শেল-থুম মন্ত্রালয়
এ.ৱাই.পি.না চহি ৮ মায় পাক্না ইমপ্লিমেন্ত তৌরকপদা সবস্ক্রাইবর করোর ৫.২৫ হেন্না এনরোল তৌখ্রে
11 MAY 2023 6:52PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী ফ্লেগশিপ সোসিএল সেক্যুরিতী স্কিম অমা ওইরিবা অতল পেন্সন য়োজনা (এ.পি.ৱাই.)না মায় পাক্না ইমপ্লিমেন্ত তৌরকপা চহি নিপাল মপুং ফাখ্রে। স্কিম অসি অখন্ননা অনওর্গাইজ সেক্তরদা থবক তৌরিবা ৱার্করশিংগী ওইনা ভারতকী নাগরিক পুম্নমক্তা ওল্দ এজ ইনকম সেক্যুরিতী ফংহনবগী পান্দমগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০১৫গী মে ৯দা হৌদোকখি।
স্কিম অসি লৈবাক পুম্বদা রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতেরী পুম্নমক কবর তৌদুনা অপুনবা এনরোলমেন্ত করোর ৫.২৫ হেনবগা লোয়ননা পুন্না ইমপ্লিমেন্ত তৌখি। এ.পি.ৱাই. এনরোলমেন্ত অসি মসি হৌদোকখিবদগী হৌরগা মখা তানা হেনগৎলকপা উবা ফংলি। অনৌবা এনরোলমেন্তদা শেনবা চহি ২০২০-২১গা য়েংনবা শেনবা চহি ২০২১-২২দা চাদা ২৫ হেনগৎখিবা অদুগা য়েংনবদা শেনবা চহি ২০২১-২২গা য়েংনবদা শেনবা চহি ২০২২-২৩দা চাদা ২০ হেনগৎখি। ঙসি ফাওবদা এ.পি.ৱাই.দা অপুনবা এসেতস উন্দর মেনেজমেন্ত (এ.য়ু.এম.) অসি লুপা করোর ২৮,৪৩৪ হেনলে অমদি স্কিম অসি হৌদোকপদগী হৌরগা স্কিম অসি চাদা ৮.৯২গী ইনবেস্তমেন্ত রিতর্ন অমা জেনরেত তৌরে।
অনৌবা এ.পি.ৱাই. একাউন্ত অসি চহি ১৮-৪০গী মনুংদা লৈবা মশাগী সেবিং বেঙ্ক একাউন্ত লৈবা অমদি ইনকম তেক্স থিদবা মীওই ভারতকী নাগরিক অমা হেক্তনা হাংবা য়াই। এ.পি.ৱাই.গী মখাদা সবস্ক্রাইবর অমনা মখোয়গী কন্ত্রিব্যুসনগী মখা পোন্না চহি ৬০ শুবদগী থা খুদিংগী লুপা ১০০০দগী লুপা ৫০০০ ফাওবগী ওইবা পুন্সি চুপ্পগী মিনিমম গরেন্তীদ পেন্সন অমা ফংগনি মদু এ.পি.ৱাই. স্কিম য়াওবগী চহিদা য়ুমফম ওইগনি।
পি.এফ.আর.দি.এ.না মতম পুম্নমক্তা ভারত সরকারনা য়েংলিবা মীৎয়েংগী মতুং ইন্না ভারতপু পেন্সন সোসাইতী অমা ওইহন্নবগী মায়কৈদা থবক তৌরি।
হৌখিবা চহি ৮দা এ.পি.ৱাই.গী মখাদা মিং চনখিবা সবসক্রাইবরশিংগী মশিংগী বেঙ্কশিংগী ওইবা অকুপ্পা ৱারোল (লাখতা)
বেঙ্কশিংগী কেতগরী
(মার্চ 31, 2016)দা ওইখিবা
(মার্চ 31, 2017)দা ওইখিবা
(মার্চ 31, 2018)দা ওইখিবা
(মার্চ 31, 2019)দা ওইখিবা
(মার্চ 31, 2020)দা ওইখিবা
(মার্চ 31, 2021)দা ওইখিবা
(মার্চ 31, 2022)দা ওইখিবা
শেনবা চহি 2022-23 মনুংদা তিনশিনখিবশিং
(মার্চ 31, 2023)দা ওইখিবা
(মে 09, 2023)দা ওইখিবা
পব্লিক সেক্তর বেঙ্কশিং
16.581
29.859
64.443
105.35
154.183
209.195
278.487
86.607
365.095
368.77
রিজনেল রুরেল বেঙ্কশিং
4.763
11.152
19.871
31.711
43.301
57.107
75.280
24.267
99.548
100.41
প্রাইবেত বেঙ্কশিং
2.531
5.586
9.829
13.297
18.20
23.193
29.210
5.13
34.347
34.54
স্মোল ফাইনান্স বেঙ্ক
-
-
-
0.09
0.157
0.351
0.862
0.785
1.648
1.67
পেমেন্ত বেঙ্ক
-
-
-
0.481
3.44
8.188
12.880
2.159
15.039
15.12
কো-ওপরেতিব বেঙ্কশিং
0.22
0.339
0.456
0.543
0.705
0.80
0.928
0.141
1.069
1.10
দি.ও.পি.
0.753
1.899
2.453
2.703
3.02
3.321
3.623
0.215
3.839
3.84
অপুনবা
24.84
48.83
97.05
154.18
223.01
302.15
401.27
119.31
520.58
525.45

Ministry of Finance
Over 5.25 crore subscribers enrolled in APY marking 8 years of successful implementation
11 MAY 2023 6:52PM by PIB Delhi
Atal Pension Yojana (APY) a flagship social security scheme of the Government of India, has completed eight years of successful implementation. The scheme was launched on 9th May 2015 by Prime Minister Shri Narendra Modi with the objective of delivering old age income security to all citizens of India, particularly to the workers in the unorganised sector.
The scheme has been implemented comprehensively across the country covering all states and Union Territories with total enrolments crossing the mark of 5.25 crore. APY enrolments have continuously shown an increasing trend since its inception. In new enrolments, there has been a growth of 20% in FY 2022-23 over FY 2021-22 in comparison to a growth of 25% in FY 2021-22 over FY2020-21. As on date, the total assets under management (AUM) in APY is more than Rs. 28,434 crore and the scheme has generated an investment return of 8.92 % since inception of the scheme.
This feat of bringing in the most vulnerable sections of society under the coverage of pension could not have been possible without the untiring efforts of Public and Private Banks, Regional Rural Banks, Payments Banks, Small Finance Banks, the Department of Posts, and the support extended by the State Level Bankers’ Committees.
New APY account can be opened by any Indian citizen, in the age group of 18-40 years, who is having a savings bank account and who is not an income taxpayer. Under APY, a subscriber would receive a lifelong minimum guaranteed pension of Rs.1000 to Rs.5000 per month from the age of 60 years, depending on their contributions, which itself would vary based on the age of joining the APY scheme. The same pension would be paid to the spouse of the subscriber after the demise of the subscriber and on the demise of both the subscriber and spouse, the pension wealth as accumulated till age 60 of the subscriber would be returned back to the nominee.
PFRDA is always committed towards making India a pensioned society as envisioned by Government of India.
Banks wise details of the Number of subscribers enrolled under APY, in last 8 Years (in lakh)
Category of Banks
As on (March 31, 2016)
As on (March 31, 2017)
As on (March 31, 2018)
As on (March 31, 2019)
As on
(March 31, 2020)
As on
(March 31, 2021)
As on
(March 31, 2022)
Additions During FY 2022-23
As on
(March 31, 2023)
As on
(May 09, 2023)
Public Sector Banks
16.581
29.859
64.443
105.35
154.183
209.195
278.487
86.607
365.095
368.77
Regional Rural Banks
4.763
11.152
19.871
31.711
43.301
57.107
75.280
24.267
99.548
100.41
Private Banks
2.531
5.586
9.829
13.297
18.20
23.193
29.210
5.13
34.347
34.54
Small Finance Bank
-
-
-
0.09
0.157
0.351
0.862
0.785
1.648
1.67
Payment Bank
-
-
-
0.481
3.44
8.188
12.880
2.159
15.039
15.12
Co-op Banks
0.22
0.339
0.456
0.543
0.705
0.80
0.928
0.141
1.069
1.10
DOP
0.753
1.899
2.453
2.703
3.02
3.321
3.623
0.215
3.839
3.84
Total
24.84
48.83
97.05
154.18
223.01
302.15
401.27
119.31
520.58
525.45