ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
স্বচ্ছতা অমসুং পন্দুনা লৈরিবা হিরমশিংগী দিস্পোজেলগীদমক ত্রাইবেল এফিয়ার্স মন্ত্রালয়গী স্পিসিয়েল কেম্পেন 3.0 মপুংফানা চত্থরি
ফিজিকেল ফাইল 1070 রিভ্যু তৌখ্রে অমসুং ফাইল 352 লৌথোকখ্রে; অতোপ্পা স্বচ্ছতা অভিয়ানগী মনুংদা ই-ফাইল 723 রিভ্যুগীদমক মশক খংদোক্লে অমসুং ই-ফইল 103 থিংজিনখ্রে
21 OCT 2023 11:42AM by PIB Imphal
স্বচ্ছতাগীদমক ত্রাইবেল এফিয়ার্স মন্ত্রালয়গী স্পিসিয়েল কেম্পেন 3.0 মপুংফানা চত্থরি। কেম্পেন অসিনা মরুওইনা মীৎয়েং থম্বদা পব্লিক গ্রিভান্সেস দিস্পোজ তৌবা, পার্লিয়ামেন্তকী মেম্বরশিংদগী রিফরেন্স, স্বচ্ছতা অভিয়ান, ফাইলশিং লৌথোকপা অসিনচিংবা য়াওরি। কেম্পেনগী তোঙান তোঙানবা এক্তিবিতীশিংগীদমক তার্গেৎশিং মশক খংদোক্নবা কেম্পেনগী প্রিপরেতরী ফেজ 2023গী সেপ্তেম্বর 15দগী হৌখি। মরুওইবা কেম্পেন 2023গী ওক্তোবর 2দগী হৌখি অমসুং 2023গী ওক্তোবর 31 ফাওবা চত্থগনি।
হৌজিক ফাওবদা আউতদোর কেম্পেন অনি পাংথোকখ্রে। ফিজিকেল ফাইল 1070 রিভ্যু তৌখ্রে অমসুং ফাইল 352 লৌথোকখ্রে, ই-ফাইল 723 রিভ্যুগীদমক মশক খংদোক্লে অমসুং ই-ফইল 103 থিংজিনখ্রে, MPsদগী রিফরেন্স 7, পার্লিয়ামেন্ত এসুরেন্স 3, রাজ্য সরকার রিফরেন্স 2, পব্লিক গ্রিভান্সেস 121, PMO রিফরেন্স 1, পব্লিক গ্রিভান্সেস অপিল 19 দিস্পোজ তৌখ্রে অমসুং অতোপ্পা এক্তিবিতীশিং য়াওনা 100 sq.m. স্পেস হাংহনখ্রে।
তার্গেৎ পুম্নমক মশক খংদোক্লে অমসুং কেম্পেন মতম মনুংদা ত্রাইবেল এফিয়ার্স মন্ত্রালয়না মদু ফংনবগীদমক হোৎনরি। কেম্পেনগী প্রোগ্রেস মোমিতর তৌরি অমসুং দিপার্তমেন্ত ওফ এদমিনিস্ত্রেতিব রিফোর্মস অমসুং পব্লিক গ্রিভান্সেসনা হোস্ত তৌবা SCPDM পোর্তেলদা অপদেতশিং অপলোদ তৌরি। ওতোনোমস বোদীশিং/সবওর্দিনেৎ ওফিস পুম্নমক্না স্বচ্ছতা অভিয়ান চত্থনবগীদমক থবায় য়াওনা শরুক য়ারি অমসুং পন্দুনা লৈরিবশিং হন্থহল্লি।
মসুবু মায় পাকহন্নবগীদমক মন্ত্রালয়গী ওফিসিয়েলশিং অমসুং স্তেকহোল্দরশিংনা ওফিস অমসুং মসিগী প্রিমিসেসতা লুনানবা অকোইবগী ফিভম ফংহন্নবগীদমক স্বচ্ছতা অভিয়ান শরুক য়ারি। মীয়ামগী মরক্তা স্পিসিয়েল কেম্পেন 3.0গী মতাংদা এৱার্নেস শাগৎনবগীদমক সোসিয়েল মেদিয়া প্লেৎফোর্মদা স্বচ্ছতা অভিয়ান উৎলি।
WhatsApp Image 2023-10-20 at 4.38.19 PM.jpeg WhatsApp Image 2023-10-20 at 4.38.20 PM (1).jpeg
WhatsApp Image 2023-10-20 at 4.38.21 PM.jpeg WhatsApp Image 2023-10-20 at 4.38.26 PM.jpeg
ত্রাইবেল এফিয়ার্স মন্ত্রালয় অসি স্পিসিয়েল কেম্পেনগা মরী লৈনবা পান্দমশিং মপুং ফাহন্নবা অমসুং মদু ফংনবগীদমক ৱাফম থম্লি। ইনিসিয়েতিব অসিগীদমক মায়কৈ অসিদা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি।

Ministry of Tribal Affairs
Special Campaign 3.0 of Ministry of Tribal Affairs in full swing for cleanlines and disposal of pending matters
1070 physical files reviewed and 352 files weeded out; 723 e-files identified for review and 103 e-files closed, among other cleanliness activities
21 OCT 2023 11:42AM by PIB Delhi
The Special Campaign 3.0 of Ministry of Tribal Affairs for cleanliness is in full swing. The main focus of the campaign includes the disposal of public grievances, references from the Members of Parliament, Cleanliness drive, weeding out of files, etc. Preparatory phase of the Campaign started from 15th September 2023 to identify targets for the various activities of the campaign. The main campaign has started from 2nd October 2023 and will last up to 31st October, 2023.
So far two outdoor campaigns have been conducted. 1070 physical files have been reviewed and 352 files have been weeded out, 723 e-files have been identified for review and 103 e-files have been closed, 7 references from MPs, 3 Parliament Assurance, 2 State Govt. References, 121 Public Grievances, 1 PMO References, 19 Public Grievances appeal have been disposed off and 100 sq.m. space has been freed including other activities.
All the targets have been identified and efforts are on to achieve the same by the Ministry of Tribal Affairs during the campaign period. Progress of the campaign is being monitored and the updates are being uploaded on the SCPDM Portal, hosted by Department of Administrative Reforms and Public Grievances. All the Autonomous Bodies/Subordinate Offices are enthusiastically participating for undertaking cleanliness campaign and reducing the pendency.
Officials and stakeholders from the Ministry have joined the cleanliness campaign for providing Swachh surroundings within the office and its premises to make it a success. The cleanliness campaigns are being highlighted on social media platforms for creating awareness regarding Special Campaign 3.0 among the masses.
WhatsApp Image 2023-10-20 at 4.38.19 PM.jpeg WhatsApp Image 2023-10-20 at 4.38.20 PM (1).jpeg
WhatsApp Image 2023-10-20 at 4.38.21 PM.jpeg WhatsApp Image 2023-10-20 at 4.38.26 PM.jpeg
This Ministry of Tribal Affairs is committed to fulfill the targets and achieve the goals related to Special Campaign. Perpetual efforts in this direction are being made for this initiative.