য়ু.পি.এস.সি.
শ্রী বিদ্যুত বিহারি স্বাইন, আই.এ.এস. (গুজরাত:1988)না ঙসি য়ু.পি.এস.সি.গী মেম্বর ওইনা ওফিস পায়বা অমসুং অরোনবা ঙাকপগী ৱাশক লৌখ্রে
01 JUN 2023 3:13PM by PIB Imphal
শ্রী বিদ্যুত বিহারি স্বাইন, আই.এ.এস. (গুজরাত:1988)না ঙসি য়ু.পি.এস.সি.গী মেম্বর ওইনা ওফিস পায়বা অমসুং অরোনবা ঙাকপগী ৱাশক লৌখ্রে।
ৱাশক লৌবা অদু য়ু.পি.এস.সি.গী চিয়রমেন দা. মনোজ সোনিনা এদমিনিস্তর তৌখি।
শ্রী বিদ্যুত বিহারি স্বাইন গুজরাত কেদরদা 1988দা ইন্দিয়ন এদমিনিস্ত্রেতিব সর্বিস জোইন তৌখি। চহি 1989 অমসুং 2018গী মরক্তা শ্রী স্বাইন্না জিলা অমসুং রাজ্যগী থাক্তা তোঙান-তোঙানবা পোস্তশিংদা গুজরাত সরকারগীদমক মথৌ তৌখি। মহাক্কী মরুওইবা পোস্তিংশিংগী মরক্তা সি.ই.ও., গুজরাত ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবলপমেন্ত বোর্দ, সেক্রেতরী, প্রাইমারী এজুকেসন, ইন্দস্ত্রীজ কমিস্নার, ভি.সি. অমসুং এম.দি., গুজরাত ইন্দস্ত্রিয়েল দিবলপমেন্ত কোর্পোরেসন অমসুং চিফ ইলেক্তোরেল ওফিসর, গুজরাত রাজ্য য়াওরি।
মহাক কম্মর্স বিভাগতা এদিস্নেল সেক্রেতরী ওইনা 2018দা ভারত সরকারদা জোইন তৌদুনা স্পিসিএল ইকোনোমিক জোন্স, সি.আই.এস. লৈবাকশিংগা লোয়ননা ত্রেদ নেগোসিএসন্স ওফ ইন্দিয়া, এক্সপোর্ত ইন্সুরেন্সকী চার্জ পুখি অমদি কিম্বরলে প্রোতোকোল এন্দ কমিস্নার জেনরেল ওফ ইন্দিয়া, ৱার্ল্দ এক্সপো-দুবাইগী চিয়রপর্সনগুম্বা তোঙান তোঙানবা পোজিসনশিংসু পায়খি।
2020দা কম্মর্স বিভাগতা স্পিসিএল সেক্রেতরী ওইনা প্রমোসন ফংবগা মহাক্না দাইরেক্তর জেনরেল ওফ ত্রেদ রেমেদিজকী অহেনবা চার্জকা লোয়ননা ত্রেদ পোলিসী দিবিজন, সি.আই.এস. অমসুং ওসিয়ানিয়া দিবিজনশিংগা লোয়ননা দীলত তৌখি।
জনুৱারী 2021দা মহাক মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম এন্তরপ্রাইজেস মন্ত্রালয়দা সেক্রেতরী ওইনা থবক পায়হনখি, মফম অদুদা মহাক মে, 2023 ফাওবা মথৌ তৌখি।
মহাক জৱাহরলাল নেহরু য়ুনিবর্সিতী, নই দিল্লীদগী পোলিতিকেল সাইন্সতা এম.এ. দিগ্রী ফংলে অমদি নিদরলেন্দগী দি হেগতা লৈরিবা ইন্সতিত্যুত ওফ সোসিএ স্তদিজদগী পব্লিক পোলিসী অমসুং মেনেজমেন্তদা মাস্তর লোইরে।
মহাক ওতোগ্রাফ লাইরিকশিং অমসুং কন্তেম্পোরেরী ইন্দিয়ন আর্তকী কলেক্তর অমনি।

UPSC
Shri Bidyut Bihari Swain, IAS (GJ:1988) takes oath of Office and Secrecy as Member, UPSC today
01 JUN 2023 3:13PM by PIB Delhi
Shri Bidyut Bihari Swain, IAS (GJ:1988) took oath of Office and Secrecy as Member, UPSC today.
The Oath was administered by Chairman, UPSC Dr Manoj Soni.
Shri Bidyut B. Swain joined the Indian Administrative Service in 1988 in the Gujarat Cadre. Between the year 1989 & 2018, Shri Swain served the Government of Gujarat in various posts, in the Districts and at the State Level. CEO, Gujarat Infrastructure Development Board, Secretary, Primary Education, Industries Commissioner, VC & MD, Gujarat Industrial Development Corporation and Chief Electoral Officer, Gujarat State were among his important postings.
He joined the Government of India in 2018 as Additional Secretary in Department of Commerce in charge of Special Economic Zones, Trade negotiations of India with CIS Countries, Export Insurance and also held various positions such as Chairperson of Kimberley Protocol and Commissioner General of India, World Expo- Dubai.
On promotion as Special. Secretary in Department of Commerce in 2020, he dealt with Trade Policy Division, CIS & OCEANIA Divisions, with additional charge of Director General of Trade Remedies.
In January, 2021, he· was posted as Secretary in the Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises, where he served till May, 2023.
He has a MA degree in Political Science from Jawaharlal Nehru University, New Delhi and a Masters in· Public Policy & Management from The Institute of Social Studies, The Hague, The Netherlands.
He is a collector of Autographed Books and Contemporary Indian Art.