প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
গ্লোবেল ইনফ্রাস্ত্রকচর ইনভেস্তমেন্ত(পিজিআইআই) অমসুং ইন্দিয়া-মিদল-ইস্ত-য়ুরোপ ইকোনোমিক কোরিদোরগী থৌরমদা ফোঙদোকখিবা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল
09 SEP 2023 9:28PM by PIB Imphal
শক্নাইরবশিং,
অখন্নবা থৌরম অসিদা অদোম তরাম্না ওকচরি।
ঐগী মরুপ রাস্ত্রপতি বাইদেনগা লোয়ননা মসিগী থৌরম অসি পুন্না মপু ওইমিন্নবা অসিদা ঐ হরাওই।
ঙসি ঐখোয় ময়াম্না অতোপ্পা পুৱারি ওইরবা য়ানবা অমা পুরকপা উরে।
তুংদা, মসিনা ভারত, ৱেস্ত এসিয়া, এসিয়া অমসুং য়ুরোপকী মরক্তা শেন-থুমগী থবক পুনশিন্নবগী অফবা পাম্বৈ অমা ওইরকপা ঙমগনি।
মসিনা মালেম শীনবা থুংনা চৎথোক-চৎশিন অমসুং চাউখৎ-থৌরাংদা তুংকোইনা চৎনবা য়াগদবা লম্বী অমা তাক্কনি।
ঐ,
শক্নাইরবা রাস্ত্রপতি বাইদেন, ক্রাউন প্রিন্স অমসুং প্রধান মন্ত্রী মোহমদ বিন সলমান,
রাস্ত্রপতি সৈখ মোহমদ বিন জয়েদ,
রাস্ত্রপতি মেক্রোন,
চান্সেল্লর স্কোলজ,
প্রধান মন্ত্রী মেলোনি, অমসুং
রাস্ত্রপতি ভোন দের লেয়েন,
মসিগী থবক অসিগীদমক পুম্নমক ঐনা থাগৎচরি।
মরুপশিং,
মীওইবগী সভেত্য চাউখৎনবা অফবা চৎথোক-চৎশিন অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরনা অকনবা য়ুম্ফম্নি। লৈবাক অসিগী চাউখৎপগী খোঙচত্তা হায়রিবা হিরমশিং অসিদা ভারতনা মরুওইনা লৌরি। ফিজিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মথক্ত, মমাঙদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা সোসিএল, দিজিতেল অমসুং শেন-থুমগী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা শেন থাদরে।
মসিগা লোয়ননা ঐখোয়না চাউখৎলবা ভারত অমগী অকনবা য়ুম্ফম থোল্লি।
গ্লোবেল সাউথকী লৈবাক কয়াগী থাজরবা মরুপ অমা ওইনা, ইনর্জি, রেলৱেজ, ঈশিং, তেক্নোলোজি পার্ক অসিনচিংবা য়াওনা ঐখোয়না ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক কয়া পায়খৎলে। হায়রিবা থবকশিং অসিদা, ঐখোয়না দরকার ওইবা অমসুং অরোন-অথুপ লৈবা মওংদা পায়খৎলি।
পি.জি.আই.আইগী খুৎথাংদা, গ্লোবেল সাউথকী লৈবাকশিংদা ইনফ্রাস্ত্রকচরগী অৱাৎপা মেনখৎনবা ঐখোয়না শিংথাবা য়াবা মতেং পাংলি।
মরুপশিং,
ভারতনা লমদম অসিগী ঙমখৈশিং খক্তদা লম্বী-থোং শেমগৎনবা হোৎনদে।
লমদম খুদিংমক চৎথোক-চৎশিন হেনগৎহনবা হায়বসি ভারতকী মরুওইবা থবক্নি।
লম্বী-থোং অসিনা অমগা অমগা ললোন-ইতিক হেনগৎহনবতা নত্তনা লৈবাকশিংগী মরক্তা থাজনবা হেনগৎহল্লি।
চৎথোক-চৎশিনগী থবকশিং ফগৎহনবগা লোয়ননা, মখাগী মরুওইবা ৱাফম খর অসি ঙাকপা দরকার ওইরি:
মালেমগী আইনশিং অমসুং চৎন-কাংলোনশিং ঙাকপা।
লৈবাক খুদিংমক্কী মনিংতম্বা অমসুং ঙমখৈগী অপুনবা শক্তম ইকায়খুম্নবা।
শেন তোনবগী অৱাবা পুবগী মহুত্তা শেন-থুমগী খুদোংচাবা য়োকখৎপ।
অমসুং মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম ফগৎনবা থবকশিং ঙাক্না চৎপা অসিনি।
ঙসি, ঐখোয়না চৎথোক-চৎশিনগী অসিগুম্বা অচৌবা থবক অমা পায়খৎলি, ঐখোয়গী তুংগী মীরোলশিংগী মঙলানশিং পাকথোক-চাউথোক্নবা মরুশিং হুল্লি।
পুৱারি ওইরবা থৌরম অসিদা লুচিংবা খুদিংমক ঐনা ঐগী য়াইফ-পাউজেল পীজরি অমসুং পুম্নমক থাগৎচরি।

Prime Minister's Office
English translation of Prime Minister’s remarks at the event on Partnership for Global Infrastructure Investment (PGII) & India-Middle East-Europe Economic Corridor
09 SEP 2023 9:28PM by PIB Delhi
Your Highnesses,
Excellencies,
I extend a warm and heartfelt welcome to all of you for this special event.
I am delighted to co-chair this event alongside my friend, President Biden.
Today, we all have seen an important and historic agreement being concluded.
In the coming time, it will become an effective medium of economic integration between India, West Asia and Europe.
It will offer a sustainable direction for global connectivity and development.
I congratulate,
His Excellency President Biden,
His Royal Highness, Crown Prince and Prime Minister Mohammed bin Salman,
His Royal Highness, President Sheikh Mohammed bin Zayed,
His Excellency, President Macron,
His Excellency, Chancellor Scholz,
Her Excellency, Prime Minister Meloni, and
Her Excellency, President von der Leyen,
on this initiative.
Friends,
Robust connectivity and infrastructure serve as the foundational pillars for the advancement of human civilization.
India has accorded utmost priority to these domains in its developmental voyage.
In addition to physical infrastructure, there is an unprecedented scale of investment being directed towards social, digital, and financial infrastructure.
Through these efforts, we are laying the strong foundation of a developed India.
As a reliable partner in many countries of the Global South, we have implemented infrastructure projects in areas such as energy, railways, water, technology parks, and more.
Throughout these endeavors, we have placed a particular emphasis on a demand-driven and transparent approach.
Through PGII, we can make a significant contribution in reducing the infrastructure gap in the countries of the Global South.
Friends,
India does not measure connectivity with regional boundaries.
Increasing connectivity with all regions has been India's main priority.
We believe that connectivity is a source of increasing not only mutual trade but also mutual trust between different countries.
While promoting connectivity initiatives, it is important to ensure certain fundamental principles are followed, such as:
Adherence to international norms, rules and laws.
Respect for the sovereignty and territorial integrity of all countries.
Promoting financial viability instead of debt burden.
And to follow all the environmental parameters.
Today, when we are taking such a big initiative of connectivity, we are sowing the seeds of expanding the dreams of the coming generations.
I convey my best wishes to all the leaders on this historic occasion and thank you all very much.
DISCLAIMER - This is the approximate translation of Prime Minister's Press Statement. Original Press Statement were delivered in Hindi.