পঞ্চায়তী রাজগী মন্ত্রালয়
SVAMITVA স্কিমগী মায় পাকপশিং
26 JUL 2023 1:55PM by PIB Imphal
সর্ভে ওফ ভিলেজ এন্দ মেপ্পিং ৱিদ ইম্প্রোভাইজ তেক্নোলোজী ইন ভিলেজ এরিয়া (SVAMITVA) স্কিম অসি পঞ্চায়তী রাজ্য মন্ত্রালয়, স্তেত রেভেন্যু দিপার্তমেন্ত, স্তেত পঞ্চায়তী রাজ দিপার্তমেন্ত অমসুং সর্ভে ওফ ইন্দিয়া (SoI)না খুঙ্গংগী মী তাবা মফমশিংদা মশাগী য়ুম/ইংখোল লৈবশিংদা লমগী মপু ওইবগী আইনগী ওইবা হক (প্রোপর্তী কার্দ/তাইতল দীদ) ওইনা ‘রেকোর্দ ওফ রাইত’ পীনবগীদমক্তা পুন্না পায়খৎমিন্নবা স্কিম অমনি। স্কিম অসিগী মখাদা, দ্রোন তেক্নোলোজী শিজিন্নদুনা লেন্দ পার্সেল মেপ্পিং তৌবগী থবকশিং অসি সর্ভে ওফ ইন্দিয়ানা পাংথোকই। স্কিম অসি পায়খৎনবগীদমক্তা রাজ্যশিংনা SoIগা লোয়ননা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিংগী খুৎয়েক পীনবগী মথৌ তাই। SVAMITVA স্কিমগী মখাদা মেপ তৌখ্রবা খুঙ্গংগী রাজ্য অমসুং চহিগী ওইবা মরোলশিং এনেক্সর-Iদা পীরি।
স্কিম অসিনা SoIগা MoUগী খুৎয়েক পীনখ্রবা মী তানবা (অবাদী) রাজ্যশিংগী মফমশিং, চাউরাকপা খুঙ্গং লাক্ষ 6 কোনশিনবগী পান্দম থম্লি। অদুবু, স্কিম অসি পায়খৎপা মতমদা, মখাগী মরমশিংনা মরম ওইরগা তসেংনা সর্ভে পাংথোকখিবা খুঙ্গং মশিংদা অহোংবা খরা লাকখি।
বিহার, নোংচুপ বেঙ্গল, নাগালেন্দ অমসুং মেঘালয়গুম্বা শরুক য়াদবা রাজ্যশিংনা SoIগা MoU খুৎয়েক পীনদবনা মরম ওইরগা খুঙ্গংগী মশিংদা মশক থোক্না হন্থখি।
অবাদী ওইবা তসেংবা খুঙ্গং মশিংনা লোকেল গবর্নমেন্ত দাইরেক্তরীদা রাজ্য/UTশিংনা পীরকপা খুঙ্গং মশিংদগী য়াম্না হন্থবগী মতৌ উখি।
সিক্কিম, তেলঙ্গানা, তমিল নাদু অমসুং ঝার্খন্দগুম্বা রাজ্য খরদি স্কিম অসি পাইলোত ভিলেজ খক্তদা চলায়রি।
ওরিশা অমসুং অসমদি রেকোর্দ ওফ রাইত মমাংদা লৈরমদবা খুঙ্গংখক্তদা স্কিম অসি চলায়রি।
এনেক্সর
SVAMITVA স্কিমগী মখাদা দ্রোন সর্ভে পাংথোকখ্রবা রাজ্যশিংগী খুঙ্গং
(17.07.2023 ফাওবগী)
রাজ্য
FY 2020-21
FY 2021-22 (অপুনবা)
FY 2022-23
(অপুনবা)
FY 2023-24
(অপুনবা)
1
আন্দামান অমসুং নিকোবর ইথৎ
140
140
186
2
অন্ধ্র প্রদেশ
521
1,793
5,383
10,834
3
অরুণাচল প্রদেশ
129
1,577
2,171
4
অসম
36
362
891
5
ছত্তিশগর
1,771
7,966
11,440
6
দাদরা অমসুং নগর হাভেলি অমদি দমন অমসুং দিউ
77
77
80
7
নই দিল্লি
31
31
8
গোৱা
412
410
410
9
গুজরাত
619
7,134
10,943
10
হরিয়ানা
5,781
6,260
6,260
6,260
11
হিমাচল প্রদেশ
464
4,851
7,768
12
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
748
1,469
1,925
13
ঝাড়খণ্ড
240
240
240
14
কর্ণাটক
1,292
2,415
3,589
6,703
15
কেরালা
23
142
184
16
লাদাখ
5
168
192
17
লাক্ষাদ্বীপ ইথৎ
8
10
10
18
মধ্য প্রদেশ
3,592
22,897
42,853
43,014
19
মহারাষ্ট্র
5,075
16,302
35,916
36,499
20
মণিপুর
0
148
209
21
মিজোরাম
48
164
215
22
ওড়িশা
257
1,837
2,411
23
পুদুচেরী
96
96
96
24
পাঞ্জাব
146
743
4,605
6,372
25
রাজস্থান
69
1,790
15,013
21,840
26
সিকিম
1
1
1
27
তামিলনাড়ু
3
3
3
28
তেলেঙ্গানা
0
5
5
29
ত্রিপুরা
3
3
3
30
উত্তর প্রদেশ
19,097
59,147
89,534
90,902
31
উত্তরাখণ্ড
3,803
7,441
7,441
7,441
অপুনবা
39,376
1,23,868
2,37,428
2,69,279
ৱাফম অসি পঞ্চায়তী রাজকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী কপিল মোরেশ্বর পাতিলনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।

Ministry of Panchayati Raj
Achievement of SVAMITVA Scheme
26 JUL 2023 1:55PM by PIB Delhi
Survey of Villages and Mapping with Improvised Technology in Village Areas (SVAMITVA) Scheme is being implemented with the collaborative efforts of the Ministry of Panchayati Raj, State Revenue Department, State Panchayati Raj Department and Survey of India (SoI) to provide the ‘Record of Rights’ to village household owners possessing houses in inhabited areas in villages with issuance of legal ownership rights (Property cards/Title deeds). Under this scheme mapping of land parcels using drone technology is done by the Survey of India. States need to sign Memorandum of Understanding (MoU) with SoI for implementation of the scheme. So far 31 States/Union Territories (UTs) have signed MoU with SoI. The State-wise and year-wise detail of the progress of villages mapped under the SVAMITVA scheme is attached as Annexure I.
The scheme aimed to cover all the rural inhabited (Abadi) areas of the States, approximately 6 lakh villages, which have signed MoU with SoI. However, during the implementation of the scheme, the actual number of villages to be surveyed has been revised due to the following reasons:
Significant decrease in number of villages in non-participating States like Bihar, West Bengal, Nagaland and Meghalaya which have not signed MoU with SoI.
It has been observed that actual number of villages with Abadi is less than the total number of villages provided by the States/UTs in the Local Government Directory.
Some States like Sikkim, Telangana, Tamil Nadu and Jharkhand are implementing the scheme in Pilot villages only.
Odisha and Assam are implementing the scheme in only those villages which do not have any prior records of rights.
Annexure
State-wise details of Drone Survey Villages under SVAMITVA scheme
(As on 17.07.2023)
STATE
FY 2020-21
FY 2021-22 (cumulative)
FY 2022-23
(cumulative)
FY 2023-24
(cumulative)
1
Andaman & Nicobar Islands
140
140
186
2
Andhra Pradesh
521
1,793
5,383
10,834
3
Arunachal Pradesh
129
1,577
2,171
4
Assam
36
362
891
5
Chhattisgarh
1,771
7,966
11,440
6
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
77
77
80
7
Delhi
31
31
8
Goa
412
410
410
9
Gujarat
619
7,134
10,943
10
Haryana
5,781
6,260
6,260
6,260
11
Himachal Pradesh
464
4,851
7,768
12
Jammu and Kashmir
748
1,469
1,925
13
Jharkhand
240
240
240
14
Karnataka
1,292
2,415
3,589
6,703
15
Kerala
23
142
184
16
Ladakh
5
168
192
17
Lakshadweep Islands
8
10
10
18
Madhya Pradesh
3,592
22,897
42,853
43,014
19
Maharashtra
5,075
16,302
35,916
36,499
20
Manipur
0
148
209
21
Mizoram
48
164
215
22
Odisha
257
1,837
2,411
23
Puducherry
96
96
96
24
Punjab
146
743
4,605
6,372
25
Rajasthan
69
1,790
15,013
21,840
26
Sikkim
1
1
1
27
Tamil Nadu
3
3
3
28
Telangana
0
5
5
29
Tripura
3
3
3
30
Uttar Pradesh
19,097
59,147
89,534
90,902
31
Uttarakhand
3,803
7,441
7,441
7,441
Total
39,376
1,23,868
2,37,428
2,69,279
This information was given by the Union Minister of State for Panchayati Raj, Shri Kapil Moreshwar Patil in a written reply in Rajya Sabha today.