ঙাকশেল মন্ত্রালয়
পার্ত্নরসিপ মোদতা অনৌবা সাইনিক স্কুলশিং লিংখৎনবগী এপ্লিকান্তশিংগী ওনলাইন রেজিস্ত্রেসন সেপ্তেম্বর ২৭, ২০২৩দগী হাংদোক্লগনি
26 SEP 2023 12:20PM by PIB Imphal
পার্ত্নরসিপ মোদতা অনৌবা সাইনিক স্কুল ১০০ লিংখৎনবগী লৈঙাক্না লৌখৎলিবা থৌরাংগী শরুক অমা ওইনা, ঙাকশেল মন্ত্রালয়গী (এম.ও.দি.) সাইনিক স্কুল সোসাইতীনা সেপ্তেম্বর ২৭, ২০২৩দগী নবেম্বর ২৫, ২০২৩ ফাওবা থৱায় য়াওবা ইলিজিবল ওইবা স্কুল এপ্লিকান্তশিংনা রেজিস্ত্রেসন তৌনবগীদমক মখোয়গী পোর্তেল https://sainikschool.ncog.gov.in/ অমুক হন্না হাংদোক্লগনি‍। থৱায় য়াওবা স্কুল/ত্রস্ত/এন.জি.ও.নচিংবশিংদা পোর্তেল অসিদা অনৌবা সাইনিক স্কুলগী ক্বালিতেতিব রিক্বাইরমেন্ত, মেমোরেন্দম ওফ এগ্রীমেন্ত অমদি চৎন-পথাপশিং য়েংননবা খঙহল্লি‍।
অনৌবা সাইনিক স্কুলশিং লিংখৎনবগী লৈঙাক্কী মঙলান অসি নেস্নেল এজুকেসন পোলিসীগী পরিংদা মহৈরোয়শিংদা মতিং লৈবা মহৈ মশিং ফংহনবতা অমদি মখোয়দা, আর্ম্দ ফোর্সশিংদা য়াওবা য়াওনা হেন্না ফবা শিনফমগী খুদোংচাবা পীবতা নত্তনা, স্তেত লৈঙাকশিং/এন.জি.ও./প্রাইভেত সেক্তরদা লৈবাক শেমগৎপগী লমদা কেন্দ্র লৈঙাক্কী পুন্না থবক তৌমিন্ননবগী খুদোংচাবা অমসু পীরি‍। হীরম অসিদা, সাইনিক স্কুল সোসাইতীনা লনাই/এন.জি.ও./স্তেত লৈঙাক্কী স্কুল ৪২ সাইনিক স্কুল ওইনা অয়াবা পীরে‍। হায়রিবা স্কুল ৪২ অসি হান্না লৈরিবা হান্নগী মওংদা চত্থদুনা লাক্লিবা সাইনিক স্কুল ৩৩ অসিগী মথক্তনি‍।
হায়রিবা অনৌবা স্কুলশিং অসিনা, মখোয় মখোয়গী এজুকেসন বোর্দকী মখাদা লৈরিবা এফিসিলিএসনগী মথক্তা, সাইনিক স্কুল সোসাইতীগী মখাদা থবক তৌগনি অমদি পার্ত্নরসিপ মোদতা হাংগদৌরিবা অনৌবা সাইনিক স্কুলশিংগী চৎন-পথাপশিং ইনগনি‍। মখোয়না রিগুলর ওইনা এফিলিএত তৌরিবা বোর্দ করিকুলমদুগী মথক্তা, মখোয়না সাইনিক স্কুলগী পেত্তর্নদা মহৈরোয়শিংগী মফমদা একাদমিক প্লস করিকুলমগী মহৈ মশিংসু তম্বিগনি‍।

Ministry of Defence
Online registration for applicants to set up new Sainik Schools in partnership mode opens on September 27, 2023
26 SEP 2023 12:20PM by PIB Delhi
As part of the Government's initiative to set up 100 new Sainik Schools in partnership mode, Sainik School Society, Ministry of Defence (MoD) will re-open its portal https://sainikschool.ncog.gov.in/ for registration of eligible interested applicant schools, with effect from September 27, 2023 till November 25, 2023. Interested schools/trusts/NGOs etc. are advised to go through the Qualitative Requirements, Memorandum of Agreement and Rules & Regulations for the new Sainik Schools, available on the portal.
The Government's vision of establishing new Sainik Schools is not only to provide quality education to the students in tune with the National Education Policy and give them better career opportunities, including joining the Armed Forces; but also provide an opportunity to the State Governments/NGOs/private sector to work hand-in-hand with the Central Government towards nation building. Towards this, Sainik Schools Society has approved 42 Private/NGOs/State Government Schools as new Sainik Schools. These 42 schools are apart from the existing 33 Sainik Schools already functioning under the erstwhile pattern.
These new schools, besides their affiliation to respective education boards, will function under the aegis of Sainik Schools Society and follow the Rules and Regulations for new Sainik Schools in partnership mode. In addition, to their regular affiliated board curriculum, they will also impart education of Academic PLUS curriculum to the students of Sainik School pattern.