ঙাকশেল মন্ত্রালয়
এক্স-সর্বিসমেন থবক পীনবা দাইরেক্তর জেনেরেল ওফ রিসেত্তলমেন্তনা প্রাইভেদ সেক্তরগা এম.ও.য়ু খুৎয়েক পীনখ্রে
27 JUN 2023 4:46PM by PIB Imphal
এক্স-সর্বিসমেন থবক পীনবা অমসুং মীচম-মীয়ামগী শীনফমদা মখোয় শরুক য়াহন্নবা দিফেন্স মিনিস্ত্রিগী, এক্স-সর্বিসমেন ৱেলফিয়ার দিপার্তমেন্তগী মখাদা লৈবা দাইরেক্তর জেনেরেল ওফ রিসেত্তলমেন্ত( দি জি আর)না আই.বি.এমগা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং(এম ও য়ু) অমা খুৎয়েক পীনখ্রে। এম.ও.য়ু অসিগী খুৎথাংদা, কম্পেনি অমসুং মসিগী চৎমিন্নরিবা লুপশিংদা মরী লৈনবা থবকশিংদা মখা তানা থবক তৌনবা এক্স-সর্বিসমেনগী হৈথোই-শিংথোইবশিং শীজিন্ননবা দি.জি.আরনা আই.বি.এমগা লোয়ন্না থবক তৌমিন্নগনি।
পুন্না থবক তৌমিন্নবা অসিগী মথক্তা, থবক্তগী পোথারবশিং শীনফম অমদা চাউখৎনবা অমসুং অফবা মীওই অমা ওইহন্নবা খুদোংচাবা কয়া পীদুনা লান্মীগী থবক অমসুং মীচমগী থবক অনিগী মরক্তা খেন্নবা লৈরিবা অদু কুপখৎনবা আই.বি.এমনা পান্দম থম্লি। কম্পেনিগী হাংদুনা লৈরিবা তোঙান-তোঙানবা ফমশিংগা চুনবা হৈথোই-শিংথোইবা এক্স-সর্বিসমেন মশক খঙদোক্নবা দি.জি.আর অমসুং আই.বি.এম লেপ্তনা থবক তৌমিন্নগনি। কেন্দিদেতশিং চাংয়েং তৌরিবা অমসুং খন্দোক্লবা মতুংদা, মখোয়গী ফমশিংদা এক্স-সর্বিসমেন থবক লৌনবা, ত্রেনিং পীনবা অমসুং স্কিল হেনগৎহন্নবা থবকশিং আই.বি.এমনা পাংথোক্কনি।
মেজর জেনেরেল সরত কাপুর, দাইরেক্তর জেনেরেল (রিসেত্তলমেন্ত) না হায়খি, ঐখোয়না আই.বি.এম ইন্দিয়াগা থবক তৌমিন্নবা অসিনা ঐখোয়গী এক্স-সর্বিসমেন ইন্দস্ত্রি অমসুং কোর্পোরেতশিংদা য়াম্না উবা ফংলগনি অমসুং ঐখোয়গী এক্স-সর্বিসমেনদা চিংলেম্বা অনিশুবা শীনফম অমা পীবা অমসুং হৈথোই-শিংথোইবা মীওই অমা ওইহন্নবা পান্দম অদু ফংবদা মতেং পাংলে।
হৌখিবা চহি অমা, এপ্রিল ২০২২ দগী মার্চ ২০২৩ ফাওবদা, তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংদা এক্স-সর্বিসমেন্ত ২৪,২৩৪ থবক ফংখি। আর্মদ ফোর্সশিংদা নহাশিং মশিং য়াম্না থবক তৌবা ঙম্নবা, চহি খুদিংগী নহা ওইরিবা সর্বিস পর্সোনেল ৬০,০০০ রোম থবক্তগী পোথারি অমসুং কোর্পোরেত অমসুং ইন্দস্ত্রিগী দরকার ওইবশিং ফংহন্নবা ঙম্নবা এক্স-সর্বিসমেনদা অহেনবা লৌশিং পীনবা অমসুং অনিশুবা শীনফম অমদা মখোয় অমুক হন্না থবক তৌবা ঙম্নবা দি.জি.আরনা মতেং পাংলি।

Ministry of Defence
Directorate General of Resettlement inks MoU with private sector to generate employment for Ex-servicemen
27 JUN 2023 4:46PM by PIB Delhi
Directorate General Resettlement (DGR) under Department of Ex-Servicemen Welfare, Ministry of Defence signed a Memorandum of Understanding (MoU) with IBM to engage ex-servicemen and to facilitate their seamless integration into the civilian workforce. Through this MoU, DGR will collaborate with IBM to tap into the rich talent pool of ex-servicemen for relevant job opportunities that may continue to arise at the company and its affiliates.
As part of this association, IBM aims to bridge the gap between military service and civilian employment, by providing veterans with exciting opportunities for professional growth and personal development. DGR and IBM will collaborate, on a continuous basis, to identify ex-servicemen with skillset and aptitude suitable for various open positions within the company. After assessment & shortlisting of candidates, IBM will leverage its resources and expertise to facilitate the recruitment, training, and upskilling of ex-servicemen for those roles.
Maj Gen Sharad Kapur, Director General (Resettlement) said, “Our partnership with IBM India would bring in more visibility for our Ex-servicemen to the industry and corporates and help in achieving the objectives of providing skilled manpower and giving a dignified second career to our Ex-servicemen.”
It is notable that during the past one year, from April 2022 to March 2023, 24,234 Ex-servicemen received gainful employment in various sectors. In order to maintain a youthful profile of the Armed Forces, approximately 60,000 service personnel are retired/released every year at comparatively young age, and DGR assists the Ex-Servicemen to acquire additional skills with a strong emphasis on evolving requirement of corporate and industry and facilitate their resettlement through a second career.