সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
অনা-লায়য়েংগী লমদা মালেমগী থাকশিং য়ৌনবা সরকার-লনাই পুন্না থবক তৌমিন্নবা তঙাইফদে। নাকল অনিমক্তদগী মচাক-মথুমশিং হাপচিল্লকপনা মমল হোংনা মালেম থাক্কী অনা-লায়য়েংগী খুদোংচাবা ফংহনবদা মতেং পাংগনি: দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী চহি ৯গী লমজিং মখাদা থৌশিল-থৌরাংদা অহোংবশিং পুরকপদগী সরকার অমসুং প্রাইভেদ সেক্তরশিংগী মরক্তা অমনা অমবু থাজনরে;
য়ুনিয়ন মিনিস্তর দোক্তর জিতেন্দ্রনা হায়খি মমল হোংবা অনা-লায়য়েংগী পান্দম মালেমগী থাক য়ৌনবা, সরকার-লনাই পুন্না থবক তৌমিন্নবা তঙাইফে
থাজনবদগী মফম অমতা লৈতে; প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী চহি ৯গী লমজিং মখাদা থৌশিল-থৌরাংদা অহোংবশিং পুরকপদগী সরকার অমসুং প্রাইভেদ সেক্তরশিংগী মরক্তা অমনা অমবু থাজনরে: দোক্তর জিতেন্দ্র
“নিউ দিল্লিদা জি-২০ মীফম মাইপাক্না পাংথোকখ্রবা মতুংদা, মালেমগী থাকশিং, মালেমগী লাল্লোংশিং অমসুং মালেমগী মীৎয়েং ফংহন্নবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীগী অনিংবশিং লৈরে”
সি.আই.আইনা শীনবা ১৫শুবা গ্লোবেল মেদতেক সম্মিৎতা দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা ৱা ঙাংখ্রে
06 OCT 2023 4:48PM by PIB Imphal
ঙসি য়ুনিয়ন মিনিস্তর দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খ্রে ভারতগুম্বা লৈবাক অমদা, অনা-লায়য়েংগী লমদা মালেমগী থাকশিং য়ৌনবা সরকার-লনাই পুন্না থবক তৌমিন্নবা তঙাইফদে। নাকল অনিমক্তদগী মচাক-মথুমশিং হাপচিল্লকপনা মমল হোংনা মালেম থাক্কী অনা-লায়য়েংগী খুদোংচাবা ফংহনবদা মতেং পাংগনি।
নিউ দিল্লিদা সি.আই.আইনা শীনবা ১৫শুবা গ্লোবেল মেদতেক সম্মিৎ হৌদোকপদা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজিগী রাজ্য মন্ত্রী(মনিংতম্বা), পি.এম.ও, পর্সোনেল, পব্লিক গ্রিভান্সেস, পেন্সন্স, এতোমিক ইনর্জি অমসুং স্পেসকী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা ৱা ঙাংখ্রে।
মহাক্না হায়খি থাজনবদগী মফম অমতা লৈতে; প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী চহি ৯গী লমজিং মখাদা থৌশিল-থৌরাংদা অহোংবশিং পুরকপদগী সরকার অমসুং প্রাইভেদ সেক্তরশিংগী মরক্তা অমনা অমবু থাজনরে। অনা-লায়য়েংগী হিরমদা মতেং পাংনবগী মথক্তা মেদতেক অমসুং বাইওতেক সেক্তরশিংদা সরকারগী ইন্সতিতুৎশিং অমসুং লনাই উদোগশিংগী মরক্তা মতেং পাংনবগী অচৌবা খুদোংচাবা লৈরি।
মশামক দোক্তর অমা ওইনা অমসুং দাইবেতোলোজিস্ত অমা ওইনা শকখঙনরিবা দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি মিসন সুরক্ষা মাইপাকপা অসিনা ভারতনা কোবিদ লাইচৎ লাকশিনবদা মতেং পাংখি অমসুং মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা হেল্থ ইন্সুরেন্স স্কিম অয়ুস্মান ভারতনা হৌজিক লৈরিবা অনাবা মখল খুদিংমক কোনশিল্লি। ভারত মালেমগী মেদ-তেক লুচিংবা অমা ওইনবা সরকারনা থবক পায়খৎলে।
য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায়খি সরকারনা থৌশিলশিং হায়বদি প্রোমোসন ওফ রিছার্স এন্দ ইন্নোবেসন ইন ফার্মা মেদতেক স্কিম(পি আর আই পি) স্কিম, নিউ মেদিকেল দিভাইন পোলিসি, ২০২৪ ফাওবদা বিমা সুগম পোর্তল হাংদোকপা অমসুং নিউ দ্রগস, মেদিকেল দিভাইসেস এন্দ কোসমেতিক্স বিল অমুক ফগৎহনবা অসিনা অনা লায়য়েং অমসুং মেদতেক সেক্তর ফগৎহনগনি।
য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায়খি সরকারনা অফবা ফিবম শেমগৎপা অসিনা অনৌবা থবকশিং পাংথোকপা ঙমহল্লি। স্তার্দঅপশিং মাইপাকপা অসিগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রীনা ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপ অমসুং উদোগ চাউখৎহল্লে। নিউ দিল্লিদা জি-২০ মীফম মাইপাক্না পাংথোকখ্রবা মতুংদা, মালেমগী থাকশিং, মালেমগী লাল্লোংশিং অমসুং মালেমগী মীৎয়েং ফংহন্নবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীগী অনিংবশিং লৈরে।
য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায়খি থবক তৌবদা পাউ ফাওন্দবগী মতম লোইরে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোক্লি অমসুং থিদোক্তনা লৈরিবা পাক-চাউনা লৈরিবা ঐখোয়গী লন-থুমশিং মশক খঙদোক্নবা ঐখোয়না লনাই সেক্তরগা পুন্না থবক তৌমিন্নরে। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হৌদোকখিবা অনুসান্ধান নেসনেল রিছার্স ফাউন্দেসন ভারত্তা রিছার্স অমসুং দিবলপমেন্ত চাউখৎহনগনি অমসুং মথং চহি ৫দা রিছার্স অমসুং দিবলপমেন্তদা মালেমগী লুচিংবা অমা ওইগনি।
মহাক্না হায়খি অনুসান্ধান নেসনেল রিছার্স ফাউন্দেসন্না সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজিগী অনৌবশিং অমসুং মীওইবা অমসুং খুন্নাইগী লৌশিং কয়া পুনশিনগনি। মসি নন-গভর্নমেন্ত রিছোর্সশিংনা মরুওইনা শেন থাগদনি। অনুসান্ধান নেসনেল রিছার্স ফাউন্দেসন্না হিরম কয়াদা য়ু.এস.এগী রিছার্স ফাউন্দেসনশিংদগী হেন্না ফরে।
য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায়খি অমৃত কাল মনুংদা ভারত অত্মানির্ভর ওইনবা অমসুং চাউখৎলবা লৈবাক অমগী পান্দম ফংবা ঙম্নবা প্রাইভে সেক্তরনা মতম খুদিংমক্তা সরকারদা তাইনবগী থবক লেপকদবনি। ঐখোয়না ঐখোয়গী ৱাখল্লোন হোঙগদবনি। চহি ২০০ হেন্না লোয়লম লৈঙাক্কী মখাদা লৈখিবদগী ঐখোয়গী হৌরকফমশিং মাঙহনখি, ঐখোয়গী সংস্কার অমুক হন্না থিদোকপদা মীরোল অহুম চঙখি।
নিতি অয়োগকী মেম্বর, দোক্তর বিনো কে পাউলনা হায়খি রিছার্স অমসুং দিবলপমেন্তগী তৌবা ঙম্বশিংদা অওনবা পুরকপা, লৈবাক মনুংগী মেনুফেকচরিংগী থবক হেনগৎহনবা, উদোগ-মহৈলোয়শং মতেং পাংনবা অমসুং মালেমগী ওইনা মতেং পাংনবা অসিনা মশা-মউ ফবা ভারত অমা শেমগৎপদা মতেং পাংগনি।
থৌরম অদুদা কেমিকেলস অমসুং ফর্তিলাইজরস মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরি এস. অর্পনা, দ্রগস কন্ত্রোল্লর ওফ ইন্দিয়াগী দোক্তর রজিব সিংহ রঘুভান্সি, সি.আই.আই নেসনেল হেল্থকিয়ার কাউন্সিলগী চিয়ারমেন দোক্তর নরেস ত্রেহান ৱা ঙাংখি।

Ministry of Science & Technology
Public-Private synergy is imperative to meet global benchmarks in healthcare. A healthy supplementation of resources from the two sides can also help provide world-class medical care at affordable rates: Dr Jitendra Singh
Policy planning changes during the nine years of leadership under Prime Minister Shri Narendra Modi have created mutual trust between public and private sectors;
For the goal of affordable healthcare meeting global benchmarks, perfect Public-Private synergy is imperative, says Union Minister Dr Jitendra Singh
No room for scepticism; policy planning changes during the nine years of leadership under Prime Minister Shri Narendra Modi has imparted mutual trust: Dr Jitendra Singh
“After the success of the G20 Summit in New Delhi, the Prime Minister has set aspirations for fulfilling global benchmarks, global strategies and global outlook”
Dr Jitendra Singh addresses the 15th Global MedTech Summit organised by CII
06 OCT 2023 4:48PM by PIB Delhi
Union Minister Dr Jitendra Singh today said that for a country like India, Public-Private synergy is imperative to meet global benchmarks in healthcare. A healthy supplementation of the resources from the two sides can also help provide world-class medical care at affordable rates, he said.
The Minister of State (Independent Charge) Science & Technology, MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, was delivering the Inaugural Address at the 15th Global MedTech Summit 2023 organised by CII in New Delhi.
Stating that there is no more room for scepticism, Dr Jitendra Singh said, the policy planning changes during the nine years of leadership under Prime Minister Shri Narendra Modi have created mutual trust between public and private sectors.
“There is scope for huge synergy between the Public Institutions and Private Industry in the MedTech & BioTech sectors besides Healthcare sector in general,” he said.
Dr Jitendra Singh, himself a Medical Professional and known Diabetologist, cited the success of Mission Suraksha that helped India tide over the Covid pandemic and Ayushman Bharat, the world’s largest health insurance scheme and the only one of its kind that provides cover against existing disease. He said, Government is committed to make India a global Med-Tech leader.
“Government has framed policies like the Promotion of Research & Innovation in Pharma MedTech Scheme (PRIP) Scheme, the New Medical Device Policy, the development of the Bima SUGAM portal by 2024, and the revamping of the new Drugs, Medical Devices & Cosmetics Bill, that will propel the Healthcare and MedTech sector,” he said.
Dr Jitendra Singh said PM Modi has created the right ecosystem within the Government that supports and augments Innovation. Citing the huge success of Startups, Dr Jitendra Singh said the Prime Minister has created the milieu for entrepreneurship and a thriving industry.
“After the success of the G20 Summit in New Delhi, the Prime Minister has set aspirations for fulfilling global benchmarks, global strategies and global outlook,” he said.
Dr Jitendra Singh said, PM Modi has stressed that the age of working in silos is over and that we have work together with the private sector to unlock the vast potential of our unexploited resources. The Anusandhan National Research Foundation (NRF), envisaged by PM Modi, will spur R&D and position India as a global R&D leader in next 5 years.
“Anusandhan NRF will combine scientific and technological innovation and the wisdom of humanities and social sciences. It will be majorly funded by the non-government resources. Anusandhan will be, in many ways, better than the United States NRF,” he said.
In order to make Bharat Aatma Nirbhar and achieve the goal of a Viksit Bharat during the Amritkaal, Dr Jitendra Singh said the private sector has to stop looking up to the Government every time.
“We have to change our mindset. Having lost our roots after two centuries of colonial rule, it would take three generations to rediscover our sanskaar,” he quipped.
Dr Vinod K. Paul, Member, NITI Aayog, in his address, said that the success of enabling a healthy India can be powered by the reformed R&D capabilities, increasing domestic manufacturing scale, industry-academia collaborations, and global partnerships.
Ms. S. Aparna- Secretary, DOP, Ministry of Chemicals & Fertilisers, Dr Rajeev Singh Raghuvanshi, Drugs Controller General of India, CDSCO, Dr Naresh Trehan, Chairman, CII National Healthcare Council, were among others dignitaries who spoke on the occasion.