প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না গুজরাতকী রাজকোত্তা লৈবাক মীয়ামদা রাজকোত ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্ত খুৎশিনখ্রে
লুপা করোর 860গী মথক্কী চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং হৌদোকখ্রে
“রাজকোত অসি সৌরাস্ত্রগী গ্রোথ ইঞ্জিন অমনি”
“ঐহাক্না মতম পুম্বদা রাজকোতকী তোল্লিবা লমন অদু শিংনবা হোৎনরি”
ঐখোয়না সুশাসনগী গরেন্তি অমগা লোয়ননা লাকই অমসুং মদু ঐখোয়না ফংহল্লি”
“নিও-মিদ্দল ক্লাস অমসুং মিদ্দল ক্লাস অসি সরকারগী অহানবা মীয়েংনি”
এয়র সর্ভিসশিং চাউথোকপা হায়বসিনা ভারতকী এভিএসন সেক্তরদা অনৌবা পনখৈ অমা ফংহনবা ঙম্লগনি”
“হিংবদা লাইথোকহনবা অমসুং পুন্সি মহিং ফগৎহনবা হায়বসি সরকারগী অহানবা মীৎয়েংশিংগী মরক্তা চল্লি”
“ঙসি RERA আইন অসিনা মীওই লাখ কয়াগী শেল মাংবদগী থিংলি”
“ঙসিদি ঐখোয়গী য়ুমথংনবা লৈবাকশিংদা ইনফ্লেসন অসি 25-30গী চাংদা হেনগৎলক্লি। অদুবু মসি ভারত্তা থোকত্রি”
27 JUL 2023 6:16PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী রাজকোত্তা রাজকোত ইন্তরস্নেল এয়রপোর্ত অমসুং লুপা করোর 860গী চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়ামরুম লৈবাক অসিগী মীয়ামদা কত্থোকখ্রে। প্রোজেক্তশিং অসিগী মনুংদা সৌনি য়োজনা লিঙ্ক 3 পেকেজ 8 অমসুং 9, দ্বার্কা রুরেল ৱাতর সপ্লাই সপ্লাই অমসুং সেনিতেসন (RWSS), কঞ্জর্বেসন, উপার্কোত লানবন ফেজ I & II রেস্তোরেসন অমসুং শেমগৎপা; ৱাতর ত্রিৎমেন্ত প্লান্ত, সিৱেজ ত্রিৎমেন্ত প্লান্ত অমসুং ফ্লাইওভর ব্রিজশিং য়াওরি। প্রধান মন্ত্রীনা নৌনা শঙ্গাখ্রবা রাজকোত ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্ত তর্মিনেল বিল্দিংদা কোইনা চৎখ্রে।
তিল্লিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় ঙসি অসি রাজকোত খক্তনা নত্তনা সৌরাস্ত্রগী পুম্বগী য়াম্না মরুওইবা নুমিৎ অমনি। সাইক্লোন অমসুং হন্দক্তা থোকখিবা ইচাউগুম্বা মহৌশানা থোকহনবা অমাং অতাশিংনা মরম ওইদুনা থৱাই মাংখ্রবা মীয়ামশিংদা ইকাই খুম্নবা উৎচরি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়, সরকার অমসুং মীয়াম পুন্না অৱাবা অসি মায়োক্নরি অমসুং রাজ্য সরকারগী মতেংগা লোয়ননা অৱাবা তারবা মীপুম খুদিংমক্তা শাফগদবা মফমদা হোংদোক্নবা কন্না হোৎনরি। মহাক্না হায়, কেন্দ্র সরকার অসিনা রাজ্য সরকারদা পাংবা য়াবা মতেং খুদিংমক পাংলি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়, হৌজিক্তি রাজকোত অসি সৌরাস্ত্রগী গ্রোথ ইঞ্জিন হায়রগা খংনরি। মফম অসিগী ইন্দস্ত্রী, চৎন-লোনচৎ অমসুং মথেল লুকোই কয়া লৈজরবসু ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্ত অমা ৱাৎতুনা লৈরম্বা অদু ঙসিদি মংফাওনহল্লে। প্রধান মন্ত্রীনা মহাকপু রাজকোত্তগী অহানবা ওইনা MLA ওইনা কারকখিবা অদু নীংশিংখি অমসুং সহর অসিনা অঙকপা ফংনা তাকপী তম্বীখি। “রাজকোতকী লমন অসি মতম পুম্বদা লৈহৌরগনি অমসুং ঐহাক্না মদুবু মতম চুপ্পদা শিংনবা হোৎনরি” হায়না মহাক্না মখা তাখি।
ঙসি শঙ্গাখিবা এয়রপোর্ত অসিগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় চৎথোক চৎশিন্দা লাইথোকহনবতা নত্তনা মফম অসিগী ইন্দস্ত্রীশিংদা এয়রপোর্ত অসিনা মরম ওইরগা চাউনা কান্নবা ফংহল্লগনি। প্রধান মন্ত্রীনা হায় মহাক্না নৌনা মুখ্য মন্ত্রী ওইরকপা মতমদা মংখিবা ‘মিনি জপানগী’ মংলান অদু রাজকোতনা ফংবা ঙমখ্রে। মহাক্না হায় এয়রপোর্তকী শেপ অসিদা অনৌবা শক্তি অমসুং ফ্লাইতশিং ফংহনগদবা পাৱরহাউস অমা রাজকোতনা ফংখ্রে।
সৌনি য়োজগী মখাদা তোঙান তোঙান প্রোজেক্ত কয়ামরুম ঙসি শঙ্গারিবা য়োজনা অসিগী মতাংদা ফোঙদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় প্রোজেক্তশিং অসি লোইশিনবা মতমদা মফম অসিগী খুঙ্গং কয়ামরুমদা থকনবা ঈশিং অমসুং ইথৈ লৌখোং কয়ামরুম পীবা ঙম্লগনি। প্রধান মন্ত্রীনা ঙসিগী চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং অসিগীদমক রাজকোতকী মীয়াম্বু থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় হৌখিবা চহি মাপন অসিদা কেন্দ্র সরকার অসিনা সোসিএল ক্লাস খুদিংমক অমসুং মফম অসুবু হিংবদা লাইথোকহন্নবা কন্না হোৎনরি। “ঐখোয়না সুশাসন নত্রগা অফবা লৈঙাক্কী গরেন্তি পীরি অমসুং ঙসি মসি ঐখোয়না লোয়নদুনা চৎমিন্নরি”, লাইরবা, দলিৎপু ওইরো, ত্রাইবেল নত্রগা শোত্থরবা ক্লাসপু ওইরো ঐখোয়না মতম পুম্বদা মখোয়গী পুন্সি মহিং ফগৎনবা হোৎনদুনা লাক্লি” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। লৈবাক অসিগী লাইরবগী মশিং অসি খোংজেল য়াংনা হন্থরক্লিবা অসিগী মতাংদা ফোঙদোক্লদুনা হৌখিবা চহি 5 অসিদা মীশিং করোর 13.5 হেনবনা লাইরবা কোকপা ঙমখ্রে হায়বা রিপোর্ত অসিগী মতাংদা পল্লদুনা মসিগী মীওইশিং অসি লৈবাক অসিদা নিও মিদ্দল ক্লাস ওইনা হৌরক্লি হায়না থমখি। মরম অদুনা মসিগী নিও-মিদ্দল ক্লাস অমসুং মিদ্দল ক্লাস অসি সরকারগী অহানবা মীয়েংনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মিদ্দল ক্লাসশিংনা মতম শাংনা তান্দুনা লাক্লিবা কন্নেক্তিবিতীগী মতাংদা ফোঙদোকখি। মহাক্না হৌখিবা চহি 9 অসিদা কন্নেক্তিবিতী ফগৎনবা লৌখৎখিবা খোঙথাংশিংগী মতাংদা ফোঙদোকখি। 2014দা সহর 4 খক্তদা মেত্রো নেতৱর্ক লৈরম্মি, ঙসিদি ভারত্তা মেত্রো নেতৱর্ক অসি সহর 20 হেনবদা লৈরে। মতমগা চুনরবা বন্দে ভারত ত্রেন অসি লম্বেল 25দা চেল্লি; 2014দা লৈরম্বা এয়রপোর্তকী মশিং 70 অসিদগী হৌজিক শরুক অনি হেন্না হেনগৎখ্রে। “এয়র সর্ভিসশিং চাউথোকপা অসিনা ভারতকী এভিএসন সেক্তর অনৌবা পনখৈ অমা পীবা ঙম্লগনি। ভারতকী কম্পনীশিংনা লুপা করোর কয়া পীবা এয়রক্রাফশিং লৈরি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। গুজরাত অসি এয়রক্রাফ শাবগী লম্বেলদা মাংলোমদা চংশিল্লি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “ইজ ওফ লিবিং অমসুং পুন্সি মহিং ফগৎহনবা হায়বা অসি সরকারনা মরু ওইবা মীৎয়েং চংলিবশিংগী মনুংদা অমা ওইরি”। মমাংদা মীয়াম্না মায়োক্নখিবা খুদোংচাদবশিং অদু নীংশিংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হোস্পিতালশিং অমসুং য়ুতিলিতী পেমেন্ত সেন্তরশিংদা ইন্সুরেন্স অমসুং পেন্সনগা মরী লৈনবা সমস্যাশিংগীদমক শাংনা ক্যু লেপখিবা অমদি তেক্স রিতর্ন তৌবদা খুদোংচাদবশিং থেংনরম্বা অদুগী মতাংদা পনখি। সমস্যা পুম্নমক অসি দিজিতেল ইন্দিয়া কেম্পেন্না কোকহনখি হায়না মহাক্না মখা তানা ফোঙদোকখি। মহাক্না মোবাইল বেঙ্কিং লাইথোকহনবা অমদি তেক্স রিতর্নশিং ওনলাইন ফাইলিং তৌবা অমসুং অতেনবা মতমগী মনুংদা বেঙ্ক একাউন্তদা হকথেংননা রিতর্নশিং ত্রান্সফর তৌখিবগী মতাংদা ফোঙদোকখি।
হাউসিংগী মরু ওইবগী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি “ঐখোয়না লায়রবশিংগী হাউসিংগী মথৌ তাবশিং য়েংশিল্লি অমসুং মিদল ক্লাসশিংগী য়ুম অমা শাবা হায়বা মঙলান অদু থুংহনখি”। মহাক্না মিদল ক্লাসশিংদা PM আৱাজ য়োজনাগী মখাদা লুপা লাখ 18 ফাওবগী অখন্নবা সবসিদী পীরিবা অদুগী মতাংদসু ফোঙদোকখি। গুজরাতকী লিশিং 60 য়াওনা ইমুং লাখ 6তা কান্নবা পীখ্রে হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হাউসিংগী মীংদা তৌখিবা হুরান চিন্থীশিংগী মতাংদসু হায়খি অমসুং আইন লৈতবনা মরম ওইদুনা মমাংগী সরকারনা পাল্লিঙৈ চহি কয়াদা য়ুম শাবা ফংখিদে। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মদুদি হৌজিক পাল্লিবা সরকার অসিনা RERA লো শেমখী অমসুং মীয়ামগী ইন্তরেস্ত ঙাকশেনখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি, “ঙসি RERA লোনা মীওই লাখ কয়াগী শেল হুরানখিগদবদগী কনবা ঙম্লে”।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মমাংদা ইনফ্লেসন রেৎ অসি চাদা 10 য়ৌখি। মহাক্না হায়খি মদুদি হৌজিক পাল্লিবা সরকারনা লাইচৎ অমসুং লান থোক্লবসু ইনফ্লেসন লাকশিন্দুনা থমখি। মহাক্না হায়খি, “ঙসি ইনফ্লেসন অসি ঐখোয়গী য়ুমলোন্নরিবা লৈবাকশিংদা চাদা 25-30গী চাংদা হেনগৎলক্লি। অদুবু ভারত্তদি ফীভম অসি ওইদ্রি। ঐখোয়না য়াম্না চেকশিন্না ইনফ্লেসন লাকশিনখি অমসুং তুংলমচৎতসু মখা তানা তৌখিগনি”।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লায়রবশিং অমসুং মিদল ক্লাসশিংগী চাদিং হন্থহনবগা লোয়ননা সরকারনা মিদল ক্লাসশিংগী ফুরিৎ খাওদা শেল তুংবসু ঙমহল্লি। মহাক্না হায়খি চহিচ 9গী মমাংদা চহিদা লুপা লাখ 2গী ইনকম লাকপদা তেক্স লৌরমখি অদুবু ঙসিদি লাখ 7 ফাওবা তানবদা জিরো তেক্স থীরে। সহরশিংদা লৈরিবা মিদল-ক্লাস ইমুংশিংগীদমক চহি খুদিংগী লুপা লিশিং কয়া তুংশিনবা ঙম্লি হায়না ফোঙদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি “লুপা লাখ 7 ফাওবদা ইনকম তেক্স লৌদ্রে”। মহাক্না স্মোল সেভিংদা ইন্তরেস্ত পেআউৎ ৱাংখৎলকপা অমসুং EPFOদা ইন্তরেস্ত চাদা 8.25দা লেপখিবগী মতাংদসু ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মোবাইল ফোন শীজিন্নবদা তৌরিবা চাদিং অসি খুদম ওইনা পীরদুনা পোলিসীশিংনা করম্না প্রজাশিংগী শেল তুংশিনবগে উৎখি। মহাক্না হায়খি 2014দা 1GB গী দেতা অসি লুপা 300 পীরমখি। ঙসি চাংচৎ ওইনা থা অমদা মীওই অমনা দেতা 20 GB শীজিন্নরি। মসিনা চাংচৎ ওইনা প্রজা অমনা থা অমদা লুপা 5000 হেন্না তুংশিনবা ঙমহনখি।
জন ঔশাধি কেন্দ্রশিংনা হীদাক-লাংথকশিং অহোংবা মমলশিংদা ফংহনবগী মতাংদা ফোঙদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি চাং নাইনা হীদাক চারিবশিংগী ওইনসি মসি থৌজাল অমনি অমসুং কেন্দ্রশিং অসিনা লায়রবা অমদি মিদল ক্লাসকীদমক লুপা করোর 20,000রোম তুংশিনবদা মতেং পাংখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি, “লায়রবা অমসুং মিদল ক্লাসকী খনবীবা সরকার হায়বা অসি অসুম তৌই”।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি সরকার অসিনা গুজরাত অমসুং সৌরাস্ত্র চাউখৎহন্নবগীদমক মীয়ামগী ইহুল খঙনা থবক তৌরি। মহাক্না লমদম অসিগী ঈশিংগী ফীমদা অহোংবা পুরকখিবা সৌনি স্কিমগী মতাংদা থমখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি “ঙসি সৌরাস্ত্রদা লৈবা দাম কয়া অমসুং চেক দাম লিশিং কয়ানা ঙসিদি ঈশিংগী সোর্সশিং ওইরে। হর ঘর জল য়োজনাগী মখাদা গুজরাতকী ইমুং করোর কয়ানা হৌজিক তোতি ঈশিং ফংলে”।
ৱারোল পীবা লোইশিনবদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি 9দা শেমখিবা গভর্নান্সকী মোদেল অসিনা খুন্নাইগী শরুক খুদিংমক্কী মথৌ তাবশিং অমসুং অনীংবা অপাম্বশিং থুংহল্লি। লোইশিনবদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “মসি ঐখোয়গী বিক্ষিৎ ভারত অমা শেম্বগী মওংনি। ঐখোয়না লম্বী অসিদা চৎতুনা অমৃত কালগী ফিরেপ অসি পাঙথোক্কদবনি”।
গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী ভুপেন্দ্র পতেল, সিভিল এভিএসনগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী জ্যোতিরাদ্যা সিন্দিয়া, পার্লিয়ামেন্তকী মেম্বর শ্রী সি.আর. পতিল গুজরাত সরকার অমসুং গুজরাত লেজিসলেতিব এসেমব্লীগী মন্ত্রীশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
বেকগ্রাউন্দ:
প্রধান মন্ত্রীনা রাজকোত ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ত শঙ্গাগনি। গ্রিনফিল্দ এয়রপোর্ত অসি লম একর 2500 হেনবা অপুনবা অমা অমদা লুপা করোর 1400 হেন্না চঙনা শেমগৎপনি। অনৌবা এয়রপোর্ত অসি অনৌবা তেক্নোলোজি অমসুং তুংকোইনা চৎনবা য়াবা খুদোংচাবশিংগা লোয়নননা পুননা শেমগৎপনি। তর্মিনেল বিল্দিং অসি গ্রিহা-4 ফংলে অমসুং অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং অসিদা দবল ইন্সুলেতেদ রুফিং সিস্তেম, স্কাইলাইত, এল.ই.দি লাইত, লো হিদ গেন গ্লেজিং য়াওরে।
এয়রপোর্তকী তর্মিনেল দিজাইন অসিদা রাজকোতকী কলচরগী ফজবশিং মমি তারি অমসুং মসি লিপ্পান আর্ততগী হৌরগা দান্দিয়া জগোয় ফাওবগী কলগী মশকশিং মমি তারি। এয়রপোর্ত অসিদা মফম অদুগী অরিবা য়ুমশারোলগী মমি তারি অমসুং গুজরাতকী কাথিয়াৱার লমদমগী কলা অমসুং জগোয়গী মমি তারি। রাজকোতকী অনৌবা এয়রপোর্ত অসিনা মফম অসিগী ললোন-ইতিক, তুরিজম,লাইরিক-লাইশু তম্বা অমসুং ইন্দস্ত্রিগী থবকশিং চাউখৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা রাজকোত্তা লুপা করোর 860 হেনবগী চাউখৎ-থৌরাংগী তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি। সাউনি য়োজনা লিঙ্ক 3 পেকেজ 8 অমসুং 9না মখা তানা সৌরাস্ত্রা লমদমদা ইথৈ অমসুং থক্নবা ঈশিং ফংহনগনি। দ্বারকা আর.দব্লিউ.এস.এস ফগৎহনবা অশিনা খুঙ্গংশিংদা তোতি ঈশিং ফংহনবদা মতেং পাংগনি। পায়খৎকদবা অতোপ্পা প্রোজেকশিংগী মনুংদা উপারকোত ফোর্ত শেমগৎনবা ফেজ 1 অমসুং ফেজ 2গী থবকশিং; সিৱেজ ত্রিৎমেন্ত প্লান্ত, লৈকং থোং শেমগৎপা য়াওরি।

Prime Minister's Office
PM dedicates Rajkot International Airport to the nation in Rajkot, Gujarat
Inaugurates multiple development projects worth over Rs 860 crores
“Rajkot is recognized as the growth engine of Saurashtra”
“I always try to repay the debt that I owe to Rajkot”
“We came with a guarantee of ‘Sushasan’ and we are fulfilling it”
“Both neo-middle class and middle class are the government’s priority”
“Expansion of air services has given new heights to India’s aviation sector”
“Ease of living and quality of life is among the top priorities for the government”
“Today, the RERA law is preventing lakhs of people from being robbed of their money”
“Today, inflation is increasing at the rate of 25-30 percent in our neighboring countries. But this is not the case in India”
27 JUL 2023 6:16PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi dedicated to the nation, Rajkot International Airport and multiple development projects worth over Rs 860 crores in Rajkot, Gujarat today. The projects include Sauni Yojana Link 3 Package 8 and 9, upgradation of Dwarka Rural Water Supply and Sanitation (RWSS), conservation, restoration & development of Uparkot Fort Phase I & II; construction of a water treatment plant, sewage treatment plant, and flyover bridge among others. The Prime Minister also took a walkthrough of the terminal building of the newly inaugurated Rajkot International Airport.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that today is a huge day not only for Rajkot but the entire Saurashtra region. He paid tributes to those who suffered losses due to natural calamities in the region such as a cyclone and the recent floods. The Prime Minister remarked that the government and the people have faced the crisis together and assured that those affected are being rehabilitated with the assistance of the state government. He also mentioned that the central government is providing every possible support to the state government.
The Prime Minister said that now Rajkot is recognized as the growth engine of Saurashtra. He said despite its industry, culture and cuisine, the need for the International Airport was felt which has been met today. The Prime Minister recalled that Rajkot chose him as MLA for the first time and said that the city has taught him a lot. “The debt from Rajkot is always there and I always try to reduce that”, he added.
Referring to the airport inaugurated today, the Prime Minister said that apart from ease of travel, industries of the region will be hugely benefited from the airport. The Prime Minister said that Rajkot has realized the vision of ‘Mini Japan’ that he saw as the new Chief Minister. He said in the shape of the Airport, Rajkot has received a powerhouse that will give it new energy and flight.
Speaking about the Sauni Yojna under which various projects have been inaugurated today, the Prime Minister said that the completion of projects will lead to water supply for drinking and irrigation to dozens of villages in the region. The Prime Minister congratulated the people of Rajkot for the development projects of today.
In the last 9 years, the Prime Minister said that the central government has worked towards making the lives of every social class and region easier. “We have guaranteed ‘Sushasan’ or good governance and we are also accomplishing it today”, the Prime Minister said, “Be it the poor, dalits, tribals or the backward class, we have always worked towards improving their lives.” Underlining that the levels of poverty in the country are reducing at a very fast rate, the Prime Minister cited a recent report which states that 13.5 crore citizens have come out of poverty in the last 5 years and said that these people are emerging as a neo-middle class in the country. Therefore, the Prime Minister said, both the neo-middle class and the middle class are the government’s priority encapsulating the entire middle class.
The Prime Minister dwelled on the middle classes' long pending demand of the past about connectivity. He listed the steps taken in the last 9 years to improve connectivity. In 2014, only 4 cities had Metro Network, today Metro network has reached more than 20 cities in India. Modern trains like Vande Bharat are running on 25 routes; the number of airports have more than doubled from 70 in 2014 during this period. “Expansion of air services has given new heights to India’s aviation sector. Indian companies are purchasing aircrafts worth crores of rupees”, he said. He also informed that Gujarat is moving forward in the direction of building aircrafts.
“Ease of living and quality of life is among the top priorities for the government”, the Prime Minister remarked. Recalling the inconveniences faced by people in the past, the Prime Minister mentioned the long queues at hospitals and utility payment centers, insurance and pension-related problems, and hassles in filing tax returns. He further stated that all these issues have been tackled by the Digital India campaign. He mentioned the ease of mobile banking and online filing for tax returns and also underlined that the returns are transferred directly into the bank accounts in a short time.
Talking about the importance of housing, the Prime Minister said “We took care of the housing needs of the poor and also fulfilled the middle class’s dream of a house.” He mentioned a special subsidy of up to 18 lakh Rs under the PM Awas Yojna for the middle class. More than 6 lakh families have benefitted, including 60 thousand in Gujarat, he informed.
The Prime Minister touched upon the fraud that took place in the name of housing and mentioned that the possession of the house was not given for many years during previous governments due to the absence of law. He further added that it is the present government which enacted the RERA law and safeguarded the interests of the people. “Today, the RERA law is preventing lakhs of people from being robbed of their money”, he added.
The Prime Minister said that in the past inflation rate had touched 10 per cent. He said that the current government kept inflation under control despite the pandemic and the war. “Today, inflation is increasing at the rate of 25-30 percent in our neighboring countries. But this is not the case in India. We have been trying to control inflation with full sensitivity and will continue to do so in the future”, he said.
The Prime Minister underlined that along with saving the expenses of the poor and the middle class, the government is also ensuring maximum savings in the pockets of the middle class. He mentioned that 9 years ago, tax was levied on annual income of Rs 2 lakh, but today those earning up to Rs 7 lakhs have to pay zero tax. “There is no tax on the income of Rs 7 lakhs”, the Prime Minister said as he noted that it is saving thousands of rupees every year for middle-class families living in cities. He also mentioned higher interest payouts on small savings and 8.25 percent interest being fixed on EPFO.
The Prime Minister gave the example of mobile phone usage cost to illustrate how policies are saving money for the citizens. He said that 1 GB of data used to cost 300 Rs in 2014. Today on average, 20 GB of data is used per person per month. This has resulted in a saving of more than 5000 rupees per month for an average citizen, he said.
Speaking about the Jan Aushadhi Kendras offering medicines at a cheaper price, the Prime Minister said that it is a blessing for those who ought to take regular medicines and informed that these kendras have helped save about Rs 20,000 crores of the poor and middle class. “A sensitive government for the poor and the middle class works like this”, he added.
The Prime Minister said that the government is working with full sensitivity for the development of Gujarat and Saurashtra. He touched upon the change that the Sauni scheme brought to the water situation of the region. “Dozens of dams and thousands of check dams in Saurashtra have become sources of water today. Under the Har Ghar Jal Yojana, crores of families in Gujarat are now getting tap water”, he added.
Concluding the address, the Prime Minister said that this model of governance which has been developed in the last 9 years adheres to the needs and aspirations of every section of the society. “This is our way to build a Viksit Bharat. We have to prove the resolutions of Amrit Kaal by walking this very path”, the Prime Minister concluded.
Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendra Patel, Union Minister for Civil Aviation, Shri Jyotiraditya Scindia, Member of Parliament, Shri C R Patil, Ministers from Government of Gujarat and Gujarat Legislative Assembly were present on the occasion among others.
Background
The Prime Minister’s vision to improve air connectivity across the country gets a fillip with the development of a new International Airport in Rajkot. The Greenfield Airport has been developed in a total land area of more than 2500 acres and at a cost of more than Rs 1400 crores. The new airport has an amalgamation of modern technology and sustainable features. The terminal building is GRIHA -4 compliant (Green Rating for Integrated Habitat Assessment) and the New Terminal Building (NITB) is equipped with various sustainability features like Double Insulated Roofing System, skylights, LED Lighting, Low Heat Gain Glazing etc.
Rajkot’s cultural vibrancy has inspired the design of the terminal of the airport and it will depict art forms from Lippan art to Dandiya dance through its dynamic external façade and splendid interiors. The Airport will be the epitome of the local architectural heritage and will reflect the cultural glory of art and dance forms of the Kathiawar region of Gujarat. The new airport in Rajkot will contribute not only towards the development of the local automobile industry of Rajkot but will also encourage trade, tourism, education and industrial sectors throughout Gujarat.
The Prime Minister also inaugurated development projects worth over Rs 860 crores. Sauni Yojana Link 3 Package 8 and 9 will help further strengthen irrigation facilities and provide drinking water benefits for the Saurashtra region. Upgradation of Dwarka RWSS will help provide adequate and potable water to villages by pipeline. Other projects being taken up include the Conservation, Restoration & Development of Uparkot Fort Phase I & II; construction of a water treatment plant; sewage treatment plant; flyover bridge, among others.