য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হোম অমসুং কোওপরেশনগী মিনিস্তর, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি নই দিল্লীদা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমদা অমরনাথ য়াত্রাগী শেম-শারিবশিং অদুবু য়েংশিনখ্রে
কেন্দ্রগী হোম মিনিস্তরনা হায়খি মদুদি অমরনাথ খুরুম্বা লাক্লিবা ভক্তশিংনা য়াম্না নুংঙাইনা দর্শন তৌবা ফংবা অমসুং অৱাবা অমত্তা মায়োক্নহন্দবা হায়বসি মোদী সরকারনা য়াম্না মরু ওইনা লৌই
কেন্দ্রগী হোম মিনিস্তরনা শ্রী অমরনাথ য়াত্রাগী লেম্বেল পুম্বা সেক্যুরিতী এরেঞ্জমেন্তশিং মতিক চানা থম্নবা খঙহল্লকখ্রে
শ্রী অমিত শাহনা এয়রপোর্ত অমসুং রেলৱে স্তেশনদগী য়াত্রাগী থুংফম কেম্প ফাওবগী লম্বিদা এরেঞ্জেমন্তশিং নিংথিজনা তৌনবগী মতাংদা মরু ওইনা পনখি
কেন্দ্রগী হোম মিনিস্তরনা লাই খুরুম্বা লাক্লিবশিং অদুগী খুদোংচানবগীদমক্তা নুমিদাংদশু শ্রিনাগর আমসুং জম্মুদগী এয়র সর্বিস পীনবা খঙহল্লকখ্রে
হোম মিনিস্তরনা ওক্সিজেন সীলেন্দরশিং অমসুং মখোয়গী রিফিলশিংগী স্তোক মতিকচানা থম্নবা খঙহল্লকখ্রে, মসিগা লোইননা দোক্তরশিংগী অহেনবা তীমশিং থম্নবা হায়খ্রে
শ্রী অমিত শাহনা চত্থোক-চৎশিন তৌবা, লৈবা, ইলেক্ত্রিসিতী, ঈশিং, কম্যুনিকেশন অমসুং হকশেল য়াওনা অমরনাথ য়াত্রিশিংগীদমক্তা তঙাইফদবা ফেসিলিতীশিং খুদিংমক্কী এরেঞ্জমেন্তশিং নিংথিজনা তৌনবা য়াথং পীরকখ্রে
য়াত্রা অদুগী লম্বিদা অফবা কম্যুনিকেশন সীস্তেম লৈহন্নবা অমসুং করিগুম্বা
09 JUN 2023 7:21PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী হোম অমসুং কোওপরেশনগী মিনিস্তর, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি নই দিল্লীদা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমদা অমরনাথ য়াত্রাগী শেম-শারিবশিং অদুবু য়েংশিনখ্রে। মীফম অদুদা জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী লেপ্তনেন্ত গোবর্নর, শ্রী মনোজ সিনহা, কেন্দ্র হোম সেক্রেতরী, ইন্তেলিজেন্স ব্যুরোগী দাইরেক্তর, বোর্দর সেক্যুরিতী ফোর্স অমসংউ সেন্ত্রেল রিজার্ব পুলিস ফোর্সকী জেনরেল দাইরেক্তর, বোর্দর রোদস ওর্গনাইজেশনগী জেনরেল দাইরেক্তর, জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী চীফ সেক্রেতরী, আর্মীগী অতোপ্পা সেনিবর ওফিসিয়েলশিং, কেন্দ্র সরকার অমসুং জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী এদমিনিসত্রেশন্না শরুক য়াখি।
মীফম অদুদা, কেন্দ্রগী হোম মিনিস্তরনা হায়খি মদুদি অমরনাথ খুরুম্বা লাক্লিবা ভক্তশিংনা য়াম্না নুংঙাইনা দর্শন তৌবা ফংবা অমসুং অৱাবা অমত্তা মায়োক্নহন্দবা হায়বসি মোদী সরকারনা য়াম্না মরু ওইনা লৌই। মহাক্না অমরনাথ য়াত্রাগী লেম্বেল পুম্বা সেক্যুরিতী এরেঞ্জমেন্তশিং মতিক চানা থম্নবা খঙহল্লকখ্রে। কেন্দ্রগী হোম মিনিস্তরনা এয়রপোর্ত অমসুং রেলৱে স্তেশনদগী য়াত্রাগী থুংফম কেম্প ফাওবগী লম্বিদা এরেঞ্জেমন্তশিং নিংথিজনা তৌনবগী মতাংদা মরু ওইনা পনখি। মহাক্না লাই খুরুম্বা লাক্লিবশিং অদুগী খুদোংচানবগীদমক্তা নুমিদাংদশু শ্রিনাগর আমসুং জম্মুদগী এয়র সর্বিস পীনবা খঙহল্লকখ্রে।
শ্রী অমিত শাহনা ওক্সিজেন সীলেন্দরশিং অমসুং মখোয়গী রিফিলশিংগী স্তোক মতিকচানা থম্নবা খঙহল্লকখ্রে। মহাক্না দোক্তরশিংগী অহেনবা তীমশিং থম্নবশু হায়খ্রে। হোম মিনিস্তরনা মেদিকেল বেদশিংগী মশিং মতিক চানা থম্নবা অমসুং মেদিকেল ইমর্জেন্সী অমা হেক লাকপা মতমদা অথু-অকাই নংনবা এম্বুলেন্সশিং অমসুং হেলিকোপ্তরশিং থম্নবা হায়খ্রে। শ্রী শাহনা চত্থোক-চৎশিন তৌবা, লৈবা, ইলেক্ত্রিসিতী, ঈশিং, কম্যুনিকেশন অমসুং হকশেল য়াওনা অমরনাথ য়াত্রিশিংগীদমক্তা তঙাইফদবা ফেসিলিতীশিং খুদিংমক্কী এরেঞ্জমেন্তশিং নিংথিজনা তৌনবা য়াথং পীরকখ্রে। মহাক্না য়াত্রা অদুগী লম্বিদা অফবা কম্যুনিকেশন সীস্তেম লৈহন্নবা অমসুং করিগুম্বা লেন্দস্লাইদ থোকাপ তারবশু খুদক্তা লম্বি অদুবু হাংহন্নবা মেছিনশিং থম্নবা খঙহল্লকখ্রে।
মীফম অদুদা, খঙহল্লখ্রে মদুদি শ্রী অমরনাথ য়াত্রাগী লাইখুরম্বা লাক্লিবা মীপুম খুদিংমক্তা মখোয়গী রিয়লতাইম লোকেশন অদুবু ত্রেস তৌবা য়ানবা আর.এফ.আই.দি কার্দশিং পীরগনি। অমরনাথ য়াত্রি খুদিংমক্কী লুপা লাখ ৫গী ইন্সুরেন্স অমসুং শা-শন খুদিংমক্কী লুপা ৫০,০০০গী ইন্সুরেন্স তৌরগনি। মসিগী মথক্তা খোংচৎ অদুগী লম্বিদা তেন্ত সিতী, ৱাই-ফাই হোতস্পোতশিং অমসুং মৈ নিংথিজনা থান্নবগীদমক্তা এরেঞ্জমেন্তশিং অসি তৌরগনি। মসিগী মথক্তা বাবা বরফানিগী ওনলাইন- লাইব দর্শন, শেংলবা অমরনাধকী শরুংদা অয়ুক্কী অমসুং নুমিদাংৱাইরমগী আর্তিগী লাইব তেলিকাস্ত অমসুং রেলিজিয়স অমসুং কলচরেল প্রোগ্রামশিং অসি বেস কেম্পতা শিল্লগনি।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah reviews the preparations of Amarnath Yatra at a high level meeting in New Delhi today
Union Home Minister said that it is the priority of the Modi government that Amarnath pilgrims should have comfortable darshan and should not face any difficulty
Union Home Minister directs to make adequate security arrangements on the entire route of Shri Amarnath Yatra
Shri Amit Shah stresses upon providing smooth arrangements on the route from airport and railway station to the Yatra base camp
Union Home Minister directs to provide air service from Srinagar and Jammu at night also for the convenience of the pilgrims
Home Minister directs to ensure adequate stock of oxygen cylinders and their refilling, also asks for availability of additional teams of doctors
Shri Amit Shah gave directions to make proper arrangements for all necessary facilities for Amarnath Yatris, including travel, stay, electricity, water, communication and health
Directions given to ensure better communication system on the Yatra route and deployment of machines to immediately open route in case of a landslide
09 JUN 2023 7:21PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah reviewed the preparations of Amarnath Yatra at a high level meeting in New Delhi today. The meeting was attended by Lieutenant Governor of Jammu and Kashmir, Shri Manoj Sinha, Union Home Secretary, Director, Intelligence Bureau, Director General of Border Security Force and Central Reserve Police Force, Director General of Border Roads Organisation, Chief Secretary of Jammu and Kashmir, other senior officials of Army, Central Government and Jammu and Kashmir administration.
During the meeting, the Union Home Minister said that it is the priority of the Modi government that Amarnath pilgrims should have comfortable darshan and should not face any difficulty. He directed to make adequate security arrangements on the entire route of Shri Amarnath Yatra. The Union Home Minister stressed on providing smooth arrangements on the route from the airport and railway station to the yatra base camp. He directed to provide air service from Srinagar and Jammu at night for the convenience of the pilgrims.
Shri Amit Shah directed to ensure adequate stock of oxygen cylinders and their refilling. He also asked for availability of additional teams of doctors. Home Minister also directed for adequate number of medical beds and deployment of ambulances and helicopters to meet any medical emergency. Shri Shah gave instructions to make proper arrangements for all necessary facilities for Amarnath Yatris, including travel, stay, electricity, water, communication and health. He directed to ensure better communication system on the yatra route and deployment of machines to immediately open route in case of a landslide.
During the meeting, it was apprised that all the pilgrims of Shri Amarnath Yatra will be given RFID cards so that their realtime location can be traced. Rs. 5 lakh insurance for each Amarnath Yatri and Rs 50,000 for each animal will be done. Apart from this, arrangements for tent city, Wi-Fi hotspots and proper lighting will be made on the travel route. Additionally, Online- live Darshan of Baba Barfani, live telecast of morning and evening aarti in holy Amarnath cave and religious and cultural programs will be organized at the base camp.