর্চনা মরুওইবা মফম অমা শেমগৎকদবনি, ওস্ত্রেলিয়া অমসুং ভারতনা রিসর্চপু নাকল অনিমক্না চাউখৎপা পুরক্নবা অমসুং মালেমগী থাক্তা হেন্না অফবা পুরক্নবা ফিরেপ লেপ্লি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
মন্ত্রী অনিনা অমসুং য়ুনিভর্সিতী পার্তনরশিপ, আর এন্দ দি অসিনচিংবদা কান্নবা পীনবগীদমক ইন্দস্ত্রী এজুকেসন পার্তনরশিপকী একাদেমিক অমসুং ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবশিংগা উন্নদুনা এজুকেসন ইন্দস্ত্রী কন্নেক্সনগী মপাঙ্গল কনখৎনবা খন্নখি।

Ministry of Education
Shri Dharmendra Pradhan and Australian Education Minister, Hon’ble Jason Clare, MP, announce opening of two Australian Universities in GIFT City
Foreign University campuses at home to facilitate Study In India in line with NEP 2020 - Shri Dharmendra Pradhan
Students and faculty from different parts of the world will collaborate, learn, and grow together – Shri Dharmendra Pradhan
Australia and India are committed to promote research for mutual prosperity and global well-being Shri Dharmendra Pradhan
07 NOV 2023 6:19PM by PIB Delhi
Union Minister for Education and Skill Development & Entrepreneurship Shri Dharmendra Pradhan along with his Australian counterpart, Hon’ble Jason Clare, MP, Government of Australia, today visited the site for the upcoming campuses of Wollongong and Deakin Universities at GIFT City,Gandhinagar. They were briefed on the developments of the campus and future plans.
The Ministers attended an event, Arambh (The Beginning), formally announcing the opening of campuses at the GIFT City. Opening up of foreign universities on Indian soil is in line with the Nation Education Policy 2020’s vision of the internationalization of education. Arambh celebrated a significant milestone in the international educational landscape, bringing together eminent dignitaries, ministers, and academic leaders to mark the commencement of Australian university campuses in India.
The Vice-Chancellors of Deakin University and University of Wollongong stressed the importance of country-to-country partnerships, highlighting the significant growth in bilateral relations between India and Australia, even during challenging times such as the COVID-19 pandemic. They shared the future plans including the scheduled start of courses with opening up of the campuses in India.
Speaking on the occasion, Shri Pradhan congratulated the student and academic fraternity on a new ‘Arambh’. He said that Foreign University campuses at home will facilitate Study In India and also create a vibrant, diverse and inclusive educational environment as envisioned in the NEP 2020.
Shri Pradhan mentioned that opening up the campus of these two universities in the GIFT City—the land of opportunities—is a ‘Gift’ to the student community. He expressed his gratitude to Prime Minister Shri Narendra Modi for his vision and efforts to transform India’s education through the NEP 2020. He also said that students and faculty from different parts of the world will collaborate, learn, and grow together with such efforts.
This transformative policy emphasizes 'Internationalization at Home’, aiming to create a vibrant, diverse, and inclusive educational environment within our own country, he added.
In the afternoon, both the Ministers addressed a conclave ‘Research Dialogue: New Horizons in Research Collaboration’. The aim of the conclave was to identify innovative opportunities for deepening bilateral collaboration in a thriving research ecosystem. Australian delegation, senior representatives of key Indian higher education and research institutions, and other dignitaries were also present at the conclave.
Shri Pradhan spoke at the ‘Research Dialogue’ , exhorting University leaders and researchers to catalyse new opportunities for deepening bilateral research collaborations between India and Australia. Research has to be a priority area for the larger benefit of society; both Australia and India are committed to promote research for mutual prosperity and global well-being, he added.
Both the Ministers met with academicians and industry leaders on Industry Education Partnerships where discussions were held on strengthening education-industry connections, benefiting industry through university partnerships, R&D collaboration etc.