Ministry of Home Affairs
Nominations for Padma Awards-2024 open till 15th September, 2023
01 MAY 2023 6:16PM by PIB Delhi
Online nominations/recommendations for the Padma Awards 2024 to be announced on the occasion of Republic Day, 2024 have opened on 1st May 2023. The last date for nominations for Padma Awards is 15th September, 2023. The nominations/recommendations for Padma Awards will be received online on the Rashtriya Puraskar Portal (https://awards.gov.in ).
The Padma Awards, namely, Padma Vibhushan, Padma Bhushan and Padma Shri, are amongst the highest civilian awards of the country. Instituted in 1954, these Awards are announced on the occasion of the Republic Day every year. The award seeks to recognize ‘work of distinction’ and is given for distinguished and exceptional achievements/service in all fields/disciplines, such as, Art, Literature and Education, Sports, Medicine, Social Work, Science and Engineering, Public Affairs, Civil Service, Trade and Industry etc. All persons without distinction of race, occupation, position or sex are eligible for these Awards. Government servants including those working with PSUs, except Doctors and Scientists, are not eligible for Padma Awards.
The Government is committed to transform Padma Awards into “People’s Padma”. All citizens are, therefore, requested to make nominations/recommendations, including self nomination. Concerted efforts may be made to identify talented persons whose excellence and achievements really deserve to be recognized from amongst women, weaker sections of the society, SCs & STs, divyang persons and who are doing selfless service to the society.
The nominations/recommendations should contain all relevant details specified in the format available on the above said Portal, including a citation in narrative form (maximum 800 words), clearly bringing out the distinguished and exceptional achievements/service of the person recommended in her/his respective field/discipline.
Details in this regard are also available under the heading 'Awards and Medals' on the website of Ministry of Home Affairs (https://mha.gov.in) and on the Padma Awards Portal (https://padmaawards.gov.in ). The statutes and rules relating to these awards are available on the website with the link https://padmaawards.gov.in/AboutAwards.aspx .

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
সেপ্তেম্বর ১৫,২০২৩ ফাওবা পদ্ম এৱার্দস-২০২৪গী নোমিনেসনশিং পীশিনবা য়ারে
01 MAY 2023 6:16PM by PIB Imphal
গনতন্ত্র দিৱস,২০২৪দা লাউথোক্কদবা ২০২৪গী পদ্ম এৱার্দশিংগী ওনলাইন নোমিনেসনশিং/রিকমেন্দেসনশিং মে ১,২০২৩দা হাংদোক্লে। পদ্ম এৱার্দশিংগী নোমিনেসনশিং পীশিনবগী অরোইবা মতম সেপ্তেম্বর ১৫,২০২৩নি। পদ্ম এৱার্দশিংগী ওনলাইন নোমিনেসনশিং/রিকমেন্দেসনশিং রাস্ত্রিয়া পুরুস্কার পোর্তেল(https://awards.gov.in )দা লৌশিনগনি।
পদ্ম এৱার্দশিং হায়বদি পদ্ম বিভুষন, পদ্ম ভুষন অমসুং পদ্ম শ্রী অসি লৈবাক অসিগী মীচমদা পীবা খ্বাইদগী ৱাংবা মনাশিংনি। ১৯৫৪দা লিংখৎখিবা মনাশিং অসি চহি খুদিংগী গনতন্ত্র দিৱস নুমিত্তা লাউথোকই। তোঙান-তোঙানবা হিরমশিং হায়বদি কলা, সাহিত্য, লাইরিক-লাইশু, শান্নবা, মেদিসিন, মীয়ামগী থবক তৌবা, সাইন্স অমসুং ইঞ্জিনিয়ারিং, পব্লিক এফেয়ার্স, সিবিল সর্বিস, ললোন-ইতিক অমসুং উদোগকী লমদা শিংথানিঙাই ওইবা অমসুং মশক থোকপা থবক তৌবা মীওইশিং ইকায়খুম্নবা উৎপা ওইনা মনা অসি পীবনি। জাতি, শীনফম, থাক নত্ত্রা নুপা-নুপীগী খেন্নবা লৈতনা মীওই খুদিংমক হায়রিবা মনাশিং অসি ফংবা য়াই। দোক্তরশিং অমসুং ইঞ্জিনিয়ারশিং খক নত্তনা, পি.এস.য়ুশিং য়াওনা সরকারগী থবক তৌবা মীওইশিং পদ্ম এৱার্দশিং পীবা য়াদে।
সরকারনা পদ্ম এৱার্দশিং অসি “মীয়ামগী পদ্ম” ওন্থোক্লে। মরম অদুনা মীয়াম্না মশামক য়াওনা অতোপ্পা মীওইশিং নোমিনেসন/রিকমেন্দেসন তৌনবা হায়জরি। নুপীশিং, খুন্নাইগী শোৎথরবা কাংলুপশিং, এস.সিশিং অমসুং এস.তিশিং, দিবয়াং মীওইশিং অমসুং মশাগী ওইজবা থিদনা খুন্নাইগী থবক তৌরিবশিংগী মরক্তগী মনা ফংবা য়ারবা মতিক চারবা মীওইশিং মশক খঙদোক্নবা অকনবা থবকশিং পায়খৎপা য়াই।
মথক্তা পীখিবা পোর্তেল অদুদা য়াওরিবা ফোর্মেত অদুদা য়াওরিবা অকুপ্পা মরোলশিং, সাইতেসন অমা(খ্বাইদগী য়াম্লবদা ৱাহৈ ৮০০ ফাওবা), মীওই অদুগী অখন্নবা মাইপাকপশিং/থবকশিং ময়েক শেংনা ফোঙদোকপা ৱারোলশিং নোমিনেসনশিং/রিকমেন্দেসনশিংদা য়াওহনগদবনি।
মনা অসিগী মতাংদা অকুপ্পা মরোলশিং হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী ৱেবসাইত(https://mha.gov.in)গী ‘এৱার্দস এন্দ মেদলস’ হেদিং মখাদা অমসুং পদ্ম এৱার্দস পোর্তেল (https://padmaawards.gov.in )দা য়াওরে। হায়রিবা মনাশিং অসিগী নিয়মশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং ৱেবসাইত লিঙ্ক https://padmaawards.gov.in/AboutAwards.aspx দা ফংলে।