Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Union Agriculture Minister inaugurates Farm Machinery Technology Summit
Small farmers of the country should get the benefit of technology - Shri Tomar
27 APR 2023 3:32PM by PIB Delhi
The Union Minister of Agriculture and Farmers Welfare Shri Narendra Singh Tomar inaugurated the Summit on Farm Machinery Technology, organized by Confederation of Indian Industry (CII) and Tractor and Mechanization Association (TMA). Shri Tomar said that there are about 85 percent small farmers in the country, who should get the benefit of technology & machinery. Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, the government is continuously working in this direction at its level. An amount of Rs.6120.85 crore has been released to the states from 2014-15 to 2022-23 for various activities like training, testing, setting up of CHCs, hi-tech hubs and Farm Machinery Banks (FMBs) under the Sub-Mission on Agricultural Mechanization (SMAM). Besides 15.24 lakh farm machinery and equipment have been distributed at subsidized rates through state governments, including tractors, power tillers and automated machinery.
Chief Guest Union Minister Shri Tomar said that by implementing the new system at the Central Farm Machinery Training and Testing Institute (CFMTTI), Budni (M.P.), the Government of India has reduced the time taken for completing the testing of tractors to a maximum of 75 working days. Also, from the year 2014-15 to 2022-23, 1.64 lakh workers have been trained by the Central Government through its four FMTTI designated authorized test centers. The introduction of the Rupees One lakh crore Agricultural Infrastructure Fund is also an important step in this direction, in which projects worth Rs. 14,000 crore have been approved which are benefitting the farmers. Kisan drones are being promoted, for which along with introducing the drone policy, subsidies are being given to various sections including farmers, SC-ST category, women farmers while crop specific SOP has also been issued for application of pesticides with drones.
Shri Tomar said that agriculture is a priority of the country, no one could destroy the fabric of our agriculture-based rural economy even in adverse circumstances. In terms of agricultural products, India stands at Number One or Second rank in the world today, which is a result of the hard work of the farmers, the contribution of scientists and industry, and the farmer friendly policies of the government with the support of technology. But we do not have to rest on our laurels, rather we have to prepare a roadmap keeping in view the requirement of the population that will increase by 2050 and in the changing political scenario, according to the growing importance of India in the world, we are concerned about meeting the needs of our country as well as other countries. While doing so, we have to play an important role. After 2014, a different type of work culture has taken roots in the country under the leadership of Prime Minister Shri Modi. The changes that have come in these years have spread hope across the country and the world. If the resolution of the government is strong and the intent of the leader is noble, then the initiative is good and the ability to accept it also increases. Today, India is ahead of America, Japan and Germany in cashless transactions.
The Union Minister said that when we are in the competition of production, we should increase it by comparing it with the production of foreign countries instead of the figures of previous years of our own country. We have to keep on increasing the production of food grains even if the land is less. Agricultural scientists have crucial role in this, as well as the importance of technology including machines has also increased in the present circumstances. The waste lands should also be made cultivable and according to the demand of the time, there is a need to attract the new generation towards agriculture. The government is working in this direction under the leadership of Prime Minister Shri Modi. Farmers' access to the market has also been increased through e-NAM mandis and the gaps in the agriculture sector are being filled up, for which more than Rs 1.5 lakh crore packages have been earmarked for Agriculture and Allied sectors. He emphasized on taking technology like micro-irrigation to maximum number of farmers while saving water.
Shri Bhartendu Kapoor, Shri Mukul Varshney, Shri Krishna Kant Tiwari, Shri Antony Cherukara and other office bearers and members were present in the program. The conference was attended by stakeholders including Original Equipment Manufacturers, policy planners, suppliers, product development and design firms.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউ মন্ত্রীনা ফার্ম মেছিনরী তেক্নোলোজী সম্মিৎ হৌদোকখ্রে
লৈবাক্কী অপীকপা লৌমীশিংনা তেক্নোলোজীগী কান্নবা ফংফম থোকই – শ্রী তোমার
27 APR 2023 3:32PM by PIB Imphal
লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাংগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা কনফেদেরেসন ওফ ইন্দিয়ন ইন্দস্ত্রী (CII) অমসুং ত্রেক্তর অমসুং মেকানাইজেসন এসোসিএসন (TMA)না শীনবা সম্মিৎ ওন ফার্ম মেছিনরী তেক্নোলোজী হৌদোকখি। লৈবাক অসিগী অপুনবা লৌমীশিংগী চাদা 85তি অপীকপা লৌমীনি অমসুং মখোয়না তেক্নোলোজী অমসুং মেছিনরীগী কান্নবা ফংফম থোকই হায়না মহাক্না হায়খি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা সরকারনা হীরম অসিগী মতাংদা থবক তৌরি। সব মিসন ওন এগ্রিকলচরেল মেকানাইজেসন (SMAM)গী মখাদা ত্রেনিং, তেস্তিং, CHC, হাইতেক হব অমসুং ফার্ম মেছিনরী বেঙ্ক (FMB) লিংখৎপগুম্বা তোঙান-তোঙানবা থবকশিংগীদমক্তা 2014-15দগী 2022-23 ফাওবদা রাজ্যশিংগী মফমদা লুপা করোর 6120.85 থাদখ্রে। মসিগী মথক্তা, ত্রেক্তর, পাৱর তিল্লর অমসুং ওতোমেতেদ মেছিনরী য়াওনা রাজ্য সরকারগী খুত্থাংদা ফার্ম মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত লাক্ষ 15.24 অসি সবসিদাইজ মমলদা য়েন্থোকখ্রে।
থৌরম মপু ওইরিবা কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী তোমারনা ভারত সরকারনা সেন্ত্রেল ফার্ম মেছিনরী ত্রেনিং অমসুং তেস্তিং ইন্সতিত্যুত (CFMTTI)দা অনৌবা পথাপ হৌদোক্তুনা ত্রেক্তর তেস্ত তৌবগী মতমবু য়াম্লবদা নুমিৎ 75তা হন্থহনখ্রে হায়খি। মসিদা নত্তনা, কেন্দ্র সরকারনা FMTTIনা শকখঙলবা মখোয়গী তেস্ত সেন্তর মরিগী খুত্থাংদা মীওই লাক্ষ 1.64বু 2014-15দগী 2022-23 ফাওবদা ত্রেনিং তৌখি। লুপা করোর লাক্ষ অমগী এগ্রিকলচরেল ইনফ্রাস্ত্রকচর ফন্দ হৌদোকখিবা অদুসু মাইকৈদা অসিদা চঙশিনবা য়াম্না মরু ওইবা খোঙথাংনি, মসিগী মখাদা লুপা করোর 14,000গী প্রোজেক্তশিংগী অয়াবা পীখ্রে অমসুং মসিনা লৌমীশিংদা কান্নবা য়াম্না পীরি। কিসান দ্রোন খুমাং চাউশিনহল্লি। দ্রোন পোলিসী হৌদোকপগা লোয়ননা SC-ST কাঙলুপ, নুপী লৌমী য়াওনা তোঙান-তোঙানবা কাঙলুপশিংদা সবসিদী পীরি অমসুং দ্রোন শিজিন্নদুনা তিলহাৎ হিদাক কাপ্পগী অখন্নবা SOPসু পুথোকখ্রে।
লৌউ-শিংউ হায়বসি ঐখোয়গী লৈবাক্কী খ্বাইদগী অহেনবা মিৎয়েং চঙবা হীরম্নি, খুদোংচাদবা ফিভম কয়া লাক্লবসু, ঐখোয়গী লৌউ-শিংউদা য়ুম্ফম ওইবা খুঙ্গংগী শেন্মিৎলোনগী চৎনবী অসিদি অনা অমত্তনা থুগাইবা ঙম্লোই হায়না শ্রী তোমারনা হায়খি। লৌউ-শিংউ পোত্থোক্কী মতাংদা ভারতনা মালেমদা ঙসি অহানবা নত্ত্রগা অনিশুবা থাক্তা লৈরি, মসিদি ঐখোয়গী লৌমীশিংগী হোৎনবা কনবা, সাইন্তিস্ত অমসুং ইন্দস্ত্রী অমসুং লৌউবশিংগীদমক্তা খনবা সরকারনা তেক্নোলোজীগা লোয়ননা তেংবাংবগী মহৈনি। ঐখোয়না ঐখোয়গী মায় পাকপশিংদা ঙাওদুনা লৈগদবা নত্তে, ইং 2050 ফাওবদা হেনগৎলক্কদৌরিবা ঐখোয়গী মীশিংগী তঙাই ফদবগী মতুং ইন্না ঐখোয়না থৌরাং য়াৎপা তারি অমসুং অহোংবা নাইবা রাজনিতীগী মতম অসিদা মালেমদা ভারতকী মরু ওইবা হেনগৎলক্লিবা অসি য়েংলুবা মতমদা, ঐখোয়না ঐখোয়গী অমসুং অতোপ্পা লৈবাক্কী তঙাই ফদবশিং থেংনবা ঙম্নবা মিৎয়েং চঙলি। মসিগী থবকশিং পাংথোকপা মতমদসু ঐখোয়না মরু ওইবা থৌদাং লৌবা তারি। ইং 2014গী মতুংদা লৈবাক অসিদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা থবক তৌবগী অনৌবা চৎনবী অমা লৈরক্লে। চহিশিং অসিদা লাকখিবা অহোংবশিংনা লৈবাক অমসুং মালেমগী মফমদা থাজবা হেনগৎহল্লে। করিগুম্বা সরকারগী ৱারেপ চেৎলবা অমসুং লুচিংবশিংগী অনিংবনা ফরবদি, মদুনা পায়খৎপা খোঙথাং খুদিংমক অফবা ওইগনি অমসুং মদুবু মীয়াম্না য়াবগী থৌওংসু হেনগৎলক্কনি। ঙসিদি, ভারতনা অমেরিকাম জাপান অমসুং জর্মনীদগী কেশেলে ত্রাঞ্জেক্সনগী হীরমদা য়াম্না হেন্না চৎলি।
ঐখোয়না প্রদক্সনগী লমদা কম্পিতিসন তৌনরকপা মতমদা, ঐখোয়না ইশাগী লৈবাক্কী মমাংগী চহিগী মশিংগা চাংদম্নবগী মহুত্তা মীরম লৈবাক্কী মশিংগা চাংদম্নদুনা ঐখোয়গী প্রদক্সন হেনগৎহনগদবনি হায়না কেন্দ্র মন্ত্রীনা হায়খি। লমগী পাক চাউবনা হন্থরবসু, ঐখোয়না হৱাই চেংৱাই পুথোকপগী চাংদি লেপ্তনা হেনগৎহনবা তাবনি। লৌউ-শিংউবগী সাইন্তিস্তশিংনা হীরম অসিদা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং য়ারি অমসুং মেছিন য়াওনা তেক্নোলোজীগী মরু ওইবসু হৌজিক্কী তাঞ্জা অসিদদি হেনগৎলক্লি। লেম্না লৈবা লমশিংবু লৌউবা য়াহনগদবনি অমসুং মতমগী মতুং ইন্না লাকপা দিমান্দগী মখা পোন্না, লৌউ-শিংউগী মাইকৈদা অনৌবা চারোন শুরোন কয়াগী পুক্নিংচিংশিনবগী তঙাই ফদবা লৈরক্লি। সরকার অসিনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা হীরম অসিদা থবক পায়খৎলি। ই-NAM মন্দীগী খুত্থাংদগী লৌমীশিংনা কৈথেলদা য়ৌবা ঙম্বগী চাং হেনগৎলে অমসুং লৌউ-শিংউগী সেক্তরদা লৈবা অহাঙবশিংসু মেনখৎলে অমসুং লুপা করোর লাক্ষ 1.5কী পেকেজ অমসু লৌউ-শিংউ অমসুং মরী লৈনবা সেক্তরগীদমক্তা খাক্তুনা থম্লবনি। মহাক্না লৌমী খুদিংনা ঈশিং নিংথীনা শিজিন্নগী মথক্তা মাইক্রো ইরিগেসনগী তেক্নোলোজী শিজিন্নগদবনি হায়না ফোংদোকখি।
শ্রী ভার্তেন্দু কপুর, শ্রী মুকুল ভার্শ্নী, শ্রী কৃষ্ণ কান্ত তিৱারি, শ্রী এন্থোনী চেরুকারা অমসুং অতোপ্পা ওফিস বিয়রর অমদি মেম্বর কয়ানা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি। কনফরেন্স অসিদা ওরিজিনেল ইক্বিপমেন্ত মেন্যুফেকচরর, পোলিসী প্লান্নর, সপ্লাইয়র, প্রদক্ত দিভেলপমেন্ত অমসুং দিজাইন ফর্মশিং য়াওনা স্তেকহোলদর কয়াসু মসিদা শরুক য়াখি।