Vice President's Secretariat
Vice President greets nation on the occasion of Baisakhi, Meshadi, Vaishakhadi, Puthandu, Vishu, Naba Barsha and Bohag Bihu
13 APR 2023 3:34PM by PIB Delhi
The Vice President, Shri Jagdeep Dhankhar has greeted the nation on the occasion of Baisakhi, Meshadi, Vaishakhadi, Puthandu, Vishu, Naba Barsha and Bohag Bihu. Following is the text of his message:
“I extend my warmest greetings and heartfelt wishes to all our citizens on the joyous occasion of Baisakhi, Meshadi, Vaishakhadi, Puthandu, Vishu, Naba Barsha and Bohag Bihu.
Celebrated by different names across different parts of the country, these festivals are an integral part of our diverse culture and traditions, symbolizing the spirit of unity, harmony and brotherhood.
As we celebrate the abundance of nature and the blessings of a bountiful harvest, we must take a moment to reflect on our relationship with Mother Nature and our responsibility to preserve and protect the natural resources that sustain us. We must also acknowledge, with deepest respect and gratitude, the dedication of our farmers who work tirelessly to provide us with food and nourishment.
On this auspicious occasion, let us strengthen our commitment to the values of unity, diversity, and inclusivity that define our great nation. Let us celebrate our differences and embrace our shared humanity.
May these festivals bring joy, happiness and prosperity to all.”

উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
বৈশাখী, মেসাদি, বাইসাখাদি, পুথান্দু, বিসু, নব বর্সা অমসুং বোহাগ বিহু লাকপদা উপ-রাস্ত্রপতিনা মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীরক্লি
13 APR 2023 3:34PM by PIB Imphal
বৈশাখী, মেসাদি, বাইসাখাদি, পুথান্দু, বিসু, নব বর্সা অমসুং বোহাগ বিহু লাকপদা উপ-রাস্ত্রপতি শ্রী জগদিপ ধানখারনা মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীরক্লি। মখাগী অসিগী মহাক্কী পাউজেলগী ৱারোলনি:
“নুংঙাইরবা থৌরম বৈশাখী, মেসাদি, বাইসাখাদি, পুথান্দু, বিসু, নব বর্সা অমসুং বোহাগ বিহু লাকপদা ঐখোয়গী মীয়াম্না ঐনা তরাম্না ওকচরি অমসুং ঐগী য়াইফ-পাউজেল পীজরি।
লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিং তোঙান-তোঙানবা মমিংশিং থোন্দুনা থৌরম পাংথোক্নরি, হায়রিবা কুহ্মৈশিং অসি মখল কয়াগী ঐখোয়গী নাৎ অমসুং চৎনবীশিংগী থাদোক্নবা য়াদ্রবা শরুক অমনি, অপুনবা, নুংশিন্না হিংমিন্নবা অমসুং মচিন-মনাও ওইবগী ৱাখল্লোনগী খুদম্নি।
ঐখোয়না মহৌশা লাইরেম্বীগী মরাং কাইনা পীরিবা পোৎথোকশিং অমসুং চাথোক লৈবা লৌরোক অমগী হরাও-তয়াম্বা ফোঙদোক্লি, ইমা মহৌশা লাইরম্বীগা ঐখোয়গা লৈনবা মরী অমসুং ঐখোয় হিংহল্লিবা মহৌশাগী লনশিংগী ঙাক-শেন্নবা ঐখোয়গী থৌদাং নিংশিংনবা ঐখোয়না তাঞ্জা অমা লৌগদবনি। ঐখোয়গী চীঞ্জাক পুথোক্লিবা চোকথবা নাইদবা থবক শুরিবা ঐখোয়গী লৌমীশিং ঐখোয়না শকখঙবা ,ইকায়খুম্নবা অমসুং তৌবীমল খঙবা উৎকদবনি।
শেংলবা থৌরম অসিদা, পাক-চাউরবা ঐখোয়গী লৈবাক অসি মশক তাক্লিবা অপুনবা, খেন্নবশিং অমসুং পুন্না হিংমিন্নবগী গুনশিংদা থম্লিবা ঐখোয়গী থাজবা ঐখোয় মপাঙ্গল হাপ্লসি। ঐখোয়গী খেন্নবশিং অমসুং ঐখোয়না মীওইবা খুন্নাইগী খনবা অদু হরাও-তয়াম্বা ফোঙদোক্লসি।
হায়রিবা কুহ্মৈশিং অসিনা মীওই খুদিংমক হরাওবা, নুংঙাইবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা পুরকপা ওইরসনু”।