Prime Minister's Office
PM lays foundation stone and dedicates to the nation various projects in Chennai, Tamil Nadu
Inaugurates and lays foundation stone of road projects worth about Rs 3700 crores
Inaugurates 37-kilometer gauge conversion section between Thiruthuraipoondi and Agasthiyampalli
Flags off the Express service between Tambaram and Sengottai and DEMU service from Thiruthuraipoondi - Agasthiyampalli
“Tamil Nadu is the home of history and heritage, the land of language and literature”
“Earlier, infrastructure projects meant delays but now it means delivery”
“Government feels accountable for every rupee that the taxpayers pay”
“We see infrastructure with a human face. It connects aspiration with achievement, people with possibilities, and dreams with reality”
“Tamil Nadu’s development is of great priority to the government”
“The design of the New Integrated Terminal Building of Chennai International Airport reflects the beauty of Tamil culture”
“Tamil Nadu is one of India’s growth engines”
08 APR 2023 8:54PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi laid the foundation stone and dedicated to the nation various projects at Alstrom Cricket Ground in Chennai, Tamil Nadu today. Earlier in the day, the Prime Minister inaugurated the New Integrated Terminal Building (Phase- 1) of Chennai International Airport and flagged off the Chennai-Coimbatore Vande Bharat Express in Chennai.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that Tamil Nadu is the home of history and heritage, the land of language and literature. Highlighting that many of our freedom fighters are from Tamil Nadu, the Prime Minister said that the state is a center of patriotism and national consciousness. The Prime Minister noted that Tamil Nadu Puthandu is around the corner and said that it is the time for new energy, hope, aspirations and new beginnings. “Many new infrastructure projects will begin to serve the people from today while some will witness their beginnings”, the Prime Minister said as he remarked that the new projects related to railways, roadways and airways will add to the new year celebrations.
The Prime Minister highlighted that India has been witnessing an infrastructure revolution driven by speed and scale. Referring to scale, he informed that Rs 10 lakh crores have been earmarked for infrastructure development in this year’s Budget which is a five-time increase from the budget in 2014 while the fund allocation for rail infrastructure is at a record high. Touching upon speed, the Prime Minister informed that since 2014, the length of National Highways added per year has doubled, electrification of rail lines per year has increased from 600 route kilometers to 4000 route kilometers, and the number of airports has increased from 74 to almost 150. Referring to Tamil Nadu’s vast coastline that is beneficial for trade, the Prime Minister informed that the capacity augmentation of ports has also doubled since 2014.
The Prime Minister also touched upon the social and digital infrastructure of the nation and informed that the number of medical colleges in the country has increased from 380 before 2014 to 660 today. In the last nine years, the Prime Minister continued, the country has tripled the number of apps produced, become the world's number one in digital transactions, is amongst the world’s most inexpensive mobile data, and laid more than 6 lakh kilometers of optic fiber connecting almost 2 lakh gram panchayats. “Today, India has more internet users than urban users”, he added.
The Prime Minister remarked that the positive changes were a result of changes in work culture and vision. He pointed out that earlier, infrastructure projects meant delays but now it means delivery and this journey from delays to delivery is a result of the work culture. The Prime Minister emphasized that the government feels accountable for every rupee that the taxpayers pay while working to achieve results even before the specified deadlines. Throwing light on the difference in vision from previous governments, the Prime Minister said that infrastructure is not just seen as concrete, bricks and cement but with a human face that connects aspiration with achievement, people with possibilities, and dreams with reality.
Giving the example of today’s project, the Prime Minister highlighted that one of the roadways projects connects the cotton farmers of Virudhunagar and Tenkasi with other markets, the Vande Bharat Express between Chennai and Coimbatore connects small businesses with customers, and the new terminal of Chennai airport brings the world to Tamil Nadu. He further added that it will bring investments which will create new income opportunities for the youth here. “It’s not just the vehicles that gain speed, but people’s dreams and the spirit of enterprise also gain speed. The economy gets a boost”, the Prime Minister said as he highlighted that each infrastructure project transforms the lives of crores of families.
“Tamil Nadu’s development is of great priority to the government”, the Prime Minister said as he informed that the state has been allocated an all-time high of over Rs 6,000 crores for rail infrastructure in this year’s Budget. He further added that the average amount allocated per year during 2009-2014 was less than Rs 900 crores. Between 2004 and 2014, the Prime Minister continued, the length of national highways added in Tamil Nadu was about 800 kilometers but, nearly 2000 kilometers of national highways were added between 2014 and 2023. Touching upon the investment in the development and maintenance of national highways in Tamil Nadu, the Prime Minister said that in 2014-15, around Rs 1200 crores were spent whereas, in 2022-23, it increased 6-fold, to over Rs 8200 crores.
The Prime Minister highlighted the number of important projects in Tamil Nadu in the last few years and gave the example of the Defence Industrial Corridor strengthening India’s security, PM MITRA mega textile parks, and laying the foundation stone for the Bengaluru-Chennai expressway. He further added that the construction of a multi-modal logistics park near Chennai is also underway while the entire East Coast Road from Mamallapuram to Kanyakumari is being improved under the Bharatmala project.
The Prime Minister noted that the three important cities Chennai, Madurai and Coimbatore are being directly benefited by the projects being inaugurated or started. He mentioned the New Integrated Terminal Building inaugurated at the Chennai International Airport and said that it will cater to the growing passenger demand. The Prime Minister said the design of the airport reflects the beauty of Tamil culture. “Be it the design of the roof, flooring, ceilings or murals, each of them reminds of some aspect of Tamil Nadu.” He also added that while tradition shines in the airport, it is also built for the modern needs of sustainability. He mentioned that it has been built using eco-friendly materials and also uses many green techniques such as LED lighting and solar energy. He also touched upon the newly flagged off Chennai-Coimbatore Vande Bharat Express and said that this pride in ‘Made In India’ is natural in the land of the great VO Chidambaram Pillai.
Noting that Coimbatore has been an industrial powerhouse, whether it is the textile sector, MSMEs or industries, the Prime Minister said that modern connectivity will only increase the productivity of its people and informed that the journey between Chennai and Coimbatore will only be around 6 hours due to the Vande Bharat Express. It will also benefit textile and industrial hubs like Salem, Erode and Tirupur, he added. Referring to Madurai, the Prime Minister said that the city is the cultural capital of Tamil Nadu and one of the most ancient cities in the world. He added that the projects of today will boost the modern infrastructure of this ancient city.
Concluding the address, the Prime Minister reiterated that Tamil Nadu is one of India’s growth engines. “When top-quality infrastructure creates jobs here, incomes rise and Tamil Nadu grows. When Tamil Nadu grows, India grows”, the Prime Minister said.
Governor of Tamil Nadu, Shri R N Ravi, the Chief Minister of Tamil Nadu, Shri M K Stalin and the Union Minister for Railways, Shri Ashwini Vaishnaw, Union Minister for Civil Aviation, Shri Jyotiraditya Scindia, Union Minister of State for Fisheries, Animal Husbandry and Dairy and Ministry of Information and Broadcasting, Shri L Murugan, Member of Parliament from Sriperumbudur, Shri T. R. Baalu and Ministers from Government of Tamil Nadu were present on the occasion among others.
Background
The Prime Minister inaugurated and laid the foundation stone of road projects worth about Rs 3700 crores. The Prime Minister inaugurated the 7.3 km long Elevated Corridor in Madurai City and the 24.4 km long four-lane road of National Highway 785. The Prime Minister also laid the foundation stone for the construction of road projects of National Highway-744. The project worth more than Rs. 2400 Crore will boost inter-state connectivity between Tamil Nadu and Kerala and ensure a convenient journey for pilgrims visiting Meenakshi Temple in Madurai, Andal Temple in Srivilliputhur and Sabarimala in Kerala.
The Prime Minister also inaugurated the 37-kilometer gauge conversion section between Thiruthuraipoondi and Agasthiyampalli, which has been completed at a cost of Rs 294 Crores. This will benefit the movement of edible and industrial salt from Agasthiyampalli in Nagapattinam district.
The Prime Minister also flagged off the Express service between Tambaram and Sengottai. He also flagged off a Diesel Electric Multiple Unit (DEMU) service from Thiruthuraipoondi - Agasthiyampalli, which will benefit commuters from Coimbatore, Tiruvarur and Nagapattinam districts.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা তামিল নাদুগী চেন্নাইদা তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে অমসুং মীয়ামদা কৎথোকখ্রে
লুপা করোর ৩৭০০ রোমগী লম্বীগী প্রোজেকশিং শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
তিরুথুরাইপোন্দি-অগাস্থিয়ামপালিগী মরক্তা কিলোমিতর ৩৭ গেজ ওন্থোকপা শঙ্গাখ্রে
তাম্বারাম অমসুং শেঙ্গোত্তাই মরক্তা এক্সপ্রেস সর্বিস অমসুং তিরুথুরাইপোন্দি-অগাস্থিয়ামপালিগী দেমু সর্বিস লমথাখি
“তামিল নাদু পুৱারি অমসুং অহল-লমনশিংনা থম্বীরম্বা পুক্কৈ-লনগৈগী মফমনি, লোন অমসুং সাহিত্যগী লমনি”
“হান্নদি, ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেকশিং অসি মতম চানা লোইশিন্দবগা মান্নৈ অদুবু হৌজিক মসি মতম চানা লোইশিল্লে”
“খজনা থিরবশিংগী লুপা খুদিংমক মরম চানা শীজিন্নগদবনি হায়বা সরকারদা ফাওরি”
“ঐখোয়না ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপদা মীওইবগী কান্নবা খল্লি। মসি মাইপাকপা, মীওইবগী খুদোংচাগদবা অমসুং মঙলানশিং থবক ওইনা পাংথোকপগা মরী লৈনৈ”
“তামিল নাদুগী চাউখৎ-থৌরাংদা সরকারনা মরুওইনা লৌরি”
“চেন্নাই ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্তকী অনৌবা ইন্তেগ্রেতেদ তর্মিনেল বিল্দিংগী নমুনাদা ফজরবা তামিল কলচরগী মমি তারে”
“তামিল নাদু অসি ভারত চাউখৎপগী ইঞ্জিনশিংগী মনুংদা অমনি”
08 APR 2023 8:54PM by PIB Imphal
ঙসি তামিল নাদুগী চেন্নাইদা লৈবা অলস্ত্রোম ক্রিকেত গ্রাউন্দদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে অমসুং মীয়ামদা কৎথোকখ্রে। ঙসি অঙনবদা, প্রধান মন্ত্রীনা চেন্নাই ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ততা অনৌবা ইন্তেগ্রেতেদ তর্মিনেল বিল্দিং(ফেজ-১) শঙ্গাখি অমসুং চেন্নাইদা চেন্নাই-কোয়েম্বতুর বন্দে ভারত এক্সপ্রেস লমথাখি।
থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি তামিল নাদু পুৱারি অমসুং অহল-লমনশিংনা থম্বীরম্বা পুক্কৈ-লনগৈগী মফমনি, লোন অমসুং সাহিত্যগী লমনি। ঐখোয়গী নিংতম লান্মী অয়াম্বা তামিল নাদুদগীনি। রাজ্য অসি মরৈবাক নুংশিবা অমসুং লৈবাক্কী খনবগী মফম অমনি। তামিল নাদুগী অনৌবা চহি হৌবা নুমিৎ লাক্কদৌরে অমসুং মসি অনৌবা থৌনা, থাজবা, অনিংবশিং অমসুং অনৌবা থবক হৌবগী মতমনি। অনৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিংনা ঙসিদগী মীয়ামগী থবক তৌবা হৌরগনি অমসুং খরনা শেমগৎ-শাগৎপা হৌবা উরগনি। রেলৱেজ, লম্বী-থোঙ অমসুং এয়রৱেজগা মরী লৈনবা অনৌবা প্রোজেকশিং অসিনা অনৌবা চহি হৌবগী হরাওবা হেনগৎহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি য়াংনা অমসুং পাক-চাউনবা পায়খৎপা ইনফ্রাস্ত্রকচরগী অওনবা অমা ভারতনা উরে। ২০১৪গী বজেত্তগী শরুক ৫ হেনগত্তুনা, চহি অসিগী বজেত্তা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা লুপা করোর লাখ ১০ খাক্তুনা থম্লে। ২০১৪গা চাংদম্নবদা, চহি অমদা নেসনেল হায়ৱেশিং শেমগৎপা শরুক অনিদা হেনগৎলে, চহি অমদা রেল লাইনশিং মৈ ফংহনবা রুত কিলোমিতর ৬০০তগী রুত কিলোমিতর ৪০০০দা হেনগৎলে অমসুং এয়রপোর্ত ৭৪দগী ১৫০দা হেনগৎলে। ২০১৪গা য়েংনবদা হিথাংফমশিং থবক তৌবা ঙম্বগী শক্তি হেনগৎহনবদা শরুক অনি হেনগৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ২০১৪গী মমাঙদা লৈবাক অসিদা মেদিকেল কলেজ ৩৮০ লৈরম্বদা ঙসিদি ৬৬০ লৈরে। হৌখিবা চহি ৯দা লৈবাক অসিদা পুথোকপা এপ্প মশিং শরুক অহুম হেনগৎলে অমসুং দিজিতেল ত্রান্সসেক্সনশিংদা মালেমগী মকোক্তা লৈরে অমসুং ওপ্তিক ফাইবর কিলোমিতর লাখ ৬ হেন্না ফুমদুনা গ্রাম পঞ্চায়ত লাখ ২ হেন্না শম্লে। ঙসিদি ভারত্তা সহরশিংদা ইন্তরনেত শীজিন্নবা মীওই মশিংদগী খুঙ্গংশিংদা ইন্তরনেত শীজিন্নবা মীওইনা মশিং হেন্না লৈরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি থবক শুবগী মওং অমসুং পান্দমদা অহোঙবা পুরকপদগী অফবা অহোঙবা লাকপনি। হান্নদি, ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেকশিং অসি মতম চানা লোইশিন্দবগা মান্নৈ অদুবু হৌজিক মসি মতম চানা লোইশিল্লে অমসুং থেংথবগী চৎনবীদগী মতম চানা লোইশিনবা অসি থবক শুবগী চৎনবীগী মহৈনি। অকক্নবা মতমগী মমাঙদা মাইপাক্না থবকশিং পাংথোক্নবা থবক তৌবা মতমদা খজনা থিরবশিংগী লুপা খুদিংমক মরম চানা শীজিন্নগদবনি হায়বা সরকারদা ফাওরি। ইনফ্রাস্ত্রকচর হায়রগা কংক্রিৎ, চেক অমসুং বিলাতিমাতি অদু খক নত্তে মসি মীওইবগী য়েংলগা পায়খৎকদবনি অমসুং মসি মাইপাকপা, মীওইবগী খুদোংচাগদবা অমসুং মঙলানশিং থবক ওইনা পাংথোকপগা মরী লৈনৈ।
ঙসিগী প্রোজেক খুদম ওইনা পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি রেলৱেগী প্রোজেক অমনা বিরুধুনাগর অমসুং তেনকাসিগী লশিং থাবা লৌমীশিং অতোপ্পা কৈথেলশিংগা শম্নহল্লে অমসুং চেন্নাই অমসুং কোয়েম্বতুর মরক্কী বন্দে ভারত এক্সপ্রেসনা অপীকপা ললোন-ইতিক্কী থবকশিংগা কস্তমরশিংগা শম্নহল্লে অমসুং চেন্নাই এয়রপোর্তকী অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিংনা তামিল নাদুগা মালেমগা শম্নহল্লে। মসি শেন থাদরক্তুনা মফম অসিগী নহারোলশিং অনৌবা খুদোংচাবা ফংলগনি। গারিশিং য়াংনা থৌবা খক নত্তনা মীয়ামগী মঙলানশিং অমসুং ললোন-ইতিক্কী ৱাখল্লোনশু য়াংখৎলে। শেন-থুমগী ফিবম ফগৎলে। ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক অমমম্না ইমুং করোর কয়াগী পুন্সি কয়া অওনবা পুরক্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি তামিল নাদুগী চাউখৎ-থৌরাংদা সরকারনা মরুওইনা লৌরি। চহি অসিগী বজেত্তা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা রেল ইনফ্রাস্ত্রকরগীদমক রাজ্য অসিগী লুপা করোর ৬০০০ হেন্না খাক্তুনা থম্লে। ২০০৯-২০১৪ মনুংদা চহি খুদিংগী খাক্তুনা থম্বা শেনফম অসি লুপা করোর ৯০০গী মখানি। ২০০৪-২০১৪গী মনুংদা, রাজ্য অসিগী নেসনেল হায়ৱেগী অশাংবা চাউরাক্না কিলোমিতর ৮০০ রোম ওইখি, অদুবু ২০১৪ অমসুং ২০২৩গী মরক্তা কিলোমিতর ২০০০ রোমগী নেসনেল হায়ৱে হেনগৎলে। রাজ্য অসিগী নেসনেল হায়ৱেশিং শেমগৎনবা অমসুং শেমজিন্নবা ২০১৪-১৫দা লুপা করোর ১২০০ রোম চাদিং তৌখি,অদুগা ২০২২-২৩দা শরুক তরুক হেনগৎতুনা লুপা করোর ৮২০০ থাদখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হৌখিবা চহি খরদা তামিল নাদুদা পায়খৎখিবা দিফেন্স ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোরনা ভারতকী ঙাক-শেন মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি, পি.এম মিত্রা মেগা তেক্সতাইল পার্ক পায়খৎলে অমসুং বেঙ্গালুরু-চেন্নাই এক্সপ্রেসৱেগী উরেপ-উয়ুং তম্লে। চেন্নাই ময়াদা মল্তি-মোদাল লোজিসতিক্স পার্ক অমা শেমগৎলি অমসুং ভারতমালা প্রোজেক্কী মখাদা মামাল্লাপুরমদগী কন্যাকুমারি ফাওবগী ইস্ত কোস্ত রোদ ফিবম ফগৎহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি শঙ্গারিবা নত্ত্রগা থবক হৌরিবা প্রোজেকশিং অসিনা চেন্নাই, মদুরাই অমসুং কোয়েম্বতুর সহরশিংদা হকথেংন্না কান্নবা পীরগনি। চেন্নাই ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ততা শঙ্গারিবা অনৌবা ইন্তেগ্রেতেদ তর্মিনেল বিল্দিং অসিনা পেসেঞ্জর মশিং হেনগৎলকপগী দরকার ওইবশিং ফংহনবা ঙম্লগনি। চেন্নাই ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্তকী অনৌবা ইন্তেগ্রেতেদ তর্মিনেল বিল্দিংগী নমুনাদা ফজরবা তামিল কলচরগী মমি তারে। বিল্দিং অসি শাবদা মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম শোকহন্দবা পোৎলমশিং শীজিন্নরি অমসুং এল.ই.দি অমসুং সোলার ইনর্জিশু শীজিন্নরি। নৌনা লমথাখিবা চেন্নাই-কোয়েম্বতুর বন্দে ভারত এক্সপ্রেস অসি ‘মেদ ইন ইন্দিয়া’গী চাউথোকচবনি অমসুং মসিনা শক্নাইরবা ভি ও চিদম্বরম পিল্লাইগী লমদম অসিগা চুনরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি কোয়েম্বতুর অসি ইন্দস্ত্রিগী পৱারহাওস অমনি। বন্দে ভারত এক্সপ্রেসনা মরম ওইদুনা চেন্নাই অমসুং কোয়েম্বতুর অনিগী মরক্তা চৎথোক-চৎশিন তৌবদা শুপ্নগী পুং ৬ রোম চঙলগনি। মসিনা ইন্দস্ত্রি অমসুং তেক্সতাইলগী হবশিং হায়বদি সালেম, ইরোদ অমসুং তিরুপুরদা কান্নবা পীরগনি। মদুরাই অসি তামিল নাদুগী কলচরগী কোনুংনি অমসুং মালেমদা খ্বাইদগী লিরবা সহরশিংগী মনুংদা অমনি। ঙসি শঙ্গারিবা প্রোজেকশিং অসিনা অরিবা সহর অসিদা অনৌবা মতমগী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহল্লগনি।
লোইশিল্লকপদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি তামিল নাদু অসি ভারত চাউখৎপগী ইঞ্জিনশিংগী মনুংদা অমনি। অফবা মখলগী ইনফ্রাস্ত্রকচরশিংনা মফম অসিদা থবক ফংহল্লি, শেন্থোক হেনগৎহল্লি অমসুং তামিল নাদু চাউখৎহল্লি। তামিল নাদু চাউখৎপা মতমদা, ভারত চাউখৎলি।
ঙসিগী থৌরম অদুদা তামিল নাদুগী রাজ্যপাল শ্রী আর এন রবি, তামিল নাদুগী চীফ মিনিস্তর শ্রী এম কে স্তেলিন, রেলৱেজগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অশ্বিনি বৈষ্ণো, সিবিল এভিএসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী জ্যোতিরাদিত্য সিন্দিয়া, ফিসরিজ,এনিমেল হসবেন্দারি অমসুং দাইরিয়িং অমসুং ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিংগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী এল মুরুগান, শ্রীপেরুমবুদুরগী এম.পি শ্রী তি.আর বালু অমসুং তামিল নাদু সরকারগী মিনিস্তরশিং শরুক য়াখি।
নুঙগীৱারোল
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৩৭০০ হেনবগী প্রোজেকশিং শঙ্গাখি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখি। প্রধান মন্ত্রীনা মদুরাই সহরদা কিলোমিতর ৭.৩ শাংবা ইলাভেতেদ কোরিদোর অমসুং নেসনেল হায়ৱে ৭৮৫গী কিলোমিতর ২৪.৪ লেন মরিগী লম্বী শঙ্গাখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা নেসনেল হায়ৱেজ-৭৪৪গী লম্বীগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। লুপা করোর ২৪০০গী প্রোজেক অসিনা তামিল নাদু অমসুং কেরলাগী মরক্তা চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা হেনগৎহনগনি অমসুং লাই খুরুম্বা মীওইশিংনা মদুরাইগী মিনাক্সি লাইশঙ, শ্রীবিলিপুথুরগী অন্দাল লাইশঙ অমসুং কেরলাগী সবারিমালাদা চৎনবগী খুদোংচাবা ফংলগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা থিরুথুরাইপোন্দি-অগাস্থিয়ামপালিগী মরক্তা কিলোমিতর ৩৭ গেজ ওন্থোকপা শঙ্গাখ্রে,মসি লুপা করোর ২৯৪ চঙনা লোইশিনখিবনি। মসিনা নাগাপত্তিনম জিলাদা অগাস্থিয়ামপালিদগী চানবা থুম অমসুং ইন্দস্ত্রিগী থুম পুথোক-পুশিনদা কান্নবা পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা তাম্বারাম অমসুং শেঙ্গোতিগী মরক্তা এক্সপ্রেস সর্বিস লমথাখ্রে। মহাক্না তিরুথুরাইপোন্দি-অগাস্থিয়ামপালিগী দিজল ইলেক্ত্রিক মল্তিপল য়ুনিত(দেমু) অমা লমথাখি,মসিনা কোয়েম্বতুর, তিরুবরুর অমসুং নাগাপত্তিনম জিলাশিংগী মীয়াম কান্নবা পীগনি।