Ministry of Home Affairs
Nominations for Padma Awards-2024 open till 15th September, 2023
28 JUN 2023 4:34PM by PIB Delhi
Online nominations/recommendations for the Padma Awards 2024 to be announced on the occasion of Republic Day, 2024 have opened on 1st May 2023. The last date for nominations for Padma Awards is 15th September, 2023. The nominations/recommendations for Padma Awards will be received online on the Rashtriya Puraskar Portal (https://awards.gov.in ).
The Padma Awards, namely, Padma Vibhushan, Padma Bhushan and Padma Shri, are amongst the highest civilian awards of the country. Instituted in 1954, these Awards are announced on the occasion of the Republic Day every year. The award seeks to recognize ‘work of distinction’ and is given for distinguished and exceptional achievements/service in all fields/disciplines, such as, Art, Literature and Education, Sports, Medicine, Social Work, Science and Engineering, Public Affairs, Civil Service, Trade and Industry etc. All persons without distinction of race, occupation, position or sex are eligible for these Awards. Government servants including those working with PSUs, except Doctors and Scientists, are not eligible for Padma Awards.
The Government is committed to transform Padma Awards into “People’s Padma”. All citizens are, therefore, requested to make nominations/recommendations, including self nomination. Concerted efforts may be made to identify talented persons whose excellence and achievements really deserve to be recognized from amongst women, weaker sections of the society, SCs & STs, divyang persons and who are doing selfless service to the society.
The nominations/recommendations should contain all relevant details specified in the format available on the above said Portal, including a citation in narrative form (maximum 800 words), clearly bringing out the distinguished and exceptional achievements/service of the person recommended in her/his respective field/discipline.
Details in this regard are also available under the heading 'Awards and Medals' on the website of Ministry of Home Affairs (https://mha.gov.in) and on the Padma Awards Portal (https://padmaawards.gov.in ). The statutes and rules relating to these awards are available on the website with the link https://padmaawards.gov.in/AboutAwards.aspx .

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
পদ্মা এৱার্দস-২০২৪গী নোমিনেশন তৌনবগীদমক্তা ২০২৩গী সেপ্তেম্বর ১৫ ফাওবা হাংদোক্লগনি
28 JUN 2023 4:34PM by PIB Imphal
২০২৪গী রিপব্লিক দেগী থৌরমদা লাওথোক্কদবা পদ্মা এৱার্দস ২০২৪গীদমক্তা ওনলাইন নোমিনেশনশিং/রিকমেন্দেশনশিং তৌনবগীদমক্তা ২০২৩গী মে ১ ফাওবা হাংদোক্লগনি। প্দমা এৱার্দসকীদমক্তা নোমিনেশন তৌনবগীদমক্তা খ্বাইদগী অরোইবা নুমিৎ অদু ২০২৩গী সেপ্তেম্বর ১৫নি। পদ্মা এৱার্দসকীদমক্তা নোমিনেশনশিং/রিকমেন্দেশনশিং অদু রাস্ত্রিয়া পুরস্কার পোর্তল (https://awards.gov.in ) দা ওনলাইন ওইনা লৌরগনি।
পদ্মা এৱার্দশিং, মিং ওইনা পল্লবদা, পদ্মা ৱিভুশন, পদ্মা ভুশন অমসুং পদ্মা শ্রী অসি লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী ৱাংবা সিভিলিয়ন এৱার্দশিংনি। ১৯৫৪দা হৌদোকখিবা, মসিগী এৱার্দশিং অসি চহি খুদিংগী রিপব্লিক দেগী থৌরমদা লাউথোকই। এৱার্দ অসিনা ‘মশক নাইবা থবক’ অদুবু মশক খঙবীনবা অমসুং হিরম/দিসিপ্লিন খুদিংমক্তা খুদম ওইনা আর্ত, লিতরেচর অমসুং এজুকেশন, স্পোর্তস, মেদিসিন, সোসিয়েল ৱার্ক, সাইন্স অমসুং ইঞ্জিনীয়রিং, পব্লিক এফিয়র্স, সিভিল সর্বিস, ত্রেদ অমসুং ইন্দস্ত্রীনচিংবশিংদা মশক নাইবা অমসুং ময়ামদগী থোইদো-হেন্দোকপা মাইপাকপশিং/সর্বিসকীদমক্তা পী। জাত-বিজাত, শিনফম, ফম অমসুং নুপা-নুপীগী খেৎনবা অমত্তা থমদনা মীপুম খুদিংমক মসিগী এৱার্দ অসিগীদমক্তা এলিজিবল ওই। দোক্তর অমসুং সাইন্তিস্তশিং নত্তনা পি.এস.য়ু.শিংগা থবক তৌমিন্নরিবশিং অদু য়াওনা সরকারগী কর্মচারিশিংনা পদ্মা এৱার্দ অসিগীদমক্তা এলিজিবল ওইদে।
সরকার অসিনা পদ্মা এৱার্দ অসিবু “মীয়ামগী পদ্মা”দা ওন্থোক্নবা অচেৎপা ফিরেপ লৌরি। মরম অদুনআ নাগ্রিক খুদিংমক্না সেল্ফ নোমিনেশন য়াওনা নোমিনেশণশিং/রিকমেন্দেশনশিং তৌনবা হায়রি। নুপীশিংগী মরক্তগী, খুনাই অসিগী খ্বাইদগী হেন্না শোত্থরবা সেক্সনশিং, এস.সি.শিং অমসুং এস.তি.শিং, মায়ামগী মীমান্নদ্রবশিং অমসুং খুনাই অসিদা মশাগী ওইজবা থিদনা থবক তৌরিনশিংগী মরক্তগী মখোয়গী এক্সেলেন্স অমসুং এচীবমেন্তশিং অদুবু মশক খঙবীবদা মতিক চারবা হৈথৌই-শিংথোইরবা মীওইশিং অদুবু শক খঙদোক্নবা মীয়াম্না পুন্না হোৎনমিন্নগদবনি।
নোমিনেশনশিং/রিকমেন্দেশনশিং অদুনা রিকমেন্দ তৌরবা মীওই অদুগী মরি লৈনা হিরম/দিসিপ্লিন অদুদা তৌখিবা মশক খঙবা অমসুং ময়ামদগী থোইদোক-হেন্দোকপা এচীবমেন্তশিং/সর্বিস অদুবু ময়েক শেংনা উৎপা নেরেতিব অমগী মওংদা সাইতেশন (য়াম্লবদা ৱাহৈ ৮০০) য়াওনা মতক্তা পনখ্রিবা পোর্তলদা য়াওরিবা ফোর্মেত অদুদা অকুপ্পা মরোলশিং অদু মচা খাইনা পনগদবনি।
মসিগী মতাংদা অকুপ্পা মরোলশিং অদু য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইত (https://mha.gov.in) অমসুং পদ্মা এৱার্দস পোর্তল (https://padmaawards.gov.in ) অসিদা ‘এৱার্দস অমসুং মেদলস’ হায়বা হেদিংগী মখাদশু ফংবীগনি। মসিগী এৱার্দশিং অসিগা মরি লৈনবা স্তেত্যুতশিং অমসুং রুলশিং অদু https://padmaawards.gov.in/AboutAwards.aspx লিঙ্ক অসিগী ৱেবসাইত্তা ফংবীগনি।