অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
অৱাং নোংপোক থংবা লমদমগীদমক সেঙ্কসন তৌখিবা বজেৎ
কেন্দ্র সরকারগী মন্ত্রালয়শিং/বিভাগশিংনা অৱাং নোংপোক থংবা লমদমগী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক ২০১৪-১৫দগী হৌনা জি.বি.এস. ১০%কী মখাদা লুপা করোর ৩,৮৪,৫৬১.৬২ হেন্না চাদিং তৌখ্রে
ভারত সরকারনা অৱাং নোংপোক থংবা লমদম চাউখৎহন্নবদা খ্বাইদগী মরু ওইবা মীৎয়েং চংখি
20 MAR 2023 4:07PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা অৱাং নোংপোক থংবা লমদম চাউখৎহন্নবগীদমক খ্বাইদগী মরু ওইবা মীৎয়েং চংখি। পুম্নমক্কী ওইনা অৱাং নোংপোক লমদমদা সেন্ত্রেল সেক্তর অমসুং সেন্ত্রেল্লী স্পোন্সর্দ স্কিমশিংগীদমক মখোয়গী গ্রোস বজেতরী সপ্পোর্ত (জি.বি.এস.)কী য়ামদ্রবদা ১০% অসি নন-একজেম্পতেদ সেন্ত্রেল মিনিস্ত্রী/দিপার্তমেন্ত ৫৫না শোইদনা চাদিং তৌগদবনি। কেন্দ্র সরকারগী মন্ত্রালয়শিং/বিভাগশিংনা অৱাং নোংপোক লমদম চাউখৎহন্নবগীদমক ২০১৪-১৫দগী হৌনা জি.বি.এস.কী ১০%গী মখাদা লুপা করোর ৩,৮৪৫৬১.৬২ চাদিং তৌখি। ২০১৪-১৫দগী ২০২২-২৩গী ৩১.১২.২০২২ ফাওবগী মতমগী মনুংদা এন.ই.আর.গী জি.বি.এস. ১০%গী মখাদা লৈরিবা বজেৎ এস্তিমেৎ (বি.ই.), রিভাইস এস্তিমেৎ (আর.ই.) অমসুং একচুএল এক্সপেন্দিচরগী অকুপ্পা মরোল মখাগী তেবলদা পীরি:
তেবল : ২০১৪-১৫দগী হৌনা জি.বি.এস. ১০%গী মখাদা লৈরিবা বজেৎ এস্তিমেৎ (বি.ই.), রিভাইস এস্তিমেৎ (আর.ই.) অমসুং একচুএল এক্সপেন্দিচর
( লুপা করোরদা)
চহি
বজেৎ এস্তিমেৎ
রিভাইস এস্তিমেৎ
একচুএল এক্সপেন্দিচর
আর.ই.গী একচুএল এক্সপেন্দিচর %তা
২০১৪-১৫
৩৬,১০৭.৫৬
২৭,৩৫৯.১৭
২৪,৮১৯.১৮
৯০.৭২
২০১৫-১৬
২৯,০৮৭.৯৩
২৯,৬৬৯.২২
২৮,৬৭৩.৭৩
৯৬.৬৪
২০১৬-১৭
২৯,১২৪.৭৯
৩২,১৮০.০৮
২৯,৩৬৭.৯
৯১.২৬
২০১৭-১৮
৪৩,২৪৪.৬৪
৪০,৯৭১.৬৯
৩৯,৭৫৩.৪৪
৯৭.০৩
২০১৮-১৯
৪৭,৯৯৪.৮৮
৪৭,০৮৭.৯৫
৪৬,০৫৪.৮০
৯৭.৮১
২০১৯-২০
৫৯,৩৬৯.৯০
৫৩,৩৭৪.১৯
৪৮,৫৩৩.৮০
৯০.৯৩
২০২০-২১
৬০,১১২.১১
৫১,২৭০.৯০
৪৮,৫৬৩.৮২
৯৪.৭২
২০২১-২২
৬৮,০২০.২৪
৬৮,৪৪০.২৬
৭০,৮৭৪.৩২
১০৩.৫৬
২০২২-২৩
৭৬,০৪০.০৭
৭২,৫৪০.২৮
৪৭,৯২০.৬৩*
৬৬.০৬*
অপুনবা
৩,৮৪,৫৬১.৬২
সোর্স: তোঙান-তোঙানবা চহিশিংগী কেন্দ্রগী বজেৎকী স্তেৎমেন্ত ১১/২৩
খঙজিনগদবা: একচুএল এক্সপেন্দিচরগী মশিং অসি প্রোবিজনেল ওই অমসুং শেল-থুম মন্ত্রালয়গী ভেত্তিংগী মখা পোল্লি
*৩১.১২.২০২২ ফাওবদা নন-একজেম্পতেদ মিনিস্ত্রীশিং/দিপার্তমেন্তশিংনা রিপোর্ত তৌরকপা
ই-পাউ অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়গী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী জি.কিশন রেদ্দীনা পীখিবনি।

Ministry of Development of North-East Region
BUDGET SANCTIONED FOR THE NORTH EASTERN REGION
THE CENTRAL GOVERNMENT MINISTRIES / DEPARTMENTS HAVE SPENT OVER RS. 3,84,561.62 CRORE UNDER 10% GBS SINCE 2014-15 FOR THE DEVELOPMENT OF NORTH EASTERN REGION
GOVERNMENT OF INDIA HAS ACCORDED TOP PRIORITY FOR THE DEVELOPMENT OF NORTH EASTERN REGION
20 MAR 2023 4:07PM by PIB Delhi
Government of India has accorded top priority for the development of North Eastern Region. In all, 55 non-exempted Central Ministries/Departments are mandated to spend at least 10% of their Gross Budgetary Support (GBS) for Central Sector and Centrally Sponsored Schemes in North Eastern Region (NER). The Central Government Ministries / Departments have spent over Rs. 3,84,561.62 crore under 10% GBS since 2014-15 for the development of North Eastern Region. The details of the Budget Estimate (BE), Revised Estimate (RE) and Actual Expenditure during the period from 2014-15 to 2022-23 upto 31.12.2022 under 10% GBS for NER is given in the table below.
Table : Budget Estimate (BE), Revised Estimate (RE) and
Actual Expenditure under 10% GBS since 2014-15
( Rs. in crore)
Year
Budget Estimate
Revised
Estimate
Actual
Expenditure
Actual Expenditure as % of RE
2014-15
36,107.56
27,359.17
24,819.18
90.72
2015-16
29,087.93
29,669.22
28,673.73
96.64
2016-17
29,124.79
32,180.08
29,367.9
91.26
2017-18
43,244.64
40,971.69
39,753.44
97.03
2018-19
47,994.88
47,087.95
46,054.80
97.81
2019-20
59,369.90
53,374.19
48,533.80
90.93
2020-21
60,112.11
51,270.90
48,563.82
94.72
2021-22
68,020.24
68,440.26
70,874.32
103.56
2022-23
76,040.07
72,540.28
47,920.63*
66.06*
Total
3,84,561.62
Source: Statement 11/23 of Union Budget, various years
Note: Actual Expenditure figures are provisional and subject to vetting by Ministry of Finance.
*up to 31.12.2022, as reported by 55 Non-exempted Ministries/Departments.
This information was given by the Minister of the Ministry of Development of North Eastern Region shri G. Kishan Reddy in a written reply in Lok Sabha, today.