অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
মনিপুরদা পীখিবা শেনফমশিং
দোনর মিনিস্ত্রি অমসুং নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী তোঙান-তোঙানবা স্কিমগী মখাদা প্রোজেকশিং পায়খৎনবা মনিপুরদা পুন্না লুপা করোর ৩৬৩.১৪ থাদোকখ্রে
27 JUL 2023 2:59PM by PIB Imphal
মনিপুর য়াওনা অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্য অমতদা দোনর মিনিস্ত্রিগী স্কিমশিং পায়খৎনবা শেন থাদনবা চীং অমসুং তম হায়না খায়দোকপা লৈতে। দোনর মিনিস্ত্রি অমসুং নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী তোঙান-তোঙানবা স্কিমগী মখাদা প্রোজেকশিং পায়খৎনবা মনিপুরদা পুন্না লুপা করোর ৩৬৩.১৪ থাদোকখ্রে, মসিগী মনুংদা ২০২-২১দা লুপা করোর ১১৪.৯৯ ; ২০২১-২২দা লুপা করোর ১৪৫.২৪; ২০২২-২৩দা লুপা করোর ৬৫.১৮ অমসুং ২০২৩-২৪ (জুন ২০২৩ ফাওবদা) লুপা করোর ৩৭.৭৩ থাদোকখ্রে।
জুন ৩০,২০২৩ ফাওবদা, নোর্থ ইস্ত স্পিসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবলপমেন্ত স্কিমগী মখাদা লুপা করোর ৪.৫৫গী য়ুতিলাইজেসন সর্তিফিগেদ পীদ্রি; নন-লাপসেবল সেন্ত্রেল পুল ওফ রিছোর্স-স্তেৎ স্কিমগী মখাদা লুপা করোর ৫৪.৫৯গী য়ুতিলাইজেসন সর্তিফিগেদ পীদ্রি; হিল এরিয়া দিবলপমেন্ত প্রোগ্রামগী মখাদা লুপা করোর ৯.৪৬গী য়ুতিলাইজেসন সর্তিফিগেদ পীদ্রি: মসিগী মথক্তা এন.ই.সিগী স্কিমশিংগী মখাদা লুপা করোর ৮.৩৬গী য়ুতিলাইজেসন সর্তিফিগেদ পীদ্রি অমসুং নোর্থ ইস্ত রোদ সেক্তর দিবলপমেন্ত স্কিমগী মখাদা লুপা করোর ২৬.১৫গী য়ুতিলাইজেসন সর্তিফিগেদ(মার্চ ৩১,২০২৩ ফাওবগী) পীদ্রি।
রাজ্য সরকারশিং/ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সিশিংগা লোয়ননা প্রোজেকশিংগী খুমাং চাউশিনবা, ফন্দ শীজিন্নবগী চাংগী মতাংদা চাংনাইনা য়েংশিল্লি অমসুং থবক শুরিবা এজেন্সিশিংদা মতম চানা ফন্দ পীনবা পব্লিক ফাইনান্সিএল মেনেজমেন্ত সিস্তেম থবক ওইনা পায়খৎলি।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা দোনরগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী জি কিসন রেদ্দিনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Development of North-East Region
Funds allocated to Manipur
A Total of Rs.363.14 crore released to Manipur for implementation of projects under various schemes of MDoNER and North Eastern Council
27 JUL 2023 2:59PM by PIB Delhi
The funds under schemes of Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER) are not bifurcated into hills and valley areas of any of the North Eastern States including Manipur. A total of Rs.363.14 crore have been released to Manipur for implementation of projects under various schemes of MDoNER and North Eastern Council (NEC) of which, Rs.114.99 crore was released in 2020-21; Rs.145.24 crore in 2021-22; Rs.65.18 crore in 2022-23; and Rs.37.73 crore released during 2023-24 (upto June, 2023).
As on 30th June, 2023, utilization certificates of Rs.4.55 crore are pending under the North East Special Infrastructure Development Scheme; utilization certificates of Rs.54.59 crore are pending under the Non-Lapsable Central Pool of Resources-State scheme; utilization certificates of Rs.9.46 crore are pending under the Hill Area Development Programme. Apart from this, utilization certificates of Rs.8.36 crore are pending under schemes of NEC and utilization certificates of Rs.26.15 crore are pending under North East Road Sector Development Scheme (NERSDS), upto 31st March, 2023.
The progress of the projects, including pace of expenditure and utilization of funds, is monitored through regular meeting with the State Governments/Implementing Agencies (IAs); on boarding of IAs on the Central Nodal Agency system and Public Financial Management System for real time transfer of funds to the executing agencies etc.
This information was given by Union Minister for Ministry of Development of North Eastern
Region Shri G. Kishan Reddy in a written reply in Rajya Sabha today.