ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাকশেল মন্ত্রীনা নুপী লান্মী, হীরোই অমসুং নোংথক্কী লান্মীশিংবু মখোয়গী কাউন্তরপার্ত ওফিসরশিংগা থাক মান্ননা মেতর্নিতী, চাইল্দ কিয়র অমসুং চাইল্দ এদোপ্সন লীবশিং পীনবগী প্রোবিজন অয়াবা পীখ্রে
05 NOV 2023 10:04AM by PIB Imphal
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা অতোপ্পা ওফিসরগা মান্ননা আর্মদ ফোর্সেস্তা লৈরিবা নুপী লান্মী, হীরোই অমসুং নোংথক্কী লান্মীশিংগীদমক মেতর্নিতী, চাইল্দ কিয়র অমসুং চাইল্দ এদোপ্সন লীবকী কাংলোনশিং শাংদোক্নবগী প্রপোজেল অয়াবা পীখ্রে। কাংলোনশিং অসি থোকখিবগা লোয়ননা মিলিতরীদা লৈবা নুপী পম্নমক, ওফিসর নত্ত্রগা অতোপ্পা রেঙ্ক ওইরবসু হায়রিবা ছুতি অসি চপ মান্ননা চৎনরগনি।
ৱারেপ অসি রেঙ্কশিংগী খেন্নবা লৈতনা আর্মদ ফোর্সেসতা নুপী পুম্নমক্কীদমক ইনক্লুসিন পার্তিসিপেসনগী ঙাকশেল মন্ত্রীগী বিজনগী পরিং মখাদা লৌখিবনি। ছুতিগী কাংলোনশিং শাংদোকপা অসিনা আর্মদ ফোর্সেস্তা লৈরিবা নুপীশিংগী ইমুং মনুং অমসুং খুন্নাইগী ওইবা সমস্যাশিং অসি থেংনবদা চাউনা কান্নরগনি। খোঙথাং অসিনা মিলিতরীদা লৈবা নুপীশিংগী থবক তৌবগী কন্দিসনশিং ফগৎহল্লগনি আমসুং হেন্না ফবা মওং অমদা শিনফম অমসুং ইমুংগী ওইবা থবক-থৌরমদা বেলেন্স তৌবদা মতেং ওইরগনি।
মখা তানা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা সরকারগী নারী শক্তি শীজিন্নবগী ফিরেপ অদু মাংদা চংশিনহনবা ওইনা সর্ভিসেস অহুমনা নুপীশিংবু লান্মী, হীরোয় অমসুং নোংথক্কী লান্মী ওইনা য়াওহনবগা লোয়ননা অচৌবা অহোংবা পুরকপদা মাংজিল থারি। নুপী অগনিবীরশিং লৌবগা লোয়ননা আর্মদ ফোর্সেস অসিদা লৈবাক্কী কংফাল, ঈশিং অমসুং নোংথক্কী ফ্রন্তিয়রশিং ঙাকশেন্নবা নুপী লান্মী, হীরোয় অমসুং নোংথক্কী লান্মীশিংগী থৌনা, কত্থোকপা অমসুং লৈবাকনীংবনা শক্তি পীরগনি।
খ্বাইদগী ৱাংবা লানফম, সিয়াচেনদা ওপরেস্নেল ওইনা দিপ্লোই তৌবদগী হৌরগা ৱারশিপশিংদা পোস্তিং পীবা লোয়ননা অতিয়াবু খুদুম চনবা ঙমদুনা ভারতকী নুপীশিংনা আর্মদ ফোর্সেসকী লম খুদিংমক্তা পল কয়া থুগাইখি। 2019দা মিলিতরী পুলিসকী কোর্প্সতা লান্মী ওইনা ইন্দিয়ন আর্মীদা নুপীশিং লৌদুনা অচৌবা মাইলস্তন অমা ফংবা ঙমখি। ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা নুপীশিংনা লম খুদিংমক্তা মখোয়গী নুপা কাউন্তরপার্তশিংগা থাক মান্ননা মতম চুপ্পদা য়েংদুনা লাকখি।

Ministry of Defence
Raksha Mantri approves provision for Maternity, Child Care & Child Adoption Leaves for women soldiers, sailors & air warriors at par with their officer counterparts
05 NOV 2023 10:04AM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh has approved a proposal for extension of the rules for Maternity, Child Care and Child Adoption Leaves for women soldiers, sailors and air warriors in the Armed Forces at par with their officer counterparts. With the issuing of the rules, the grant of such leaves to all women in the military, whether one is an officer or any other rank, will be equally applicable.
The decision is in line with the Raksha Mantri’s vision of inclusive participation of all women in the Armed Forces, irrespective of their ranks. The extension of leave rules will go a long way in dealing with women-specific family and social issues relevant to the Armed Forces. This measure is going to improve the work conditions of women in the military and aid them to balance the spheres of professional and family life in a better manner.
Furthering Prime Minister Shri Narendra Modi-led Government’s commitment towards utilising Nari Shakti, the three Services have spearheaded a paradigm shift with inclusion of women as soldiers, sailors and air warriors. With the recruitment of women Agniveers, the Armed Forces will be empowered with the bravery, dedication and patriotism of women soldiers, sailors and air warriors to defend the land, sea and air frontiers of the country.
From being operationally deployed in Siachen, the highest battlefield in the world to being posted on warships as well as dominating the skies, Indian women are now breaking barriers in almost every field in the Armed Forces. In 2019, a significant milestone was also achieved through recruitment of women in the Indian Army as soldiers in the Corps of Military Police. Raksha Mantri Shri Rajnath Singh has always been of the view that women should be at par with their male counterparts in every field.