ঙা য়োকপা, শা-শন য়োকপা অমসুং শঙ্গোম পুথোকপা মন্ত্রালয়
ওক্তোবর 2 -31, 2023গী মনুংদা এনিমেল হসবেন্দরী অমসুং দাইরিয়িং বিভাগনা পাঙথোকখিবা স্পেসিএল কেম্পেন 3.0
02 NOV 2023 12:12PM by PIB Imphal
এনিমেল হসবেন্দরী অমসুং দাইরিয়িং বিভাগকী সেক্রেতরীনা স্পেসিএল কেম্পেন 3.0গী শেমশাখিবা অদু য়েংশিনখ্রে অমসুং মন্ত্রালয়গী ওর্গনাইজেসন শিং অমসুং ওফিসিএলশিংগী মকোকশিংবু লৈবাক অসি লুনানবা অমসুং গরবেজ-ফ্রী ওইহন্নবা স্বচ্ছতাগী ৱাশকসু লৌহনখ্রে।
এনিমেল হসবেন্দরী অমসুং দাইরিয়িং বিভাগনা মন্ত্রালয় মনুংদা অমসুং লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা মাগী এতেৎচ তৌবা সবওর্দিনেৎ অমসুং ওথোনোমস ওর্গনাইজেসনশিংদা স্পেসিএল স্বচ্ছতা কেম্পেন 3.0 পাইখৎখি। কেম্পেন অসি সেপ্তেম্বর 15-30, 2023 ফাওবা প্রিপরেতী ফেস অমগা লোয়ননা হৌখি, মসিগী মনুংদা কেম্পেন অসিদা দিস্পোজ তৌগদবা অমসুং শেংদোক্কদবা তার্গেৎশিং খঙদোকখি। কেম্পেন অসিগী ইমপ্লিমেন্তেসন ফেসনা ওক্তোবর 2-31, 2023 ফাওবা চত্থখি। কেম্পেন মনুংদা পেন্দেন্সী হন্থহনবা, স্পেস মেনেজমেন্ত অমসুং ওফিসশিংদা ৱার্কপ্লেস এক্সপরিয়েন্স হেনগৎহনবদা অখন্নবা মীৎয়েং চংখি।
স্পেসিএল কেম্পেনগী প্রিপরেতরী ফেস মনুংদা বিভাগ অসিনা মাগী ওর্গনাইজেসনশিংগা লোয়ননা লৈবাক শিনবা থুংবদা স্বচ্ছতাগীদমক মফম 289 খঙদোকখি। মসিগী মথক্তা মন্ত্রালয়না MP রিফরেন্স 36, পার্লিয়ামেন্তরী এসুরেন্স 1, PMO রিফরেন্স 1 অমসুং পব্লিক গ্রীভান্সেস পুম্নমক দিস্পোজ অমসুং রিদ্রেসেল তৌনবা মশক খঙদোকখি অমসুং ক্লীয়র তৌখি। মসিগী মথক্তা ফিজিকেল ফাইল 12556 অমসুং ই-ফাইল 104 রিভ্যু তৌনবা মশক খঙদোকখি। কেম্পেন মনুংদা ফিজিকেল ফাইল 8595 লোইশিনখি অমরোম খঙদোকখ্রবা ই-ফাইল পুম্নমক ক্লোস তৌখি।
নুমিৎ খুদিংগী প্রোগ্রেস অদুবু য়েংশিনখি অমসুং দিপার্তমেন্ত ওফ এদমিনিস্ত্রেতিব রিফোর্মস এন্দ পব্লিক গ্রীভান্সেসকী SCPDM পোর্তেলদা অপলোদ তৌখি। এতেৎচ, সবওর্দিনেৎ অমসুং ওতোনোমস ওর্গনাইজেসন পুম্নমক্না বিভাগ অসিনা মতম অসিগী মনুংদা ফংবা ঙম্নবা থমখিবা তার্গেৎশিং য়ৌনবা অঙম্বা থাক্তা হোৎননবা কেম্পেন অসিদা থৱায় য়াওনা শরুক য়াখি।

Ministry of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying
Special Campaign 3.0 of Department of Animal Husbandry and Dairying during 2nd -31st October 2023
02 NOV 2023 12:12PM by PIB Delhi
Secretary, Department of Animal Husbandry and Dairying reviewed the preparation of Special Campaign 3.0 and also administered Swachhata pledge to the Heads of Organizations and Officials of the Ministry to make the country clean and garbage-free.
The Department of Animal Husbandry and Dairying has undertaken the Special Swachhata Campaign 3.0 within the Ministry and its Attached, Subordinate and Autonomous Organizations located across the country. The Campaign started with a preparatory phase from 15th September to 30th September, 2023 during which the targets for disposing and cleaning during the campaign period have been earmarked. Implementation phase of the campaign has started from 2nd to 31st October, 2023. During the campaign, special focus is being given on reducing pendency, space management and enhancing workplace experience in offices.
During the Preparatory Phase of the Special Campaign, the Department along with its organizations have identified 289 sites across the country for cleanliness. Besides, Ministry has identified and cleared the pending 36 MP references, 1 Parliamentary Assurances, 1 PMO references and all the Public Grievances for disposal and redressal. Besides, about 12556 physical files and 104 e-files have also been identified for review. 8595 Physical Files Weeded during the campaign while all the identified e-files have been closed.
Daily progress is being monitored and uploaded on the SCDPM portal hosted by Department of Administrative Reforms and Public Grievances. All Attached, Subordinate and Autonomous Organizations are enthusiastically participating in the campaign in full swing to achieve the targets set by the Department for the period.