শেল-থুম মন্ত্রালয়
মন্ত্রী মন্দলনা কেন্দ্র লৈঙাক্কী শিন্মীশিংদা দিয়রনেস এলোৱেন্সকী অমদি পেন্সনরশিংদা দিয়রনেস রীলিফকী, ০১.০১.২০২৩দগী পন্দুনা লৈরক্লবা অহেনবা ইন্সতোলমেন্ত থাদোক্নবা অয়াবা পীখ্রে
24 MAR 2023 9:13PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা, ঙসি ০১.০১.২০২৩দগী হৌনা কেন্দ্র লৈঙাক্কী শিন্মীশিংগী দিয়রনেস এলোৱেন্স অমদি পেন্সনরশিংগী দিয়রনেস রীলিফকী অহেনবা ইন্সতোলমেন্ত থাদোক্নবা অয়াবা পীখ্রে‍। অহেনবা ইন্সতোলমেন্ত অসিনা মমল হেনগৎলকপা থেংননবগীদমক বেসিক পে/পেন্সনগী হান্না লৈরিবা ৩৮%দগী ৪% হেনগৎহল্লগনি‍।
দিয়রনেস এলোৱেন্স অমদি দিয়রনেস রীলিফ অনি পুনশিল্লগা এক্সচেকরদা পীগদবা অপুনবা শাফু অসি চহিদা লুপা করোর ১২,৮১৫.৬০ ওইগনি‍।
মসিনা কেন্দ্র লৈঙাক্কী শিন্মী লাখ ৪৭.৫৮ অমদি পেন্সনর লাখ ৬৯.৭৬তা কান্নবা পীরগনি‍।
হেনগৎলিবা অসি ৭শুবা সেন্ত্রেল পে কম্মিসনগী রিকম্মেন্দেসন্দা য়ুম্ফম ওইবা অয়াবা পীখ্রবা ফোর্মুলাগী মতুং ইন্ননি‍।