অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
অৱাং নোংপোক লমদমদা লৈরিবা লম্বী অমসুং ইলেক্ত্রিসিতীগী কন্নেক্তিবিতী
10 AUG 2023 3:58PM by PIB Imphal
খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়না য়ামদ্রবদা মীশিং 250 লৈবা নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (NER)দা লৈবা হেবিতেসন পুন্না 18,312গী মনুংদা পুন্না হেবিতেসন 18,098গীদমক্তা প্রধান মন্ত্রী গ্রাম সরক য়োজনা (PMGSY)গী মখাদা নোংজু নুংশা খাইদনা চৎপা য়ারবা লম্বী শেম্নবা প্রোজেক্তশিং সেঙ্কসন তৌখি। পাৱর মন্ত্রালয়না NER য়াওনা ভারতকী খুঙ্গং পুম্নমক দীনদয়াল উপাধ্যা গ্রাম জ্যোতি য়োজনা (DDUGJY)গী মখাদা মৈ য়ৌহনখি।
অৱাং নোংপোক চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়না 2017-18 ফাওবদা ‘নন-লেপসেবল সেন্ত্রেল পুল ওফ রিসোর্সেস (NLCPR)–স্তেৎ’ ইমপ্লিমেন্ত তৌখি, প্রোজেক্তশিং অসিনা NERদা লম্বী অমসুং মৈগী কন্নেক্তিবিতী লৈহনবদা শরুক তম্মি। লম্বী অমসুং মৈগী কন্নেক্তিবিতী প্রোজেক্তশিং সপ্পোর্তসু তৌরিবা মমাংদা NLCPR স্তেৎ স্কিম হায়না খঙনরম্বা নোর্থ ইস্ত স্পেসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত স্কিম (NESIDS) অসি কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা দিসেম্বর 2017তা অয়াবা পীখি। মসিগী মথক্তা মন্ত্রালয়না লমদম অসিদা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং সোসিএল দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিং সপ্পোর্ত তৌনবগীদমক PM-DevINE কৌবা স্কিম অমসু হৌদোকখি। রোদ সেক্তরদা লুপা করোর 11812.17 ওইবা প্রোজেক্ত 780 অমসুং পাৱর সেক্তরদা লুপা করোর 3701.48গী প্রোজেক্ত 285 NERদা মন্ত্রালয়না সেঙ্কসন তৌখি।
ই-পাউ অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা অৱাং নোংপোক চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়গী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী জি কিশন রেদ্দীনা পীখিবনি।

Ministry of Development of North-East Region
Road and electricity connectivity in the North Eastern Region
10 AUG 2023 3:58PM by PIB Delhi
The Ministry of Rural Development, for a total of 18,098 habitations out of a total of 18,312 habitations in North Eastern Region (NER) each having population of at least 250, projects were sanctioned for extending all weather road connectivity under Pradhan Mantri Gram Sadak Yojna (PMGSY), and these have been covered. Ministry of Power, all villages in India including those in NER has been electrified under the Scheme of Deendayal Upadhyay Gram Jyoti Yojana (DDUGJY).
Ministry of Development of North Eastern Region implemented the Scheme ‘Non-Lapsable Central Pool of Resources (NLCPR)–State’ till the year 2017-18 under which projects contributing to road and power connectivity were supported in NER. The North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS) was approved by the Union Cabinet in place of erstwhile NLCPR State scheme, in December 2017, which also supports road and power connectivity projects. The Ministry also launched, in addition, a scheme named PM-DevINE for supporting infrastructure and social development projects in the region. A total of 780 projects worth Rs.11812.17 crore in road sector and 285 projects worth Rs.3701.48 crore in power sector have been sanctioned by the Ministry in NER.
This information was given by Union Minister for Ministry of Development of North Eastern Region Shri G. Kishan Reddy in a written reply in Rajya Sabha today.