উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
অনৌবা পর্লিয়ামেন্ত বিল্দিংগী গাজা দ্বারদা উপ-রাস্ত্রপতিনা জাতিগী ফিরাল পাইহনখ্রে
“পুৱারি ওইরবা অমসুং খুমাঙচাউশিনবা” তাঞ্জা অমনি হায়না উপ-রাস্ত্রপতিনা শিংথাখ্রে
ভারত্তা অচৌবা অহোংবা অমা লাকপা উরে- উপ-রাস্ত্রপতি
“ভারতকী থৌনা, শক্তি অমসুং পাংথোক্লিবা থবক মালেম্না পু্ন্না শক খঙলে-উপ-রাস্ত্রপতি
17 SEP 2023 12:56PM by PIB Imphal
ভারতকী অমৃত কালদা, অনৌবা পন্দুব অমা হৌরদুনা, ঙসি ভারতকী রাস্ত্রপতি অমসুং রাজ্য সভাগী চিয়ারমেন শ্রী জগদিপ ধানখারনা অনৌবা পর্লিয়ামেন্ত বিল্দিংগী গাজা দ্বারদা জাতিগী ফিরাল পাইহনখ্রে। থৌরম অদুদা লোক সভাগী স্পিকর শ্রী ওম বিরলাসু শরুক য়াখি।
মসি “পুৱারি ওইরবা অমসুং খুমাঙচাউশিনবা” তাঞ্জা অমনি হায়না ফোঙদোক্লদুনা উপ-রাস্ত্রপতিনা হায়খি “ভারতকী থৌনা, শক্তি অমসুং পাংথোক্লিবা থবক মালেম্না পু্ন্না শক খঙলে।
মেদিয়াদা ৱা ঙাংবদা উপ-রাস্ত্রপতিনা হায়খি ঐখোয়না কৈদৌঙৈদা মঙদা ফাওবা মঙখিদবা চাউখৎপা অমসুং মাইপাকপশিং ঐখোয়না উবা মতম অমদা ঐখোয় হিংলি। ঙসি ঐখোয়গী ওইরিবা অশেংবা ফিবম অসি মালেমদা খ্বাইদগী অফবা ফিবমদা মমি তারে।
পুৱারি ওইরবা থৌরম অদুদা য়ুনিয়ন মিনিস্তরশিং, রাজনিতিদল খুদিংমক্কী এম.পিশিং, রাজ্য সভা অমসুং লোক সভাগী সেক্রেতরি জেনেরেলশিং শরুক য়াখি।

Vice President's Secretariat
Vice-President hoists the national flag at the Gaja Dwar of the New Parliament Building
VP describes it as a "historic moment & a milestone development"
Bharat is witnessing epochal change - Vice-President
"The world is in total recognition of might, power and contribution of Bharat" - Vice President
17 SEP 2023 12:56PM by PIB Delhi
Heralding a new beginning, from one glorious legacy to a new chapter in Bharat’s Amrit Kaal, the Vice-President & Chairman, Rajya Sabha, Shri Jagdeep Dhankhar hoisted the national flag at the Gaja Dwar of the New Parliament Building today. Speaker of Lok Sabha, Shri Om Birla also graced the occasion.
Describing it as a "historic moment & a milestone development," the Vice-President said that Bharat is witnessing epochal change and the world is in total recognition of might, power and contribution of Bharat.
"We are living in times where we are witnessing development & achievements which we never dreamt of. Our ground reality today is being reflected globally in the most affirmative manner," he added while speaking to media.
Union ministers, Members of Parliament across the political spectrum, Secretary Generals of Rajya Sabha & Lok Sabha were also present to witness this historic moment.