रक्षा मन्त्रालय
डीआरडीओद्वारा ओडिशाको तटबाट “अग्नि प्राइम” ब्यालेस्टिक मिसाइलको सफल उडान परीक्षण
08 JUN 2023 12:03PM by PIB Gangtok
रक्षा अनुसन्धान एवं विकास सङ्गठन (डीआरडीओ) द्वारा 07 जून, 2023 को दिन ओडिशाको तटस्थित डा. एपीजे अब्दुल कलाम द्वीपबाट नयाँ पिँढीको ब्यालेस्टिक मिसाइल “अग्नि प्राइम” सफलतापूर्वक उडान परीक्षण गरियो। उडान परीक्षणको समय, सबै उद्देश्य सफलतापूर्वक प्रदर्शित भयो।
यो मिसाइलको तीन सफल विकास परीक्षणपछि प्रयोगकर्ताद्वारा आयोजित पहिलो प्री-इण्डक्शन नाइट लञ्च थियो, जसले सिस्टमको सटीकता अनि विश्वसनीयतालाई मान्य गर्दछ। रडार, टेलीमेट्री र ईलेक्ट्रो अप्टिकल ट्रेकिङ सिस्टम जस्ता रेञ्ज इन्स्ट्रुमेन्टेशनलाई विभिन्न स्थानमा तैनाथ गरिएको थियो, जसमा दुई डाउन रेञ्ज जहाज सामेल थियो, ताकि वाहनको पूरा प्रक्षेपवक्रलाई समेट्ने उडान डाटा क्याप्चर गर्नसकियोस्।
डीआरडीओ अनि सामरिक बल कमानका वरिष्ठ अधिकारीहरूले सफल उडान परीक्षण हेरे, जसले सशस्त्र बलमा प्रणालीलाई सामेल गर्ने मार्ग प्रशस्त गरेको छ।
रक्षा मन्त्री राजनाथ सिंहले डीआरडीओ अनि सशस्त्र बलकाई नयाँ पिँढीको ब्यालेस्टिक मिसाइल अग्नि प्राइमको सफलताका साथसाथै कपी बुक प्रदर्शनको निम्ति बधाई दिएका छन्।
रक्षा अनुसन्धान एवं विकास विभागका सचिव अनि डीआरडीओका अध्यक्ष डा. समीर भी कामतले डीआरडीओ प्रयोगशालाका टीम अनि परीक्षण लञ्चमा सामेल प्रयोगकर्ताद्वारा गरिएको प्रयासको सराहना गरेका छन्।

Ministry of Defence
‘Agni Prime’ ballistic missile successfully flight-tested by DRDO off Odisha coast
08 JUN 2023 12:03PM by PIB Delhi
New Generation Ballistic Missile ‘Agni Prime’ was successfully flight-tested by Defence Research and Development Organisation (DRDO) from Dr APJ Abdul Kalam Island off the coast of Odisha on June 07, 2023. During the flight test, all objectives were successfully demonstrated.
This was the first pre-induction night launch conducted by the users after three successful developmental trials of the missile, validating the accuracy and reliability of the system. Range Instrumentation like Radar, Telemetry and Electro Optical Tracking Systems were deployed at different locations, including two down-range ships, at the terminal point to capture flight data covering the entire trajectory of the vehicle.
Senior officials from DRDO and Strategic Forces Command witnessed the successful flight-test, which has paved the way for induction of the system into the Armed Forces.
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh has congratulated DRDO and the Armed Forces for the success as well as the copy-book performance of the New Generation Ballistic Missile Agni Prime
Secretary Department of Defence R&D & Chairman DRDO Dr Samir V Kamat appreciated the efforts put in by the teams of DRDO laboratories and the users involved in the test launch.