পাৱর মন্ত্রালয়
ম্যানমারগী পাৱর সেক্তরগী প্রোফেস্নেলশিংনা সরকারগী কেপাসিতী বিলদিং প্রোগ্রামগী মখাদা মাইক্রোগ্রিদস অমসুং ইলেক্ত্রিক ভেহিকলস তেক্নোলোজীদা এন.তি.পি.সি.দগী ত্রেনিং ফংলে
05 JUN 2023 6:10PM by PIB Imphal
পাৱর সেক্তর অমসুং মরী লৈনবা লমশিংদা মথৌ তৌরিবা ম্যানমারদগী প্রোফেস্নেল নিফুগী তিম অমা মখোয়গী প্রোফেস্নেল কম্পিতেন্সি হেনগৎহন্নবা ভারত্তা লৈরি। পার্তিসিপেন্ত নিফুনা ত্রেনিং প্রোগ্রাম অনি অমনা “মাইক্রোগ্রিদস” অমসুং অতোপ্পা অমনা “ইলেক্ত্রিক ভেহিকলস, বেত্তরীজ অমসুং চার্জিং স্তেসন”দা শরুক য়ানবা ভারত্তা লাক্লি। প্রোগ্রামশিং অসি ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা ইন্তিগ্রেতেদ ইনর্জী কম্পেনী এন.তি.পি.সি. লিমিতেদনা কন্দক্ত তৌখি।
প্রোগ্রাম অনি অসি পাৱর সেক্তরদা কোওপরেসনগীদমক ইন্দিয়া-ম্যানমার গবর্নমেন্ত-তু-গবর্নমেন্ত ফ্রেমৱার্ককী মখাদা এন.তি.পি.সি.না কন্দক্ত তৌবা অদুগুম্বা ম্যানমারগী পাৱর সেক্তর প্রোফেস্নেলশিংগী ত্রেনিং প্রোগ্রাম মঙাগী শরুক অমনি। ত্রেনিংশিং অসি ভারত সরকারগী মিনিস্ত্রী ওফ এক্সতরনেল এফিয়ার্সগী মকোকথোংবা কেপেসিতী বিলদিং প্লেৎফোর্ম ওইরিবা ইন্দিয়ন তেক্নিকেল এন্দ ইকোনোমিক কোওপরেসন (আই.তি.ই.সি.) প্রোগ্রাম,গী মীৎয়েং মখাদা ওফর তৌবনি।
ত্রেনিং প্রোগ্রাম অনি, মমিং পল্লবদা স্মার্তগ্রিদ অমসুং ক্রোস বোর্দর ত্রেনিং প্রোগ্রাম অসি 2023গী মার্চ-এপ্রিলদা কন্দক্ত তৌখি; লেমহৌরিবা প্রোগ্রামশিং জুন 2023দা পাংথোক্নবা মতম লেপ্লে।
কেপাসিতী বিলদিং প্রোগ্রামগী অনিশুবা লেগ ঙসি 2023গী জুন 5দা নোইদাগী এন.তি.পি.সি.গী পাৱর মেনেজমেন্ত ইন্সতিত্যুৎতা হৌদোকখ্রে। প্রোগ্রাম অসি 2023গী জুন 9দা লাইশিনগনি।
“মাইক্রোগ্রিদস”দা পাংথোকপা প্রোগ্রামনা পার্তিসিপেন্তশিংবু মাইক্রোগ্রিদস, মখোয়গী মখলশিং, কম্পোনেন্তশিং, বিজিনেস মোদেলশিং, এপ্লিকেসনশিং অমসুং কানবশিং খংহন্নবা পান্দম থম্লি।
“ইলেক্ত্রিক ভেহিকলস, বেত্তরীজ অমসুং চার্জিং স্তেসন”দা পাংথোকপা প্রোগ্রামনা পার্তিসিপেন্তশিংবু ইলেক্ত্রিক ভেহিকলস, বেত্তরীজ অমসুং চার্জিং ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রেক্তিকেল ওইনা খংহন্নবা পান্দম থম্লি। মসিগী পান্দমদি ভেহিকল দাইমামিকস, ফ্লীত ইলেক্ত্রিফিকেসন, ইলেক্ত্রিক ভেহিকলশিংগী চেলেঞ্জেস অমসুং ৱে ফোরৱার্দ, বেত্তরীশিংগী অমসুং চার্জিং স্তেসনশিংগী তুংগী ওইবা খংহনবনি।
দিপুতী চিফ ওফ মিসন, ইন্দিয়ন এম্বেসী, য়াঙ্গোন, ম্যানমার, শ্রীমতী নাবানিতা চক্রবতী; হেদ, ইন্তরনেস্নেল বিজিনেস দিবলপমেন্ত, এন.তি.পি.সি. লিমিতেদ, দা. জে.এস. চান্দোক; দাইরেক্তর, এন.তি.পি.সি. স্কুল ওফ বিজিনেস, দা. রাজেশ্বরি নরেন্দ্রন; অমসুং জেনরেল মেনেজর, পাৱর মেনেজমেন্ত ইন্সতিত্যুত, এন.তি.পি.সি., শ্রীমতী রচনা সিংহ ভালনা প্রোফেস্নেল নুপী 23 অমসুং নুপা 17 য়াওবা পার্তিসিপেন্ত নিফুদা ৱা ঙাংখি।

Ministry of Power
Myanmar’s Power Sector Professionals get training from NTPC in Microgrids and Electric Vehicles Technologies, under Government’s Capacity Building Programme
05 JUN 2023 6:10PM by PIB Delhi
A team of forty professionals from Myanmar who are working in power sector and associated areas is in India to enhance their professional competencies. The forty participants have come to India, to attend two training programmes, one on “Microgrids” and the other on “Electric Vehicles, Batteries & Charging Stations”. The programmes are being conducted by India's largest integrated energy company NTPC Limited.
The two programmes are a part of five training programmes for Myanmar’s power sector professionals, which are being conducted by NTPC, under the India-Myanmar Government-to-Government framework for cooperation in power sector. The trainings are being offered under the auspices of Indian Technical and Economic Cooperation (ITEC) Programme, the leading capacity building platform of the Ministry of External Affairs, Government of India.
Two of the training programmes, namely those on Smartgrids and on Cross Border Training Programs were conducted in March-April 2023; the remaining programmes are scheduled to be held in June 2023.
The second leg of the capacity building programme was inaugurated at NTPC’s Power Management Institute, Noida today, June 5, 2023. These programmes will conclude on June 9, 2023.
The Programme on “Microgrids” aims to provide the participants with an understanding of microgrids, their types, components, business models, applications and benefits.
The Programme on “Electric Vehicles, Batteries & Charging Stations” aims to provide the participants with a practical understanding of Electric Vehicles, Batteries & Charging Infrastructure. It also aims to impart an understanding of Vehicle Dynamics, Fleet Electrification, Challenges and Way forward for Electric Vehicles, Batteries & Charging Stations.
Deputy Chief of Mission, Indian Embassy, Yangon, Myanmar, Ms. Nabanita Chakrabarti; Head, International Business Development, NTPC Ltd., Dr J S Chandok; Director, NTPC School of Business, Dr Rajeshwari Narendran; and General Manager, Power Management Institute, NTPC, Mrs. Rachnana Singh Bhal addressed the forty participants, comprising including 23 female and 17 male professionals.