প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা সুদানগী ঙাক-শেনগী ফিবম য়েংশিনখ্রে
21 APR 2023 3:52PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংদুনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমা পাংথোক্তুনা সুদানগী ঙাক-শেনগী ফিবম য়েংশিনখ্রে। মীফম অদুদা এক্সতর্নেল এফেয়ার্স মিনিস্তর, নেসনেল সেকুরিতি এদভাইজর, সুদান্দা লৈবা ভারতকী এম্বেসেদর অমসুং অতোপ্পা সেনিয়ার ওফিসিএলশিং শরুক য়াখি।
মীফম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা হৌজিক ওইরিবা সুদানগী ফিবমশিং য়েংশিনখি অমসুং লৈবাক অদুগী মফম কয়াদা লৈরিবা ভারতমচা ৩,০০০ হেনবা অশোই-অঙাম থোক্তনবা পান্দমদা মফম অদুদা ওইরিবা ফিবমশিংগী পাউ হকথেংন্না লৌখি।
হৌখিবা চয়োলদা হাইদোরকপা নোংমৈ মরু অমনা পানবদগী ভারতমচা অমা লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রীনা অৱাবা ফোঙদোকখি।
মরী লৈনবা ওফিসিএলশিং মীকুপ-নাহুম শিংনা লৈনবা, ওইরক্লিবা ফিবমশিং কুপ্না য়েংশিন্নবা অমসুং সুদান্দা লৈরিবা ভারতমচাশিং তেক্ত-কাইদনা লৈনবা ফিবমশিং লেপ্তনা য়েংশিন্নবা অমসুং পাংবা য়াবা মতেংশিং পাংনবা প্রধান মন্ত্রীনা পাউতাক পীখি। য়াম্না তোইনা হোঙলক্লিবা ঙাক-শেনগী ফিবমশিংগী মতুংইন্না অথু-অকায়গী ওইনা মী হোন্দোক্নবা থৌরাং তৌনবা অমসুং থবক ওইনা পাংথোকপা য়াবা অতোপ্পা থৌরাংশিং শেম-শানবা প্রধান মন্ত্রীনা খঙহনখি।
সুদানগা য়ুম্লোন্নরিবা লৈবাকশিং অমসুং সুদান্দা লৈরিবা ভারতমচাশিংগা পাউ ফাউন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা তকশিনখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister reviews the security situation in Sudan
21 APR 2023 3:52PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi chaired a high-level meeting today to review the security situation in Sudan via video-conferencing. External Affairs Minister, National Security Advisor, Ambassador of India to Sudan and numerous other senior officials were present at the briefing.
During the meeting, Prime Minister Modi assessed the most recent developments in Sudan and received a first-hand report of the conditions on the ground, with specific focus on the safety of over 3,000 Indian citizens presently located throughout the country.
The Prime Minister expressed his condolences on the passing away of an Indian national who tragically fell victim to a stray bullet last week.
Prime Minister Modi instructed all relevant officials to remain vigilant, closely monitoring developments and continuously evaluating the safety of Indian nationals in Sudan and extending them all possible assistance. The Prime Minister further directed the preparation of contingency evacuation plans, accounting for the rapidly shifting security landscape and the viability of various options.
The Prime Minister also emphasized the importance of maintaining close communication with neighboring countries in the region, as well as those with significant numbers of citizens in Sudan.