অখন্নবা থবকশিং অমসুং শক্তমশিং
পি.এম. মোদীনা নুপীশিংগী য়াইফনবগীদমক ফ্লেগশিপ স্কিম কয়া অমা লাউথোক্লি: কোয়ম্বতুরদা কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুর
23 SEP 2023 2:50PM by PIB Imphal
ইনফোর্মেশন অমসুং ব্রোদকাস্তিং, য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুর কোয়ম্বতুরদা প্রোগ্রাম কয়া অমা শরুক য়ানবা ঙসি অয়ুক তমিল নাদুদা থুংলখি। মহাকপু কোয়ম্বতুর এয়রপোর্ত্তা তরাম্না ওকখি।
Photo(1)VM5W.jpeg)
মদুগী মতুং মহাক্না পি.এস.জি. কোলেজ ওফ আর্তস এন্দ সাইন্সদা মহৈরোইশিংগা লোয়ননা পাংথোকপা ‘ন্যু ইন্দিয়া দিবেতস’ কৌবা ইন্তরেক্তিব সেসন অমদা শরুক য়াখি অমসুং কীনোত এদ্রেস অমা পীখি।
“পার্তী পুম্নমক্কী সপোর্তকা লোয়ননা ৱুমেন্স রিজার্বেসন বিল পাস তৌখিবা অসি নিংশিংনিঙাই ওইরবা পুৱারীগী থৌদোক অমনি। নুপীশিংবু সোসিয়েল প্রোগ্রেস, পোলিতিকেল প্রোগ্রেস, ফিজিকেল হেল্থ, এজুকেসন, স্পোর্তস অমসুং সাইন্সতা অহেনবা মরুওিবা পীরি।”
Photo(2)Z826.jpeg)
হন্দক্তা হরিয়ানাদা পাংথোকখিবা খেলো ইন্দিয়া গেম্সদা রাজ্য পুম্নমক্তগী শান্নরোইশিংনা মেদল মশিং য়াম্না লৌখি। চন্দ্রয়ান-3 মিশনদা তমাল নাদুদগী লুপী সাইন্তিস্তশিংনা মরুওইবা থৌদাং লৌখি। আই.আই.তি.শিংদগী হৌরগা এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ পুম্নমক্তা নুপীশিংনা খ্বাইদগী ৱাংবা পাস পর্সেন্তেজ ফংলি।
মমাংদা নুপীশিংনা দেলিবরীগীদমক চাং নায়না হোস্পিতালদা চৎলমদে। হৌখিবা চহি মাপলদা, নুপী চাদা 94 দেলিবরীগীদমক হোস্পিতালদা মতিক চানা ত্রিৎ তৌরে অমসুং মমা অমসুং অঙাং অশোয় অঙাম য়াওহনদ্রে। মসিগীদমক শেলগী তেংবাংসু ফংহল্লি।
Photo(3)ZUSQ.jpeg)
2014দা এল.পি.জি. গ্যাস কনেক্সন করোর 14.5 ওইরম্মি। ঙসিদি অনৌবা কনেক্সন করোর 33 ফংহনখ্রে। জল জীবন য়োজনাগী মখাদা য়ুমথোং খুদিংদা পাইপ দ্রিঙ্কিং ৱাতর সপ্লাই তৌরে। অয়ুশ্মান ভারত হেল্থ ইন্সুরেন্স স্কিমগী মখাদা মীচম প্রজানা লুপা লাখ 5গী অফবা মেদিকেল ত্রিৎমেন্ত ফংবা ঙম্লে। এইম্স হোস্পিতালশিংগী মশিং 7দগী 22দা হেনগৎলে।
Photo(4)OXG1.jpeg)
হৌখিবা চহি মাপলদা, প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা অনৌবা মেদিকেল কোলেজ 700 হাংদোকখ্রে। জন ঔশধি কেন্দ্রশিংসু এরিয়া পুম্নমক্তা প্রজাগী মথৌতাবশিং ফংহন্নবগীদমক থবকতৌরি।
মুদ্রা য়োজনাগী মখাদা নুপী চাদা 70 কানবা ফংহনখ্রে অমসুং প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনাগী মখাদা অনৌবা য়ুম মিলিয়ন ৪০ শাখ্রে, মদুগী মনুংদা চাদা 75 নুপীশিংগী মমিংদা রেজিস্তার তৌখি। মতৌ অসুম্না ভারত সরকারনা নুপীশিংগী য়াইফননবা অঅমসুং মখোয়গী পুন্সী ফগৎহন্নবগীদমক স্কিম কয়া ইমপ্লিমেন্ত তৌরি।
Photo(5)9OC3.jpeg)
অখন্ননা, সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংদা শেলগী তেংবাং ফংহল্লি অমসুং মখোয়বু করোরপতি ওইহন্নবা পান্দম থম্লি। দিফেন্স সেক্তরদসু নুপীশিংনা থবক ফজনা তৌরি অমসুং মখোয়বু দ্রোনগী ত্রেনিংসু ফংহনগনি। ভারতকী সংসদ নারী শক্তিগী খুদম অমনি।
ঐখোয়গী লৈবাক্তা নুপীশিংদা ফাইনান্স মিনিস্তর অমসুং রাস্ত্রপতিনচিংবা মরুওইবা পোজিসনশিং পীরি।
ভারতকী নুপীশিংনা অন্তরজাতিগী থাক্তা স্পোর্তসতা অফবা পর্ফোমেন্স পীরি। মখোয়বু মোতিবেত তৌনবা স্পোর্তসকী লমদা তোঙান তোঙানবা মখলগী তেংবাশিং ফংহল্লি।
Photo(6)0I94.jpeg)
দিজিতেল ইন্দিয়া প্রোগ্রামগী থোংদা কানবশিং কানবা ফংলিবশিংদা দাইরেক্ত য়ৌহল্লি। বেঙ্ক একাউন্ত, আধার নম্বর অমসুং মোবাইল তেক্নোলোজীগী খুত্থাংদা মনুং-মপাল ফাওনা উবা ঙম্বা সরকার ওইথোকপা ঙম্লি।
মালেমগী দিজিতেল ত্রাঞ্জেক্সনগী চাদা 46 ভারত্তা চত্থরি। হৌখিবা চহি মাপলদা মীওই মিলিয়ন 185 পোবর্তী লাইনদগী মপান থোরক্লে। মহাক্না হায়খি, “জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্ত তৌবগা লোয়ননা ঙসি তেক্স রেভিন্যু শরুক অনি ওইরে। ইনিসিয়েতিব কয়াগী খুত্থাংদা ভারত মালেমগী ওিনা ইকোনোমীদা 10শুবা থাক্তগী 5শুবা থাক্তা হায়গৎলে। য়ুনিকোর্নশিং, স্তার্ত-অপনচিংবশিং হেনগৎলক্লি অমসুং নুপীশিং ওন্ত্রেপ্রিন্যুর ওইরক্লি। মতৌ অসুম্না ভারত সাইন্সতগী সেনিমা ফাওবা হিরম খুদিংদা খুমাং চাউশিল্লি। মসিদা নুপীশিংগী থৌদাং অসি য়াম্না মরু ওই।”
ইকায় খুম্নরবা মন্ত্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা মহৈরোইশিংনা হংলকপা ৱাহংশিংগী পাউখুম পীখি অমসুং ‘ন্যু ইন্দিয়া দিবেতস’না পাংথোকখিবা ক্বিজ কম্পিতিসনগী ৱিনরশিং অমসুং নেস্নেল অমসুং ইন্তরনেস্নেল থাক্কী স্পোর্তস কম্পিতিসনশিংগী ৱিনরশিংবু ইকায় খুম্নবা উৎখি।

Special Service and Features
PM Modi has been announcing various flagship schemes for the betterment of women: Union Minister Anurag Singh Thakur in Coimbatore
23 SEP 2023 2:50PM by PIB Chennai
Union Minister for Information & Broadcasting, Youth Affairs and Sports Sh. Anurag Singh Thakur arrived in Tamil Nadu this morning to attend various programmes in Coimbatore. He was given a warm welcome at Coimbatore airport.
Photo(1)VM5W.jpeg)
Subsequently, he participated in an interactive session with students called 'New India Debates' held at PSG College of Arts and Science and delivered a keynote address.
"It is a remarkable historical event that the women's reservation bill has been passed with the support of all parties. Women are being given utmost importance in social progress, political progress, physical health, education, sports and science.
Photo(2)Z826.jpeg)
Sportspersons from all states won the highest number of medals in the recent Khelo India Games held in Haryana. Women scientists from Tamil Nadu played a key role in the Chandrayaan-3 mission. Women are getting the highest pass percentage in all educational institutions from IITs.
Earlier, women never go to hospitals regularly for delivery. In the last nine years, 94 per cent of the women have been treated properly in the hospital for delivery and the mother and child are protected. Financial assistance is provided for this purpose.
Photo(3)ZUSQ.jpeg)
In 2014, LPG gas connections were 14.5 crore. Today, 33 crore new connections have been provided. Under the Jal Jeevan Yojana, piped drinking water is supplied to all households. Under the Ayushman Bharat health insurance scheme, the common man is able to get the best possible medical treatment for Rs 5 lakh. The number of AIIMS hospitals has been increased from 7 to 22.
Photo(4)OXG1.jpeg)
In the last nine years, 700 new medical colleges have been opened by Prime Minister Narendra Modi. Jan Aushadhi Kendras are also functioning to cater the public in all areas.
70% of women are benefitted under mudra yojana and 40 million new houses have been constructed under Pradhan Mantri Awas Yojana, of which 75% are registered in the name of women. Thus, the Government of India is implementing various schemes for the betterment of women and for the betterment of their lives.
Photo(5)9OC3.jpeg)
In particular, financial assistance has been provided to the SHGs and the target is to make them millionaires. They will be given drone training and women are doing good in the defence sector too. The Parliament of India is an example of women power.
In our country, women are given important positions such as Finance Minister and President.
Women from India have been doing well in the international level of sports. Different kind of assistance is provided in the field of sports to motivate them.
Photo(6)0I94.jpeg)
Through the Digital India programme, the benefits reach the beneficiaries directly.Transparent government has been made possible through bank account, Aadhaar number and mobile technology.
46 per cent of the world's digital transactions take place in India. In the last nine years, 185 million people have moved out of the poverty line. "With the implementation of GST and today, tax revenues have doubled. Through various initiatives, India has moved from 10th to 5th position in the economy globally. The number of unicorns, start-ups, etc., is increasing and women are emerging as entrepreneurs. Thus, India is progressing in every field from science to cinema. Women's role is very important in it," he said.
Honorable Minister Anurag Singh Thakur responded to the queries of the students and felicitated the winners of the quiz competition organized by 'New India Debates' and the winners of national and international level sports competitions.