Ministry of Corporate Affairs
8th BRICS International Competition Conference 2023 concludes with adoption of a Joint Statement
Collaborative efforts in Competition Law and Policy allow for exchange of best practices and alignment of regulatory standards: Secretary (Corporate Affairs)
Joint Statement signed by the BRICS competition authorities underscores strategic alignment towards fostering competition-driven growth and socio-economic progress in our regions: Chairperson (CCI)
13 OCT 2023 7:13PM by PIB Delhi
The 8th BRICS International Competition Conference 2023 (BRICS ICC 2023), hosted by the Competition Commission of India (CCI) during October 11-13 2023, concluded in New Delhi today. The conference brought together more than 600 delegates, including heads of BRICS competition authorities, practitioners, competition policy experts, representatives of international organisations, and other stakeholders from BRICS and non-BRICS nations.
The conference comprised three plenary sessions and four breakout sessions, in addition to the inaugural session and the closing ceremony. In the plenary session on BRICS joint documents, Leniency Programme and Digital Economy Reports were released and discussed. The other plenary and breakout sessions facilitated the exchange of views amongst speakers from BRICS and other jurisdictions on a range of new and emerging issues related to competition law and policy. A Joint Statement was signed by the heads of BRICS competition authorities, which inter alia acknowledges the importance of continuing to share information, experience and best practices to strengthen enforcement capabilities and promote fair competition practices within BRICS jurisdictions.
In his valedictory address in the Closing ceremony, Secretary, Union Ministry of Corporate Affairs, Dr. Manoj Govil said that each BRICS member state possesses its unique legal traditions, economic structures, and regulatory approaches. Collaborative efforts in competition law and policy allow for the exchange of best practices and the alignment of regulatory standards to the extent feasible, practical and useful.
With reference to digital markets, Dr. Govil said that ensuring fair competition in digital markets, where network effects and data access can create insurmountable barriers to entry, poses a significant challenge. Competition authorities need to craft effective interventions that encourage innovation while preventing monopolistic practices. In this context, he apprised that in India a Standing Committee of the Parliament examined the subject of ‘Anti-Competitive Practices by Big Tech Companies’ and recommended an introduction of a Digital Competition Act to ensure a fair, transparent and contestable digital ecosystem. Subsequently, the Government of India has constituted a Committee on Digital Competition Law to review whether existing provisions in the Competition Act, 2002 are sufficient to deal with the challenges that have emerged from the digital economy and to examine the need for an ex-ante regulatory mechanism for digital markets. The Committee has undertaken a series of stakeholder consultations and is currently deliberating on the subject, he further mentioned.
Referring to the recent amendments made to the Competition Act in India, Dr. Govil said that the introduction of provisions for settlement and commitments will provide companies with the opportunity to resolve antitrust concerns cooperatively, reducing legal uncertainties and compliance costs. The implementation of deal value thresholds for merger notification ensures that mergers and acquisitions with substantial economic impact undergo scrutiny, safeguarding against anticompetitive practices while still facilitating investment and economic activity, he added.
In her address on the occasion, Chairperson CCI, Smt Ravneet Kaur said that the Conference paved the way for a more comprehensive understanding of the multifaceted challenges and opportunities that lie ahead of the competition authorities. The sessions allowed for an in-depth exploration of an extensive array of subjects, encompassing the profound implications of digitalisation on the competitive landscape, the pivotal role of competition policy in nurturing innovation and its vital contribution to sustaining robust economic growth. The collective sharing has not only served to deepen the understanding but has also underscored the crucial significance of fostering cooperation and collaboration among the BRICS countries, she added. Referring to the Joint Statement signed by the BRICS competition authorities, she said that it underscores the strategic alignment towards fostering competition-driven growth and socio-economic progress in our regions.
The closing ceremony was also addressed by heads of the BRICS competition authorities. They said that BRICS ICC 2023 conference has provided a useful platform to delve upon contemporary issues faced by competition agencies. In today's globalized and interconnected world, they reemphasised the need for focussed and effective cooperation between the BRICS countries in the field of competition law and policy.
The event concluded with Shri Deepak Anurag, Member, Competition Commission of India proposing the vote of thanks and CCI handing over the baton to South Africa for the 9th BRICS International Competition Conference to be held in 2025.

কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয়
জোইন্ত স্তেৎমেন্ত চৎনহনবগা লোয়ননা 8শুবা BRICS ইন্তর্নেস্নেল কম্পিতিসন কনফরেন্স 2023 লোইশিনখ্রে
খ্বাইদগী ফবা প্রেক্তিসশিং একচেঞ্জ তৌবা অমসুং রিগ্যুলেতরী স্তেন্দর্দশিংগী এলাইনমেন্ত তৌবা য়াহন্নবা কম্পিতিসন লো অমসুং পোলিসীদা অপুনবা খোঙথাং লৌখৎকনি: সেক্রেতরী (কোর্পোরেৎ এফিয়র্স)
BRICS কম্পিতিসন ওথোরিতীশিংনা খুৎয়েক পীনখিবা জোইন্ত স্তেৎমেন্তনা ঐখোয়গী রিজনশিংদা কম্পিতিসন-দ্রিবন গ্রোথ অমসুং সোসিও-ইকনোমিক প্রোগ্রেস লৈহন্নবা মাইকৈদা স্ত্রেতেজিক ওইনা থবক পাইখৎনবা থমখি: চিয়রপর্সন (CCI)
13 OCT 2023 7:13PM by PIB Imphal
ওক্তোবর 11-13, 2023 ফাওবা কম্পিতিসন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়না (CCI)না শিন্দুনা পাঙথোখখিবা 8শুবা BRICS ইন্তর্নেস্নেল কম্পিতিসন কনফরেন্স 2023 (BRICS ICC 2023) ঙসি নই দিল্লীদা লোইশিনখ্রে। কনফরেন্স অসিদা BRICS কম্পিতিসন ওথোরিতীশিংগী মকোকশিং, প্রেক্তিস্নরশিং, কম্পিতিসন পোলিসী এক্সপর্তশিং, ইন্তর্নেস্নেল ওর্গনাইজেসনশিংগী মীহুৎশিং অমসুং BRICS অমসুং নন-BRICS লৈবাকশিংদগী অতোপ্পা স্তেকহোল্দরশিং য়াওনা দেলিগেৎ 600 হেনবনা শরুক য়াখি।
কনফরেন্স অসিদা হৌদোকপগী সেসন অমসুং লোইশিনবগী থৌরমগী মথক্তা প্লেনরী সেসন অহুম অমসুং ব্রেকআউৎ সেসন মরি য়াওখি। প্লেনরী সেসন্দা BRICS জোইন্ত দোক্যুমেন্তস, নেনিএন্সী প্রোগ্রাম এন্দ দিজিতেল ইকনোমী রিপোর্তশিং ফোঙখি অমসুং খন্ন-নৈনখি। অতোপ্পা প্লেনরী অমসুং ব্রেকআউৎ সেসনশিংদা BRICS অমসুং অতোপ্পা জুরিসদিক্সনশিংদগী স্পীকরশিংগী মরক্তা কম্পিতিসন লো অমসুং পোলিসীগা মরী লৈনবা অনৌবা অমসুং থোরক্লিবা ইস্যু মখল কয়াদা ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নখি। জোইন্ত স্তেৎমেন্ত অসি BRICS কম্পিতিসন ওথোরিতীশিংগী মকোকশিংনা খুৎয়েক পীনখি, এনফোর্সমেন্ত কেপাবিলিতীশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং BRICS জুরিসদিক্সন মনুংদা ফিয়র কম্পিতিসন প্রেক্তিসশিং থৌগৎনবা মখা তানা ই-পাউ, এক্সপরিয়েন্স অমসুং খ্বাইদগী ফবা প্রেক্তিসশিং শিয়র তৌবা মরু ওই হায়বা অসি মসিদা য়াওখি।
লৌশিনবগী থৌরমদা লোইশিনবগী ৱারোল পীরদুনা কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকী মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী, দা. মোনোজ গোবিলনা হায়খি মদুদি BRICS মেম্বর স্তেৎ অমমমদা মাগী তোপ-তোপ্পা লিগেল ত্রেদিসনশিং, ইকনোমিক স্ত্রকচরশিং অমসুং রিগ্যুলেতরী প্রোসেসশিং লৈজৈ। ওইথোকপা য়াবা, প্রেক্তিকেল ওইবা অমসুং কান্নবা মওংদা খ্বাইদগী ফবা প্রেক্তিসশিং একচেঞ্জ তৌবা অমসুং রিগ্যুলেতরী স্তেন্দর্দশিংগী এলাইনমেন্ত তৌবা য়াহন্নবা কম্পিতিসন লো অমসুং পোলিসীদা অপুনবা খোঙথাং লৌখৎকনি।
দিজিতেল মার্কেৎশিংগী মতাংদা দা. গোবিলনা হায়খি মদুদি নেৎৱার্ক ইফেক্তশিং অমসুং দেতা এক্সেস অসিনা এন্ত্রী তৌবদা অচৌবা অপনবা ওইদুনা অচৌবা শীংনবা অমা থেংনহল্লিবা দিজিতেল মার্কেৎশিংদা ফিয়র কম্পিতিসন লৈহনগদবনি। কম্পিতিসন ওথোরিতীশিংনা মোনোপোলিস্তিক প্রেক্তিসশিং ঙাকথোকপগা লোয়ননা ইন্নোবেসন থৌগৎলিবা অফবা খোঙথাংশিং পাইখৎপা মথৌ তাই। হীরম অসিদা মহাক্না ভারত্তা স্তেন্দং কম্মিতি ওফ দি পার্লিয়ামেন্তনা ‘এন্তি-কম্পিতিতিব প্রেক্তিস বাই বিগ তেক কম্পনীজ’ হায়বা সবজেক্ত অসি য়েংশিনখি অমসুং ফিয়র, ত্রান্সপরেন্ত অমসুং কন্তেস্তেবল দিজিতেল ইকোসিস্তেম লৈহন্নবা দিজিতেল কম্পিতিসন এক্ত অমা থম্নবা রিকম্মেন্দ তৌখি। মসিগী মতুং তারকপদা ভারত সরকারনা কম্পিতিসন এক্ত, 2002গী হৌজিক লৈরিবা প্রোবিজনশিং অসিনা দিজিতেল ইকনোমীদগী লাক্লিবা শীংনবশিং অসি লাকশিন্নবা অমসুং দিজিতেল মার্কেৎশিংগীদমক এক্স-এন্তি রিগ্যুলেতরী মেকানিজম অমগী মথৌ তাবা একজামিসন তৌনবা মতিক চাব্রা হায়বা য়েংশিন্নবা কম্মিতি ওন দিজিতেল কম্পিতিসন লো অমা শেমখ্রে।
ভারতকী কম্পিতিসন এক্ত অসিদা হন্দক্তা অমেন্দমেন্তশিং তৌখিবা অদুগী মতাংদা দা. গোবিলনা হায়খি মদুদি সেত্তলমেন্ত অমসুং কম্মিৎমেন্তশিংগীদমক প্রোবিজনশিং শেম্বনা কম্পনীশিংদা কোওপরেতিব ওইন এন্তিত্রস্তকী হীরমশিং ৱারোইশিন পুরক্নবা, লিগেলগী খুদোংচাদবশিং অমসুং কমপ্লায়েন্স কোস্ত হন্থহন্নবা খুদোংচাবা পীরগনি। মর্জর নোতিফিসকেসনগীদমক ভেল্যু থ্রেসহোল্দশিং দীল ইমপ্লিমেন্ত তৌদুনা চাউনা ইকনোমিক ইম্পেক্ত পীবা মর্জর অমসুং এক্বিজিসনশিং তৌবা অদু স্ক্রুতিনী তৌগনি, মসিনা এন্তিকম্পিতিতিব প্রেক্তিসশিংদগী ঙাকশেনগনু অমরোমদনা ইনভেস্তমেন্ত অমসুং ইকনোমিক এক্তিবিতীশিংদা মতেং পাংগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
CCIগী চিয়রমেন, শ্রীমতি রবনীত কোরনা মহাক্কী ৱারোল পীরদুনা হায় মদুদি কনফরেন্স অসিনা কম্পিতিসন ওথোরিতীশিংগী মাংদা লৈরিবা শীংনবা অমসুং খুদোংচাবা কয়া অসি হেন্না নীংথিনা খঙনবগী লম্বী য়াৎলি। সেসনশিং অসিনা কম্পিতিতিব লেন্দস্কেপতা দিজিতেলাইজেসন তৌবগী অচৌবা ইমপ্লিকেসনশিং, কম্পিতিসন পোলিসীনা ইন্নোবেসন য়োকখৎপদা লৌরিবা থৌদাং অমসুং অচৌবা ইকনোমিক গ্রোথ লৈহন্নবা মানা মরু ওইনা শরুক তম্মিবশিং কোনশিল্লিবা লম কয়াদা খন্ন-নৈনখি। কল্লেক্তিব শিয়রিংনা মুন্না খঙবদা মতেং পাংবা খক্তা নত্তনা BRICS লৈবাকশিংগী মরক্তা কোওপরেসন অমসুং কোল্লাবোরেসনশিং য়োকখৎপদা মরু ওইবা থৌদাং লৌরি। BRICS কম্পিতিসন ওথোরিতীশিংনা খুৎয়েক পীখিবা জোইন্ত স্তেৎমেন্তগী মতাংদা মহাক্না মসিনা ঐখোয়গী রিজনশিংদা কম্পিতিসন-দ্রিবন গ্রোথ অমসুং সোসিও-ইকনোমিক প্রোগ্রেস লৈহন্নবা মাইকৈদা স্ত্রেতেজিক ওইনা থবক পাইখৎকনি।
লোইশিনবগী থৌরমদা BRICS কম্পিতিসন ওথোরিতীশিংগী মকোকশিংনা ৱা ঙাংখি। মখোয়না হায়খি BRICS ICC 2023 কনফরেন্স অসিনা কম্পিতিসন এজেন্সীশিংনা মায়োক্নরিবা মতম অসিগী সমস্যাশিং কোকহন্নবা কান্নরবা ফম্পাক অমা ফংহল্লি। ঙসিগী গ্লোবেলাইজ অমসুং ইন্তরকন্নেক্তেদ ওইবা মালেম অসিদা মখোয়না কম্পিতিসন লো অমসুং পোলিসীগী লমদা BRICS লৈবাকশিংগী মরক্তা নীংথিনা কোওপরেসন পীনবা মথৌ তাই হায়না ফোঙদোক্নখি।
কম্পিতিসন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়াগী মেম্বর শ্রী দীপক অনুরাগনা থাগৎ ৱাহৈশিং ফোঙদোক্তুনা খা অফ্রিকাদা 2025দা পাঙথোক্কদবা 9শুবা BRICS ইন্তর্নেস্নেল কম্পিতিসন কনফরেন্সকী বেতন খুৎশিন্নদুনা থৌরম অসি লোইশিনখি।