রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
চাইত্রা সুকলাদি, উগাদি, গুরি পারৱা, চেতি চান্দ, নবরেহ অমসুং শজিবু চৈরাওবা লাকপদা রাস্ত্রপতিনা য়াইফ-পাউজেল পীরক্লি
21 MAR 2023 6:47PM by PIB Imphal
চাইত্রা সুকলাদি, উগাদি, গুরি পারৱা, চেতি চান্দ, নবরেহ অমসুং শজিবু চৈরাওবা লাকপদা ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপতি মুর্মুনা লৈবাক অসিগী মীয়ামদা মহাক্কী য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে।
পাউজেল অমদা, রাস্ত্রপতিনা হায়খি, “শেংলবা থৌরম চাইত্রা সুকলাদি, উগাদি, গুরি পারৱা, চেতি চান্দ, নবরেহ অমসুং শজিবু চৈরাওবা লাকপদা, লৈবাক অসিগী নাগরিক পুম্নমক ঐনা ঐগী য়াইফ-পাউজেল পীজরি।
ভারতকী অনৌবা চহি হৌবগী পাংথোক্লিবা কুহ্মৈশিং অসি, ঐখোয়গী অরিবা নাৎতা থম্লিবা ঐখোয়গী থাজবগী খুদমশিংনি। হরাওবগী কুহ্মৈশিং অসিনা ঐখোয়গী খুন্নাইদা মচিন-মনাও ওইবা অমসুং নুংশিন্না হিংমিন্নবগী ৱাখল্লোন হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি। হায়রিবা কুহ্মৈশিং অসিগী খুৎথাংদা ঐখোয়না মহৌশাদা ঐখোয়গী ইকায়খুম্নবশু উৎলি।
কুহ্মৈশিং অসিনা ভারতকী তোঙান-তোঙানবা ফুরুপশিং নুংশিনবা, নুংশি-চান্না হিংমিন্নবা অমসুং হরাও-তয়াম্বা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা পুরকপা ওইরসনু”।

President's Secretariat
PRESIDENT’S GREETINGS ON THE EVE OF CHAITRA SUKLADI, UGADI, GUDI PADWA, CHETI CHAND, NAVREH AND SAJIBU CHEIRAOBA
21 MAR 2023 6:47PM by PIB Delhi
The President of India, Smt. Droupadi Murmu has conveyed her greetings to her fellow citizens on the eve of Chaitra Sukladi, Ugadi, Gudi Padwa, Cheti Chand, Navreh and Sajibu Cheiraoba.
In a message, the President has said, “On the auspicious occasion of Chaitra Sukladi, Ugadi, Gudi Padwa, Cheti Chand, Navreh and Sajibu Cheiraoba, I extend my greetings and best wishes to all fellow citizens.
These festivals, which are celebrated on the arrival of the Indian New Year, are symbols of our faith and carriers of our ancient culture. These festivals of happiness strengthen the spirit of social harmony and brotherhood in our society. We also express our gratitude to nature through these festivals.
May these festivals bind different communities of India in bonds of love, harmony and affection and bring happiness and prosperity for all”.
Please click here to see the President's message -