Ministry of Ports, Shipping and Waterways
First Over Dimensional Cargo (ODC) for Numaligarh Refinery received by Shri Sarbananda Sonowal
DHT Reactor meant for NRL - weighing 485 MT, 31.5 meters in length, 8.250 meters in width - travelled from Kolkata via IBPR onto Brahmaputra
This is a moment of Transformation through transportation envisioned by PM Narendra Modi ji to propel growth of Assam along with India: Shri Sonowal
ODC cargo was transported by MV Marine 66 ship as per MoU signed between IWAI & NRL
16 JUN 2023 7:57PM by PIB Delhi
Union Minister of Ports, Shipping & Waterways and Ayush Shri Sarbananda Sonowal received the first over dimensional cargo (ODC) transported via waterways at Numaligarh Refinery jetty today.
This is the first consignment transported by Inland Waterways Authority of India (IWAI), nodal agency of the Ministry of Ports, Shipping & Waterways in charge of inland waterways in the country, for the expansion of Numaligarh Refinery Limited (NRL) capacity from 3 MMT to 9 MMT. The MoU to transport a total of 24 ODC as well as Over Weight Cargo (OWC) for NRL was signed between IWAI and NRL last year in presence of Union Minister Shri Sarbananda Sonowal last year.
Speaking on the occasion, the Shri Sonowal said, “Today, Assam has witnessed a memorable event when an ODC was transported from Kolkata to Numaligarh using inland waterways. This is the true realisation of Prime Minister Shri Narendra Modi ji’s vision of transformation via transportation. While Modi ji’s commitment to enable Numaligarh to become an energy hub in the region, its capacity expansion in a relatively short duration of time would not have been possible without the smooth transportation of as many as 24 ODC & OWC meant for NRL expansion. Given the thrust to empower the waterways of India, under the visionary leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi ji, our ministry took it upon to make this transport happen in a swift and smooth manner. With the successful arrival of first ODC at the NRL, traversing a huge distance via waterways, the role of Inland Waterways to empower the growth of Assam as well as that of Northeast India is imminent and I believe it is going to play a pivotal role in the rapid transformation of our region via an economical, ecological and sustainable mode of transportation.”
The first ODC was transported by an IWAI ship - MV Marine 66 - from Kolkata to Numaligarh Refinery Jetty via Indo Bangladesh Protocol Route (IBPR). The Disel Hydrotreating (DHT) reactor weighs 485 MT in net while the gross weight was 521 MT. The length of this reactor is 31.5 meters while height is 8.250 meters along with a diameter of 8.00 meters.
The ODC left Kolkata on 18 March and reached Numaligarh after travelling for nearly three months via Bangladesh. IWAI, in assistance from Dredging Corporation of India (DCI), also employed three dredgers at five locations in Dhansiri since March to make this transportation a success. These three dredgers are CSD Mandovi, CSD Brahmini & HSD Jia Bhoroli.

শিপ্পিং মন্ত্রালয়
শ্রী সর্বানন্দা সোনোৱালনা নুমালিগর রিফাইনরীগী অহানবা ওভর দাইমেনস্নেল কার্গো (ও.দি.সি.) ওকখি
এন.আর.এল.গীদমক্তা দি.ঐচ.তি. রিয়েক্তর- এম.তি. ৪৮৫ লুম্বা, মিতর ৩১.৫ শাংবা, মিতর ৮.২৫০ পাকপা- আই.বি.পি.আর. ফাওদুনা কোলকাতাদগী ব্রহ্মপুত্রদা পুরকখি
মসি ভারতকা লোইননা অসামবু খোংজেল য়াংনা চাউখৎহন্নবা পি.এম. নরেন্দ্র মোদী জীনা মঙখিবা মঙলান অদুবু ত্রান্সপোর্তেশনগী খুত্থাংদা অওনবা অমা পুরকপগী মিৎকুপ অদুনি। শ্রী সোনোৱাল
ও.দি.সি. কার্গো অসি আই.দবল্যি.এ.আই. অমসুং এন.আর.এল.গী মরক্তা খুৎয়েক পীনখিবা এম.ও.য়ু. অদুগী মতুং ইন্না এম.ভি. মেরিন ৬৬ জহাজনা পুরকখি
16 JUN 2023 7:57PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ অমসুং আয়ুশকী মন্ত্রী, শ্রী সর্বানন্দা সোনোৱালনা নুমালগর রিফাইনরীগী জেত্তীদা ঙসি ৱাতরৱেজতা পুরকখিবা অহানবা দাইমেনস্নেল কার্গো (ও.দি.সি.) ওকখি।
মসি নুমালিগর রিফাইনরি লিমিতেদ (এন.আর.এল.)গী কেপাসিতী অদু এম.এম.তি. ৩দগী এম.এম.তি. ৯দা হেনগৎহন্নবগীদমক্তা লৈবাক অসিগী ইনলেন্দ ৱাতরৱেজকী থৌদাং লৌরিবা পোর্ত, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজকী নোদল এজেন্সী, ইনলেন্দ ৱাতরৱেজ ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (আই.দবল্যু.এ.আই.)না পুরকপা অহানবা কন্সাইনমেন্তনি।
পুন্না ও.দি.সি. ২৪গা লোইন-লোইননা এন.আর.এল.গীদমক্তা ওভর ৱেত কার্গো (ও.দবল্যু.সি.) ত্রান্সপোর্ত তৌনবগীদমক্তা মমাং চহিদা কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী সর্বানন্দা সোনোৱাল য়াওদুনা আই.দবল্যু.এ.আই. অমসুং এন.আর.এল.গী মরক্তা এম.ও.য়ু. অমা খুৎয়েক পীনখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংবা মতমদা, শ্রী সোনোৱালনা হায়খি, ঙসি অসামনা ইনলেন্দ ৱাতরৱেজ শিজিন্নদুনা কোলকাতাদগী নুমালিগর ফাওবা ও.দি.সি. পুরকখিবা য়াম্না নিংশিংনিংঙাই ওইবা থৌদোক অমা উখ্রে। মসি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদী জীগী ভিজন ত্রান্সপোর্তেশনগী খুত্থাংদা ত্রান্সফোর্মেশন পুরকপা অসিবু ময়েক শেংনা মঙফাওনহনবনি। নুমালিগরবু লমদম অসিদা ইনর্জী হব অমা ওইনা ওন্থোক্নবা মোদী জীগী ফিরেপ অদুগী মতুং ইন্না অতেনবা মতমগী মনুংদা কেপাসিতী হেনগৎহনবা হায়বসি ও.দি.সি. ২৪ অমসুং এন.আর.এল. চাউথোক্নবগী ও.দবল্যু.সি.বু অথিংবাঅপনবা অমত্তা লৈতনা য়াম্না কোম্না পুরকখিবা অদুনা ওইথোকপা ঙম্লিবনি। ভারতকী ৱাতরৱেজ এমপাৱর তৌবদা অহেনবা মিয়েং চংদুনা, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদী জীগী লুচিং মখাদা, ঐখোয়গী মন্ত্রালয়না মসিগী ত্রান্সপোর্ত অসিবু য়াম্না য়াংনা অমসুং য়াম্না কোম্না পাংথোক্নবা হোৎনরি। ৱাতরৱেজকী খুত্থাংদা য়াম্না শাংলবা লমশাং চত্তুনা এন.আর.এল.দা অহানবা ও.দি.সি. মাইপাক্না য়ৌরকখিবগা লোইননা অসামগা লোইন-লোইননা নোর্থ ইস্ত ইন্দিয়াদা শাহৌ লাকপা হায়বসি শোইদ্রবা ৱাফম্নি অমসুং ঐহাক্না থাজৈ মদুদি মসিনা ইকোনোমিকেল, ইকোলোজিকেল অমসুং তুং কোইনা চৎকদবা ত্রান্সপোর্তেশনগী পাম্বৈ অসিগী খুত্থাংদা য়াম্না য়াংনা অহোংবা পুরকপদা য়াম্নামরু ওইবা থৌদাং লৌরগনি।
অহানবা ও.দি.সি. অসি আই.দবল্যু.এ.আই. জহাজ- এম.ভি. মেরিন ৬৬না ইন্দো বংগ্লাদেশ প্রোতোকোল রুত (আই.বি.পি.আর.) ফাওদুনা কোলআতাদগী নুমালিগর রিফাইনরী জেত্তীদা পুরকখি। দীজল হাইদ্রোত্রীতিং (দি.ঐচ.তি.) রিয়েক্তর অসিগী নেত ৱেত অসি ৪৮৫ এম.তি.নি অদুগা গ্রোস ৱেতনা ৫২১ এম.তি.নি। রিয়েক্তর অসিগী অশাংবনা মিতর ৩১.৫নি অদুগা অৱাংবনা মিতর ৮.২৫০নি লোইন-লোইননা মসিগী দাইমিতরনা মিতে ৮.০০ ওই।
ও.দি.সি. অসিনা মার্চ ১৮দা কোলকাতা থাদোকখি অমসুং বংগ্লাদেশ ফাওদুনা চাউরাক্না থা অহুমলোম চৎলবা নুমালিগরদা থুংলখি। দ্রেজিং কোরপোরেশন ওফ ইন্দিয়া (দি.সি.আই.)দগী মতেংগা লোইননা আই.দবল্যু.এ.আই.না মসিগী ত্রান্সপোর্তেশন অসিবু মাইপাকহন্নবা মার্চতগী ধন্সিরিদা মফম মঙাদা দ্রেজর অহুম থবক তৌহনখি। দ্রজর অহুম অসি সি.এস.দি. মানদোভি, সি.এস.দি. ব্রাহ্মিনি অমসুং ঐচ.এস.দি. জিয়া ভোরোলিনি।