য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন হোম অমসুং কোওপরেশন মিনিস্তর, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি গুজরাতকী এহ্মদবাদতা সি.আর.ই.দি.এ.আই. গার্দেন-পীপলস পার্ক শঙ্গাখ্রে
জগন্নাথ রথ য়াত্রাগী শেংলবা থৌদোক অসিদা, শ্রী অমিত শাহনা এহ্মদবাদকী জগন্নাথ তেমপলদা মঙ্গলা আর্তিদা শরুক য়াখি অমসুং মহাপ্রভুগী থৌজাল ফংখি
শ্রী জগন্নাথ য়াত্রা অসি থাজবা অমসুং লাইনিংগী ওইবা শেংলবা মীতিন অমনি, চহি খুদিংগী, মফম অসিদা দর্শন ফংজবগী এক্সপরিয়েন্স অসি য়াম্না শেংবা অমসুং নিংশিংনিংঙাই ওই, মহাপ্রভুনা মীপুম খুদিংমকপু থৌজানবীবা ওইসনু- য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মালেম শিনবা থুংনা ভারতকী কলচর, ত্রেদিশন অমসুং হেরিতেজবু ৱাংনা থাংগৎখ্রে
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়োগগী নুমিৎ অসিবু গ্লোবল প্লেতফোর্মদগী মীয়ামগী ইহৌ অমা ওইনা ওন্থোকখ্রে, ঙসিদি য়োগগী নুমিৎ অসিবু মালেম পুম্বনা য়াখ্রে, য়োগগী নুমিৎ অসিদা লৈবাক ১৭০দা থৌরম কয়া অমা শিনখ্রে
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা, লৈবাক অসিগী মীপুম খুদিংমকপু অমত্তা ওইনা পুনশিন্দুনা, য়াম্না তেনবা মতমগী মনুংদা লৈবাক অসিদা মাইকৈ খুদিংমক্তা য়াম্না শিংথানিংঙাই ওইবা মওংদা অহোংবা অমা পুরকখ্রে, হায়রিবা অসি ঙসি লৈবাক অসিগী নাগ্রিক খুদিংমক্না উবা ফংলি
সি.আর.ই.দি.এ.আই.না ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপদা, নহারোলশিংগী স
20 JUN 2023 4:59PM by PIB Imphal
জগন্নাথ রথ য়াত্রাগী শেংলবা থৌদোক অসিদা, য়ুনিয়ন হোম অমসুং কোওপরেশনগী মিনিস্তর, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি এহ্মদবাদকী জগন্নাথ তেমপলদা মঙ্গলা আর্তিদা শরুক য়াখি অমসুং মহাপ্রভুগী থৌজাল ফংখি। মহাক্কী ত্বীত্তা, য়ুনিয়ন হোম অমসুং কোওপরেশন মিনিস্তরনা হায়খি মদুদি শ্রী জগন্নাথ য়াত্রা অসি থাজবা অমসুং লাইনিংগী ওইবা শেংলবা মীতিন অমনি। চহি খুদিংগী, মফম অসিদা দর্শন ফংজবগী এক্সপরিয়েন্স অসি য়াম্না শেংলবা অমসুং নিংশিংনিংঙাই ওই। মহাপ্রভুনা মীপুম খুদিংমকপু থৌজানবীবা ওইসনু। জয় জগন্নাথ
শ্রী অমিত শাহনা ঙসি এহ্মদবাদতা চাউখৎ-থৌরাংগী ওইবা থবক কয়ামরুম অমা শঙ্গাখি অমসুং ভুমিপুজন পাংথোকখি। য়ুনিয়ন হোম অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রীনা ন্যু রানিপতা এহ্মদবাদ মুনিসিপাল কোর্পোরেশন (এ.এম.সি.)না নৌনা শাবা পার্ক, এ.এম.সি.না লুপা করোর ৬৭ চংনা নৌনা শাবা জগতপুর রেলৱে ফ্লাইওভর অমসুং চান্দলোদিয়াদা রেলৱেজ অমসুং সি.আর.ই.দি.এ.আই. গার্দেনদা পীপলস পার্ক শঙ্গাখ্রে শঙ্গাখ্রে। শ্রী শাহনা বাৱলাদা ত্রিমুর্তি হোসপিতালগী ভুমিপুজনশু পাংথোকখি।
সি.আর.ই.দি.এ.আই. গার্দেন-পীপলস পার্ক শঙ্গারদুনা, য়ুনিয়ন হোম অমসুং কোওপরেশন মিনিস্তরনা হায়খি মদুদি সি.আর.ই.দি.এ.আই.না চাউরাক্না লুপা করোর ২.৫ রোম চংনা স্ক্ব্যার মিতর ১২,০০০ পীপলস পার্ক শাখি। সি.আর.ই.দি.এ.আই.না মহৌশাগী ওইবা অকোইবদা লৈরিবা ফিভমগা লোইন-লোইননা মিদল ক্লাস, অপ্পর মিদল ক্লাস অমসুং লাইরবা অঙাংশিংগী য়েংলগা য়াম্না ফজরবা মফম অসিবু শাখিবনি হায়না মহাক্না হায়খি। ঙসিদি, হেনগৎলক্লিবা অর্বানাইজেশন অসিগী মরক অসিদা, গার্দেন অসি মীচম প্রজাশিংগীদমক্তদি য়াম্না ফবা অমসুং য়াম্না নুংঙাইবা মফম্নি।
য়ুনিয়ন হোম অমসুং কোওপরেশন মিনিস্তরনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মালেম শিনবা থুংনা ভারতকী কলচর, ত্রেদিশন অমসুং হেরিতেজবু ৱাংনা থাংগৎখ্রে অমসুং য়োগনা মদুগী খুদম্নি। মহাক্না হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়োগগী নুমিৎ অসিবু গ্লোবল প্লেতফোর্মদগী মীয়ামগী ইহৌ অমা ওইনা ওন্থোকখ্রে। য়োগগী নুমিৎ অসিদা লৈবাক ১৭০দা থৌরম কয়া অমা শিনখ্রে। অসুম্না থবক তৌবগা লোইননা, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারতকী কলচরবু মালেম অসিগী কাচিন-কোয়াদা য়ৌহনখি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুন ২১দা য়ুনাইতেদ নেসন্স (য়ু.এন.)দা য়োগগী নুমিৎ সেলেব্রেত তৌবা মালেম অসিগী খ্বাইদগী অহানবা লৈবাক অমগী লুচিংবা অমা ওইরগনি। মআক্না হায়খি মদুদি হিদাক-লাংথক য়াওদনা পুন্সি হিংবগী অরোনবা অসিয়োগ শাস্ত্রদা ঐখোয়গী রিশি মুনিশিংনা তাক্লম্মি। প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মসিগী অরোনবা অসিবু মীয়ামগী ওইবআ ইহৌ অমা ওইহল্লে অমসুং অঙাংশিং অমসুং তীনেজরশিংয়াওনা মীপুম খুদিংমকপু য়োগগা লোইননা কেনেক্ত তৌনবা কেমপেন হৌখি। ২০১৪দগী চত্থরক্লিবা কেমপেন অসিনা মরম ওইরগা চহি ১০-১৫গী মনুংদা মীশিংগী পুন্সিদা য়াম্না চাউনা অহোংবা কয়া লাক্লগনি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা মীপুম খুদিংমক্কী পুন্সিবু ৱাংনা থাংগৎলকখ্রে। ভারতকী মীয়াম্না শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু য়াম্না চাউবা আশাগা লোইননা ২০১৪দা মপুং ফানা মেজোরিতী ওইবগা লোইননা লৈবাক অসিগী প্রধান মন্ত্রী ওইহনখি।মতম অদুদা লৈবাক অসিগী মীয়াম্না তোঙান-তোঙানবা লম কয়া অমদা খুদম ওইনা সেক্যুরিতী, ইকোনোমী, এজুকেশন, পব্লিক ৱেলফিয়র, রিসর্চ অমসুং দেবেলপমেন্ত, স্কিল দেবেলপমেন্ততা অহোংবা অমা পুরকপগী তঙাইফদবা অদু ফাওবা হৌরকখি। শ্রী শাহনা হায়খি, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা, লৈবাক অসিগী মীপুম খুদিংমকপু অমত্তা ওইনা পুনশিন্দুনা, য়াম্না তেনবা মতমগী মনুংদা লৈবাক অসিদা মাইকৈ খুদিংমক্তা য়াম্না শিংথানিংঙাই ওইবা মওংদা অহোংবা অমা পুরকখ্রে, হায়রিবা অসি ঙসি লৈবাক অসিগী নাগ্রিক খুদিংমক্না উবা ফংলি। মরম অসিননি ২০২৩গী এপ্রিল ১০দা কিবিথু কৌবা অরুনাচল প্রদেশকী ঙমখৈদা লৈবা খুঙ্গং অমদা ‘ভাইব্রেন্ত ভিলেজ প্রোগ্রাম’ হৌদোকপদা, মীয়াম্না প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু সীলেন্দরশিং, ইলেক্ত্রিসিতী, তোইলেতশিং, হেল্থ ফেসিলিতীশিং অমসুং য়ুমথোং খুদিংগী থা খুদিংগী চেং-হৱাই কিলো ৫ পীবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি সি.আর.ই.দি.এ.আই.না ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপদা, নহারোলশিংগী স্কিল দেবেলপমেন্ততা অমসুং সোসিয়েল রিফোর্মদা য়াম্না শিংথংনিংঙাই ওইবা মওংদা থবক তৌরি, মসিনা মখোয়বু ইনস্তিত্যুশন অমা ওইবগী ক্রেদিবিলিতী হেনগৎহল্লে। মহাক্না হায়খি মদুদি সি.আর.ই.দি.এ.আই.না পীপলস পার্ক শেম্বদা নত্তনা কোরপোরেত সোসিয়েল রেসপোন্সিবিলিতী (সি.এস.আর.) ফন্দগী মখাদা অঙাংশিংগীদমক্তা অঙ্গনৱাদি ৭৫দা স্পোর্তস ফেসিলিতীশিং পীনবগী অনৌবা থৌরাংশু লৌখৎখি, হায়রিবা অসিনা মীপুম কয়া অমগীদমক্তা পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইখি। মসিনা অঙাংশিংগী মরক্তা শান্ন-খোৎনবগী হেবিত অমা লৈহল্লগনি, মখোয়গী সেল্ফ-কনফিদেন্স হেনগৎহল্লগনি অমসুং মখোয়গী ৱাখলদা লৈরিবা ইনফেরিয়োরিতী কমপ্লেক্স অদুবুশু লৌথোক্লগনি। শ্রী শাহনা গুজরাত সরকার অমসুং মুনিসিপাল কোর্পোরেশনবু গান্ধিনাগরদা থবক কয়ামরুম অমা লোইশিনবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি মরি অসিদা মীয়ামগা খুৎশম্নদুনা গান্ধিনাগরদা চাউরাক্না উপাম্বি লাখ ৫.৪২ রোম থাখি। শ্রী শাহনা এহ্মদবাদপু হেন্না শংহন্নবগী কেমপেন অদুবু মখাতানা শৌগৎনবা সি.আর.ই.দি.এ.আই.গী মেম্বর খুদিংমক্তা অমমম্না অনৌবা উপাম্বি ২৫ থানবগী ৱাশক লৌনবা হায়না হায়খি।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah inaugurates CREDAI Garden-People's Park in Ahmedabad, Gujarat today
On the auspicious occasion of Jagannath Rath Yatra, Shri Amit Shah participates in Mangala Aarti and take blessings of Mahaprabhu at Jagannath Temple in Ahmedabad
Shri Jagannath Rath Yatra is a divine gathering of faith and devotion, every year, the experience of having darshan here is divine and memorable, may Mahaprabhu bless everyone- Union Home Minister
Prime Minister Shri Narendra Modi, has elevated Indian culture, tradition and heritage in the whole world
Prime Minister Shri Narendra Modi has taken Yoga Day from the global platform to a mass movement, Yoga Day has been accepted by the whole world today, on Yoga Day various programmes are organized across 170 countries
Prime Minister Shri Narendra Modi, keeping the people of the country together, brought watershed changes in the country in a short span of time, which every citizen of the country is experiencing today
CREDAI is doing commendable work in infrastructure creation, skill development of youth and social reform which has increased its credibility as an institute
Union Home Minister inaugurates newly constructed park at New Ranip by Ahmedabad Municipal Corporation (AMC), newly constructed Jagatpur Railway flyover by AMC and Railways at Chandlodia and also performes Bhumipujan of Trimurti Hospital in Bavla
20 JUN 2023 4:59PM by PIB Delhi
On the auspicious occasion of Jagannath Rath Yatra, Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah participated in Mangala Aarti and took blessings of Mahaprabhu at Jagannath Temple in Ahmedabad today. In his tweet, Union Home Minister and Minister of Cooperation, said that Shri Jagannath Rath Yatra is a divine gathering of faith and devotion. Every year, the experience of having darshan here is divine and memorable. May Mahaprabhu bless everyone. Jai Jagannath.
Shri Amit Shah inaugurated various development works and also performed Bhoomipujan in Ahmedabad today. The Union Home Minister and Minister of Cooperation inaugurated newly constructed park at New Ranip by Ahmedabad Municipal Corporation (AMC), newly constructed Jagatpur Railway flyover at a cost of Rs 67 crore by AMC and Railways at Chandlodia and People's Park at CREDAI Garden. Shri Shah also performed Bhumipujan of Trimurti Hospital in Bavla.
Inaugurating the CREDAI Garden-People's Park, the Union Home Minister and Minister of Cooperation said that CREDAI has constructed People's Park in 12,000 square meters at a cost of about Rs 2.5 crore. He said that CREDAI has made this beautiful place keeping in mind the environment as well as the middle class, upper middle class and poor children. Today, in the process of increasing urbanization, the garden is a very good and comfortable place for the common citizen.
The Union Home Minister and Minister of Cooperation said that Prime Minister Shri Narendra Modi has elevated Indian culture, tradition and heritage in the whole world and Yoga Day is an example of that. He said that Prime Minister Shri Narendra Modi has taken Yoga Day from the global platform to a mass movement. On Yoga Day various programmes are organized in 170 countries. With this effort, Prime Minister Shri Narendra Modi has taken Indian culture to every corner of the world. Shri Shah said that Prime Minister Shri Narendra Modi will become the first leader of any nation in the whole world to celebrate Yoga Day in the United Nations (UN) on June 21. He said that the secret of living life without medicines has been told by our sages in the Yoga Shastras. Prime Minister Shri Narendra Modi made this secret a mass movement and started a campaign to connect all people including small children and teenagers with yoga. Due to this campaign which is continuing since 2014, huge changes will start coming in the lives of the people within 10-15 years.
Shri Amit Shah said that Prime Minister Shri Narendra Modi has uplifted the life of every person in the country. The people of India made Shri Narendra Modi the Prime Minister of the country with full majority in 2014 with great hope. At that time the people of the country were feeling the need for change in various fields like security, economy, education, public welfare, research and development, skill development. Shri Shah said that the Prime Minister Shri Narendra Modi, keeping the people of the country together, brought watershed changes in the country in a short span of time, which every citizen of the country is experiencing today. This is the reason that during the launch of the 'Vibrant Village Programme' in the border village of Arunachal Pradesh, Kibithoo on 10 April 2023, the people thanked Prime Minister Shri Narendra Modi for providing cylinders, electricity, toilets, health facilities and 5 kg food grains every month for every house.
Shri Amit Shah said that CREDAI is doing commendable work in infrastructure creation, skill development of youth and social reform which has increased its credibility as an institute. He said that CREDAI has not only made People’s Park but has also taken the initiative of providing sports facilities in 75 Anganwadis for children under the Corporate Social Responsibility (CSR) Fund, which is inspirational for many people. This will inculcate the habit of playing among children, increase their self-confidence and the inferiority complex in their mind will also be removed. Shri Shah thanked the Government of Gujarat and the Municipal Corporation for completing various works in Gandhinagar. He said that in the last four years, about 5.42 Lakh trees have been planted in Gandhinagar with the cooperation of the public. Shri Shah urged each member of CREDAI to take a pledge to plant 25 new trees so that the campaign to make Ahmedabad greener can be further promoted.