Cabinet
Cabinet approves Memorandum of Understanding between Institute of Chartered Accountants of India and The Chartered Accountants of the Maldives
17 MAY 2023 4:00PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Hon'ble Prime Minister Shri Narendra Modi, today approved the signing of Memorandum of Understanding between Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) and The Chartered Accountants of the Maldives (CA Maldives).
Details:
ICAI and CA Maldives aim to establish mutual co-operation for the advancement of Accounting Knowledge, Professional and Intellectual Development, Advancing the interests of their respective members and positively contributing to the development of the Accountancy Profession in the Maldives and India.
Impact:
This MoU besides aiding CA Maldives will provide an additional impetus to prospects of the ICAI Members to get professional opportunities in Maldives in short to long term future. With this MoU, ICAI would be able to help strengthen the partnership with Maldives by providing the export of services in accountancy profession, ICAI members are holding middle to top level positions in various organisations across the countries and can influence the decision/policy making strategies of respective organisations of a country
Benefits:
The MoU will provide an opportunity to ICAI members to expand their professional horizon and provide impetus to ICAI to aid in the strengthening the capacity building of local nationals. The MoU will foster strong working relations between India and Maldives. The agreement would increase mobility of professionals at either end and also would herald a
new dimension for business globally.
Implementation Strategy and Targets:
The MoU aims to strengthen cooperation between ICAI and CA Maldives in the matters of accountancy profession through exchange of views, information in respect of Professional Accountancy Training, Professional Ethics, Technical Research, Professional Development of Accountants. It is also intended to promote mutual cooperation through linkages to each others' website, seminars, conferences, students exchange programmes and other joint activities mutually beneficial to both the institutes. This MoU will also provide updates on the development of the accountancy profession in India and Maldives to promote the profession in the world. Further, CA Maldives intends to become the member of International Federation of Accountants (IFAC), the global voice of accountancy profession with more than 180 members in 135 countries. ICAI will do technical due diligence for CA Maldives to make CA Maldives the member of IFAC.
Background:
The Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) is a statutory body established under the Chartered Accountants Act, 1949 for the regulation of the profession of Chartered Accountants in India. ICAI has contributed immensely in the field of education, professional development, maintenance of high accounting, auditing and ethical standards in furtherance of the profession of Chartered Accountants, which is recognized globally.

মন্ত্রীমন্দল
ইন্সিতিতুৎ ওফ চার্তর একাউন্তেন্তস ওফ ইন্দিয়া অমসুং চার্তর একাউন্তেন্তস ওফ মালদিবস অনিগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্সতেন্দিং খুৎয়েক পীনবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
17 MAY 2023 4:00PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা ইন্সিতিতুৎ ওফ চার্তর একাউন্তেন্তস ওফ ইন্দিয়া (আই সি এ আই) অমসুং চার্তর একাউন্তেন্তস ওফ মালদিবস (সি এ মালদিবস) অনিগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্সতেন্দিং খুৎয়েক পীনবা অয়াবা পীরে।
অকুপ্পা মরোলশিং:
ইন্সিতিতুৎ ওফ চার্তর একাউন্তেন্তস ওফ ইন্দিয়া অমসুং চার্তর একাউন্তেন্তস ওফ মালদিবসনা একাউন্তিংগী লৌশিং হেনগৎহন্নবা, শীনফম অসি ফগৎনবা, মখোয় মখোয়গী মেম্বরশিংগী য়াইফনবা থবক তৌনবা অমসুং মালদিবস অমসুং ভারত্তা একাউন্তেন্সিগী শীনফম চাউখৎনবা অমনা অমগী মতেং পাংন্নবা পান্দম থম্লি।
ইথিল:
এম.ও.য়ু অসিনা সি.এ মালদিবস মতেং পাংবগী মথক্তা অতেনবা মতমদগী হৌরগা অশাংবা মতম ফাওবদা আই.সি.এ.আই মেম্বরশিং মালদিবসতা থবক তৌনবগী খুদোংচাবা পীবদা মতেং পাংগনি। এম.ও.য়ু অসিগা লোয়ন্না, একাউন্তিং শীনফম অসিদা মালদিবসকী মতেং পাংবা হেনগৎহনগনি অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা তোঙান-তোঙানবা লুপশিংদা আই.সি.এ.আই মেম্বরশিংনা ময়াইদগী হৌরগা মকোক থোংবা ফমশিং পায়রি অমসুং মসিনা লৈবাক অমগী লুপ অমগী ৱারেপ লৌবা/থৌশিল শেম্বদা ইথিল পীবা ঙমগনি।
কান্নবশিং:
এম.ও.য়ু অসিনা আই.সি.এ.আই মেম্বরশিং মখোয়গী শীনফম পাকথোক-চাউথোক্নবা খুদোংচাবা অমা পীগনি অমসুং অতোপ্পা লৈবাকশিংদা কেপাসিতি বিল্দিংগী থবক হেনগৎহনবদা আই.সি.এ.আইদা ইনোৎ পীগনি। এম.ও.য়ু অসিনা ভারত অমসুং মালদিবসকী মরক্তা থবক তৌমিন্নবগী মরী মপাঙ্গল কনখৎহনগনি। য়ানবা অসিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা শীনফম অসিগী মীওইশিং চৎথোক-চৎশিন তৌবা হেনগৎহনগনি অমসুং মালেমগী ললোন-ইতিক্কী থবক্তা অনৌবা মাইওন অমা উবা ফংগনি।
লাল্লোংশিং অমসুং পান্দমশিং থবক ওইনা পাংথোকপা:
প্রোফেসনেল একাউন্তেন্সি ত্রেনিং, প্রোফেসনেল ইথিক্স, তেক্নিকেল রিছার্স, একাউন্তেন্তশিং শীনফম অসিদা ফগৎনবা হিরমশিংদা ইন্সিতিতুৎ ওফ চার্তর একাউন্তেন্তস ওফ ইন্দিয়া অমসুং চার্তর একাউন্তেন্তস ওফ মালদিবসনা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা এম.ও.য়ু অসিনা পান্দম থম্লি। অমনা অমগী ৱেবসাইতশিং শম্নদুনা, সেমিনারশিং, কনফরেন্সশিং অমসুং মহৈরোয়শিং একচেঞ্জ প্রোগ্রামশিং পাংথোক্তুনা অমসুং ইন্সিতুতুৎ অনিমক কান্নবা ফংগদবা অতোপ্পা অপুনবা থবকশিং পাংথোক্তুনা মতেং পীনবা হেনগৎহন্নবা এম.ও.য়ু অসিনা পান্দম থম্লি। ভারত অমসুং মালদিবসতা একাউন্তেন্সি শীনফম অসি চাউখৎনবা মতম মতমগী অনৌবা লৌশিং হেনগৎহন্নবা খুদোংচাবা এম.ও.য়ু অসিনা পীগনি। লৈবাক ১৩৫দা মেম্বর ১৮০ হেন্না লৈরিবা একাউন্তেন্সি শীনফম অসিদা মালেমগী ওইনা মাঙজিল থারিবা ইন্তরনেসনেল ফেদেরেসন ওফ একাউন্তেন্তস(আই এফ এ সি)গী মেম্বর অমা ওইবা সি.এ মালদিবসনা পাম্লি। সি.এ মালদিবস আই.এফ.এ.সিগী মেম্বর অমা ওইনবা আই.সি.এ.আইনা সি.এ মালদিবসকী তেক্নিকেল ওইবা থবকশিং মতেং পাংগনি।
নুঙগীৱারোল:
ভারত্তা চার্তর একাউন্তেন্তসকী শীনফম অসিগী কাংলোন শেম্নবা চার্তর একাউন্তেন্তস এক্ত,১৯৪৯গী মখাদা স্তেচুতোরি বোদি অমা ওইনা ইন্সিতিতুৎ ওফ চার্তর একাউন্তেন্তস ওফ ইন্দিয়া লিংখৎখিবনি। চার্তর একাউন্তেন্তসকী শীনফম অসি মখা তানা ফগৎনবা তাকপী-তম্বীবা, শীনফম অসি চাউখৎহনবা, একাউন্তিং, ওদিতিং অমসুং ইথিকেল স্তেন্দার্দশিং অৱাংবা থাক্তা থম্নবা হিরমদা ইন্সিতিতুৎ ওফ চার্তর একাউন্তেন্তস ওফ ইন্দিয়ানা য়াম্না চাউবা থৌদাং লৌরি।