Ministry of Commerce & Industry
WPI maintains the declining trend; falls to -3.48% in May, 2023
Decline in the rate of inflation in May, 2023 primarily due to fall in prices of mineral oils, basic metals, food products, textiles, non-food articles, crude petroleum & natural gas, and chemical & chemical products
Index Numbers of Wholesale Price in India for the Month of May, 2023 (Base Year: 2011-12)
14 JUN 2023 12:00PM by PIB Delhi
The annual rate of inflation based on all India Wholesale Price Index (WPI) number is (-) 3.48% (Provisional) for the month of May, 2023 (over May, 2022) against (-) 0.92% recorded in April, 2023. Decline in the rate of inflation in May, 2023 is primarily contributed by fall in prices of mineral oils, basic metals, food products, textiles, non-food articles, crude petroleum & natural gas, and chemical & chemical products. The index numbers and inflation rate for the last three months of all commodities and WPI components are given below:
Index Numbers & Annual Rate of Inflation (Y-o-Y in %)*
All Commodities/Major Groups
Weight (%)
Mar-23 (F)
Apr-23 (P)
May-23 (P)
Index
Inflation
Index
Inflation
Index
Inflation
All Commodities
100.0
151.0
1.41
150.9
-0.92
149.6
-3.48
I. Primary Articles
22.62
175.2
2.52
177.3
1.60
175.3
-1.79
II. Fuel & Power
13.15
156.4
8.69
152.6
0.93
148.6
-9.17
III. Manufactured Products
64.23
141.3
-0.70
141.2
-2.42
140.7
-2.97
Food Index
24.38
172.1
2.32
173.6
0.17
172.8
-1.59
Note: P: Provisional, F: Final, * Annual rate of WPI inflation calculated over the corresponding month of previous year
2. The month over month change in WPI for the month of May, 2023 stood at (-) 0.86 % as compared to April, 2023. The monthly change in WPI for the last six-month is summarized below:
Month Over Month (M-o-M in %) change in WPI#
All Commodities/Major Groups
Weight
Dec-22
Jan-23
Feb-23
Mar-23
Apr-23 (P)
May-23 (P)
All Commodities
100.0
-1.31
0.13
0.13
0.07
-0.07
-0.86
I. Primary Articles
22.62
-3.08
0.81
-0.40
0.92
1.20
-1.13
II. Fuel & Power
13.15
-2.95
-1.52
1.29
-0.76
-2.43
-2.62
III. Manufactured Products
64.23
-0.14
0.21
0.14
-0.21
-0.07
-0.35
Food Index
24.38
-2.40
0.47
-0.12
0.47
0.87
-0.46
Note: P: Provisional, # Monthly rate of change, based on month over month (M-o-M) WPI calculated over the preceding month
1. Month over Month Change in Major Groups of WPI:
1. Primary Articles (Weight 22.62%):- The index for this major group declined by 1.13% to 175.3 (provisional) in May, 2023 from 177.3 (provisional) for the month of April, 2023. Prices of Minerals (0.90%) increased in May, 2023 as compared to April, 2023. Prices of Food Articles (-0.22%), Non-food Articles (-1.87%) and Crude Petroleum & Natural Gas (-7.81%) declined in May, 2023 as compared to April, 2023.
1. Fuel & Power (Weight 13.15%):- The index for this major group declined by 2.62% to 148.6 (provisional) in May, 2023 from 152.6 (provisional) for the month of April, 2023. Prices of Coal (-0.67%), Mineral Oils (-2.01%) and Electricity (-5.46%) declined in May, 2023 as compared to April, 2023.
1. Manufactured Products (Weight 64.23%):- The index for this major group has declined by 0.35% to 140.7 (provisional) in May, 2023 from 141.2 (provisional) for the month of April, 2023. Out of the 22 NIC two-digit groups for Manufactured products, 7 groups have witnessed an increase in prices, whereas 11 groups have witnessed a decrease in prices. The groups that have recorded major increase in prices are electrical equipment; pharmaceuticals, medicinal, chemical and botanical products; tobacco products; wood and products of wood & cork; leather and related products; beverages, etc. Some of the groups that have witnessed a decrease in prices are basic metals; food products; textiles; chemical and chemical products, other manufacturing etc. in May, 2023 as compared to April, 2023.
1. WPI Food Index (Weight 24.38%): The Food Index consisting of 'Food Articles' from Primary Articles group and 'Food Product' from Manufactured Products group has decreased from 173.6 in April, 2023 to 172.8 in May, 2023. The rate of inflation based on WPI Food Index decreased from 0.17% in April, 2023 to (-) 1.59% in May, 2023.
1. Final index for the month of March, 2023 (Base Year: 2011-12=100): For the month of March, 2023 the final Wholesale Price Index and inflation rate for 'All Commodities' (Base: 2011-12=100) stood at 151.0 and 1.41% respectively. The details of all India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation for different commodity groups based on updated figures are at Annex I. The Annual rate of Inflation (Y-o-Y) based on WPI for different commodity groups in the last six months are at Annex II. The WPI for different commodity groups in the last six months is at Annex III.
1. Response Rate: The WPI for May, 2023 have been compiled at a weighted response rate of 89.8 percent, while the final figure for March, 2023 is based on the weighted response rate of 92 percent. The provisional figures of WPI will undergo revision as per the final revision policy of WPI. This press release, item indices, and inflation numbers are available at our home page http://eaindustry.nic.in.
1. Next date of Press Release: WPI for the month of June, 2023 would be released on 14/07/2023.
Note: The DPIIT releases index numbers of wholesale price in India on monthly basis on 14th of every month (or next working day) with a time lag of two weeks of the reference month, and the index numbers are compiled with data received from institutional sources and selected manufacturing units across the country. This press release contains WPI (Base Year 2011-12=100) for the month of May, 2023 (Provisional), March, 2023 (Final) and other months/years. Provisional figures of WPI are finalised after 10 weeks (from the month of reference), and then frozen thereafter.
Annex-I
All India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation (Base Year: 2011-12=100) for May, 2023
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
Index
(May-23)*
Latest month over month
Cumulative Inflation (YoY)
WPI based rate of Inflation (YoY)
2022-2023
2023-2024*
2022-2023
2023-2024*
May-22
May-23*
ALL COMMODITIES
100.0
149.6
1.77
-0.86
16.01
-2.21
16.63
-3.48
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
175.3
2.29
-1.13
17.00
-0.11
18.84
-1.79
A. Food Articles
15.26
181.1
1.77
-0.22
10.12
2.52
11.78
1.51
Cereals
2.82
183.1
0.53
-0.22
8.06
7.29
8.08
6.89
Paddy
1.43
177.2
0.43
0.62
1.63
7.22
1.79
7.33
Wheat
1.03
184.8
0.46
-0.59
10.81
6.71
10.61
6.15
Pulses
0.64
183.5
-0.69
-0.49
-1.72
5.66
-3.07
5.76
Vegetables
1.87
179.1
20.09
-2.61
39.48
-11.66
57.55
-20.12
Potato
0.28
188.6
19.28
19.22
25.33
-18.69
30.34
-18.71
Onion
0.16
129.2
-11.56
0.54
-12.47
-13.17
-20.40
-7.25
Fruits
1.60
193.6
-10.09
-3.97
8.32
-1.47
5.91
1.95
Milk
4.44
175.1
0.37
0.11
5.68
6.97
5.81
6.83
Eggs, Meat & Fish
2.40
177.2
2.36
3.69
5.50
1.43
6.37
2.07
B. Non-Food Articles
4.12
162.7
1.35
-1.87
24.01
-8.09
24.07
-9.56
Oil Seeds
1.12
188.7
-1.54
-1.67
11.44
-15.59
7.08
-15.65
C. Minerals
0.83
224.5
0.96
0.90
17.26
6.84
23.00
6.80
D. Crude Petroleum & Natural Gas
2.41
142.9
8.52
-7.81
74.34
-6.32
79.50
-13.66
Crude Petroleum
1.95
119.2
10.86
-10.64
72.27
-18.67
78.67
-27.01
II. FUEL & POWER
13.15
148.6
8.20
-2.62
43.94
-4.32
49.00
-9.17
LPG
0.64
117.1
3.41
-12.61
43.02
-17.54
47.71
-24.35
Petrol
1.60
157.1
10.44
-1.50
65.96
-4.23
71.10
-9.45
HSD
3.10
169.5
20.67
-1.28
80.14
-8.67
92.01
-17.03
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
140.7
0.21
-0.35
10.83
-2.69
10.27
-2.97
Mf/o Food Products
9.12
159.1
0.53
-0.75
9.37
-6.25
8.58
-6.85
Vegetable and Animal Oils & Fats
2.64
150.5
1.38
-3.59
13.54
-27.74
11.83
-29.54
Mf/o Beverages
0.91
131.0
0.55
0.08
1.83
2.26
2.07
2.02
Mf/o Tobacco Products
0.51
171.2
-0.18
1.48
2.91
3.34
3.14
4.20
Mf/o Textiles
4.88
136.2
1.85
-0.87
14.42
-7.03
15.56
-8.28
Mf/o Wearing Apparel
0.81
149.3
0.14
-0.33
4.64
2.01
4.86
1.77
Mf/o Leather and Related Products
0.54
123.0
0.33
0.57
1.98
1.20
1.59
1.32
Mf/o Wood and Products of Wood and Cork
0.77
144.4
-2.95
0.91
3.98
-0.07
2.46
1.91
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
146.4
1.69
-0.14
16.80
-5.48
17.87
-6.33
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
140.2
0.89
-0.50
14.16
-3.96
14.49
-4.63
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
143.1
-0.36
0.42
2.61
2.48
1.61
2.88
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
128.0
0.23
-0.31
8.34
-2.77
8.91
-3.03
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
134.5
1.07
-0.30
8.38
2.67
9.10
1.97
Cement, Lime and Plaster
1.64
136.8
2.02
-0.65
8.36
1.86
9.76
0.51
Mf/o Basic Metals
9.65
143.7
-1.86
-1.17
21.86
-9.49
18.50
-9.17
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
122.9
-0.89
-0.32
16.43
-8.07
13.93
-7.80
Mf/o Fabricated Metal Products, except Machinery and Equipment
3.15
139.6
1.30
0.65
12.16
-0.39
11.15
-0.71
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annex-II
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI based inflation figures for last 6 months
Dec-22
Jan-23
Feb-23
Mar-23
Apr-23*
May-23*
ALL COMMODITIES
100.0
5.02
4.80
3.85
1.41
-0.92
-3.48
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
2.67
4.06
3.64
2.52
1.60
-1.79
A. Food Articles
15.26
-1.02
2.67
3.81
5.42
3.54
1.51
Cereals
2.82
14.06
15.59
13.95
9.48
7.69
6.89
Paddy
1.43
6.83
7.18
8.60
7.54
7.12
7.33
Wheat
1.03
20.78
23.88
18.48
9.16
7.27
6.15
Pulses
0.64
1.66
2.36
2.59
3.03
5.55
5.76
Vegetables
1.87
-36.31
-26.69
-21.58
-2.39
-1.50
-20.12
Potato
0.28
20.09
7.51
-14.42
-25.59
-18.66
-18.71
Onion
0.16
-27.39
-24.48
-40.22
-36.83
-18.41
-7.25
Fruits
1.60
1.71
4.51
7.32
4.89
-4.55
1.95
Milk
4.44
8.01
9.85
10.33
8.48
7.10
6.83
Eggs, Meat & Fish
2.40
3.41
2.66
1.49
1.36
0.77
2.07
B. Non-Food Articles
4.12
4.01
4.70
0.00
-4.51
-6.59
-9.56
Oil Seeds
1.12
-4.95
-4.36
-7.38
-15.05
-15.54
-15.65
C. Minerals
0.83
-0.39
-9.97
-3.33
-2.84
6.87
6.80
D. Crude Petroleum & Natural Gas
2.41
39.43
23.79
14.47
-1.19
1.64
-13.66
Crude Petroleum
1.95
21.92
5.01
-10.22
-23.53
-9.44
-27.01
II. FUEL & POWER
13.15
18.09
15.00
13.96
8.69
0.93
-9.17
LPG
0.64
-14.76
-8.30
-7.12
3.31
-10.49
-24.35
Petrol
1.60
16.83
15.54
15.24
6.48
1.53
-9.45
HSD
3.10
35.49
28.47
24.61
11.85
1.42
-17.03
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
3.37
3.06
1.94
-0.70
-2.42
-2.97
Mf/o Food Products
9.12
4.47
3.95
0.87
-2.96
-5.65
-6.85
Vegetable and Animal Oils & Fats
2.64
-6.33
-8.13
-14.31
-22.02
-25.91
-29.54
Mf/o Beverages
0.91
1.49
1.96
2.12
2.60
2.51
2.02
Mf/o Tobacco Products
0.51
2.59
3.24
4.19
4.19
2.49
4.20
Mf/o Textiles
4.88
-1.15
-2.21
-3.65
-4.93
-5.76
-8.28
Mf/o Wearing Apparel
0.81
3.39
3.04
3.46
3.38
2.25
1.77
Mf/o Leather and Related Products
0.54
1.42
0.25
0.74
1.58
1.07
1.32
Mf/o Wood and Products of Wood and Cork
0.77
0.42
0.85
-0.21
-0.97
-1.99
1.91
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
5.10
4.36
3.28
-1.01
-4.62
-6.33
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
5.26
4.22
2.59
-0.07
-3.29
-4.63
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
3.81
3.72
3.26
2.68
2.08
2.88
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
0.79
1.02
1.10
-1.31
-2.51
-3.03
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
7.75
7.55
6.79
5.40
3.37
1.97
Cement, Lime and Plaster
1.64
8.26
9.37
8.18
6.24
3.22
0.51
Mf/o Basic Metals
9.65
0.92
1.68
-0.14
-7.17
-9.80
-9.17
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
3.21
3.57
1.55
-4.76
-8.33
-7.80
Mf/o Fabricated Metal Products, except Machinery and Equipment
3.15
3.68
3.53
4.19
2.88
-0.07
-0.71
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annex-III
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI for last 6 months
Dec-22
Jan-23
Feb-23
Mar-23
Apr-23*
May-23*
ALL COMMODITIES
100.0
150.5
150.7
150.9
151.0
150.9
149.6
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
172.9
174.3
173.6
175.2
177.3
175.3
A. Food Articles
15.26
174.9
176.6
176.9
178.8
181.5
181.1
Cereals
2.82
185.8
189.1
187.1
183.6
183.5
183.1
Paddy
1.43
173.7
174.6
175.6
175.4
176.1
177.2
Wheat
1.03
198.2
203.9
196.8
187.1
185.9
184.8
Pulses
0.64
178.1
178.1
178.0
180.4
184.4
183.5
Vegetables
1.87
179.1
173.0
166.8
175.7
183.9
179.1
Potato
0.28
251.7
184.6
146.0
135.2
158.2
188.6
Onion
0.16
194.3
200.5
159.5
138.1
128.5
129.2
Fruits
1.60
166.1
169.1
180.3
186.6
201.6
193.6
Milk
4.44
169.9
172.9
174.1
175.3
174.9
175.1
Eggs, Meat & Fish
2.40
167.0
170.0
169.8
171.9
170.9
177.2
B. Non-Food Articles
4.12
171.2
173.7
170.2
167.1
165.8
162.7
Oil Seeds
1.12
199.7
201.6
199.5
192.5
191.9
188.7
C. Minerals
0.83
203.9
202.3
217.5
222.4
222.5
224.5
D. Crude Petroleum & Natural Gas
2.41
152.4
151.4
143.2
149.8
155.0
142.9
Crude Petroleum
1.95
126.8
125.8
115.9
123.8
133.4
119.2
II. FUEL & POWER
13.15
158.0
155.6
157.6
156.4
152.6
148.6
LPG
0.64
116.7
120.5
117.4
137.4
134.0
117.1
Petrol
1.60
155.5
156.1
160.3
159.4
159.5
157.1
HSD
3.10
184.4
181.4
183.8
176.5
171.7
169.5
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
141.1
141.4
141.6
141.3
141.2
140.7
Mf/o Food Products
9.12
163.6
163.1
161.9
160.8
160.3
159.1
Vegetable and Animal Oils & Fats
2.64
168.7
166.1
162.9
157.9
156.1
150.5
Mf/o Beverages
0.91
129.1
129.8
130.3
130.3
130.9
131.0
Mf/o Tobacco Products
0.51
166.1
165.9
166.5
169.2
168.7
171.2
Mf/o Textiles
4.88
137.6
137.1
137.2
136.8
137.4
136.2
Mf/o Wearing Apparel
0.81
149.6
149.1
149.7
150.0
149.8
149.3
Mf/o Leather and Related Products
0.54
121.5
121.2
122.2
122.3
122.3
123.0
Mf/o Wood and Products of Wood and Cork
0.77
143.1
143.1
142.6
143.0
143.1
144.4
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
148.4
148.3
148.0
147.0
146.6
146.4
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
144.0
143.3
142.8
142.2
140.9
140.2
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
141.8
142.2
142.4
141.7
142.5
143.1
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
128.1
128.6
128.7
128.3
128.4
128.0
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
134.8
135.3
135.3
134.6
134.9
134.5
Cement, Lime and Plaster
1.64
137.6
138.9
138.9
137.9
137.7
136.8
Mf/o Basic Metals
9.65
143.2
145.5
146.9
146.2
145.4
143.7
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
122.0
124.9
124.8
126.0
123.3
122.9
Mf/o Fabricated Metal Products, except Machinery and Equipment
3.15
138.0
137.9
139.1
139.2
138.7
139.6
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
দবল্যু.পি.আই.না দিক্লাইনিং ত্রেন্দ অমদা চংশিল্লি; মে ২০২৩দা -৩.৪৮% হন্থখ্রে
মিনরেল ওইলশিং, বেসিক মেতলশিং, ফুদ প্রদক্তশিং, তেক্সতাইল্স, নন-ফুদ আর্তিকলশিং, ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমদি নেচরেল গ্যাস অমসুং কেমিকেল অমদি কেমিকেল প্রদক্তশিংগী মমলশিংদা হন্থরকপনা মপুং ওইনা মরম ওইদুনা মে ২০২৩দা ইনফ্লেসনগী চাং হন্থরকখি
২০২৩গী মে থাগী ভারতকী হোলসেল প্রাইসকী ইন্দেক্স নম্বরশিং (বেস ইয়র: ২০১১-১২)
14 JUN 2023 12:00PM by PIB Imphal
ওল ইন্দিয়া হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স (দবল্যু.পি.আই.) নম্বরদা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী এন্যুএল রেৎ অসি এপ্রিল, ২০২৩দা রেকোর্দ তৌখিবা (-) ০.৯২%গা য়েংনবদা ২০২৩গী মে থাগী ওইনা (মে ২০২২ য়েংবদা) (-) ৩.৪৮% (প্রোবিজনেল) ওইখি। মিনরেল ওইলশিং, বেসিক মেতলশিং, ফুদ প্রদক্তশিং, তেক্সতাইল্স, নন-ফুদ আর্তিকলশিং, ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমদি নেচরেল গ্যাস অমসুং কেমিকেল অমদি কেমিকেল প্রদক্তশিংগী মমলশিংদা হন্থরকপনা মপুং ওইনা মরম ওইদুনা মে ২০২৩দা ইনফ্লেসনগী চাং হন্থরকখি। পোৎলম পুম্নমক অমসুং দবল্যু.পি.আই. কম্পোনেন্তশিংগী হৌখিবা থা অহুমগী ইন্দেক্স নম্বর অমসুং ইনফ্লেসন রেৎশিং অসি মখাদা পীরি:
ইন্দেক্স নম্বরশিং অমসুং ইনফ্লেসনগী এন্যুএল রেৎ (%তা ৱাই--ৱাই)*
পোৎলম পুম্নমক/মেজর গ্রুপশিং
ৱেত (%)
মার্চ-২৩ (এফ)
এপ্রিল-২৩ (পি)
মার্চ-২৩ (পি)
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
পোৎলম পুম্নমক
১০০.০
১৫১.০
১.৪১
১৫০.৯
-০.৯২
১৪৯.৬
-৩.৪৮
I. প্রাইমারী আর্তিকলশিং
২২.৬২
১৭৫.২
২.৫২
১৭৭.৩
১.৬০
১৭৫.৩
-১.৭৯
II. ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
১৫৬.৪
৮.৬৯
১৫২.৬
০.৯৩
১৪৮.৬
-৯.১৭
III. মেন্যুফেকচর তৌরবা প্রদক্তশিং
৬৪.২৩
১৪১.৩
-০.৭০
১৪১.২
-২.৪২
১৪০.৭
-২.৯৭
ফুদ ইন্দেক্স
২৪.৩৮
১৭২.১
২.৩২
১৭৩.৬
০.১৭
১৭২.৮
-১.৫৯
খঙজিনগদবা: পি: প্রোবিজনেল, এফ: ফাইনেল, * মমাং চহিগী চপ মান্নবা থাগা য়েংনরগা হোৎলবা দবল্যু.পি.আই. ইনফ্লেসনগী এন্যুএল রেৎ
. এপ্রিল ২০২৩গা চাংদম্নবদা ২০২৩গী মে থাগী দবল্যু.পি.আই.দা থাগী ওইনা লাকপা অহোংবা অসি (-) ০.৮৬% ওইখি। হৌখিবা থা তরুক্কী দবল্যু.পি.আই.দা থাগী ওইনা লাকপা অহোংবা অসি মখাদা পীরি:
দবল্যু.পি.আই.দা থাগী ওইনা লাকপা অহিংবা (%তা এম--এম)#
পোৎলম পুম্নমক/মেজর গ্রুপশিং
ৱেত
দিসেম্বর-২২
জনুৱারী-২৩
ফেব্রুৱারী-২৩
মার্চ-২৩
এপ্রিল-২৩ (পি)
মে-২৩ (পি)
পোৎলম পুম্নমক
১০০.০
-১.৩১
০.১৩
০.১৩
০.০৭
-০.০৭
-০.৮৬
I. প্রাইমারী আর্তিকলশিং
২২.৬২
-৩.০৮
০.৮১
-০.৪০
০.৯২
১.২০
-১.১৩
II. ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
-২.৯৫
-১.৫২
১.২৯
-০.৭৬
-২.৪৩
-২.৬২
III. মেন্যুফেকচর তৌরবা প্রদক্তশিং
৬৪.২৩
-০.১৪
০.২১
০.১৪
-০.২১
-০.০৭
-০.৩৫
ফুদ ইন্দেক্স
২৪.৩৮
-২.৪০
০.৪৭
-০.১২
০.৪৭
০.৮৭
-০.৪৬
খঙজিনগদবা: পি: প্রোবিজনেল, # মমাং থাগা য়েংনরগা হোৎপা মন্থ ওভর মন্থ (এম--এম)দা য়ুম্ফম ওইবা থাগী ওইনা লাকপা অহোংবা
. দবল্যু.পি.আই.গী মেজর গ্রুপশিংদা লাকপা মন্থ ওভর মন্থকী অহোংবা:
1. প্রাইমারী আর্তিকলশিং (ৱেত ২২.৬২%):- ২০২৩গী এপ্রিল থাদা ১৮৮.৩ (পি) ওইরম্বদগী ২০২৩গী মেদা ১৭৫.৩ (পি) ওইদুনা মেজর গ্রুপকী ইন্দেক্স অসি ১.১৩% হন্থরকখি। এপ্রিল ২০২৩গা চাংদম্নবদা মে, ২০২৩দা মিনরেলসকী মমল (০.৯০%) হেনগৎলকখি। এপ্রিল ২০২৩গা চাংদম্নবদা মে, ২০২৩দা ফুদ আর্তিকল (-০.২২%), নন-ফুদ আর্তিকল (-১.৮৭%) অমসুং ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমদি নেচরেল গ্যাস (-৭.৮১%) মমলশিং অসি হন্থরকখি।
1. ফ্যুল অমসুং পাৱর (ৱেত ১৩.১৫%):- ২০২৩গী এপ্রিল থাদা ১৫২.৬ (পি) ওইরম্বদগী ২০২৩গী মেদা ১৪৮.৬ (পি) ওইদুনা মেজর গ্রুপকী ইন্দেক্স অসি ২.৬২% হন্থরকখি। এপ্রিল ২০২৩গা চাংদম্নবদা মে, ২০২৩দা কোল মমল (০.৯০%) হেনগৎলকখি। এপ্রিল ২০২৩গা চাংদম্নবদা মে, ২০২৩দা ফুদ কোল (-০.৬৭%), অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী (-৫.৪৬%)গী মমলশিং অসি হন্থরকখি।
1. মেন্যুফেকচর তৌরবা প্রদক্তশিং (ৱেত ৬৪.২৩%):- ২০২৩গী এপ্রিল থাদা ১৪১.২ (পি) ওইরম্বদগী ২০২৩গী মেদা ১৪০.৭ (পি) ওইদুনা মেজর গ্রুপকী ইন্দেক্স অসি ০.৩৫% হন্থরকখি। মএপ্রিল ২০২৩গা চাংদম্নবদা মে, ২০২৩দা মেন্যুফেকচর তৌরবা প্রদক্তশিংগী এন.আই.সি. তু-দিজিৎ গ্রুপ ২২গী মনুংদা গ্রুপ ৭না মমলশিংদা হেনগৎলকপা উবা ফংখি, অমরোমদা গ্রুপ ১১গী ওইনা মমলশিংদা হন্থরকপা উবা ফংখি। মমলশিংদা চাউনা হেনগৎলকপগী রেকোর্দ তৌখিবা গ্রুপশিং অদুদি ইলেক্ত্রিকেল ইক্বিপমেন্ত; ফার্মাস্যুতিকেল্স, মেদিসিনেল, কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল প্রদক্তশিং; তোবেকো প্রদক্তশিং, ৱুদ অমসুং ৱুদকী প্রদক্তশিং অমদি কোর্ক; লীদর অমসুং মরী লৈনবা প্রদক্তশিং; বেনরেজশিংনচিংবনি। মমলশিংদা হন্থরকপা উবা ফংখিবা গ্রুপ খরা অদুদি বেসিক মেতলশিং; ফুদ প্রদক্তশিং; তেক্সতাইল্স; কেমিকেল অমসুং কেমিকেল প্রদক্তশিং, অতোপ্পা মেন্যুফেকচরিংনচিংবা অসিনি।
. দবল্যু.পি.আই. ফুদ ইন্দেক্স (ৱেত ২৪.৩৮%): প্রাইমারী আর্তিকল্স গ্রুপতগী ফুদ আর্তিকলশিংঅমসুং মেন্যুফেকচর তৌরবা প্রদক্তশিংগী গ্রুপতগী ফুদ প্রদক্তয়াওবা ফুদ ইন্দেক্স অসি এপ্রিল, ২০২৩দা ১৭৩.৬ ওইরম্বদগী মে, ২০২৩দা ১৭২.৮দা হন্থরকখি। দবল্যু.পি.আই. ফুদ ইন্দেক্সতা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী চাং অসি এপ্রিল, ২০২৩দা ০.১৭% ওইরম্বদগী মে, ২০২৩দা (-) ১.৫৯%দা হন্থরকখি।
. ২০২৩গী মার্চ থাগী ফাইনেল ইন্দেক্স (বেস ইয়র: ২০১১-১২=১০০): ২০২৩গী মার্চ থাগী ওইনা ফাইনেল হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স অমসিং পোৎলম পুম্নমক্কী’ (বেস: ২০১১-১২=১০০) ইনফ্লেসন রেৎ অসি মথং শিৎনা ১৫১.০ অমসুং ১.৪১% ওইখি। এনেক্স Iদা অপদেৎ তৌরবা ফিগরশিংদা য়ুম্ফম ওইবা তোঙান-তোঙানবা কম্মোদিতী গ্রুপশিংগী ওল ইন্দিয়া হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্সশিং অমসুং ইনফ্লেসন রেৎশিংগী অকুপ্পা ৱারোল পীরি। এনেক্স IIদা হৌখিবা থা তরুক্কী তোঙান-তোঙানবা কম্মোদিতী গ্রুপশিংগী দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী চাং (ৱাই-ও-ৱাই) অসি পীরি। এনেক্স IIIদা হৌখিবা থা তরুক্কী তোঙান-তোঙানবা কম্মোদিতী গ্রুপশিংগী দবল্যু.পি.আই. পীরি।
. রেস্পোন্স রেৎ: মে ২০২৩গী দবল্যু.পি.আই. অসি চাদা ৮৯.৮গী ৱেতেদ রেস্পোন্স রেৎ অমদা কমপাইল তৌখি অমরোমদা মার্চ ২০২৩গী ফাইনেল ফিগর অসি চাদা ৯২গী ৱেতেদ রেস্পোন্স রেৎ অমদা য়ুম্ফম ওইরগা শেমখি। দবল্যু.পি.আই.গী প্রোবিজনেল ফিগরশিং অসি দবল্যু.পি.আই.গী ফাইনেল রিবিজন পোলিসীগী মতুং ইন্না রিবিজন তৌগনি। প্রেস রিলিজ, আইতেমগী ইন্দেক্সশিং, অমসুং ইনফ্লেসন নম্বরশিং অসি ঐখোয়গী হোম পেজ অসিদা http://eaindustry.nic.in. ফংগনি।
. মথংগী প্রেস রিলিজকী তাং: জুন ২০২৩গী দবল্যু.পি.আই. অসি ১৪/০৭/২০২৩দা ফোঙগনি।
খঙজিনগদবা: দি.পি.আই.আই.তি.না রিফরেন্স মন্থকী চয়োল অনিগী তাইম লেগকা লোয়ননা থা খুদিংগী ১৪দা থাগী ওইনা ভারতকী হোলসেল প্রাইসকী ইন্দেক্স নম্বরশিং ফোঙখি, অমসুং ইন্দেক্স নম্বরশিং অসি লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা ইন্সতিত্যুস্নেল সোর্সশিং অমসুং অখন্নবা মেন্যুফেকচরিং য়ুনিৎশিংদগী ফংবা দেতাগা লোয়ননা কমপাইল তৌখি। প্রেস রিলিজ অসিদা ২০২৩গী মে থা (প্রোবিজনেল), মার্চ ২০২৩ (ফাইনেল) অমসুং অতোপ্পা থাশিং/চহিগী দবল্যু.পি.আই. (বেস ইয়র ২০১১-১২=১০০) য়াওরি। দবল্যু.পি.আই.গী প্রোবিজনেল ফিগরশিং অসি চয়োল ১০গী (রিফরেন্সকী থাদগী) মতুংদা ফাইনেলাইজ তৌই অমসুং মতুংদা ফ্রোজন তৌই।
এনেক্স-I
মে ২০২৩গী ওল ইন্দিয়া হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্সশিং অমসুং ইনফ্লেসন রেৎশিং (বেস ইয়র: ২০১১-১২=১০০)
পোৎলমশিং/মেজর গ্রুপশিং/গ্রুপশিং/সব-গ্রুপশিং/আইতেমশিং
ৱেত
ইন্দেক্স (মে ২৩)*
খ্বাইদগী নৌবা মন্থ ওভর মন্থ
অপুনবা ইনফ্লেসন (ৱাই--ৱাই)
ইনফ্লেসন রেৎতা য়ুম্ফম ওইবা দবল্যু.পি.আই. (ৱাই--ৱাই)
২০২২-২০২৩
২০২৩-২০২৪*
২০২২-২০২৩
২০২৩-২০২৪*
মে-২২
মে-২৩*
পোৎলম পুম্নমক
১০০.০
১৪৯.৬
১.৭৭
-০.৮৬
১৬.০১
-২.২১
১৬.৬৩
-৩.৪৮
I. প্রাইমারী আর্তিকলশিং
২২.৬২
১৭৫.৩
২.২৯
-১.১৩
১৭.০০
-০.১১
১৮.৮৪
-১.৭৯
A. ফুদ আর্তিকলশিং
১৫.২৬
১৮১.১
১.৭৭
-০.২২
১০.১২
২.৫২
১১.৭৮
১.৫১
সিরিএলশিং
২.৮২
১৮৩.১
০.৫৩
-০.২২
৮.০৬
৭.২৯
৮.০৮
৬.৮৯
ফৌ
১.৪৩
১৭৭.২
০.৪৩
০.৬২
১.৬৩
৭.২২
১.৭৯
৭.৩৩
গেহু
১.০৩
১৮৪.৮
০.৪৬
-০.৫৯
১০.৮১
৬.৭১
১০.৬১
৬.১৫
হৱাই-চেংৱাই
০.৬৪
১৮৩.৫
-০.৬৯
-০.৪৯
-১.৭২
৫.৬৬
-৩.০৭
৫.৭৬
মনা-মশিং
১.৮৭
১৭৯.১
২০.০৯
-২.৬১
৩৯.৪৮
-১১.৬৬
৫৭.৫৫
-২০.১২
অলু
০.২৮
১৮৮.৬
১৯.২৮
১৯.২২
২৫.৩৩
-১৮.৬৯
৩০.৩৪
-১৮.৭১
তিলহৌ
০.১৬
১২৯.২
-১১.৫৬
০.৫৪
-১২.৪৭
-১৩.১৭
-২০.৪০
-৭.২৫
উহৈ-ৱাহৈ
১.৬০
১৯৩.৬
-১০.০৯
-৩.৯৭
৮.৩২
-১.৪৭
৫.৯১
১.৯৫
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৭৫.১
০.৩৭
০.১১
৫.৬৮
৬.৯৭
৫.৮১
৬.৮৩
য়েরুম, শা-ঙা
২.৪০
১৭৭.২
২.৩৬
৩.৬৯
৫.৫০
১.৪৩
৬.৩৭
২.০৭
B. নন-ফুদ আর্তিকলশিং
৪.১২
১৬২.৭
১.৩৫
-১.৮৭
২৪.০১
-৮.০৯
২৪.০৭
-৯.৫৬
থাও মরুশিং
১.১২
১৮৮.৭
-১.৫৪
-১.৬৭
১১.৪৪
-১৫.৫৯
৭.০৮
-১৫.৬৫
C. মিনরেল্স
০.৮৩
২২৪.৫
০.৯৬
০.৯০
১৭.২৬
৬.৮৪
২৩.০০
৬.৮০
D. ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমদি নেচরেল গ্যাস
২.৪১
১৪২.৯
৮.৫২
-৭.৮১
৭৪.৩৪
-৬.৩২
৭৯.৫০
-১৩.৬৬
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
১১৯.২
১০.৮৬
-১০.৬৪
৭২.২৭
-১৮.৬৭
৭৮.৬৭
-২৭.০১
II. ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
১৪৮.৬
৮.২০
-২.৬২
৪৩.৯৪
-৪.৩২
৪৯.০০
-৯.১৭
এল.পি.জি.
০.৬৪
১১৭.১
৩.৪১
-১২.৬১
৪৩.০২
-১৭.৫৪
৪৭.৭১
-২৪.৩৫
পেত্রোল
১.৬০
১৫৭.১
১০.৪৪
-১.৫০
৬৫.৯৬
-৪.২৩
৭১.১০
-৯.৪৫
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
১৬৯.৫
২০.৬৭
-১.২৮
৮০.১৪
-৮.৬৭
৯২.০১
-১৭.০৩
III. মেন্যুফেকচর তৌবা প্রদক্তশিং
৬৪.২৩
১৪০.৭
০.২১
-০.৩৫
১০.৮৩
-২.৬৯
১০.২৭
-২.৯৭
মেন্যুফেকচর তৌবা ফুদ প্রদক্তশিং
৯.১২
১৫৯.১
০.৫৩
-০.৭৫
৯.৩৭
-৬.২৫
৮.৫৮
-৬.৮৫
বেজজিতেবল অমসুং এনিমেল ওইলশিং অমসুং ফেৎস
২.৬৪
১৫০.৫
১.৩৮
-৩.৫৯
১৩.৫৪
-২৭.৭৪
১১.৮৩
-২৯.৫৪
বেবরেজ মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৯১
১৩১.০
০.৫৫
০.০৮
১.৮৩
২.২৬
২.০৭
২.০২
তোবেকো প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫১
১৭১.২
-০.১৮
১.৪৮
২.৯১
৩.৩৪
৩.১৪
৪.২০
তেক্সতাইল্স মেন্যুফেকচর তৌবা
৪.৮৮
১৩৬.২
১.৮৫
-০.৮৭
১৪.৪২
-৭.০৩
১৫.৫৬
-৮.২৮
ফিরোল মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৮১
১৪৯.৩
০.১৪
-০.৩৩
৪.৬৪
২.০১
৪.৮৬
১.৭৭
লেদর অমসুং মরী লৈনবা প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫৪
১২৩.০
০.৩৩
০.৫৭
১.৯৮
১.২০
১.৫৯
১.৩২
ৱুদ অমসুং ৱুদ প্রদক্তশিং অমদি কোর্ক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৭৭
১৪৪.৪
-২.৯৫
০.৯১
৩.৯৮
-০.০৭
২.৪৬
১.৯১
পেপর অমসুং পেপর প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
১.১১
১৪৬.৪
১.৬৯
-০.১৪
১৬.৮০
-৫.৪৮
১৭.৮৭
-৬.৩৩
কেমিকেল্স অমসুং কেমিকেল প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
৬.৪৭
১৪০.২
০.৮৯
-০.৫০
১৪.১৬
-৩.৯৬
১৪.৪৯
-৪.৬৩
ফার্মাস্যুতিকেল্স, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
১.৯৯
১৪৩.১
-০.৩৬
০.৪২
২.৬১
২.৪৮
১.৬১
২.৮৮
রবর অমসুং প্লাস্তিক্স প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
২.৩০
১২৮.০
০.২৩
-০.৩১
৮.৩৪
-২.৭৭
৮.৯১
-৩.০৩
অতোপ্পা নন-মেতাল্লিক মিনরেল প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.২০
১৩৪.৫
১.০৭
-০.৩০
৮.৩৮
২.৬৭
৯.১০
১.৯৭
সিমেন্ত, লাইম অমসুং প্লস্তর
১.৬৪
১৩৬.৮
২.০২
-০.৬৫
৮.৩৬
১.৮৬
৯.৭৬
০.৫১
বেসিক মেতলশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.৬৫
১৪৩.৭
-১.৮৬
-১.১৭
২১.৮৬
-৯.৪৯
১৮.৫০
-৯.১৭
মাইল্দ স্তীল সেমি ফিনিশ স্তীল
১.২৭
১২২.৯
-০.৮৯
-০.৩২
১৬.৪৩
-৮.০৭
১৩.৯৩
-৭.৮০
মেচিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত য়াওদনা ফেব্রিকেতেদ মেতল প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.১৫
১৩৯.৬
১.৩০
০.৬৫
১২.১৬
-০.৩৯
১১.১৫
-০.৭১
খঙজিনগদবা: * = প্রোবিজনেল
এনেক্স-II
পোৎলমশিং/মেজর গ্রুপশিং/গ্রুপশিং/সব-গ্রুপশিং/আইতেমশিং
ৱেত
হৌখিবা থা ৬কী ইনফ্লেসন ফিগরশিংদা য়ুম্ফম ওইবা দবল্যু.পি.আই.
দিসেম্বর-২২
জনুৱারী-২৩
ফেব্রুৱারী-২৩
মার্চ-২৩
এপ্রিল-২৩*
মে-২৩*
পোৎলম পুম্নমক
১০০.০
৫.০২
৪.৮০
৩.৮৫
১.৪১
-০.৯২
-৩.৪৮
I. প্রাইমারী আর্তিকলশিং
২২.৬২
২.৬৭
৪.০৬
৩.৬৪
২.৫২
১.৬০
-১.৭৯
A. ফুদ আর্তিকলশিং
১৫.২৬
-১.০২
২.৬৭
৩.৮১
৫.৪২
৩.৫৪
১.৫১
সিরিএলশিং
২.৮২
১৪.০৬
১৫.৫৯
১৩.৯৫
৯.৪৮
৭.৬৯
৬.৮৯
ফৌ
১.৪৩
৬.৮৩
৭.১৮
৮.৬০
৭.৫৪
৭.১২
৭.৩৩
গেহু
১.০৩
২০.৭৮
২৩.৮৮
১৮.৪৮
৯.১৬
৭.২৭
৬.১৫
হৱাই-চেংৱাই
০.৬৪
১.৬৬
২.৩৬
২.৫৯
৩.০৩
৫.৫৫
৫.৭৬
মনা-মশিং
১.৮৭
-৩৬.৩১
-২৬.৬৯
-২১.৫৮
-২.৩৯
-১.৫০
-২০.১২
অলু
০.২৮
২০.০৯
৭.৫১
-১৪.৪২
-২৫.৫৯
-১৮.৬৬
-১৮.৭১
তিলহৌ
০.১৬
-২৭.৩৯
-২৪.৪৮
-৪০.২২
-৩৬.৮৩
-১৮.৪১
-৭.২৫
উহৈ-ৱাহৈ
১.৬০
১.৭১
৪.৫১
৭.৩২
৪.৮৯
-৪.৫৫
১.৯৫
শঙ্গোম
৪.৪৪
৮.০১
৯.৮৫
১০.৩৩
৮.৪৮
৭.১০
৬.৮৩
য়েরুম, শা-ঙা
২.৪০
৩.৪১
২.৬৬
১.৪৯
১.৩৬
০.৭৭
২.০৭
B. নন-ফুদ আর্তিকলশিং
৪.১২
৪.০১
৪.৭০
০.০০
-৪.৫১
-৬.৫৯
-৯.৫৬
থাও মরুশিং
১.১২
-৪.৯৫
-৪.৩৬
-৭.৩৮
-১৫.০৫
-১৫.৫৪
-১৫.৬৫
C. মিনরেল্স
০.৮৩
-০.৩৯
-৯.৯৭
-৩.৩৩
-২.৮৪
৬.৮৭
৬.৮০
D. ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমদি নেচরেল গ্যাস
২.৪১
৩৯.৪৩
২৩.৭৯
১৪.৪৭
-১.১৯
১.৬৪
-১৩.৬৬
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
২১.৯২
৫.০১
-১০.২২
-২৩.৫৩
-৯.৪৪
-২৭.০১
II. ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
১৮.০৯
১৫.০০
১৩.৯৬
৮.৬৯
০.৯৩
-৯.১৭
এল.পি.জি.
০.৬৪
-১৪.৭৬
-৮.৩০
-৭.১২
৩.৩১
-১০.৪৯
-২৪.৩৫
পেত্রোল
১.৬০
১৬.৮৩
১৫.৫৪
১৫.২৪
৬.৪৮
১.৫৩
-৯.৪৫
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
৩৫.৪৯
২৮.৪৭
২৪.৬১
১১.৮৫
১.৪২
-১৭.০৩
III. মেন্যুফেকচর তৌবা প্রদক্তশিং
৬৪.২৩
৩.৩৭
৩.০৬
১.৯৪
-০.৭০
-২.৪২
-২.৯৭
মেন্যুফেকচর তৌবা ফুদ প্রদক্তশিং
৯.১২
৪.৪৭
৩.৯৫
০.৮৭
-২.৯৬
-৫.৬৫
-৬.৮৫
বেজজিতেবল অমসুং এনিমেল ওইলশিং অমসুং ফেৎস
২.৬৪
-৬.৩৩
-৮.১৩
-১৪.৩১
-২২.০২
-২৫.৯১
-২৯.৫৪
বেবরেজ মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৯১
১.৪৯
১.৯৬
২.১২
২.৬০
২.৫১
২.০২
তোবেকো প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫১
২.৫৯
৩.২৪
৪.১৯
৪.১৯
২.৪৯
৪.২০
তেক্সতাইল্স মেন্যুফেকচর তৌবা
৪.৮৮
-১.১৫
-২.২১
-৩.৬৫
-৪.৯৩
-৫.৭৬
-৮.২৮
ফিরোল মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৮১
৩.৩৯
৩.০৪
৩.৪৬
৩.৩৮
২.২৫
১.৭৭
লেদর অমসুং মরী লৈনবা প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫৪
১.৪২
০.২৫
০.৭৪
১.৫৮
১.০৭
১.৩২
ৱুদ অমসুং ৱুদ প্রদক্তশিং অমদি কোর্ক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৭৭
০.৪২
০.৮৫
-০.২১
-০.৯৭
-১.৯৯
১.৯১
পেপর অমসুং পেপর প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
১.১১
৫.১০
৪.৩৬
৩.২৮
-১.০১
-৪.৬২
-৬.৩৩
কেমিকেল্স অমসুং কেমিকেল প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
৬.৪৭
৫.২৬
৪.২২
২.৫৯
-০.০৭
-৩.২৯
-৪.৬৩
ফার্মাস্যুতিকেল্স, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
১.৯৯
৩.৮১
৩.৭২
৩.২৬
২.৬৮
২.০৮
২.৮৮
রবর অমসুং প্লাস্তিক্স প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
২.৩০
০.৭৯
১.০২
১.১০
-১.৩১
-২.৫১
-৩.০৩
অতোপ্পা নন-মেতাল্লিক মিনরেল প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.২০
৭.৭৫
৭.৫৫
৬.৭৯
৫.৪০
৩.৩৭
১.৯৭
সিমেন্ত, লাইম অমসুং প্লস্তর
১.৬৪
৮.২৬
৯.৩৭
৮.১৮
৬.২৪
৩.২২
০.৫১
বেসিক মেতলশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.৬৫
০.৯২
১.৬৮
-০.১৪
-৭.১৭
-৯.৮০
-৯.১৭
মাইল্দ স্তীল সেমি ফিনিশ স্তীল
১.২৭
৩.২১
৩.৫৭
১.৫৫
-৪.৭৬
-৮.৩৩
-৭.৮০
মেচিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত য়াওদনা ফেব্রিকেতেদ মেতল প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.১৫
৩.৬৮
৩.৫৩
৪.১৯
২.৮৮
-০.০৭
-০.৭১
খঙজিনগদবা: * = প্রোবিজনেল
এনেক্স-III
পোৎলমশিং/মেজর গ্রুপশিং/গ্রুপশিং/সব-গ্রুপশিং/আইতেমশিং
ৱেত
হৌখিবা থা ৬কী দবল্যু.পি.আই.
দিসেম্বর-২২
জনুৱারী-২৩
ফেব্রুৱারী-২৩
মার্চ-২৩
এপ্রিল-২৩*
মে-২৩*
পোৎলম পুম্নমক
১০০.০
১৫০.৫
১৫০.৭
১৫০.৯
১৫১.০
১৫০.৯
১৪৯.৬
I. প্রাইমারী আর্তিকলশিং
২২.৬২
১৭২.৯
১৭৪.৩
১৭৩.৬
১৭৫.২
১৭৭.৩
১৭৫.৩
A. ফুদ আর্তিকলশিং
১৫.২৬
১৭৪.৯
১৭৬.৬
১৭৬.৯
১৭৮.৮
১৮১.৫
১৮১.১
সিরিএলশিং
২.৮২
১৮৫.৮
১৮৯.১
১৮৭.১
১৮৩.৬
১৮৩.৫
১৮৩.১
ফৌ
১.৪৩
১৭৩.৭
১৭৪.৬
১৭৫.৬
১৭৫.৪
১৭৬.১
১৭৭.২
গেহু
১.০৩
১৯৮.২
২০৩.৯
১৯৬.৮
১৮৭.১
১৮৫.৯
১৮৪.৮
হৱাই-চেংৱাই
০.৬৪
১৭৮.১
১৭৮.১
১৭৮.০
১৮০.৪
১৮৪.৪
১৮৩.৫
মনা-মশিং
১.৮৭
১৭৯.১
১৭৩.০
১৬৬.৮
১৭৫.৭
১৮৩.৯
১৭৯.১
অলু
০.২৮
২৫১.৭
১৮৪.৬
১৪৬.০
১৩৫.২
১৫৮.২
১৮৮.৬
তিলহৌ
০.১৬
১৯৪.৩
২০০.৫
১৫৯.৫
১৩৮.১
১২৮.৫
১২৯.২
উহৈ-ৱাহৈ
১.৬০
১৬৬.১
১৬৯.১
১৮০.৩
১৮৬.৬
২০১.৬
১৯৩.৬
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৬৯.৯
১৭২.৯
১৭৪.১
১৭৫.৩
১৭৪.৯
১৭৫.১
য়েরুম, শা-ঙা
২.৪০
১৬৭.০
১৭০.০
১৬৯.৮
১৭১.৯
১৭০.৯
১৭৭.২
B. নন-ফুদ আর্তিকলশিং
৪.১২
১৭১.২
১৭৩.৭
১৭০.২
১৬৭.১
১৬৫.৮
১৬২.৭
থাও মরুশিং
১.১২
১৯৯.৭
২০১.৬
১৯৯.৫
১৯২.৫
১৯১.৯
১৮৮.৭
C. মিনরেল্স
০.৮৩
২০৩.৯
২০২.৩
২১৭.৫
২২২.৪
২২২.৫
২২৪.৫
D. ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমদি নেচরেল গ্যাস
২.৪১
১৫২.৪
১৫১.৪
১৪৩.২
১৪৯.৮
১৫৫.০
১৪২.৯
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
১২৬.৮
১২৫.৮
১১৫.৯
১২৩.৮
১৩৩.৪
১১৯.২
II. ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
১৫৮.০
১৫৫.৬
১৫৭.৬
১৫৬.৪
১৫২.৬
১৪৮.৬
এল.পি.জি.
০.৬৪
১১৬.৭
১২০.৫
১১৭.৪
১৩৭.৪
১৩৪.০
১১৭.১
পেত্রোল
১.৬০
১৫৫.৫
১৫৬.১
১৬০.৩
১৫৯.৪
১৫৯.৫
১৫৭.১
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
১৮৪.৪
১৮১.৪
১৮৩.৮
১৭৬.৫
১৭১.৭
১৬৯.৫
III. মেন্যুফেকচর তৌবা প্রদক্তশিং
৬৪.২৩
১৪১.১
১৪১.৪
১৪১.৬
১৪১.৩
১৪১.২
১৪০.৭
মেন্যুফেকচর তৌবা ফুদ প্রদক্তশিং
৯.১২
১৬৩.৬
১৬৩.১
১৬১.৯
১৬০.৮
১৬০.৩
১৫৯.১
বেজজিতেবল অমসুং এনিমেল ওইলশিং অমসুং ফেৎস
২.৬৪
১৬৮.৭
১৬৬.১
১৬২.৯
১৫৭.৯
১৫৬.১
১৫০.৫
বেবরেজ মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৯১
১২৯.১
১২৯.৮
১৩০.৩
১৩০.৩
১৩০.৯
১৩১.০
তোবেকো প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫১
১৬৬.১
১৬৫.৯
১৬৬.৫
১৬৯.২
১৬৮.৭
১৭১.২
তেক্সতাইল্স মেন্যুফেকচর তৌবা
৪.৮৮
১৩৭.৬
১৩৭.১
১৩৭.২
১৩৬.৮
১৩৭.৪
১৩৬.২
ফিরোল মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৮১
১৪৯.৬
১৪৯.১
১৪৯.৭
১৫০.০
১৪৯.৮
১৪৯.৩
লেদর অমসুং মরী লৈনবা প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫৪
১২১.৫
১২১.২
১২২.২
১২২.৩
১২২.৩
১২৩.০
ৱুদ অমসুং ৱুদ প্রদক্তশিং অমদি কোর্ক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৭৭
১৪৩.১
১৪৩.১
১৪২.৬
১৪৩.০
১৪৩.১
১৪৪.৪
পেপর অমসুং পেপর প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
১.১১
১৪৮.৪
১৪৮.৩
১৪৮.০
১৪৭.০
১৪৬.৬
১৪৬.৪
কেমিকেল্স অমসুং কেমিকেল প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
৬.৪৭
১৪৪.০
১৪৩.৩
১৪২.৮
১৪২.২
১৪০.৯
১৪০.২
ফার্মাস্যুতিকেল্স, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
১.৯৯
১৪১.৮
১৪২.২
১৪২.৪
১৪১.৭
১৪২.৫
১৪৩.১
রবর অমসুং প্লাস্তিক্স প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
২.৩০
১২৮.১
১২৮.৬
১২৮.৭
১২৮.৩
১২৮.৪
১২৮.০
অতোপ্পা নন-মেতাল্লিক মিনরেল প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.২০
১৩৪.৮
১৩৫.৩
১৩৫.৩
১৩৪.৬
১৩৪.৯
১৩৪.৫
সিমেন্ত, লাইম অমসুং প্লস্তর
১.৬৪
১৩৭.৬
১৩৮.৯
১৩৮.৯
১৩৭.৯
১৩৭.৭
১৩৬.৮
বেসিক মেতলশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.৬৫
১৪৩.২
১৪৫.৫
১৪৬.৯
১৪৬.২
১৪৫.৪
১৪৩.৭
মাইল্দ স্তীল সেমি ফিনিশ স্তীল
১.২৭
১২২.০
১২৪.৯
১২৪.৮
১২৬.০
১২৩.৩
১২২.৯
মেচিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত য়াওদনা ফেব্রিকেতেদ মেতল প্রদক্তশিং মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.১৫
১৩৮.০
১৩৭.৯
১৩৯.১
১৩৯.২
১৩৮.৭
১৩৯.৬
খঙজিনগদবা: * = প্রোবিজনেল